Wij gaan niet opzij

O-21: Pepijn van de Merbel: ‘Ik speel een hele goede wedstrijd op die laatste bal na’

Masthow

Dat NAC O-21 tegen FC Groningen niet zijn beste wedstrijd speelde, is een understatement. Nadat eerder dit seizoen in het hoge noorden nog met 1-2 werd gewonnen, volgde in Breda een 0-2 nederlaag. Beste man aan de zijde van NAC was Pepijn van de Merbel. De keeper hield zijn team lange tijd in de wedstrijd, maar ook hij kon een nederlaag niet voorkomen.

Tot de rust was het spel van NAC niet om over naar huis te schrijven. Ook Van de Merbel was kritisch op zijn ploeg. “Ik denk dat we een dramatische eerste helft spelen. We winnen onze duels niet, komen niet aan voetballen toe, zijn de bal na twee keer overspelen kwijt en we creëren niks.”

Toch is het niet gek om te zeggen dat NAC deze wedstrijd een punt had kunnen pakken. Mede door twee wissels kwam de ploeg van Robert Molenaar beter uit de kleedkamer. “Op basis van de tweede helft was een gelijkspel zeker terecht geweest. Je bent eigenlijk de betere ploeg in de tweede helft. Je krijgt wel wat kansjes tegen, maar je hebt eigenlijk het heft in handen. Het is zonde dat je dan kort voor tijd de deksel op de neus krijgt en dat dan de wedstrijd gewoon klaar is.”

‘Houdbare 0-2’

Het was hondenweer zaterdagmiddag op Sportpark Heksenwiel, maar Van de Merbel zat er niet mee. “Zeker op dit kunstgras is die regen juist lekker.” Toch deed juist de regen NAC in de slotfase de das om. Vlak voor tijd viel de 0-2 uit een counter, waarbij de natte bal onder Van de Merbel doorschoot. “De bal ging inderdaad onder me door. Het was een bal die zeker houdbaar was en dat reken ik mezelf ook aan. Ik speel een hele goede wedstrijd, op die laatste bal na. Dat is heel zuur, maar ook het leven van een keeper.”

Tot de beslissing viel, hield de 19-jarige doelman een paar op het oog zekere goals uit zijn doel. Vooral in één tegen één situaties was hij de tegenstander keer op keer de baas. “Ik mag het ondertussen wel een specialiteit noemen. Ik pak ook nog een penalty, die er in de rebound helaas toch ingaat.” Die rebound leidde in het veld, maar ook langs de kant tot veel onvrede. “We hebben een formulier hangen in de kleedkamer. Daarop staat dat je als verdediger zijnde zo snel mogelijk in moet lopen en als de bal terugkomt, je die weg moet werken. Veel jongens staan nu gewoon stil en lopen niet in.”

17 tegentreffers

Na acht wedstrijden staat NAC op 17 tegentreffers, samen met SC Heerenveen het meeste van alle clubs. Ondanks dat Van de Merbel weinig waarde hecht aan statistieken, wordt ook hij niet vrolijk van die cijfers. “Ik vind dat ik tot vandaag bij één of twee goals mezelf iets kon verwijten. Daar komt vandaag dan eentje bij die echt houdbaar was. Misschien had ik bij de rest een andere keuze kunnen maken, maar ik kijk daarin wel naar mezelf. Ik denk dat de andere jongens dat ook doen, iedereen kijkt zijn persoonlijke beelden terug.”

Het feit dat er bijna elke wedstrijd een andere verdediging voor hem staat, vindt hij geen excuus. Dit seizoen stonden onder andere Siereveld, Marijnissen, Mekkaoui, Neelen, Vanacker en gelegenheidbacks Van Doorn en De Wijs in de verdediging. Ik train natuurlijk veel met die jongens en ik ken ze ondertussen wel. Ik weet dus wel met wie ik te maken heb. De samenstelling maakt voor mij ook niet veel uit.”

Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
2 Reacties
19   0  
Moppernac

[email protected]

Je moet niet de eigen jeugdspelers afzeiken vind ik, die jongen heeft niet voor niets een basisplaats gehaald in de 021, dus hij zal wel wat kunnen denk ik.
Mss gaat hij het niet redden in het profvoetbal maar daar kan je nu nog niet over oordelen op zijn jonge leeftijd

4   38  
Talentje

Deze komt te kort voor het profvoetbal. Leuk voor 2e divisie maar niet voor nac helaas. Het is geen Troost of Verbrugge niveau

19   0  
Moppernac

[email protected]

Je moet niet de eigen jeugdspelers afzeiken vind ik, die jongen heeft niet voor niets een basisplaats gehaald in de 021, dus hij zal wel wat kunnen denk ik.
Mss gaat hij het niet redden in het profvoetbal maar daar kan je nu nog niet over oordelen op zijn jonge leeftijd

Laad alle berichten na dit bericht in