Wij gaan niet opzij

NAC O-21 kansloos ten onder tegen Feyenoord: 0-4

Masthow

NAC O-21 leed vanmiddag een ruime nederlaag tegen de leeftijdsgenoten van Feyenoord. In een wedstrijd waar NAC weinig te vertellen had, werd het 0-4 voor de Rotterdammers. Na vijf wedstrijden in de voorjaarsreeks wacht de ploeg nog altijd op de eerste zege.

Doelman Van de Merbel waarschuwde zijn ploeggenoten bij de aftrap voor de harde wind. Maar het was niet de wind die NAC pijn deed. Het regende in het eerste half uur doelpunten van Feyenoord. Na drie minuten was de eerste kans van de wedstrijd meteen raak. Na balverlies op eigen helft stond de aanvaller van Feyenoord razendsnel oog in oog met Van de Merbel. Hij redde in eerste instantie nog, maar de rebound werd vervolgens in de bovenhoek geprikt.

Niet veel later kreeg NAC de mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Een steekpass op Kosiah schoot door en Tavares liep slim weg uit de rug van zijn verdediger. Zijn inzet belandde via de keeper op de paal. Tijd om verder op zoek te gaan naar de gelijkmaker kreeg NAC niet, want de volgende kans voor de bezoekers was weer raak. Na ruim tien minuten kreeg Feyenoord een vrije trap op rand zestienmeter. Die vloog over de muur het doel in. De Rotterdammers namen vervolgens gas terug en lieten NAC het spel maken, loerend op de counter. De thuisploeg speelde de bal veel achterin rond, op zoek naar een mogelijkheid om de lange bal te spelen. De als kapstok fungerende Kosiah en diepte zoekende Kotzebue en Agougil werden vervolgens zelden bereikt of konden de bal niet lang vasthouden.

In het vervolg van de eerste helft moest Van de Merbel een paar keer in actie komen bij speldenprikjes van de tegenstander. De wedstrijd was het aanzien niet meer waard, maar er kwam voor rust nog wel een doelpunt bij. NAC-aanvoerder Brandt stond even met een bloedneus langs de zijlijn en Feyenoord profiteerde meteen van de man meer situatie. Nadat een corner werd afgeslagen en opnieuw werd ingebracht, kon er vrij binnen worden geschoten.

Kleine verbeteringen

In een tweede helft waar niks meer viel te verliezen, speelde NAC met de wind in de rug en toonde het kleine tekenen van verbetering. Kotzebue, Van Doorn en Mekkaoui waren in de kleedkamer achtergebleven. Silva, Omgba en De Raes moesten NAC een ander gezicht geven in het tweede deel van de wedstrijd. De ploeg van Robert Molenaar begon meer druk te zetten op de verdedigers van Feyenoord en vaker de combinatie over de grond te zoeken. Verder dan een paar schoten van afstand kwam het echter niet. Na een uur scoorde Feyenoord nogmaals. Een lange bal van achteruit werd simpel in de verre hoek binnengeschoten.

Van de Merbel voorkwam in het restant van de wedstrijd erger met een paar goede ingrepen. Aan de andere kant waren een afstandschot van Omgba (redding van de keeper) en een poging van Tavares in de slotminuut (voorlangs) de grootste kansen, maar recht op een doelpunt had NAC eigenlijk niet.

Na afloop riep Molenaar zijn ploeg op het veld bijeen en sprak de groep kort toe. Na vijf van de zeven wedstrijden staat NAC met twee punten voorlaatste. In de resterende twee wedstrijden van het seizoen moet NAC punten gaan pakken. Anders is een plek bij de laatste twee en daarmee degradatie naar het tweede niveau een feit.

Opstelling:
Van de Merbel; Neelen, Mekkaoui (46’ De Raes), Siereveld, De Wijs; Agougil (73’ Ismail-Mahamed), Brandt ©, Van Doorn (46’ Omgba); Tavares, Kosiah (65’ Yasar), Kotzebue (46’ Silva)

Bron:
B-Side Rats
19 Reacties
27   4  
Hij gaat de Singel in

Ik heb de wedstrijd ook gezien. Spelopvatting van O21 is hetzelfde als NAC 1. Dus.....

13   18  
Bredaaaaa

Prima trainer. Molenaar en Hellemons zijn belangrijk voor de jeugd.

25   3  
Vaque Geej

Ik heb deze wedstrijd vanmiddag gekeken en ik kan u vertellen dat NAC werkelijk niets in te brengen had tegenover Feyenoord. Een snelle tegengoal is vervelend, maar wat werden ze verder overklast in spel, kracht en inzet. Een paar uitblinkers gezien vanmiddag, maar niet aan de kant van NAC helaas. Het was slap en inspiratieloos, een herhaling van gisteren leek het wel.

27   4  
Hij gaat de Singel in

Ik heb de wedstrijd ook gezien. Spelopvatting van O21 is hetzelfde als NAC 1. Dus.....

22   20  
Ome Cor

Onze toekomst is dus hetzelfde als het heden.

16   5  
Wanny

In zo'n team gaat het om de ontwikkeling van de individuele spelers. Als er 2 jongens uit komen die eredivisiewaardig zijn moet je al heel blij zijn. Het gros van de selectie gaat bij de amateurs eindigen, dat is bij elke club zo.

13   4  
RaraNAC

Zou wat zijn, in de nacompetitie tegen Steijn…

5   12  
F7rij7

laten we hopen dat Hellemons TD wordt, lekker lokaal.

1   2  
JimGoose

Wel opvallend dat juist die spelers met vlieguren in het eerste worden gewisseld.

Disclaimer: is gewoon een constatering, geen poging om een negatieve discussie te starten of om op basis van 1 voorbeeld een "feit" vast te stellen.

8   4  
scheppioni

Ik had het afgelopen zaterdag met de spits van de graafschap op verjaardag erover.
Wij nu 1 punt voor, ik zeg wanneer jullie 2x winnen dan zijn jullie er, dit nac met de graaf & co wint geen 2x meer. Hij zegt, moet nog zien of gra punten pakt, zij hebben de grootste moeite tegen jong teams, laat ze nou net nog ajax en psv krijgen. Ik ga ervan uit dat almere bij ado gaat winnen, want ado is net als wij ook fragiel !!! Nou vrijdag nog hoogstwaarschijnlijk laatste keer dit seizoen ons opladen maar in het Rat Verlegh, en hopen en bidden dat de overname pas niet in 2027 gaat zijn ! NAC moet op de schop, de jeugd met een goede mix de kans geven en laten staan ! De bagger van die ervarene is het merendeel ook meer dan zat !

3   6  
Nacdictive

@Scheppioni:
Ik denk persoonlijk dat alle ellende naar beneden sijpelt..
Met alles wat er speelt, denk ik niet dat we kunnen verwachten dat er ook meer gepresteerd zal worden door NAC 1 en O21.

4   11  
Bredaaaaa

De gouden generatie van Hellemons speelt in dit team. Mekkaoui, Kotzebue, Siereveld, de machtige Agougil, Kosiah en Doorn. Deze jongens gaan de komende jaren NAC 1 versterken. Banzuzi doet dit al. Wij mogen Hellemons dankbaar zijn. Hij heeft waarde gecreëerd met zijn boys. Zo zie je maar dat je geen rare arabieren of russen nodig hebt voor goede spelers. Molenaar is ook een perfecte trainer. Dat bewijst hij ook als hij bij NAC1 moet invallen. We moeten vertrouwen houden in Hellemons en Molenaar. Dit is het NAC waar ik trots op ben.

4   5  
scheppioni

Je vergeet de voornaamste BREDAAAAA !

1   7  
Jantjebeton

Lekker boeiend.

7   13  
Atleet

Daarom moet er snel een nieuwe eigenaar komen en het budget van de jeugd gaat verdubbelen zodat er voor elk elftal meerdere trainers staan die individueel aan de slag kunnen met de spelers.

Nu staat er vaak maar 1 trainer voor 20 man , hoe kan die trainer iemand nu beter maken ?

Lees net op Facebook de volgende jeugdtrainer vertrekt nl Jasper Somsen

Dus nac=Breda actie graag

6   20  
Atleet

Dan ben je echt dom als je een min op mijn posting geeft!!!

8   12  
naxioma

@atleet

In de plannen van zowel City Football Group als Global Football Corporation wordt er fors meer geïnvesteerd in de jeugdopleiding. Bij NAC=Breda zal de jeugd, of wat daar nog van over is, versneld moeten doorstromen naar het eerste elftal, omdat ze onvoldoende geld en know how hebben een goede selectie samen te stellen en te investeren in de jeugdopleiding.

En ja, met het verstrek van Somsen verdwijnt (weer) een pilaar van de jeugdopleiding. De grote uittocht voor eenieder die een beetje ambitie en talent heeft lijkt begonnen.

2   4  
Nacdictive

Wat ik me nu wel serieus afvraag:
1. Stel dat WvA/RvC nu geen akkoord geeft voor NAC=Breda? Of
2. Als CFG zich niet (zomaar) neerlegt bij dit besluit?

2   3  
Scheppioni

Dat gaat dus gebeuren NAC dictive dus daarom gaat dit een endless story worden 😔

1   0  
Atleet

Dat weet je niet nax of heb jij die plannen wel gezien ?

Maar er is nu haast geboden zodat men weet waaraan en waaraf en niet iedereen weg loopt

Laad alle berichten na dit bericht in