Wij gaan niet opzij

NAC mogelijk bestraft voor meerdere vuurwerkacties

Thiestemberg

Dit seizoen is er al meermaals een sfeeractie georganiseerd met vuurwerk. Onder supporters zijn dit soort acties populair, bij de KNVB zijn ze er minder gecharmeerd van. Er heerst een algeheel verbod op elk soort vuurwerk in stadions. Toch bleef het stil rondom de sfeeracties van NAC. Tot nu, de KNVB is namelijk een vooronderzoek gestart.

Dat vooronderzoek is gestart na aanleiding van meerdere vuurwerkacties voor en tijdens de wedstrijd NAC - Go Ahead Eagles. NAC gaf donderdag aan tot nu toe enkel vragen van de aanklager te hebben beantwoordt, er is nog geen informatie over de inhoud van de straf. Ook Go Ahead Eagles krijgt voor het vurige eerbetoon aan een zieke supporter een onderzoek voor haar kiezen. 

Naast dit voorval heeft NAC ook contact met de openbaar aanklager over de fakkels en vuurpijlen in het uitvak uit bij Roda JC. De wedstrijd werd door de rookontwikkeling twee minuten stilgelegd. Ook voor dit voorval kan NAC een straf verwachten. Uit het verleden staat er ook nog een voorwaardelijke straf open, afkomstig uit het duel met Willem II. In die wedstrijd werd het afsteken van vuurwerk en het gooien van bier bestraft. Deze voorwaardelijke boete bedraagt 5.000 Euro. Ook is het aanneemlijk dat NAC een nieuwe straf krijgt voor de twee recente incidenten.

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Vorig bericht
BSRetro: Arno van Zwam 9 reacties
Terug naar overzicht
37 Reacties
114   9  
Heksenketel

Ik vind het vuurwerk als sfeeractie fantastisch! Ik herinner me de bekerwedstrijd NAC - Groningen nog als de dag van gisteren. Ik had nog nooit zoveel sfeer en vuurwerk gezien.

Maar als het verboden is, dan snap ik dat ook en dan is een straf op zijn plaats. MAAR.... dan ook gelijke monniken gelijke kappen! Dan moeten alle clubs, waar het gebeurt, dezelfde straf krijgen. Helaas heb ik al veel te vaak mogen zien dat er met 2 maten wordt gemeten.

21   42  
Kapotgeschrokken

NAC had altijd de mond vol van dadergerichte aanpak, nu ook ?

48   12  
Boris in de basis

KNVB maffia!

114   9  
Heksenketel

Ik vind het vuurwerk als sfeeractie fantastisch! Ik herinner me de bekerwedstrijd NAC - Groningen nog als de dag van gisteren. Ik had nog nooit zoveel sfeer en vuurwerk gezien.

Maar als het verboden is, dan snap ik dat ook en dan is een straf op zijn plaats. MAAR.... dan ook gelijke monniken gelijke kappen! Dan moeten alle clubs, waar het gebeurt, dezelfde straf krijgen. Helaas heb ik al veel te vaak mogen zien dat er met 2 maten wordt gemeten.

34   8  
Nacrat

Nooit opgeven altijd doorzetten, KNVB MAFFIA!

27   16  
Buurman

Wat hebben we toch een over gereguleerde samenleving gekregen. En wat zijn instanties toch veel met zaken bezig die er eigenlijk niet of weinig toedoen. Maar goed. Het was allemaal wel te pruimen als bv. deze regelgeving ook wordt toegepast in bv. De Kuip. Verstandigst is toch maar te stoppen met vuurwerk, dit gaat NAC weer flink geld kosten.

31   28  
Ouwe Spionkop

Vuurwerk hoort niet in een voetbalstadion.
Maar blijkbaar wordt het wel toegestaan bij Fnerd. Daar elke wedstrijd volop vuurwerk.
Zelfde met beledigende spreekkoren. Het mag allemaal daar.
Bij ons mag niks en volgt meteen een boete.
Ik blijf me daarover verbazen.

22   47  
ome cor

Er zijn regels mbt vuurwerk en die kun je ter discussie stellen, maar zo lang die regels er zijn gelden ze ook voor NAC.

Supporters die perse sfeeracties met vuurwerk willen overtreden regels die zowel NAC als de KNVB stelt
En NAC mag betalen. Nice guys

19   13  
De muzikant

@ome cor
"zo lang die regels er zijn gelden ze ook voor NAC" , bij de KNVB wordt deze regel anders geïnterpreteerd: "zo lang die regels er zijn gelden ze SPECIAAL voor NAC" . Dit is geen Calimero geblaat, maar een feit. (Overigens heb ik Calimero hoger staan dan de KNVB)

58   10  
Hijisnietviesvaneenkroket

Zet collectebusje maar klaar.

Dit hoort gewoon bij een club zoals NAC.

28   11  
Arie

Ajax had een voorwaardelijke uitwedstrijd zonder publiek aan zn broek hangen. Vervolgens steken ze bij RKC uit zowel in als buiten et stadion bergen vuurwerk af. Niks meer over gehoord. Calimero zeggen slaat nergens op, want ze moeten ons altijd hebben. Dat is feitelijk zo.

Ik hoop van harte dat alle supportersgroeperingen van alle clubs zich er niks van aantrekken en door blijven gaan met het vuurwerk, verschrikkelijke betutteling.

20   27  
Henri

Ik houd ook van sfeerverhogend vuurwerk.
Maar dan wel op het veld door de spelers verricht. Boetes betalen voor allerlei niet toegestane onzin vind ik ergerlijk. Zeker als je als club al geen cent te makken hebt.

36   10  
Brammetje

F*ck de KNVB!! Collecte busje en klaar. Hoort er gewoon bij. Die betutteling tegenwoordig op alles. Bah

23   10  
D'n Dikke

Wat heb ik genoten van de sfeeracties! Elke wedstrijd hoop ik dat er weer eentje komt al zijn het nieuwe spandoeken, vlaggen of vuurwerk. Je merkt aan iedereen op de tribunes dat ze net even dat extra zetje geven en sommigen zelfs zo ver gaan dat ze de aankomende 2 dagen geen stem meer over hebben.

Het hoort erbij vind ik, vooral bij ons NAC. En als het dan eens in de zoveel tijd door de huppelkutjes uit Zeist afgestraft wordt, ga dan maar met de pet rond. Dan maar een frikandelleke minder die avond!

22   35  
Los Pollos Hermanos

Ik vind het altijd wel mooi, die fakkels of dat Bengaalse vuur. Maar ik lees ook vuurpijlen? Serieus, vuurpijlen? Dat is echt te achterlijk voor woorden.

Een beetje vuurpijlen meenemen in een voetbalstadion. Compleet gestoord. Levenslang SV opleggen.

27   13  
Eljé

Heeft een groen links wappie dit al aan de “stikstofcrisis”gelinkt?

4   5  
HupNacBreda

Eerlijkheid en rechtvaardigheid. Dat is wat gemoederen bezig houdt. Is er overzicht wanneer en waar en hoe er beboet wordt. Ook bij andere betaald voetbalverenigingen in NL dus.

29   5  
sjef de gevulde koek

Ik neem aan dat we hier speciaal de periode voor hebben gewonnen om dit te betalen want verder hebben we er toch geen kut aan. Eindelijk jongens die op staan op de tribune ipv dat softe gezeik de laatste jaren hulde.

53   7  
Carnavalsclubliefhebber

Vroeger was je tegendraads en ging je nog meer vuurwerk afsteken. Nu met de normalisatie doe je netjes wat er gezegd word en ben je ipv een volksclub een tuttebellenclub geworden. Mis zo het oude volkse NAC beter dan met 18.000 moraalridders hedendaags.

16   37  
Beest

Carnaval


Iedereen wilt vuurwerk afsteken ,Dat hoort erbij. Maar als we dit steeds doen blijven de boetes binnen komen . Denk niet dat jij iedere keer de portomonee trekt ofwel?
Sterker nog jij trekt helemaal niet de portomonee.

Heeft niks met 18.000 moraalridders te maken . Simpele

12   6  
SjorsNAC

Ik ben ook pro vuurwerk (lees, rookbommen, fakkels, flitsers) maar als NAC daar elke keer de rekening voor krijgt dan schiet dit niet op, we hebben al geen geld, je raakt je eigen clubje direct.

Wat ik wel stuitend vind is dat je bij andere clubs veel vuurwerk ziet maar de enige club met een wedstrijd zonder publiek NAC is, dat irriteert mateloos.

17   2  
Negentientwaalf

@lospolloshermanos
Zo goed is het vooronderzoek, vuurpijlen is gekkenwerk, een Romeinse kaars daarintegen prima te controleren en zonder knal. (Dit was het dus ook)

@vanflieger
Die krijgen 2 jaar Sv en uit m'n hoofd een kleine €700 boete. Is t genoeg?

26   6  
Oldskool

Dat hele vuurwerk was er nooit. Op een bom en 100duizend klapper na. Maar dat is al heel lang verboden.

Sinds knvb echter dat verbod ingevoerd heeft is het een vorm van protest tegen de betutteling en het moderne voetbal geworden van een nieuwe generatie.

Clubs hebben dat vuurwerk verbod onderschreven.

Ultras (heb ik niks mee, met die capo/drumstel hoodies , gelukkig is dat bij NAC anders) van alle clubs gebruiken fakkels nu als protest tegen alle belachelijke regeltjes.

En dat is mooi en volkomen terecht. Gewoon volhouden. Iedere club zou dat moeten doen. Dat ze maar een keer de tering krijgen in zeist. Clubs zelf moeten hier de zeggenschap over hebben.

Die hele “normalisatie” is een lachertje. Langzaam wordt alles afgepakt. Het wordt eindelijk eens tijd dat supporters er schijt aan hebben.

14   4  
Jac

Natuurlijk is het zonde van het geld.
Maar denk dat er nog 100 andere dingen op te noemen zijn bij NAC die ook zonde van het geld zijn. Dus lekker af en toe wat vuurwerk is een druppel op een gloeiende plaat.

7   38  
ome cor

Persoonlijk denk ik dat fakkels zouden moeten kunnen en het reguliere vuurwerk niet.
Wat mannetjes die praten over "pyro-acties" daar van vinden interesseert me geen zier.

Sfeer maken is 1
De veiligheid van je mede supporters is 2
Die regels zijn er niet om NAC te zieken, ook al denken sommige calimero's van wel en ook al is de KNVB niet altijd even consequent.

Ik ben VOOR het aanpakken van mensen die vuurwerk afsteken in een vol supporters vak.
Ik ben ook VOOR de dialoog om te bekijken wat er wel kan op het gebied van sfeeracties.
Maar van die pedante mannetjes die denken dat alles maar moet kunnen en dat zij boven de wet staan, die kan ik in het stadion missen als kiespijn.

6   6  
Basje

Wij gaan niet op zij!! ?

KNVB maffia!

37   5  
Oldskool

@ ome cor

Gaat niet om er boven staan maar om een keer een grens te trekken.

Knvb hoor je niet over de uithangborden van het giftige kunstgras.

Knvb hoor je niet over de duizenden doden in qatar waar onze topclubs ook nog even wat bloedgeld gaan halen

Knvb hoor je niet over krankzinnige corruptie in toewijzing tournooien

Knvb hoor je niet over handel in kinderen die toevallig kunnen voetballen

Knvb hoor je niet over de krankzinnige ongelijkheid in het voetbal

Knvb hoor je niet over het duur verkopen van stadionplaatsen bij tournooien en finales aan bobos en bedrijven ipv supporters

Knvb hoor je niet over totale vercommercialisering van het voetbal.

En zo kan ik nog wel even door gaan.

Maar zodra supporters een sfeeractie doen die tegen een paar regeltjes staan ze gelijk vooraan met boetes en verboden.

Ik hoop oprecht dat iedere club na iedere boete een actie x 10 doet.

7   25  
Ernie

Sv
KNVB boete betalen.
Plus een extra boete vanuit NAC er bovenop.
Wegwezen met deze eencellige.

24   3  
De muzikant

@beest, je blijkt dus geen beest maar een pussy.

13   8  
Breda

Zeikers, vuurwerk hoort er bij. Rook, fakkeld en klappers maken de extra sfeer wat ik zo ontzettend mis in Breda. Herriner me de beker wedstrijd tegen Ajax. Kippevel. Dat de KNVB maar is gaat zeiken over de huidige scheidsrechters want volgens mij is dit harder nodig dan de sfeer verpesten.

6   6  
Buurman

Haha sterke opmerking van Elje. Ook Arie heeft een vet punt met RKC- Ajax , dat mag blijkbaar wel.

2   17  
Badeend

Briljant. Ik mag geen calimero meer zeggen, want dat NAC benadeeld wordt "is een FEIT" (hilarisch). En vervolgens weer meteen allemaal kleuters die over "knvb mafia" beginnen. Guttegut.

5   10  
Dun Diëe

We kunnen hier lang of kort over zijn, maar het mag gewoon niet. Klaar. Ik vind vuurwerk bij een wedstrijd ook geweldig en zou het het liefst ook bij elke wedstrijd zien. Fantastische bijdrage aan de sfeer. Maar het is makkelijk praten als je geen verantwoordelijkheid hebt. Als je die verantwoordelijkheid als persoon wel hebt, heb je echt een gigantisch probleem als het mis gaat.

Waar ik het wel grondig mee eens Venus dat er vanuit de KNVB een zwabberbeleid wordt gevoerd op dit vlak: meten met twee maten en geen consistente straffen voor iedereen. De meeste clubs komen met meer weg dan NAC en dat is ronduit belachelijk.

5   24  
ome cor

Tegen muziekjes
Tegen trommels
Tegen mascottes
Tegen blaaskapellen
Tegen georganiseerd zingen
Want dat doet iedereen en wij zijn tegendraads.

Maar fakkels en vuurwerk wat iedereen doet, want tegendraads is alleen als het ons uit komt.

3   3  
Ad B uit Roosendaal

Ik hoop dat de KNVB normaal objectief een oordeel vormt.

Als ik zie wat er de laatste jaren bij verschillende clubs aan vuurwerk was, dan stelt dat van NAC helemaal niks voor.

Dat neemt niet weg dat ik vind dat NAC supporters verstandig moeten zijn en dus GEEN fakkels dienen af te steken.

14   1  
De muzikant

Zeer opmerkelijk dat juist ome cor anderen beticht van pedant gedrag.

0   4  
Guuske

We moeten ook niet overdrijven he. Een klein hoekje op bside steekt fakkels af. Is dan zogenaamd sfeer verhogend. Ik zal wel een ouwe lul geworden zijn. Het is pas echt sfeerverhogend wanneer een compleet vak in vuur en vlam en vol rook staat. En dat mag tegenwoordig niet meer. Uitvak bij Roda was gaaf,maar als Nac en de thuisclub die moet beter controleren en handhaven daar voor gestraft worden. Dan kun je daar niks van zeggen.

5   2  
Oldskool

@ ome cor

Dat is een andere discussie. Club moet de veiligheid in het stadion garanderen. Supporters bepalen in overleg met club wat de sfeer zou moeten zijn. Jouw lijstje heeft de knvb niets over te zeggen. En dat zou inclusief (legaal) vuurwerk moeten zijn.

Pas als het spel ontwricht wordt (een bom op het veld ofzo) zou knvb een rol moeten hebben.

De knvb is geen politie en geen ordehandhaver. Knvb heeft genoeg zaken waar ze zich wel druk over zouden moeten maken.

Laad alle berichten na dit bericht in