Wij gaan niet opzij

NAC neemt afscheid van Ruud Brood en Regilio Vrede

Benn076

Zojuist is op de website van NAC het bericht verschenen dat NAC per direct afscheid neemt van trainer Ruud Brood en zijn assistent Regilio Vrede. Willem Weijs zal de rol van interim-trainer op zich nemen tot NAC een nieuwe trainer gevonden heeft. Onderstaand bericht verscheen zojuist op NAC.nl:

Aanleiding voor het vroegtijdig beëindigen van de samenwerking zijn naast de tegenvallende resultaten vooral de onvoldoende ontwikkeling op individueel en team niveau. Daarnaast bleek er te weinig vertrouwen vanuit de directie en de spelersgroep om in de huidige samenstelling het seizoen samen af te maken. Algemeen directeur Luuc Eisenga: “Eind vorig seizoen heeft Ruud in een bijzonder moeilijke periode het team onder zijn hoede genomen. Damage control was het hoogst haalbare toen. Met een schone lei zijn we vervolgens met een vrijwel geheel nieuwe selectie aan het nieuwe seizoen begonnen. Het succes van het behalen van de eerste periode heeft niet kunnen verbloemen dat we in de ontwikkeling op individueel niveau alsmede de ontwikkeling van het team meer hadden verwacht. Bovendien zagen we bij een te groot deel van de jonge spelersgroep het ontbreken van noodzakelijke chemie en vertrouwen. Terwijl we juist met de ontwikkeling van deze jonge talenten waarde zouden moeten creëren. Met Willem Weijs hebben we iemand die de club kent. Aan hem vertrouwen we deze interim opdracht toe. Gezamenlijk zullen we er alles aan doen om het maximale uit spelers en het team te halen. We beseffen ons dat het tijdstip van het afscheid verre van ideaal is, maar door omstandigheden was een persoonlijk gesprek op een eerder tijdstip helaas niet mogelijk.”

Willem Weijs: “De reden is niet de meeste vrolijke. Ik besef dat er veel van mij gevraagd wordt, maar ik zal me met alles wat ik heb inzetten om daarmee een bijdrage te leveren aan het succes van NAC."

Bron:
B-Side Rats, NAC
Vorig bericht
Toelichting Eisenga op ontslag Brood 58 reacties
Volgend bericht
Nacho Monsalve mee op trainingskamp 16 reacties
129 Reacties
132   11  
dbare

Wow, die zag ik niet aankomen

132   11  
dbare

Wow, die zag ik niet aankomen

64   24  
Da Huge

Dit kan helemaal geen kwaad. Als je de interviews ziet van Brood de laatste weken/maanden straat er een desinteresse uit dat het wellicht de juiste keuze is. Kan hij mooi oud en nieuw met Heleentje doorbrengen.

64   22  
sjef de gevulde koek

hahah wat een grap wat een club hebben wij man man wanneer houd het op deze ellende!!!!!

35   9  
Corretje Bloksnor

Willem Weijs dan maar voor de groep

58   20  
Ginnekenees

Ongelofelijk..

De makkelijkste keuze natuurlijk, jammer dat het trainerskerkhof bij NAC weer eens bevestigd wordt.

Ruud en Regilio, veel succes bij wat jullie gaan doen in de toekomst.

9   32  
Dirk

Kunnen de speculaties weer beginnen : Steijn, Groenendijk, Streppel, Maaskant enz enz

20   41  
WillyG

Paniek in de tent!

13   32  
WillyG

Paniek in de tent!

12   74  
Brent

Jaap Stam zou worden genoemd als opvolger.

26   14  
Tommes15

Ohjee daar gaan we weer... schiet niets op dit

82   12  
Pietjepils

Beter nu dan 10 wedstrijden voor het einde.

Dan maar de gok nemen met een paar versterkingen en een nieuwe trainer voor plaats 2 te gaan.

Op dezelfde wijze doorgaan brengt denk ik meer risico dan nu rigoureus ingrijpen.

44   11  
Eddy W (BSR)

En dat terwijl het volgens Van Den Abbeele geen crisis was. Volgens mij is een trainer ontslaan halverwege het seizoen een crisis oplossing.

Maar ze hebben bij NAC wel geleerd om dit soort dingen niet net voor kerst te doen..

34   17  
Frikandelspeciaal

En daar gaan we weer! Altijd hetzelfde gedonder bij NAC. Ik word er echt moe van. Hoe kan je dit nou in lijn trekken met je lange termijn visie. Iets met gezond promoveren was het streven toch? Elke keer worden dezelfde fouten herhaalt.

41   10  
Kaieschetter

Gelukkig hebben al die andere ontslagen ook geholpen.... man man man en weer opnieuw..

34   99  
Nacbreda95

Stuur die Belg ook de laan uit heeft totaal niks gepresenteerd , heeft een selectie neergezet die kwalitatief niet in staat is op te presenteren. Als je alweer schoon schip wilt maken doe het dan goed! En stel mensen aan die WEL wat kunnen. #vanabelenout

94   9  
Guuske

Zat er dik in. Brood en te Vrede spraken amper met Weijs en Jelle. En amper met Abeele. Wat ik in de wandelgangen gehoord heb.De vele wissels en slechte resultaten... vind het wel goed dat Nac niet nog 3 maanden wacht. Aan de andere kant is Nac wel een trainers kerkhof geworden. Welke gek stapt er nu in.

16   18  
Ojee

O ja, hier zaten we op te wachten. Man man man

82   2  
Hupnac

Wel de kerst gehaald!

7   13  
Ikke

Dit zat er natuurlijk aan te komen.gegokt en verloren met Ruud en door ik persoonlijk hoop met Groenendijk heeft gewerkt met jong talent.

25   8  
Voorwaarts

Ik snap het wel hoor.

Maar aan de andere kant is dit besluit genomen door de directie en een spelersgroep die ik ook niet serieus neem.

Ik ben wel een fanatieke, glas half vol supporter. Maar hoeveel trainers zijn er de afgelopen jaren doorheen gegaan? 5/6?
En dan het aantal spelers, hoorde laatst een cijfer dat richting de 200 gaat. Dit was speculatie natuurlijk.

Maar het komt er op neer dat als ik het afgelopen half jaar iemand van NAC op zou moeten noemen ik bij JtR en dan toch echt Brood zou beginnen. Daarna zou ik aan spelers en nog later de directie denken.

Voor mij was Brood meer NAC dan de rest, al ging het natuurlijk niet goed.

26   10  
Hupnac

Oja.. want door deze keuze zal alles veel beter gaan...

Brood, Vrede bedankt voor jullie inzet en succes verder. Want je moest het een jaar geleden ook maar doen bij NAC. Niet het meest fijne moment om trainer bij NAC te worden.

4   5  
Racebabe

Ik neem aan dat men al rond is met een opvolger? We moeten maar afwachten of er betere trainers zijn die hier nog in willen stappen.

12   10  
Nac bredaa

NAC ontslaat ongeveer om de 2 jaar een trainer en het heeft 1x zin gehad met Vreven. Ben benieuwd wie de volgende trainer wordt die aan het einde van het seizoen wordt ontslagen door dit TEAM.

50   8  
Fred1

Wijs besluit.
Het rommelde te veel en er zat geen enkele rek meer in.
Brood was een berustende trainer waar weinig spirit in zat.
Zijn interviews daar droop de berusting en bedomptheid vanaf, met zo’n houding geef je de verkeerde signalen aan een spelersgroep.
NAC en trainers is een aaneenschakeling van foute beslissingen , ik hoop dat er nu eens nagedacht wordt en er een echte topper aangesteld wordt.

18   20  
Twan

Natuurlijk. Hoort gewoon bij onze ... club. Lekker zonder trainer op trainingskamp gaan joh.

Wa zijn we ver kapot aan het gaan

22   30  
ibio

Slaat helemaal nergens op

Wanbeleid!

82   7  
Ouwe Spionkop

In tegenstelling tot eerder ontslagen trainer heb ik nu wel het gevoel dat het terecht is.
Deze selectie heeft echt talent. Brood heeft geen enkele speler beter gemaakt. Erger nog door zijn eigenwijze speelwijze met ontelbare wisselingen en veel te verdedigend heeft hij angsthazen van spelers gemaakt.
Blijkbaar was de chemie tussen Brood en de spelers verdwenen. Publiek op tribunes zag slap onherkenbaar NAC.
Nu wat ervaring erbij en vol gas, met aanvallende voetbal, de 2e helft competitie in.

28   5  
Jamie

Kunnen we Van Bronckhorst niet huren van City?

14   6  
Marti

En nu een trainer die aanvallend voetbal speelt , hoop een beetje op kees van wonderen , lijkt me een geschikte trainer maar wel even goed zijn spelwijze bespreken ,

16   28  
Boeimeer90

Ontransparante teringzooi is t. Door en door verrot.

23   38  
Henkietenkie076

Een trainer die je al heel lang wilt hebben zet je na een halfjaar weer op straat. Deze club is onnavolgbaar. Ben er van overtuigd dat deze selectie gewoon enorm veel kwaliteit te kort komt en de tegenvallende resultaten niet zozeer aan Brood ligt.

Misschien moet onze beste Belg even in de spiegel kijken en conclusies trekken, want als je vind dat deze selectie enorm veel kwaliteit heeft ( ik citeer hem) dan mis je wel een paar chromosomen.

30   5  
Breda

Was vanaf de 1e minuut al niet oke. Doorgedrukt door Edelenbos en dan weet je dat als het dan minder gaat, dat het gaat etteren.

Overigens is er maar 1 groep die een trainer kan ontslaan en dat is de spelersgroep. Als daar geen vertrouwen is, is het einde oefening. Altijd. Bij elke club.

25   5  
Breda-Loyal

Jammer voor Ruud en Regilio.

Als je Willem een dienst wilt bewijzen stuur je Molhoek en Dinsdag met hem mee op trainingskamp zodat Willem niet alleen voor de groep staat.

8   7  
Naccie1912

What the fog...

11   0  
Martinus

Die heeft in elk geval de kerst gehaald.

35   2  
Tram

Geen verrassing en terecht want onnodig veel wissels en hij gaf zijn groep daarmee geen enkel vertrouwen. Verder heb ik me geërgerd aan zijn arrogante presentatie. Kijk de interviews met B Side Rats maar eens terug. Maar of dit wat oplevert vraag ik me af.

Heel veel succes Willem. Blijf vooral normaal doen dan heb je onze steun. Hup NAC!

25   22  
Nacfan076

En nu die been aanstellen!

47   10  
Dirk

Kom aub niet met Maaskant aan hé

31   2  
Ivo

Deze zag ik ook niet meer aankomen. Ik herken wel in wat er door Eisenga gesteld wordt. Er zat geen ontwikkeling in het team, en ook individueel werden spelers niet beter. Spelers mochten dezelfde fouten blijven maken, zich niet houden aan afspraken, en werden toch weer opgesteld.

Ik heb veel vertrouwen in Weijs. Hij kent de jeugdspelers ook goed. Heeft met O19 en NAC 2 ook goed gepresteerd. Eindelijk een trainer met moderne opvattingen, na de conservatieve Brood, van der Gaag en Dijkhuizen vind ik dat een verademing.

Hopelijk gaan we eindelijk voetballen zoals dat in 2020 hoort, en nemen we afscheid van de jaren '70 tactieken.

34   24  
Henkie

Och och och.

Gudelj, Maaskant, Karelse, Dijkhuizen, Vreven, Vd gaag allemaal mochten ze wegwezen.

Nu ligt het wéér aan de trainer en vooral niét aan de matige selectie?

Achja het heeft 6x niets, nul, 0.0, nada noppes opgelevert. Dus dan zal het de 7e keer wel effect hebben.

Wanbeleid!

13   3  
Marti

En een trainer die niet eist zijn eigen assistent Wil hebben , daar krijg je alleen maar , kliek vorming door , die Regilio Vrede heb ik nooit begrepen dat was iemand van stond er bij en keek ernaar !

16   71  
ome cor

Gefeliciteerd Yadran !
Het is je gelukt hoor.

Man man man

8   25  
Crouch

Wild west praktijken bij Nac. Korte termijn visie. Brood had een gigantisch kut elftal, wat verwacht je dan. Met dit trainerskerkhof wordt Nac nooit een stabiele club, bovendien stapt geen een trainer in dit avontuur. Ik vind het pijnlijk om te zien hoe de geschiedenis zich steeds weer herhaalt, zonder dat er ook daadwerkelijk wat verbeterd. Ben wel benieuwd hoe ze Vrede de deur hebben gewezen, denk per sms...

29   2  
Bart

Opzich wel blij met deze ontwikkeling, brood brengt in mijn ogen vrij weinig en Willem weijs is volgens kenners een toptrainer in wording! Dat de spelersgroep ook heeft geuit geen klik met brood te hebben was in de laatste aantal weken ook te zien op het veld. De vechtlust was er uit en spelers leken niet blij met hoe er gespeeld werd en de posities!

7   28  
Adrisan

Ja het zei zo
Dan maar Groenendijk ((opbouwtrainer)

19   8  
Peer

Als de chemie er niet is houdt het echt op en is het Broodnodig om iets te ondernemen.
NAC en sensatie hoort bij elkaar. Dus als we toch met namen gaan gooien, zou Sarina Wiegman iets zijn. NAC de eeste club in de mannencompetitie met een vrouwelijke trainer.
Ze heeft wel kijk op voetbal en weet spelers te motiveren.

29   46  
jvt

Jvt werd hier niet geloofd toen ie vanaf de zomer al schreef dat er geen chemie tussen TD en Trainer was. Voeg daarbij de bijna niet uit z'n strot komende "blijdschap" in het voicemail bericht en zijn ongeïnteresseerde indruk en verplichte sollicitatie vanuit het UWV en je hebt het volgende debacel.

Dat 10+ k extra spelersbudget is ook zo'n grove leugen en zijn we weer spelersbudget kwijt aan de volgende afkoopsommen. Waar zitten we nog naar te kijken dan? Jaar na jaar. Als je met de grootste kroeg tevreden bent veel succes jullie.

Waar zijn ze bij NAC in godsnaam mee bezig? Elke blinde zag dat Brood er vorig seizoen werkelijk niets van bakte. En ook dit jaar maar wie heeft deze man aangesteld? Deze hakkelende TD heeft tevens een bagger selectie samengesteld op de Spanjaarden en de keeper na. Nu een interim trainer die dit gewoon niet had moeten willen, die eerst nog maar eens moet rijpen.

De NAC jeugd is niet de TD zijn verdienste.
Wie heeft Brood aangesteld ondanks interne druk? Tom is nu ook onhoudbaar en heeft NAC nu 2 x 1,5 jaarsalaris voor de afkoop trainer en hulptrainer gekost. Laat hem snel concentreren op zijn bijberoep! Wie van zijn superselectie met enorm groeipotentieel zijn dan zo goed, El All? De zachte Verschueren? (zijn beide niet van hem) , Filipovic of de Vlo? De stormram van Temse of Mashart? De nieuwe linksbuiten die niet gespeeld heeft of de niet aanwezige rechtsbuiten? Onze door Fortuna geloosde sjokker of Van Anholt?
De naast hun schoenen mogen lopen broertjes?

Schei toch uit zeg; onze Tom heeft vreselijk gefaald en als ie een beetje vent is stapt ie zelf ook op. Jvt is heel boos.

15   4  
D'N Klaagmuur

Vanaf begin af aan al niet achter de vernieuwde aanstelling van Brood gestaan, dus de resultaten verbaasden me niks en daarom kan ik hier niet rouwig om zijn. Laat Weijs het maar doen, eindelijk wat verfrissing ipv dat oude jongens krentenbrood gehalte.

14   3  
Pinobird

Het blijft rommelen, nu te hopen dat de ego'tjes binnen het team niet gaan domineren.. het team zoals het nu is heeft kwaliteiten om plek 4 tot 7 te halen. Niet meer, niet minder.

Wordt tijd dat dat ze in Breda gaan snappen dat opbouwen tijd kost. Never a dull moment in Breda.


19   24  
EL076

Steijn Vreven!

12   4  
Henkietenkie076

@Peer

Denk dat Sarina Wiegman geen interesse in NAC heeft, zo ver zijn we inmiddels wel weg gedaald

13   9  
Toontje1964 oosterhout

Omg geen maaskant aub

20   4  
F8Hipster (BSR)

Je kunt zeggen wat je wilt maar hij kreeg de boel gewoon niet op de rit. De selectie is niet perfect maar zou mee moeten kunnen doen om directe promotie. Je zag na de eerste geflatteerde periode een dalende lijn ipv een stijgende lijn. Timing is wel weer des NAC's en ben ook erg benieuwd wanneer we nu eens echt beleid gaan zien bij NAC waar ze echt aan vast gaan houden, ook als het tegenzit.

25   10  
Peerke

Mag de rekening deze keer naar Nicole Edelenbos?!

27   3  
Prager

Succes Weijs! Maak er alsjeblieft weer een elftal van waar we met plezier naar kijken. Dan mogen ze verliezen, als ze maar voor elke meter vechten! We willen inzet en bloed, zweet en tranen!

13   2  
Yellow

Wie heeft de selectie mogen samenstellen........, we missen ervaring op het veld en in de bestuurskamer.

19   7  
De Kroonprins

Staat er al iemand bij Maaskant voor de deur met verse oliebollen?

16   14  
Kipiani

Proficiat. Bedankt Nicole.
Kutzooi !

16   19  
Haafie

Net of een andere trainer dit jong nac wel op de rit krijgt, dat heeft helemaal geen zin met deze selectie.

Zet eerst een volwassen team neer, dan kunnen we kijken wie het gaat trainen.

24   2  
Ad B uit Roosendaal

Geen leuk nieuws, zo met Oudjaar. Heel zuur voor Ruud Brood en Regilio Vrede.

Helaas is het hun niet gelukt "NAC goed op de rails te krijgen". Een begrijpelijke beslissing.

Graag wil ik Ruud en Regilio van harte bedanken voor hun inzet voor NAC.
"Ik wens jullie beiden alle goeds en succes toe..."

23   2  
Tombola Breda

Er staat 1 zeer essentiële en eigenlijk alles bepalende zin in de verklaring van NAC: 'er bleek te weinig vertrouwen vanuit de spelersgroep' (laat directie er even bewust buiten).

Daarmee is eigenlijk alles gezegd. Tot 10 minuten geleden had ik Brood nog al het voordeel van de twijfel gegeven. In de wetenschap dat de ontwikkeling van een nieuwe en jonge ploeg met vallen en opstaan gaat. Maar kennelijk heeft hij het voor elkaar gekregen om een jonge, frisse groep die aan het begin van de competitie nog zo energiek en gemotiveerd leek, te downgraden.

Of dit ontslag een verstandige keuze is geweest kunnen we pas aan het einde van het seizoen beoordelen. Maar het toont in ieder geval wel een zekere mate van daadkracht vanuit directie (en RVC?). Hoewel het gemopper op Brood toenam had ik niet het idee dat de supporters echt massaal om het vertrek van Brood riepen.

Ik ken Willem Weijs onvoldoende. Maar het is in ieder geval een jonge frisse gast. Dat kan voor een jonge ploeg goed werken. Wellicht Eric Hellemons erbij zetten? Een voor NAC compleet onbekende trainer halverwege het seizoen laten invliegen lijkt mij onverstandig.

7   11  
Viking

Dank.
Mijn woorden en advies zijn gehoord.
Dat dit ging gebeuren wist je al aan het einde seizoen.
Maar toen was nog niet iedereen het met mij eens ?

Let op.. Brood doet nog even een klein schopje na dat het niet aan hem lag..

Nu Kiske van Wonderen aub.

19   6  
Ivo

Ik zeg: Laat Weijs het seizoen afmaken, maak Dingsdag assisten. Doe het eens met jonge gasten ipv oude knarren. Dan na het seizoen evalueren. Niet overhaast een nieuwe trainer aanstellen!

9   1  
toontje

Trainer vliegt er altijd uit bij slechte resultaten.
Maar als je verrekt om de juiste poppetjes op de juiste plaats te zetten ,
blessures en schorsingen daar gelaten.

10   9  
Yup

Stam?
v. Bommel?
Pellegrini?

Hoog mikken, zeg ik altijd maar.

16   2  
Habe

Van de ene kant onbegrijpelijk, aangezien het ontslaan van al die eerdere trainers ons ook niet verder heeft gebracht. Van de andere kant zat het eraan te komen. Onze TD heeft het nooit zien zitten in Brood en nu ook de spelersgroep hem heeft opgegeven geen andere keus mogelijk. Spelers werden onder Brood niet beter en ook wat betreft spelconcept was er geen lijn te ontdekken. Of we er goed aan gedaan hebben zal moeten blijken en zal afhankelijk zijn van wie er nu voor de groep komt te staan. Wat mij betreft mag Been komen.

9   2  
Kopspion

Alles is al gezegd maar ik ben het er zeker mee eens dat dit een logische beslissing is
Geen enkele speler voelde vertrouwen van brood lijkt me en ook geen enkele speler is door hem beter gaan spelen...
Wel een rare dag om dit te doen overigens
Naar mijn idee is brood nooit de juiste man hier geweest, straalt helemaal niets uit
Zal overigens weer wel een hoop geld kosten wat we eigenlijk niet hebben
Ben nu erg benieuwd wat er aan technische staf en spelers bij gaat komen !

8   36  
Ronald

Hoorde uit betrouwbare bronnen dat Joop Hiele de belangrijkste kandidaat is. Lijkt mij een prima keuze

8   5  
Ad

Wel weer een vreemd moment, net voor een trainingskamp en op het moment dat er nieuwe spelers moeten komen.

Dan krijg je hetzelfde als nu. Brood wilde seuntjens, Tom niet en daar is het zaadje van de slechte relatie geplant. Dit gaat nu weer hetzelfde gebeuren omdat er spelers komen die niet aan de eisen van de nieuwe trainer voldoen.

5   0  
Wanny

Benieuw wie de volgende wordt die er dan over een jaartje weer uitvliegt.

35   13  
Q

Zie topscorerslijst. Muhren 15 + Vloet 8 = +23 doelpunten en 1e plaats. Vergeet ik Seuntjens met 10 nog.

Ook wij moeten in de spiegel kijken. Club is door en door ziek. In alle geledingen

13   3  
Judge M.

We kunnen onze trainers beter gaan cremeren want het kerkhof raakt aardig vol op deze manier..

Desondanks een terechte beslissing. Heren, dank voor de inzet maar het was niet voldoende.

5   17  
Fanneke

Van Bronckhorst komt. Samenwerkingsverband met City. Met 3 of 4 versterkingen er bij.

12   31  
KNAK

Haha mooi om te zien dit groetjes de buuren

10   2  
Cool hand

Het gedoe met Grad Damen heeft hem uiteindelijk de nek gekost. Indirect dan.

19   15  
jvt

Als je nu al die afkoopsommen van de afgelopen 7 trainers, de niet geïncasseerde transfersommen, de afkoopsommen van ander personeel en gratis weggestuurde spelers bij elkaar optelt hadden we nu een megabudget en ervaren spelers gehad.

De aandeelhouders gebruiken onze recette voor het dichten van gaten die ze zelf veroorzaken.

Wanneer worden deze mensen die onze club helemaal naar de kl... helpen ter verantwoording geroepen? Een Friese AD en een Belgische TD, beide passanten, groen achter de oren en totaal geen regiobinding, mogen nog even wat aanklooien. En vrouwtje Edelenbos, trots als ze is op de persconferentie, heeft een nieuwe directie kunnen aanstellen. Gefeliciteerd.

Dit zag je mijlenver aankomen. Wedstrijd na wedstrijd kijken we naar dramatisch voetbal en worden tegenwoordig thuis geklopt door FC Den Bosch, Den Bosch wie? Wij hebben niets te zeggen en zijn slechts de toeschouwers van een vreselijk slecht toneelstuk waar werkelijk iedereen die niet kan voetballen en geen voetbalverstand hebben mee mag eten uit de ruif. De supportersraad zal nu wel in actie komen anders zijn ze volstrekt ongeloofwaardig, nu al.

23   5  
Wanny

@ knak

2 mensen die hun baan verliezen is nooit leuk, zelfs niet als het een rivaliserende club betreft.

We zullen aan je denken als je zelf een keer op straat gezet wordt.

6   0  
SanderH

Dit zat er dik in. Vanaf minuut 1 was het duidelijk dat het tussen Brood en VdA niet goed zat. Laatst genoemde zat gewoon te wachten tot het niet goed ging. Brood mag zichzelf kwalijk nemen dat hij geen enkele speler beter heeft gemaakt en spelers niet op hun beste positie liet spelen. Dan is het wachten op dit nieuws. Dan is dit het perfecte moment om afscheid te nemen. Ben wel benieuwd of er op de achtergrond al een nieuwe trainer klaar staat. Met Weijs is er wel een trainer in wie er wel vertrouwen is voor de lange termijn.

6   10  
10diego

Je verwacht het niet he, als je de polonaise start nadat je met een leger middelmatige danwel bagger “aanwinsten” van Zundert wint.

Zou die kleine Dalton nu een keer beseffen dat hij permanent op elke belangrijke stoel de verkeerde mensen aan stelt?

Benieuwd waar Nicooltje nu weer mee komt aanzetten.

10   1  
The M.

Weliswaar voor de betrokkenen een k..moment, maar wel een die ik kan begrijpen.

Gedurende de eerste periode zag ik nog een elftal met 'schwung', die weliswaar geluk had maar wel een elftal waar groeipotentie inzat. Het kon alleen maar beter worden!

Sindsdien is het alleen maar minder geworden. Spelers zijn geen schim meer van degenen toen ze net binnen waren. Er is geen spelvreugde meer te ontdekken, de frustraties voeren zelfs de boventoon en wat nog zorgelijker is, na een half seizoen is er zelfs geen 'automatisme' te ontdekken waarop het elftal terug kan vallen. In plaats daarvan loopt iedereen uit positie en voor zichzelf te ballen (Met Boussaid als het ultieme voorbeeld!). De sabotage-actie van Luka Ilic (na zijn goal tegen Dordt) door - tijdens een aanval - opzichtig een bal tachtig meter terug te spelen op Olij toonde al aan dat Brood geen enkel stukje krediet meer had.
De voetbalvisie van Brood bleef en blijft op het veld goed verborgen!

Wellicht zag Van den Abbeele het best wel goed om destijds voor Fred Grim te gaan...

12   2  
RV

Enerzijds begrijpelijk want waar we aan het begin nog een bevlogen NAC zagen heb ik dat de laatste weken ook niet meer gezien. Dat komt niet alleen door Brood, maar ook door de kwaliteiten (en dan met name het karakter, vermogen om simpel te voetballen, ervaring, etc.). En als de resultaten dan tegenvallen dan denk je toch niet dat jongens die het al moeilijk met zichzelf hebben het team wel even uit de stront gaan trekken?

Al met al begrijp ik de keuze wél en getuigd het wel van durf.
Zeker als er vanuit de spelersgroep een draagvlak meer is, maar dan denk ik ook gelijk: wat heeft de spelersgroep dan zelf gedaan aan het investeren in verbetering? Is er ooit in het elftal weleens iemand opgestaan die met de vuist op tafel sloeg? Er zitten te weinig karakters in dit elftal en jongens als El Allouchi, Verschueren en denken dat ze de kar moeten trekken, dan is het einde zoek. Die hebben het al moeilijk zat met zichzelf.

Er is gewoon niet ingekocht op eerste divisie niveau.
Iedere TD op dit niveau (en met dit budget) weet wat er nodig is voor eerste divisie voetbal maar van den Abbeele heeft daar niet op geanticipeerd. Teveel gekeken naar creatieve voetballers en geen complementair team samengesteld. Dat zit me dus ook niet zo lekker in deze.

Het is ook een beetje het eigen straatje schoonvegen van de heren op het pluche.
Brood is de schuldige. Maar diezelfde Brood had in de interviews aan het begin van deze competitie al aangegeven dat de nodige ervaring en karakters gemist worden voor eerste divisie niveau. Daar gaat het al fout, Brood had andere inzichten en er is niet naar elkaar geluisterd, dat weegt op de lange termijn ook door. Ik weet zeker dat Brood wel open had gestaan voor een type als Seuntjens bijvoorbeeld, maar de TD wilde niet eens naar dit type spelers luisteren.

Dat is een wezenlijk verschil tussen de huidige nummer 1 waar Foeke Booy en Henk de Jong dezelfde visie hadden aan het begin van deze competitie.

14   4  
Tombola Breda

@AD, waar haal je in hemelsnaam vandaan dat Brood Seuntjes graag wilde hebben? Brood wilde Dogan. En die heeft hij gekregen ook. Bij iedere discussie Seuntjes aanhalen begint ondertussen echt enorm sneu te worden.

5   4  
Harrie

Met het afkopen van Brood / Vrede en aanstellen nieuwe hoofdcoach zal het geld voor versterkingen wel op zijn. Eerst maar eens bij de jeugd kijken wie binnen de staf van het 1e elftal als assistent toegevoegd kan worden. Dingsdag en Molhoek hebben we genoeg kwaliteit. Persoonlijk heb ik de voorkeur voor Molhoek. Daarnaast eindelijk eens een hoofdtrainer zoeken voor een langere termijn en die inzet op de jeugd dan kan er iets moois groeien.

1   1  
den hulk

ruud brood lag natuurlijk weer te zeiken over damen

9   1  
Los muchachos del Breda

Dat NAC nu een afkoopsom moet betalen is jammer, maar je moet nooit een trainer laten zitten die niet presteert om geld te besparen...

Ik ben fan van Willem Weijs, jonge vent met een frisse blik op voetbal (kijk maar eens op zijn twitteracount). Ik zou er dan ook voor kiezen om hem het seizoen af te laten maken (en een ervaren assistent aantrekken) en dan na te gaan of er een nieuwe trainer moet komen of niet.

5   3  
Jf

Terecht kan er niet meer van maken.
Nooit gezien als onderdeel van het team. Veel teveel wisselingen en geen verbetering qua voetbal.

Lees ik hier Wieman hahaha wat een populistisch gelul. Voetbal is een macho cultuur en het is bewezen dat mannen niet graag voor een vrouw werken en zeker die macho's niet.

Die Weijs kan deze jongens wel motiveren denk ik.

3   1  
Geraldo

We (NAC) lijken een zieke patiënt waar we allerlei middelen op los laten in de hoop ‘m te redden. Chemie en verbinding, laat staan één heldere visie, is er al jaren niet meer. Alleen keihard werkende trainers (1) en buitencategorie spelers (4 van MC) die zonder (NAC-)bagage binnenkwamen, zijn in staat gebleken om zich los te wurmen uit de houdgreep genaamd NAC. Met als dank vertrek van diezelfde trainer waarna we weer heerlijk door zijn gaan modderen. Wat een ellende...

Zo dat is eruit! Op naar een nieuwe keihard werkende trainer zonder NAC-bagage en idem spelers!

5   2  
Henri

Ik hoop dat ze bij NAC nu eerst eens gaan nadenken wat ze eigenlijk willen. Wil je een trainer die uitgaat van aanvallend spel, een tegenstander onder druk zet met als motto de tegenstander past zich maar aan ons aan, wij niet aan hen. Of wil je een trainer die uitgaat van verdedigende stellingen en het team en de taktiek steeds aanpast aan de tegenstander. Wil je een trainer die ook echt jeudig talent opstelt en zelfs de voorkeur geeft of is al het werk van de jeugdopleiding voor niets en dus weggegooid geld?
Als je echt iets weg wilt zetten moet je iemand met ervaring wegzetten die ook weet wat topsportklimaat inhoud. Dan denk ik alleen aan Fred Rutten, dan maak je echt een statement, maar deze zal alleen komen als er een echt pespectiefvol meerjarenplan ligt of gemaakt gaat worden. Is hij niet beschikbaar dan zeg ik laat Willem Weijs het maar samen met Michael Dingsdag en een ervaren trainer erbij als coach daarbij en dan denk ik aan Ton Lokhoff of een Co Adriaansen, een Aad de Mos. Gewoon voorlopig een 1/2 seizoen twee talentvolle trainers begeleiden. Nagelsmann is ook zo begonnen. Gewoon de kans geven. En als de beleidsbepalers het nog niet aandurven met Weijs en Dingsdag dan zeg ik vraag het aan Kees van Wonderen of Mario Been eventueel aangevuld met een JP van Gastel. ik hoop in ieder geval wel dat we eens modern voetbal gaan zien met veel bewegende spelers en spelers die diepgaan ipv alleen maar lekker makkelijk de bal in het voetje willen hebben. Maar goed we zullen zien wat de visie is van de beleidsbepalers. Ik vraag me wel af wie deze financiele tegenvaller weer gaat afdekken. uit welk potje gaat dit worden betaald?

19   1  
TheBeek

Gelukkig!

Want als je na 19 wedstrijden nog altijd niet weet wat de juiste opstelling is dan doe je iets verkeerd.

Er zat ook geen enkele lijn of verbetering in het spel.

5   11  
Steefl

Wtf weer inderdaad,
Gvd wat een KUT beleid.
Houdt het dan nooit op.
Alsof dit IETS gaat oplosse .

7   7  
Hont

En hiermee is de enige overgebleven echte naccer met enige invloed weg. Wat een wanvertoning. Dit zagen we voor het seizoen toch al lang; je hebt een eredivisiewaardige selectie nodig om te promoveren. Dit heeft brood niet gekregen en nu is het zijn schuld, wat een onzin. Geldverspilling bovendien

4   3  
Hans evers

Dit is nou mooi om te zien. Het liep natuurlijk van geen meter. Nu is het zaak om de jeugd door te schuiven. jean-paul van Hecke, Azzagari, Agougil, Van der Gaag etc.

8   4  
Kees NAC

Geld zat joh! Even 2 trainers afkopen, geen probleem! Gelukkig hebben we daarnaast ook zo’n goed beleid dat er al direct een nieuwe hoofdtrainer klaar staat. En de gewenste versterkingen in de winterstop? Die komen er vast wel daar hebben we zeer kundige mensen voor binnen ons topsportklimaat!
Pfffffff Wanbeleid!

7   8  
Dartfreak

ik ben wel erg fan van Mario been, waarom weet ik ook niet precies maar het is meer een gevoel. had al gehoopt dat hij toen aan werd gesteld en niet brood. Hij is ook vaak bij ons als analist en vaak positief over onze club . wat vinden jullie hier van?

3   1  
F3

Zucht... en weer een trainer gesneuveld op het nac kerkhof. Beleid, ze mogen het op de burelen niet eens meer in de mond nemen.
Ondanks dat ik de opstellingen en wissels ook niet altijd snapte is dit zeer opmerkelijk te noemen,weer een clubicoon gestrand.

Waar het op neer komt is dat deze selectie gewoon niet beter kan op dit moment.

1   2  
Ad

@Tombola, ik heb zo mijn bronnen maar die geef ik niet vrij dat zal niet in dat k worden afgenomen.

Ik kan je adviseren even naar de reactie van Rexenne Brood te zoeken op fb. Waarschijnlijk zul je dan met iets minder argwaan mijn post lezen.

10   2  
Jaren90

Geen trainer,geen goede selectie,geen beleid, geen kunde in het bestuur. Een Desser die even tussen neus en lippen verteld dat de spelersgroep toen de tijd gewoon op stap ging.
Op de tribune alleen maar carnavalesk gedoe. Wanneer gaan we allemaal eens beseffen dat wij een BVO zijn. En het ergste van alles is dat we in alles voorbij geschreven zijn door onze ooster buurtjes. Wat een KUTCLUB. Maar nog steeds mijn KUTCLUB!

6   2  
Otjes

Enige goede keuze, hoe jammer ook voor alle partijen. Het werd minder op alle vlakken.

Brood krijgt gewoon tot einde contract doorbetaald en de grote 3 leggen gewoon bij. Mochten er nog azijnzeikers zijn die hierover beginnen.

Er is nix groter dan de club, ook Brood niet. Hup NAC.

1   1  
Dun Kees

Jammer maar begrijpelijk omdat de spelersgroep blijkbaar geen vertrouwen in de trainer had. Dan rest geen andere beslissing.
Ik hoor namen hier waarbij ik denk: wat heeft die dan gepresteerd?
Stam; toffe vent, maar modern voetbal? Bovendien nooit een beschadigde trainer nemen; hebben we de tweede keer ook met Spelbos meegemaakt. Dan zou ik nog liever voor Grim gaan maar dat kost te veel geld.
Zover er nog geld is voor een nieuwe trainer dat maar gebruiken voor twee ervaren rotten

1   0  
Dun Kees

Twee ervaren spelers voor alle duidelijkheid

3   5  
Roxenne Brood

https://imgshare.io/image/img-20191231-wa0014.HS7l7

BSR Edit: ik wil iedereen er even op wijzen dat het niet tegestaan is je voor te doen als iemand anders.

18   0  
nec nijmegen

Tja,ik zei het hier al bij zijn aanstelling.Brood is echt wat te groot gemaakt,de euforie kende geen grenzen bij jullie.Enigszins wel begrijpelijk,een clubman,dat vertroebelt wel het een en ander.

Brood is een trainer die goed en ervaren spelersmateriaal tot zijn beschikking moet hebben anders werkt zijn aanpak niet.
In ons promotiejaar hadden we een selectie die eigenlijk makkelijk mee kon draaien in de eredivisie.Enorm aantal punten,enorm aantal goals.

Toch vertrok Ruudje pijlsnel om assistent van PSV te worden.De ware reden was dat er te weinig geld was om ons goed te versterken.En dan is Ruud weg.
Het zou mij niet verbazen als hij de laatste tijd jullie TD gek heeft gemaakt met zijn wensen.
Ruud Brood is de Martin Jol van Breda.

Zijn naam zal wel weer gaan vallen bij ons maar een groot deel van de supporters hoeft hem niet meer terug.

Succes de 2e seizoenshelft!

1   2  
The Cosmic Gate

Tja ....meer kan ik er niet op zeggen eigenlijk . Het en bedroevend , JA Brood kreeg de groep niet vooruit en er was geen progressie. Misschien is dit voor mij dan maar de juiste reden om dit besluit goed te praten.
Ik mag aannemen dat er al een niet trainer klaar staat die het over gaat nemen ?

3   2  
Wolfmanjack

Dat noemen ze beleid. Te triest voor woorden.

9   2  
Stoep

Mooiste reactie, er is ingekocht op 1ste divisie niveau. Welk niveau speelt NAC?? Er komt niemand die nu op eredivisie niveau zit voor minder geld een divisie lager spelen. Nee, de selectie is echt wel van redelijk niveau. Keeper is goed, CV's ook. Middenveld en aanval komt er nog niet uit, maar Dogan, stokkers etc zijn logische aankopen. Hebben bewezen op dit niveau, en de spits van Sparta komt echt niet naar NAC dit seizoen. Brood heeft jammer genoeg niet voldoende eruit gehaald. Zijn wisselbeleid was onduidelijk en spelers waren duidelijk al klaar met hem en vrede. Je kan als directie dan eigenlijk niets anders. Dan laten we het gebeuren met Grad nog buiten beschouwing. Nee, Brood is hier zelf debet aan en ik denk dat deze keer de juiste beslissing op het juiste tijdstip is genomen. Hopelijk doet de interim het goed en kan van dit NAC een team maken.

8   3  
Sp1

Dat de resultaten tegenvielen is geen geheim, teletekst liegt namelijk zelden! de manier waarop dit ontstaan is vind ik typerend voor NAC.

Dat Ruud geen klik had met onze onzichtbare belg en zelfs 2x weg is gelopen tijdens een gesprek met onze AD was voor de beleidspalers samen met de tegenvallende resultaten reden genoeg om Ruud asap te lozen. Ruud had 2 spelers in gedachten die in de winterstop de selectie moesten komen versterken, op trainingen zie je onze belg zelden maar wel werden alle ideeen om zeep geholpen, zo ook de twee namen waar Ruud Brood in zag ;)

Het plan om te lozen is al weken gaande, ineens hangen Luc&Tom rond vd weelde en de machtige kabouter om zo een pact te smeden.

Persoonlijk vind ik wederom , dat de persoonlijke belangen boven NAC verheven worden. Sydney presteert laatste wedstrijden minder en word logischerwijs even op de bank geposteerd. daar is Pierre het niet mee eens en gaat intern zijn oud ploeggenoot bekritiseren. kom op mensen het zoeken naar de ideale opstelling was tijdrovend en zal ongetwijfeld punten hebben gekost, maar als je eerlijk bent is alleen thuis tegen Helmond sport overtuigend gewonnen, de overige potjes was het hangen en wurgen.
het zoeken is dus niet zomaar, er staat een onevenwichtige selectie waar veel kwaliteit in ontbreekt.

al met al erg jammer dat Ruud nu het veld moet ruimen, blijkbaar ligt het kerkhof van NAC nog niet vol genoeg, op naar de volgende.

5   1  
Toontje

Domste wat ze kunnen doen. Kost weer geld wat we niet hebben. Kunnen weer niet de markt op en jaren geleden zouden we langzaam gaan zorgen dat het kapitaal op het veld kwam te staan. We hebben niets.
Een hele zwakke selectie, samengesteld door een nog zwakkere Belg, daar kan geen een trainer iets van maken.
We hebben met puur geluk de eerste periode gewonnen maar hebben niet te zoeken in nacompetitie of rechtstreeks eredivisie.
Wat een zooitje trainers hebben we al versleten en wat dat niet allemaal heeft gekost.

0   9  
De muzikant

BSR: ik merk dat de sensurering weer wordt toegepast?

16   2  
F8Hipster (BSR)

@De Muzikant loop niet zo te zwetsen joh. Het enige dat we verwijderd hebben zijn de reacties van een kruik en jouw reactie daarop.

2   4  
FUALLITA

Iedereen die dit niet zag aankomen heeft een mentale aandoening.

4   1  
Dutchbird

Kost geld en die Fries slaagt er niet in om de inkomsten op te krikken, dus gaat het weer ten koste van spelersbudget en dat hebben we zo hard nodig om die mislukte kleuterselectie van onze super intelligente Belg op orde te krijgen. We staan nu op 3 punten van de promotieplek. Gaat de RvC de twee directeuren buitenjorissen als dat aan het einde van het seizoen nog steeds zo is, of erger zelfs?

1   3  
Moos Postuka

Toch nog maar een kaartje en kerstpakket naar Rob Penders sturen

4   1  
BredaViking

Pa Rösler is net vrijgekomen ?
https://en.wikipedia.org/wiki/Uwe_R%C3%B6sler?wprov=sfti1

5   4  
Shady

Wat een wanbeleid!!! Wie wil er nu nou nog trainer worden bij NAC??? En zo groef de directie het graf nog dieper voor voetbal club NAC........

4   2  
MdH

Dit vind ik nou juist niet wanbeleid. Niets doen is wanbeleid!

Iedereen kon zien dat de spelers en het team helemaal niet beter werden onder Brood. Sterker nog, het werd alleen maar slechter! En dat heeft zeker ook met de spelers te maken maar de eindverantwoordelijke is de trainer. We hebben genoeg talent om die tweede plek te pakken - het komt er alleen maar niet uit. Iemand anders had het over spelers die, nu ze voor een andere club spelen, wel renderen. Enough said.

Hopelijk kunnen we een trainer vinden die verbinding krijgt met de spelersgroep, en ze beter laat voetballen. Kijk maar naar wat Wim Jonk heeft gedaan met Volendam! Dan nog een versterking erbij of twee. Dat zie ik best wel zitten!

Hup NAC! And Happy New Year to all the NAC fans!

2   0  
driekus

Dat is toch voetbal, net zo voorspelbaar als het weer. Er moet een gestructureerd beleid komen bij NAC, geen gedoe van het kan vriezen het kan dooien. In het bestuur e.d. moeten NAC mensen komen die de club kennen en dat is van pieken en dalen, vooral dat laatste. Brood is eigenlijk nooit de ideale man geweest, was tweede keus. Er moet een trainer voor de groep komen die ze met het mes tussen de tanden de wei in stuurt. Het valt niet mee om een club als NAC te besturen en de juiste beslissingen te nemen, wie neemt het initiatief om de club over te nemen, met de huidige aandeelhouders schieten we niks op, al hebben ze de club wel gered destijds, maar destijds is verleden tijd.

2   5  
Oranje-wit

Begin is opnieuw met eigen spelers uit de jeugd.
Het ligt niet aan Brood.
De selectie is van onvoldoende kwaliteit.
Een andere trainer lukt het ook niet om de boel op de rit te krijgen.
Opnieuw opbouwen volgend seizoen in de keuken divisie .

13   1  
Shower

Ik ga al 20 jaar naar die cluppie en kan met trots vertellen dat ik onderdeel van de harde kern was in de jaren 90. Uit en thuis altijd aanwezig en vol op de barricades stond wat me een paar stadionverboden en nachtjes in de cel heeft opgeleverd. Gelukkig ben ik met de jaren ietsie verstandiger geworden.

Wat ik helaas wel geconstateerd heb, is dat het fanatisme de afgelopen jaren flink is afgenomen en dat de nac spirit vooral is omgeslagen naar sfeerloze wedstrijden , zachtgekookte slabberpraat ,oude spandoekjes, conefttieslierten, bier en kroketten en overal waar we komen kots liedjes zonder enige passie of agressie.

Deze site is een op het oog mooie site alleen vaak helemaal gevuld wijsneus gepraat wat totaal niks komma niks beïnvloed. Het is altijd hetzelfde gezever wat ik lees. Een forum voor oneindige discussie groepen is het geworden.

Heeft deze site nog een andere functie dan grofweg voor 99% als klaagmuur te fungeren??

Zou het onderhand niet eens tijd worden voor een massale actie tegen die verrotte tering bende daar. En dan heb ik het niet over rellen maar wel even met 10.000 man voor de deur gaan staan eerstvolgende moment dat dat stuurloos, visieloos en zooitje ongeregeld aanwezig is.

Bside rats en alle supportersverenigingen graag Inventief zijn en initiatief nemen. Ik ben erbij!

1   4  
Hary nac Breda

Ten Cate en penders als ze willen ze zijn club loos

6   0  
naxioma

Het is jammer en tekenend dat NAC alweer een trainer ontslaat. Slechts zeer zelden leidt het aanstellen van een nieuwe trainer tot blijvende verbetering van resultaten. Een trainer is zo goed of slecht als de kwaliteit van het spelersmateriaal. Een goede trainer haalt er op enig moment misschien 10% extra rendement uit, maar 90% van de prestaties worden bepaald door de kwaliteit van de selectie.
Ruud Brood had de ondankbare en onmogelijke taak NAC te coachen aan het eind van vorig seizoen, en hij heeft het onmogelijke gepresteerd om met een matige en onevenwichtig samengestelde selectie de eerste periode te winnen. Een ieder die denkt dat NAC met dit materiaal serieus kan meedraaien om de twee directe promotieplaatsen heeft boter op zijn hoofd. Cambuur, Volendam, Excelsior en De Graafschap hebben kwalitatief betere en evenwichtiger samengestelde selecties.
Dat NAC in de tweede periode terug zou vallen, komt niet als een verassing. Zo scherp voetballen als in de eerste periode is -zeker voor zulk jonge elftallen- nauwelijks een heel seizoen vol te houden. Daarnaast hadden we een relatief gemakkelijk programma en hadden we vaak het geluk aan onze zijde. De verdediging staat vrij goed, maar op het middenveld en in de aanval ontbreekt het aan stabiele spelers die iets kunnen creëren.
Ik weet niet hoe goed Ruud Brood als trainer was. Hij kwam professioneel en evenwichtig over, en had een goede track record. Voor mij zegt dit ontslag meer over het wispelturige gedrag van directie en mogelijk ook de aandeelhouders van de club. Steeds weer wordt de oplossing gezocht in het ontslaan en aanstellen van nieuwe mensen, terwijl de echte problemen niet aangepakt worden. NAC verwordt zo tot een kerkhof voor voetbaltrainers en voetbalbestuurders. De eerstvolgende die mag gaan is de Technisch Directeur als NAC na het halen van twee 'versterkingen' en het evt. aanstellen van een nieuwe coach, er niet in slaagt te promoveren. De afgelopen jaren weet je bij NAC wat er gaat gebeuren, en dat is helaas zelden iets goeds.
De enige manier voor NAC om uit de impasse te komen is als er structureel meer ruimte komt om te investeren in een betere selectie. De huidige constructie met de 20 aandeelhouders werkt niet en iedereen weet dat. Het risico is levensgroot dat NAC -bij uitblijven van promotie en investeringen- afglijdt tot een grauwe middenmotor in de eerste divisie. NAC is gebaat bij een overname door een ambitieuze kapitaalkrachtige en professionele partij. Alleen dan kan het enorme potentieel van NAC volledig tot zijn recht komen. Er zijn fantastische mogelijkheden. Des te zorgelijker is het nu dat de aandeelhouders van NAC niet meer geïnteresseerd lijken te zijn in verkoop van de aandelen. Het betekent hoogstwaarschijnlijk dat het aanmodderen blijft met ons NAC. En dat is jammer, verdomd jammer...

3   3  
Rotterdammert

Als ie deze niet zag aankomen mis je elke vorm van zelfreflectie.

5   0  
NACcer71

Wat een ellende bij de club.
Wanneer komt de ommekeer nou eens.

3   3  
Vergane Glorie

Trainers duo totaal niets toegevoegd tot op heden. Niets herkenbaars gezien. Een frisse trainer die aansluiting heeft met de jeugd, dat is wat we zoeken. Ze zijn er echt wel.
Kunnen motiveren. Het zijn jongens die echt wel kunnen voetballen. Jong, dat wel, maar dat is ook weer de toekomst. Een scorende spits van MC erbij en gaan.
Vaste patronen erin slijpen en het kan nog allemaal goed komen.
Alleen negatief zijn gaat het ook niet worden.

4   1  
Heksenketel

Nou we doen onze naam van trainerskerkhof wel eer aan.

2   0  
De muzikant

@hipster: ben je aan vakantie toe of zo? De reactie was normaal, en is (denk ik daarom) ook weet terug gezet. Hoe kun je van de bezoekers verwachten dat ze normaal reageren als je dat zelf niet doet/kunt?

2   5  
geelzwartwit

Niet verwacht dit maar wel begrijpelijk. NAC hoort met deze selectie een fris voetballende ploeg te zijn. Dan kan je nog verliezen of bij de eerste vier staan maar fris en aanvallend hoort het te zijn. Als je volle bak inzet op het creëeren van meerwaarde op jonge spelers dan moet daar progressie inzitten. Anders had je meer ervaren krachten gehaald.. Die ervaren krachten zijn nu nodig om het seizoen te redden en Brood krijgt ze niet want hij had met dit elftal dus veel verder moeten zijn ipv versterking halen.
Ik denk dat dat de conclusie wel is.
Persoonlijk hoop ik dat Weijs het meteen op de rit krijgt en de versterking in de staf in een goede assistent zit.

Succes Ruud en Regilio jullie komen wel weer aan de bak want bij NAC ontslagen zijn is niet opvallend in een carrière.

Hup Weijs!

2   2  
Kees F7

Had dit niet verwacht maar begrijp het ergens wel. Er is paniek in de tent, want de prestaties van NAC-1 zijn ver, ver ondermaats. Zoals al eerder gezegd, de eerste periodetitel werd weliswaar met wat geluk in de wacht gesleept maar er zat zeker voetbal in het team. Dat is er nu uit. Wisselbeleid van Ruud was onnavolgbaar, de irritatie in de ploeg nam toe. Zelfvertrouwen is er niet meer. Erg jammer dat Ruud het niet gered heeft. Heeft toch een goed track record. en is een clubman. Hoop op een ommekeer, met wat versterkingen kunnen we zeker nog voor plaats 2 of de play-offs gaan.

3   3  
Belgische Naccer

Volkomen terecht wat mij betreft.

Dat begon vorig jaar al toen hij onze ramp-keeper "van Leer" gewoon liet staan met een ervaren keeper op de bank....

Verder geen enkele speler beter gemaakt, alleen maar onrust gebracht met de vele onlogische positie-wisselingen. Erg warrig...

En als klap op de vuurpijl het bericht een paar weken geleden dat NAC niet "hoeft te promoveren" Komop zeg. We spelen KKD! NAC MOET! Promoveren.

Hopelijk komt er nu weer wat meer structuur en logica in het team en kunnen de spelers de inzet en het plezier van de eerste periode weer opbrengen, want dit zal hard nodig zijn om de opgelopen (onnodige!) schade weer in te lopen.

HUP NAC!

0   0  
jimcp

Ik neem aan dat dit besluit weloverwogen is genomen. Nou, laat maar zien dan, en welkom, zeg ik tegen de volgende trainer: haal er aanzienlijk meer uit dan Brood in de eerste seizoenshelft.

Laad alle berichten na dit bericht in