Wij gaan niet opzij

NAC O-15 boekt knappe zege 1-4 bij Ajax

Thiestemberg

NAC O-15 beleeft een zwaar seizoen in de sterke Divisie 1A. De ploeg is echter wel aan de beterende hand en liet dat dit weekend weer zien door ontzettend knap te winnen van de leeftijdgenootjes van Ajax. De O-21 verloor weer en moet langzamerhand naar onderen kijken.

Zoals gezegd maakt de O-15 een lastig seizoen door. De ploeg van Robbie Haemhouts staat al een tijdje op de zevende plek die aan het eind van het seizoen degradatie zou betekenen. Onder leiding van de talentvolle Wis Gerard Geert Cheo Treffers blijft NAC echter wel in het spoor van de veilige zesde plek. Uit bij Ajax werd met 1-4 gewonnen en Wis scoorde een hattrick. De achterstand op Sparta is nu namelijk slechts een punt, ook de plekken boven Sparta zijn binnen handbereik. Daarom kwam de knappe overwinning op de Toekomst op een goed moment. Nummer laatstst Alphense Boys staat op zeven punten afstand van de Bredase O-15.

Dan de uitstekend draaiende O-18, die ploeg wist dit weekend niet te winnen van Vitesse. Uit bij de laagvlieger speelde de ploeg van Rogier Molhoek met 1-1 gelijk. NAC keek lang tegen een 1-0 achterstand aan maar in de absolute slotfase was het aanvaller Mostapha Rached die het punt redde voor de O-18. Volgende week speelt de ploeg tegen NEC en daarna wacht de kraker met koploper FC Groningen. NAC en FC Groningen verzamelde tot nu toe allebei achttien punten, nummer drie AFC volgt met vijftien punten. Het is voor NAC zaak om in de top twee te blijven om promotie af te dwingen.

We sluiten deze week af met de O-16 die knap wisten te winnen uit bij Sparta. Trainer Rogier Molhoek kwam vorige week al van de degradatieplekken af en nu houden ze de ploeg uit Rotterdam onder zich. Ajax staat daar nog een plekje onder op drie punten afstand. Mocht de O-16 volgende week winnen zouden ze zelfs kunnen klimmen naar een gedeelde derde plek, het ligt dus dicht bij elkaar in de sterke divisie 1A. De belangrijke 0-1 werd gescoord door Josias Siby.

Overige uitslagen:
Beek Vooruit O-15 – NAC O-14, 0-6 (vriendschappelijk)
Fortuna Sittard – NAC O-13, 0-6
NAC O-11 – Sparta Rotterdam, 6-16



Bron:
B-Side Rat, NACjeugd
7 Reacties
27   0  
Tommes15

Mooi dat de jeugd in beeld blijft op deze manier! Ga zo door zou ik zeggen.

Misschien nog een kleine suggestie: is het mogelijk om de ranglijsten ook in het bericht op te nemen? Er wordt nu vaak beschreven waar de ploeg staat, maar ranglijst is misschien duidelijker?

7   0  
Racebabe

Doet Molhoek de O-16 en 18 tegelijk of lees ik niet goed?
Over het algemeen is de jeugd heel goed bezig.

7   0  
Kevindewit

Kan er zo van genieten, onze toekomstige pareltjes!

27   0  
Tommes15

Mooi dat de jeugd in beeld blijft op deze manier! Ga zo door zou ik zeggen.

Misschien nog een kleine suggestie: is het mogelijk om de ranglijsten ook in het bericht op te nemen? Er wordt nu vaak beschreven waar de ploeg staat, maar ranglijst is misschien duidelijker?

14   0  
Wanny

Onder 21 mist ook steeds meer jongens die nu bij het eerste meedoen. Dan worden de resultaten vanzelf wat minder.

3   2  
Keesje

Tommes15
De standen staan vermeld op nac.nl.

3   0  
Thiestemberg (BSR)

@Tommes15

Heb ik zelf ook over nagedacht, het nadeel is dat het veel plek in beslag neemt en je dus ook zes verschillende ranglijsten onder elkaar krijgt. We gaan gedurende 't seizoen algemene updates geven waarin we de ranglijsten wel meenemen. Dan blijft alles wat overzichtelijker.

7   0  
Pizzabakker

Geweldige naam ook: Wis Treffers!
Klinkt ergens zelfs ouderwets, alsof het een voetballer uit de jaren 20 van de vorige eeuw betreft.

Laad alle berichten na dit bericht in