Wij gaan niet opzij

Update: NAC-mondkapjes nu te koop

F8Hipster

Samen voor NAC, de Supportersvereniging en NAC brengen komende week NAC-mondkapjes met vier unieke designs uit. Met de opbrengsten van de verkoop willen de partijen lokale horeca en kwetsbaren ondersteunen.

Voor 9,50 euro loop je rond met een kek NAC-ontwerp voor je mond en help je Bredase horeca en mensen, die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De marge op de mondkapjes wordt voor de volle honderd procent aangewend om tegoedbonnen bij Bredase kroegen en restaurants te kopen. Die bonnen worden vervolgens verdeeld onder mensen, die wel wat hulp kunnen gebruiken.

De mondkapjes zijn er in vier designs, allemaal ontworpen door Myrthe Koppelaar, de huisdesigner van Samen voor NAC. Je kunt kiezen uit drie maten: kinderen tot en met 9 jaar, 10 tot en met 15 jaar en volwassenen. Je bestelt ze vanaf nu via deze shop

Er is gekozen voor de beste niet-medische mondkapjes. Deze mondkapjes zijn voorzien van een antibacterieel membraan en kunnen 50 keer gewassen worden. 

Hieronder de vier ontwerpen:

.

Bron:
B-Side Rats, Samen voor NAC
Vorig bericht
BSR interviewt: Finn Stokkers 2 reacties
Volgend bericht
Vacature Stichting Clubraad NAC 8 reacties
62 Reacties
68   5  
Buurman

Mooi initiatief. Mooie kapjes.

68   5  
Buurman

Mooi initiatief. Mooie kapjes.

19   6  
Scheppioni

Gaat lastig met het hoeveelheid bier !??

44   1  
Oldskool

Blijft grappig. In geen duizend jaar zou je een jaar geleden ergens binnenkomen met zo’n kapje :-)

Maar bestellen dus!

16   1  
Johan o

Zeer goed initiatief...

24   4  
Michel

Dat NOAD kapje is echt niet normaal zo mooi ?

21   3  
Nicky

Vette aktie! Mooie kapjes... Verplicht op en weer volle bak ?

8   5  
Beeksenaccer

Hopenlijk hebben ze er genoeg met noad laten maken, die zijn gewoon top.

11   29  
Ernie

Pfff

10   4  
Kopspion

Geweldige actie !

52   10  
Buddha

Wordt hiermee de deur naar meer ‘Ultra’ op de tribune op een kier gezet?
Als we ooit weer met publiek mogen spelen ben ik benieuwd hoeveel jongeren dit mondkapje toch ook wel vet vinden om in t stadion te dragen. Zonnebrilletje erbij. U kent het wel.

12   38  
Nacman

Leuk kapjes maar gezichtsbedekkende kleding mag wettelijk niet.

8   4  
Youssef

@ernie: pfff (in de zin van een ontsnappend scheetje)

@ nacman: gezichtsbedekkende kleding .....blablablabla

Lees de wet eens erop na..... : gezichtsbedekkende kleding is kleding die het gezicht geheel bedekt of alleen de ogen zichtbaar laat.....

9   4  
Youssef

On topic: vet ding hoor, ik wil er een!

34   7  
Dozer Breda

Mooi initiatief en ontwerpen maar waarom gaat de opbrengst niet gewoon naar de maatschappelijke activiteiten van NAC net als bij alle andere clubs. Is heel vaak bij dit soort acties bij NAC dat de opbrengst gebruikt wordt voor externe doelen terwijl de eigen maatschappelijke projecten van de club heel veel goeds doen en dit steuntje in de rug ook goed kunnen gebruiken!

20   3  
Brat

@dozer de komende 4 maanden komende nog 2 acties die in het teken staan van de maatschappelijk en jeugdopleiding. Deze keer is gekozen voor een zo breed mogelijk bereik.

10   14  
Arie

Leuk voor carnaval.

33   3  
Fritske d'n Olifant

Mooi initiatief! Over volgend seizoen en merchandise gesproken... in het seizoen 20/21 is het 100 jaar geleden dat onze trots haar eerste en laatste landstitel mocht vieren. Bovendien is het volgend jaar 125 jaar geleden dat Rat Verlegh het levenslicht zag. Wat zou het mooi zijn als NAC als eerbetoon een seizoen lang in het schitterende wit met zwarte broek en geelzwarte kousen zou spelen. En zo niet dan in ieder geval via Copa dit legendarische shirt waarin NAC vanaf het eerste seizoen na de oprichting ruim 50 jaar speelde opnieuw uitbrengen!

13   5  
Dozer Breda

@Brat; ik vind het gewoon jammer dat NAC maatschappelijk nooit het hoofddoel is, of er wordt in mijn ogen te vaak voor een extern goed doel gekozen of men moet het delen met de jeugdopleiding, terwijl ik de jeugdopleiding als organisatie geen goed doel vind maar een onderdeel van de betaald voetbalclub die betaald zou moeten worden uit de begroting van de club of waarvoor aparte acties voor opgezet kunnen worden. NAC Maatschappelijk staat altijd achteraan bij dit soort acties en dat is verdomde jammer want ze doen echt veel mooie projecten voor jong en oud. Dus veel breder dan hun activiteiten kun je niet gaan. Om positief af te sluiten; mooi dat er nog meer acties komen maar hopelijk dan ook eens echt een mooie voor de maatschappelijke afdeling van onze club!

9   7  
Lamington

Echt
Nooit

5   5  
geelzwartwit

@fritske en dan hopen dat dat altijd zo blijft

3   2  
Fritske d'n Olifant

@geelzwartwit: Dat zou fantastisch zijn. Maar ik meen dat de kleur (geel) van het thuisshirt statutitair is vastgelegd.

8   17  
ome cor

@YOUSSEF
Onder een hoody, met zonnebril op, kom je toch al redelijk in de buurt van gezicht bedekkende kleding hoor.

Geen enkele hooligan (lees: sukkel die zijn club in diskrediet brengt) wordt dan nog herkent op videobeelden. Dat gaat m bij risicowedstrijden in het Nederlandse voetbal niet worden, denk ik.

4   4  
Wesley

Hopelijk genoeg voorraad van het kapje met NOAD design. Die moet ik hebben!

6   6  
foxn

mooi met een zonnebrilletje en hoody! helemaal top!

3   15  
Maarten

Prachtig!! Meerdere vliegen in één klap.

Zelfs leuk om te dragen wanneer de pandemie achter de rug is!

Iemand de woordgrap coroNAC al gemaakt?

10   14  
DunErwt

Mondkapjes voor een goed lokaal doel gelijk angstig vergelijken met hooligans?
Hoe ziek ben je dan in je hoofd? Nog zieker dan de hooligan zelf!

7   3  
Ron

Ik wil alle mondkapjes 2 keer

4   2  
Roosendaoler

Mooi werk Myrthe. Knap gedaan!

10   2  
Ouwe Spionkop

Zit je dan met je mondkapje naar een streampje te kijken van NAC - Jong AZ

21   3  
Chris W.M.

Uiteindelijk verwacht ik dat we op veel plekken in de openbare ruimte verplicht gaan worden mondkapjes te gaan dragen. Dan is voor mij een subtiele zoals het tweede voorbeeld die hier wordt weergeven waarbij ook nog eens een bijdrage naar de Bredase horeca en mensen, die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken gaat gewoon een goeie deal. Mijn bestelling hebben ze in ieder geval al binnen.

6   36  
NAC Voor het leven

Henrico Drost heeft te horen gekregen van RKC dat zijn contract daar niet is verlengd.
Is dat misschien iets voor NAC?

12   7  
Rode lamp

Je zou het wel niet mogen zeggen, maar ik vind het echt heel lelijk.
Daarnaast is zo'n (niet-medisch) mondkap vooral een maatschappelijk gewenst ding. Het is al meerdere keren aangetoond dat ze niet of beperkt werken en toch wil een bepaald deel van Nederland ze blijkbaar graag dragen. Doe dat lekker, maar leg het niet aan anderen op. Of kom eerst maar eens met het bewijs dat het echt werkt.

Mijn donatie aan de horeca doe ik wel op een andere manier.

9   7  
Buurman

Mondkapjes werken wel degelijk. Vooral speeksel tegen houden is belangrijk begreep ik. Maar je moet er weer gestructureerd mee omgaan. Niet met je handen aan het kapje komen en tijdig uitwassen. Na het juist afdoen en opzetten van het mondkapje toch even zekerheidshalve de handen ontsmetten. Off topic. Heb vandaag nogal wat mails en telefoontjes gehad. De deal MC en Lommel is er op initiatief van de Bruyne zoals al verteld. Maar bijkomend. Een buiten EU speler moet in België minimaal 80.000 verdienen. In Nederland is dat vier ton ! Tja, tel uit je winst voor MC. Overigens houdt Lommel zijn clubkleuren en komt er geen naamswijziging. Dat vonden de supporters een hoofdpunt. En terecht. Wordt een , gezien de omstandigheden, mooie bijzondere deal vind ik. Maar moraal van het verhaal, die vier ton in Nederland slaat natuurlijk nergens op.

3   3  
Nicky

@ Buurman

Blijkbaar niet zo belachelijk als jij denkt:

AVH/LPB 30 november 2019 08u46 Bron: Nieuwsblad
CD&V dient binnenkort een voorstel in om het loon van sporters van buiten de EU op te trekken naar 1,2 keer het gemiddelde loon per sportsector. Het minimumloon van voetballers van buiten de EU zou daardoor stijgen naar 400.000 euro per jaar, bijna een vervijfvoudiging van het huidige minimumloon van 85.000 euro per jaar.

“België is een doorverkoopland van goedkope buitenlanders. Met deze maatregel willen we het talent van eigen bodem beschermen, zodat zij meer kansen krijgen”, zegt CD&V-parlementslid Leen Dierick.

2   1  
Buurman

Beste Nicky. Zoals je schrijft ; “ een voorstel van de CDV...”. Die doen wel meer niet haalbare voorstellen. Ik zie het voordeel niet. In de eerste plaats vind in 85.000 al een heel salaris. Maar dat is te doen. Dan kunnen clubs hun scouting ook uitbreiden naar buiten de EU. En dan heel dat gedoe van eigen jeugd beschermen. Als ze goed genoeg zijn dan moeten de de concurrentie met die gasten van buiten de EU aankunnen. Vier ton is m.i. uit zijn verband gerukt. Wat ben je ermee als je spelers zo duur moet honoreren?

3   1  
Buurman

Daarnaast in dat gemiddeld salaris van de sportsector zitten ook al die extreme top salarissen van de echte toppers. Dan kom je wel een vier ton ja. Je zou naar het modaal inkomen moeten kijken en dan nog per klasse. Dan is die 85000 voor de divisie onder de hoogste divisie zeer goed betaald. Althans naar mijn mening.

2   4  
Rotterdammert

Die met alleen de kruisjes is wel gers.

1   0  
PatjeR

Paar stuks gekocht, geen idee of ik ze ga dragen maar steunen is altijd goed.

4   4  
Nacman

@buurman
Als rommel op die wijze bij de City groep komt met behoud van naam en club kleuren.
Dan moet ons NAC maar heel snel gaan onderhandelen met city.
En de drie hartelijk bedanken voor hun steun en met city verdergaan.

7   2  
NAC Breda de parel van het zuiden!

Dat is wel mooi dan met Lommel dat hun hun clubkleuren behouden....
Dat is beter dan wat Redbull doet.... en de grote 3 van NAC houden NAC in de tang...

1   0  
geelzwartwit

@fritske in het kader van wit was het ook nice geweest als 1 van de vier mondkapjes wit was. En dan alleen het retro logo subtiel aan de zijkant. Komt ook meteen wat vriendelijke over.

1   0  
geelzwartwit

@fritske

Ps je krijgt veel likes op je wit jubileum tenue... @bsiderats @clubraad lezen jullie mee?

8   2  
NAC Breda de parel van het zuiden!

Ik zal wel 1 van de weinige zijn maar dan mag NAC van mij ook wel overgenomen worden door de City groups als die Vlaamse club gewoon zijn club identiteit behoud! ( logo clubkleuren)
Betekend dat dat Lommel over een aantal jaartjes in europa gaat spelen dan?
Kan bijv. die Stijn Vreven contact opnemen met die Vincent Kompany dat is een Man City Legende ( Kompany praat dan met de sjeiks)
Het is maar een ideetje!

6   3  
geelzwartwit

@NAC BREDA DE PAREL VAN HET ZUIDEN!

Ik ben er ook voorstander van. Maar dan meteen heel graag in een wit shirt...zwarte broek..geel zwarte kousen. Dat vastleggen en nooit meer anders.

Bron; de rat

Toen NAC opgericht werd in 1912, werd er voor de clubkleuren van NOAD gekozen, omdat NOAD een belangrijke rol speelde in het toen nog in de kinderschoenen staande voetbaltijdperk in Breda. Ook werd er in hetzelfde shirt gespeeld als waarin NOAD speelde, een zwart shirt met een gele, diagonale baan over het shirt. Tot 1918 heeft NAC in dat shirt gevoetbald, en daarna is NAC gaan spelen in het historisch bekendste tenue; wit shirt, zwarte broek en geel/zwart gestreepte kousen.

Na een lange periode van 42 jaar in dit tenue te hebben gevoetbald kwam de volgende verandering in het shirt, er kwam een baan terug in het shirt.

Het witte shirt met een horizontale geel/zwarte baan hield het niet lang uit want in 1962 werd er gekozen voor een combinatie van het witte NAC shirt met een diagonale geel/zwarte baan. Het shirt was (op de kleuren na) bijna gelijk als het shirt uit 1912.

6   2  
geelzwartwit

@fritske

mochten we de kant van Lommel opgaan en door City overgenomen worden... zoals ik zei.. tof als dan het originele NAC tenue in ere hersteld wordt. .. met puma als kledingsponsor en etihad als shirtsponsor... krijg je dan dit tenue; https://www.mupload.nl/img/xrfuzxgck.jpg

4   2  
NAC Breda de parel van het zuiden!

Ja hallo 1 keer misschien in het zwart wit of breng het uit als uit tenue maar NAC is geel en zwart.
Ik ben sowieso voorstander van de City overname als de clubkleuren + het logo behoud blijven.
Nu sukkelen wee als supporters + club jaar in jaar uit tussen de eredivisie en eerste divisie en leven clubs zoals Willem II ( terwijl die eerst ver achter ons lagen ) ver boven ons!
+ de 3 houden NAC in een behoorlijke houtgreep....

100% Liever door de City group overgenomen te worden dan door dat redbull! ( ALS ze NAC al het historie + clubkleuren en logo behoud mogen blijven)

6   0  
geelzwartwit

@nac parel van het zuiden

En nu hou ik verder op... lol
:-)

zie: https://www.mupload.nl/img/ss3qp4.jpg

8   1  
NAC Breda de parel van het zuiden!

Hahahah dat is volgens mij Casemiro van Real Madrid...
Die zou ik ook als eerste kopen als de deal met City echt gebeurd ;-)
Nee ik denk dat NAC dan de beste jeugdspelers krijgen ( die misschien een paar wedstrijden voor Man City hebben gespeeld)

Kijk trouwens eens op https://www.pesmaster.com/kit-creator/ daar kun je ook mooie shirts maken.

Dromen mag over de City deal!

5   0  
geelzwartwit

@NAC BREDA DE PAREL VAN HET ZUIDEN

Ik heb qua ontwerp van de shirst gekeken naar hoe het oorspronkelijk een enorm lange periode vanaf 1918 was. Gewoon een wit shirt met dit logo, zwarte broek en geel zwart gestreepte kousen. Daar heeft NAC vanaf 1918 jarenlang in gevoetbald.. veel later is het geel opeens belangrijk geworden.. speciaal voor jou het traditionele tenue maar nu ook met het gele shirt erbij. :-) at your service en nu stop ik echt.

zie: https://www.mupload.nl/img/jkoyma7s.jpg

6   1  
NAC Breda de parel van het zuiden!

Stel je eens voor NAC Breda met het geld van City....
Dag keukenkampioen divisie, hallo eredivisie!
En toen werd ik wakker en dacht.... NEE NAC word toch niet overgenomen...

2   4  
die ne gast

@alle Man City dromers

We zullen zien welke spelers bij Lommel neerstrijken.
Ik heb zo'n vermoeden dat als City NAC overneemt we dan een heleboel Brandon Barkers, Smith-Brown, Faupala en dat soort brandhout te zien gaan krijgen.
City mag van mij lekker wegblijven uit Breda.

2   0  
Nonkel Frans

Van mondkapjes naar MC naar oude tenues. Grappig. Wat de kapjes betreft graag meer Geel en Wit kleuren in het assortiment. Het leven is al somber genoeg deze dagen. NOAD versie zal hard gaan. Kleur is goed en boodschap sowieso passend.

0   0  
NAC vrouw

Misschien bij een nieuwe oplage een beetje vrolijke vrouwen versie....

1   0  
Ad de kroon

14mei 2020 5 mondkapjes besteld en betaald alleen nog niets binnen

1   0  
Jasper

bijna 20 dagen geleden besteld en nogsteeds niet ontvangen wel een beetje jammer

3   0  
Stefan

Hier ook 22 dagen gelesen besteld en hellaas nog niks .
Het zou 10 tot 15 dagen duren .
Ook geen update over vertraging te vinden .
Is er al wat bekend ?

2   0  
Ron

Wanneer komen de mondkapjes

0   0  
Lex

Waar kan ik ze kopen?

0   0  
leentje

hoe kan ik die bestellen

1   0  
Jack

zijn ze nog ergens tekoop

0   0  
Wj

Word het weer mogelijk om de kapjes te bestellen?

0   0  
Wally Aarts

Zijn deze nog te koop

Laad alle berichten na dit bericht in