Wij gaan niet opzij

BSR Interview: Sjoerd van Fessem (Stichting NOAD) over de overname

Das Phantom

Donderdag nam Stichting NOAD het besluit om de deal met de City Football Group af te schieten en het lokale initiatief NAC=Breda voor te dragen als nieuwe eigenaar. Vandaag kroop Sjoerd van Fessem van Stichting NOAD bij ons achter de microfoon om het besluit toe te lichten. Veel luisterplezier!

Bron:
B-Side Rats
134 Reacties
137   40  
Geelzwartwit

Kunnen ze allemaal niet even hun mond houden totdat het volledige verkoopproces afgerond is?

137   40  
Geelzwartwit

Kunnen ze allemaal niet even hun mond houden totdat het volledige verkoopproces afgerond is?

45   65  
Beest

Helden!

66   24  
Bobby Firmino

Clubs zoals Nec , Cambuur , Go Ahead en het kleine Fc Emmen en het nietige Fc Volendam hebben ons NAC al zo goed als ingehaald...
Het word tijd dat NAC weer een club word zoals we het allemaal kende.

Dat maakt mij niet zoveel uit wie de eigenaar word! ( behalve de City group en RedBull)

Als er maar sowieso geïnvesteerd word en eindelijk structuur in de club komt!



55   9  
Die ne gast

Fijn dat er wat transparantie wordt gegeven en goed dat Sjoerd inzicht geeft in het proces hoe het besluit tot stand is gekomen, maar rondt eerst alles maar eens af en ga dan pas terugkijken en evalueren. Ben er nog niet gerust op dat de verdere afhandeling soepel gaat verlopen.
Zoals Sjoerd zelf zegt: Met stilte, rust, minder emotie, meer ratio en goede gesprekken die niet uitlekken zijn we nu het meest geholpen.

103   175  
naxioma

Op het eerste gezicht een goed verhaal van Sjoerd van Fessen, maar schijn bedriegt hier. Als je goed luistert dan krijg je zeer sterk de indruk dat ze zich niet hebben willen verdiepen in het plan de City Football Group en wat dit concreet voor NAC zou betekenen. Ze vragen nu de aandeelhouders serieus naar het plan van NAC=Breda te kijken, terwijl ze zelf niet serieus naar de plannen van City hebben gekeken. Ik zou me als aandeelhouder gepiepeld en geschoffeerd voelen.
De Stichting NOAD doet het voorkomen dat ze op basis van criteria een onafhankelijk objectief besluit hebben genomen, zonder dat ze daarbij druk ervoeren van de achterban. Op mij wekt het veel meer de indruk dat vanuit een vooringenomen idee men naar een bepaalde uitkomst heeft gewerkt. Op de vraag of er voldoende kapitaal is voor de komende periode kwam alleen het vage antwoord dat er garanties zijn afgegeven en dat het niet zo zeer gaat om wie het meeste geld kan bieden, maar juist op het benoemen van de juiste mensen. Door de club te laten besturen door mensen met verstand van voetbalzaken (hoera!) denkt men dat er rust komt bij een club als NAC. Nou dan kennen ze NAC niet.
Ook wordt een beroep gedaan op alle partijen om nu rationeel en niet vanuit de emotie naar het plan van NAC=Breda te kijken. Dat moet natuurlijk altijd, maar dat is nu toch wel al te bizar. Het is juist de achterban van de Stichting NOAD geweest die op basis van emotie heeft gereageerd en niet openstond voor rationele argumenten en constructief overleg met bijvoorbeeld de City Football Group.

Het is zeer moeilijk voor te stellen dat op basis van echt relevante criteria de voorkeur zou moeten worden gegeven aan het lokaal alternatief. Met de City Football Group kan NAC Breda eindelijk een solide huis (eigenaar) krijgen waarbinnen het enorme potentieel van NAC Breda tot volle wasdom kan komen, inclusief realisatie van de sportieve ambities en financiële bestaanszekerheid. Een partij als de City Football Group biedt per definitie veel meer garanties en mogelijkheden tot een succesvolle toekomst dan een lokaal alternatief, zowel op financieel als sportief gebied. Daarnaast heeft een lokaal alternatief als groot nadeel dat de club speelbal dreigt te blijven van het enorme krachtenveld rondom NAC. Professionele distantie is noodzakelijk om goed consistent beleid te voeren, ook als het sportief of financieel tegenzit. Met betrokken lokale mensen is dat -NAC en Breda- kennende haast een illusie. De kans dat NAC met een lokale eigenaar (of aandelen bij de club) van de regen in de drup beland is levensgroot. Met alle consequenties van dien.

De aandeelhouders van NAC staan voor een belangrijke beslissing. Aan hen ligt nu voor hoe zij de club willen achterlaten, hoe zij de geschiedenis willen ingaan, wat hun erfenis gaat zijn? Verkopen zij aan een lokaal alternatief en blijft -in essentie- alles bij het oude met een ongewisse onzekere toekomst voor NAC Breda, of verkopen zij aan een grote professionele partij die NAC een betere financiële en sportieve toekomst kan bieden?
Namens vele andere supporters wil ik de aandeelhouders van harte aanmoedigen om vast de houden aan verkoop aan de City Football Group en het overleg aan te gaan met Stichting NOAD, City Football Group en Raad van Commissarissen hoe de zorgen levend bij de Stichting NOAD zo goed als mogelijk weggenomen kunnen worden. Het belangrijkste is om vanuit overtuiging het juiste te doen voor NAC, ook al is dat nu niet misschien de gemakkelijkste weg. Onze dank zal eeuwig zijn. Hup NAC!

118   66  
Duimpje

@ Naxioma
Geef het op jongen. Doe ons en jezelf dat plezier.

116   57  
Das Phantom (BSR)

@Naxioma

Zucht…

Hij geeft aan dat ze alle vier, onafhankelijk van elkaar een oordeel hebben gegeven. De plannen zijn bestudeerd (alle drie) en op basis daarvan een besluit genomen.

Ga dan alsjeblieft niet zeggen dat ze het niet hebben bestudeerd. Dat is gewoon echt heel oneerlijk.

38   86  
Cees-2

Ik heb het aangehoord, men spreekt over, ons besluit (van NOAD) toelichten. Nou toegelicht is er wat mij betreft totaal niets. Men heeft haast alleen gesproken over hoe NOAD werd betrokken bij dit alles. Of heb ik iets gemist? De titel klopt hierbij niet.

104   42  
Breda-mike

Ook naxioma mag gewoon zijn mening geven hoor. Respecteer dat dan ook gewoon

62   78  
naxioma

@das phantom

Natuurlijk hebben ze de plannen bestudeerd. Ik zeg ook niet dat ze dat niet hebben gedaan. Maar als je goed luistert dan komt ook heel duidelijk naar voren dat ze zich niet verdiept hebben in wat de plannen van City Football Group concreet voor NAC zou betekenen. Dat wordt letterlijk gezegd!

55   55  
Beest

@breda Mike

Zeker dat naxioma ook zijn mening mag hebben.

Het is alleen bloedirritant dat je dat onder elke post 7 keer moet doen met 7 keer dezelfde inhoud.

De reactie van das phantom is dus begrijpelijk.

31   16  
Martinus

Onwijs veel respect voor de vrijwilligers hier. Ik begrijp oprecht waarom de artikelen worden geplaatst, maar ik begrijp niet waarom zo veel mensen hier ook nog op (blijven) reageren.

Deze discussies, voor zover je ze zo nog kan noemen, maken de sfeer hier grotendeels kapot. Ik merk dat ik overname-moe aan het worden ben. Hopelijk kunnen we vooral weer normaal op elkaar gaan reageren, want dit is echt geen pretje zo.

72   44  
Das Phantom (BSR)

@naxioma

Je impliceert daarmee dat deze mannen zomaar wat hebben gedaan. “Oh doen wel lokaal”!

Dat is gewoon echt onjuist. Ze hebben sinds januari denk ik een tweede baan in de avonduren gehad, meetings met afgevaardigden van alle drie de partijen, geledingen van de club en met elkaar.

Ze hebben gedaan wat ze moesten doen: een weloverwogen besluit nemen.

37   14  
Duimpje

@ Cees2

Inderdaad, je hebt een hoop gemist.

23   18  
Scheppioni

Het wordt nog een hels karwei om met v aalst op ene lijn te komen....... de soap goes on !!
Wordt nog lang afzien......voor ons as supporter van ons moi cluppie NAC !!!
We lopen nu al achter de feiten aan ivm de selectie voor volgend seizoen !?

38   67  
Ad

NAXIOMA ik wordt zo onpasselijk moe van jou en daarom vraag ik je om eens 4 weken geen reacties meer te plaatsen.
Zal iedereen volgens mij heel blij vsn worden.
Vraag me zo af wie schuilt er achter die NAXIOMA. Heb sterk vermoeden het vriendje van van Aals. Je bent nog erger dan een griepvirus want je blijf maar iedere keer opduiken als er wat gebeurt.

25   11  
HupNAC

Kansloos. Ondertussen weer veel tijd verloren. Volgend seizoen kun je dus nu ook al 100% afschrijven. Ik heb het idee dat heel veel mensen denken dat het spel is gespeeld. Het tegendeel is natuurlijk waar… Dit loopt waarschijnlijk uit op een rechtszaak met ik denk van Aalst als winnaar dus CITY. Moeten we dan blij zijn? Ik weet het niet, de tijd zal het leren…

44   38  
Tip

@Naxioma. Een goed onderbouwde reactie van je op het verhaal van van Fessem. Een reactie waar mensen het niet mee eens hoeven te zijn natuurlijk. Er is een groep supporters die überhaupt anti City zijn. Dat is hun goed recht, of het verstandig is is weer aan ander verhaal. Of pro City verstandig is weten we ook niet zeker. Ik heb echter een vraag aan je. Ik heb het verhaal van ADO nog eens gelezen. Daar had de gemeente het gouden prioriteitsaandeel. Maar die konden de koop niet tegen houden omdat zowel ADO als mijnheer Wang naar de rechter konden stappen. Kortom dat gouden aandeel was geen donder waard volgens de gemeente. Waarom is bij NAC het gouden aandeel wel beslissend om CFG buiten te sluiten ? Zit hem dat bv. in de statuten die anders zijn ? Of….. ?

45   22  
Jf

Kan iemand mij vertellen waarom iedereen zo blij is met het lokale?
Ze willen de aandelen laten terugvloeien naar de club maar dat wil zeggen dat Nac 7 miljoen moet kunnen betalen? Dat kan nog jaren duren. Wat brengen ze voor volgend seizoen in. Wie zien ze als td en ad ?

21   8  
Tonn

Goed te horen hoe het proces is aangevlogen en afgehandeld en dat NOAD geen druk heeft ervaren. De inhoudelijke gronden voor blokkering van City, de Amerikanen en de keuze voor t lokaal alternatief zijn niet aan bod gekomen. Geloven op de blauwe ogen. Denk dat de huidige aandeelhouders zich nog eens heel goed moeten beraden over de plannen die voorliggen en wat t beste is voor NAC. Ik heb t nog niet gehoord.

15   36  
Cees-2

Duimpje: Vertel mij eens wat ik dan allemaal gemist heb? Ik ben reuze benieuwd naar je reactie. Wat heb ik gemist?

35   31  
Beest

Goed onderbouwd verhaal.

Ze hebben maandenlang vergaderd met alle geledingen. Het is unaniem besloten dat CFG niet past bij NAC.

Deze mensen hebben ongelofelijk veel betekend voor de club en nu nog steeds.

Voor de pro city mensen die lekker hun kop in het zand steken omdat ze het verlies niet accepteren. Luister even vanaf minuut 18 tot 22. Er is genoeg geld om NAC vooruit te helpen de komende jaren.


Mensen die na dit antwoord nog steeds met deze argumenten komen zijn dus niet meer dan onrust stokers.

Op naar de volgende horde. Hopelijk accepteert Van Aalst het bod snel en kunnen we hem bedanken voor het zorghouden van onze club.

7   15  
Beest

Met antwoord bedoel ik uiteraard dit interview

36   17  
Wanny

Als de enige manier waarop NAC bestaansrecht heeft overname door een buitenlandse voetbalclub is, dan moeten we gewoon stoppen. Dan is er echt niks meer om trots op te zijn.

41   28  
Boyke

Op De Rat staat het antwoord te lezen wat NAX ook moet hebben gelezen, maar er hier niet bij verteld omdat hij zwaar belang in de City deal blijkt te hebben en nu hier z’n mensen zelfs gaat voorliegen. Gast. City is uitgespeeld. Gaat hem niet worden. Lees de reacties die je krijgt op de Rat van Parel. Heeft er meer kaas van gegeten als jij, vent. Je begint nu echt bloed irritant te worden met je gestampvoet en pogingen de boel te besmeuren.

50   17  
Breda83

@Naxioma

Ik heb Sjoerd toch duidelijk horen zeggen dat er helemaal geen plan voor NAC was. Dat CFG een presentatie heeft gehouden over CFG, hoe zij het voetbalwereldje zien etc. Maar dat er 0,0 specifiek over NAC ging. Lastig he, om je te verdiepen in plannen die er helemaal niet zijn.

30   19  
Bobby Firmino

Ik denk dat Nax het idee heeft dat de sjeik van City NAC op nummer 2 zet. En dat hij net zoals City er een waardig Champions League team van gaat maken...
Maar als je bijv. Lommel ziet komt het bedrogen uit.
Alleen de overgebleven fans zijn daar het enige wat nog over is van Lommel (de kleuren dan ook)
Maar zelfs aan het logo is gepield.
De ruggengraat is eruit getrokken en is vervanger voor een kunstobject!

Dat is niet het soort voetbal wat we hier in Breda/West-Brabant willen zien!

39   47  
ELH

Het plan van NAC=Breda is "goed genoeg".
Serieus?? Goed genoeg?? Dus eigenlijk is het niet zoveel maar beter als city iig...
Clowns 🤡🤡🤡🤡

26   26  
Beest

Boyke en breda83

Tuurlijk weet Naxioma dit ook. Maar dit komt de city propaganda niet ten goede.


Komt er nog excuses vanuit het pro city kamp voor het insinueren dat noad bedreigd werd door tegenstanders van City???

Of zijn ze hier ook weer te achterbaks voor?

34   35  
Beest

Daarbij gladjanus Maaskant ook per direct verbannen van NAC.

Die probeerde ook ( weer) gefakete bedreigingen aan het licht te brengen

26   13  
Breda83

Ik sluit me trouwens graag aan bij Boyke.

Even allemaal de reacties lezen onder dit artikel op De Rat: https://derat.nl/nieuws/hoe-gaat-het-verkoopproces-nu-verder/

Vooral de bijdrages van Parel zijn het lezen waard. Die toont aan dat de berichtjes van naxioma grappig zijn om te lezen (gezien de serieuze ondertoon waarmee hij mensen denkt te kunnen overtuigen) maar feitelijk onjuist. Juridisch gezien klopt er niks van wat hij allemaal beweert. Het is heel zwart wit; de rol van CFG is uitgespeeld.

14   8  
Martinus

Wat hoop ik vooral enorm dat het in een paar weken rond is. We verspillen zo veel tijd. Uiteindelijk is het hopelijk alles waard geweest.

De enige opties die ik echt niet zie zitten zijn City en volledig van de verkoop afzien. Ik denk dat vrijwel elke andere optie een verbetering is, of moet kunnen zijn.

34   27  
Maarten

Kan iemand die misselijke beest eens aan zijn verstand brengen om hiermee te stoppen of geef die kwal aub een ban?
Hij verziekt hier heel de side.
Nu is Maaskant weer het mikpunt terwijl hij nog niet zo lang geleden na de degradatie bij Maaskant onder het balkon stond te janken of hij wilde blijven.

42   48  
Michel

@Naxioma
Duidelijk, onderbouwde mening. Die ik ook deel. Met NAC=Breda komen we van de huidige regen in de drup en houdt de 5e colonne komende jaren de onrust levend en zitten we nog jaren in de KKD. Met alle respect voor de lokale ondernemers die er achter staan maar hier ontbreekt een type Boekhoorn waar de zakken vele malen dieper zijn dan bij deze lokale sponsoren.

CFG gaat ons zowel financieel als sportief meer brengen. Naxioma verwoordt de mening van menig supporter maar dat wordt op sites alsdeze niet gewaardeerd.

38   17  
Fritske d'n Olifant

Dit is gewoon een heel goed verhaal van Sjoerd van Fessem. Heel kalm legt hij uit hoe het proces is verlopen en welke stappen zijn gezet. We mogen blij zijn dat de heren van NOAD zo zorgvuldig gehandeld hebben en hier zoveel tijd in hebben gestoken. Dat de stichting dan unaniem dus vanuit alle perspectieven het plan van CFG afschiet en het plan van NAC=Breda voordraagt bij de aandeelhouders zegt genoeg.

Dat reageerders met een andere mening dan ik en een sterke voorkeur voor CFG als overnemende partij dit besluit niet kunnen verkroppen is te begrijpen. Als jij er heilig van overtuigd bent dat een overname door de City Football Group het allerbeste voor NAC is dan lijkt me het lastig dat vier mannen die een andere mening zijn toegedaan dit tegenhouden. Dan ga je de integriteit en professionaliteit van de heren in twijfel trekken. Sportief en chique is dat niet, maar iedereen heeft recht op zijn of haar mening.

34   50  
Nacdictive

NAXIOMA heeft wel degelijk een punt. Er is obv sentiment gekozen (hoogstwaarschijnlijk..), maar zeg dat dan..

Stichting NOAD zal vooraf een aantal punten hebben moeten gehad waar zij op toetsen.. wat zijn die punten?

Waarom voldoet NAC=Breda wel en cfg niet.. en nu obv feiten, cijfers, zoals het in de zakenwereld gaat en niet obv sentiment.

Nogmaals je mag anti city zijn, de stichting NOAD ook maar kom niet aan met dat het obv plannen is gegaan cq toetsing..

29   25  
Tip

@Bobby Firmino. Sorry maar je verhaal klopt niet. Lommel speelt nu voor een kleine duizend toeschouwers. Dat is te weinig maar is te wijten aan de sportieve wanprestaties van dit seizoen. CFG tilde de begroting op van 2 naar 13 miljoen. En Lommel laat veel te weinig sportief zien. In , ik dacht, 2014-2015 trok Lommel gemiddeld 500 toeschouwers. De toeschouwersaantallen worden daar vooral bepaald door het sportieve resultaat. Heeft geen flikker met City te maken. Dat het aan City ligt is een keer in de pers geroepen door door een melagomane supporter en een journalist die niets te doen heeft. Maar als Lommel volgend seizoen meedoet aan promotie zitten er weer 2500 toeschouwers. Ik vond dat ik dit moest melden. Ik zeg niet dat je proCity moet zijn , dat ben ik ook niet. Als NAC=Breda genoeg geld heeft dan hebben de Locals mijn voorkeur mits de juiste mensen worden aangesteld. Van Fessem kan het mooi uitleggen maar , met alle respect , hij hielp jaren Theo Mommers in het zadel te houden. Dat is hem vergeven maar ik wil het verhaal van meer kanten horen. Is mijn goed recht.

29   37  
Beest

@breda83

Bedankt voor de tip!

De trollen van city worden steeds lachwekkender. Met al hun sub accountjes.

De enige manier waarop het City nog kan woorden is als Van Aalst dwars gaat liggen. Maar waarom zou hij dat in godsnaam doen? Wat heeft hij daar aan? Hij woont in Breda en zal erelid zijn/blijven . Hij bereikt er niks mee de meest gehate man van Breda te worden. En dat zal hij ook helemaal niet willen.


Nee city is uitgespeeld. Heerlijk! We hebben gewonnen en NAC is gered!

25   11  
Breda83

@NACDICTIVE

En wie ben jij dat jij inzage daarin denkt te moeten krijgen? Dat is iets tussen Stichting NOAD en de aandeelhouders. Zullen we de afspraken die tussen beide partijen gemaakt zijn gewoon lekker bij die partijen laten?

22   14  
Fritske d'n Olifant

@Michel

Onderbouw je verhaal eens. Waaruit blijkt dat City ons (in the end) sportief en financieel meer gaat brengen? Er is hier en op andere platforms meerdere malen goed onderbouwd aangegeven dat City helemaal niet het beste voor NAC is en dat er achter die zak met geld een hoop mitsen en maren zitten. Ik heb nog geen enkel steekhoudend argument gelezen waarom City het beste zou zijn voor NAC. City heeft een enorme grabbelton met voetballers en trainers, dat klopt. En een grote zak met geld.

"Ik heb een zak met geld nog nooit een doelpunt zien maken" zei Johan Cruijff ooit.

Je onderbouwt ook niet waarom NAC volgens jou naar de ratsmodee gaat als het wordt overgenomen door NAC=Breda. Je hebt het over een 5e colonne, maar wie zijn dat dan? En waarom zou hun betrokkenheid slecht voor NAC zijn? Je komt met het voorbeeld van Marcel Boekhoorn. NEC is met Boekhoorn ook door een heel diep dal gegaan dus diepe zakken zegt helemaal niets over grote successen. Je moet een goed geleide technische organisatie hebben met een goede TD. NEC heeft die nu met Ted van Leeuwen. Het nieuwe NAC zou er wat mij betreft werk van moeten maken om Tim Gilissen weer terug naar Breda te krijgen.

29   24  
Dutchbird

@naxioma
In plaats van ons hier voortdurend lastig te vallen met jouw interpretaties en verdraaiingen van de werkelijkheid kun je beter even naar Teteringen fietsen en daar aanbellen om je diensten aan te bieden bij de rechtszaak waar van Baal het over heeft. Jij kunt vast een waterdicht en spijkerhard verzoekschrift voor hem schrijven waarnee hij NOAD van tafel veegt.

Doe je best pipo, het gaat je echt niet lukken want NOAD heeft juridisch gezien geen fouten gemaakt. Van Aalst wel, die heeft het hele proces verkracht.

14   3  
P

Heb eigenlijk 1 vraag ??
Wie behoren er nou uiteindelijk tot de groep NAC = Breda

36   14  
Ivo

Het is gewoon ronduit ranzig hoe de inzet van Stichting NOAD door sommigen wordt behandeld.

NOAD is nu al transparanter geweest dan City in 2-3 maanden. We kregen de plannen niet (die waren er ook niet) en nu krijgen de lokalen en NOAD het over zich heen.

We gaan zien dat NOAD en de lokalen transparant en integer handelen, en dat City een schimmig rookgordijn was. Desnoods in de rechtbank. Maar het is triest dat één persoon een hele club op deze manier kan kapen, met zijn Ego.

Wat mij betreft worden de namen en rugnummers van alle aandeelhouders bekendgemaakt. Zij zijn degenen die het minst transparant zijn. Je verstoppen achter Wim van Aalst is ook een zwaktebod.

20   32  
Nachoreca 1

Lachen, gieren en brullen hier. Een club kapen met zijn ego....hoe.krijg je het getypt en verzonnen?!

De beste man heeft de club gered, staat er nu alleen voor, van weelde en Burema , hoor of zie je niet en wil graag zijn geld en wel op een veilige en degelijke wijze.
Hoe durft ie he? Man man man

12   12  
Geelzwartwit

De opmerkingen "als er in de toekonst meer mensen denken hey dat is een mooie opzet daar wil ik financieel ook wel aan bijdragen" de meest geruststellende.

"En Breda is te klein dus we richten on op west brabant zeeland enz enz"

Als het gek loopt kan de het aantal investeerders in aantal en geld dus behoorlijk oplopen. Ik kreeg er een formaat Twente gevoel bij. Als er echt veel investeerders zijn is de kans op onderlinge onenigheid ook kleiner. Als een coöperatie het uitgangspunt is dan kan NAC qua organisatie financieel sportief en bereik qua achterban echt de grootste club in het gebied tussen tilburg antwerpen vlissingen en Barendrecht worden.

Ik heb het liefst dat er even rust en stilte is. Het proces zonder lekken plaats kan vinden en er straks 1 keer een complete toelichting komt van wat het dan is.

Het interview vandaag vond ik daarmee te vroeg maar die 2 uitspraken geven goede moed.
Er is nog niks maar er lijkt wel wat te zijn om naar uit te kijken.

Fijne avond
En smakelijk eten iets met uitgebakken spekjes ofzo

29   14  
beest

De beste man moet dan ook gewoon erelid worden gemaakt . Zoals NAC=Breda ook al aangaf hopen ze dat Van Aalst gewoon verbonden blijft aan NAC . Dat vind ik dan ook geheel terecht als je mijn club red.

Maar laten we wel niet doen alsof ze NAC verder hebben geholpen. We zijn van de 11 de plaats in de ED naar de 8ste plaats in de kkd gegaan onder hun bewind. Met talloze ontslagen en afkoopsommen.

We mogen best kritiek op ze hebben beleidstechnisch gezien.

4   5  
NAC4Ever

@GEELZWARTWIT
23 April 2022, 16:43
Ik heb niet het idee dat er nu te veel is gezegd.

6   3  
Geelzwartwit

@nac4ever

Welke nac4ever is dit?

11   1  
@P

Wat ik hoorde en las:

Jasper van Eck van Kasparov, Jasper Vreugdehil van Brandmasters, Karel Vrolijk van bouwbedrijf Vrolijk en nog een aantal. Maar dit stond ook in de stem.

18   8  
NAC4Ever

@NAXIOMA
23 April 2022, 17:22

Als hij hier het budget van NAC=Breda had genoemd was hij buiten zijn boekje gegaan.

Verder heb ik het idee dat Stichting NOAD wel naar de plannen van CFG wilde kijken, maar dat CFG niet concreet is geworden over NAC als individuele club.

Verder schrijf je:
'Het is zeer moeilijk voor te stellen dat op basis van echt relevante criteria de voorkeur zou moeten worden gegeven aan het lokaal alternatief. Met de City Football Group kan NAC Breda eindelijk een solide huis (eigenaar) krijgen waarbinnen het enorme potentieel van NAC Breda tot volle wasdom kan komen, inclusief realisatie van de sportieve ambities en financiële bestaanszekerheid'.

Op basis waarvan waarvan zou dit zeker zou zijn gegaan? Bij te veel clubs van CFG blijkt dat niet.

5   18  
Boyke

Ivo, ben normaal blij met je bijdrages, maar met je “naam en rugnummer” sla je nu de plank kompleet mis. Dit soort onzin is nu effe nie gewenst pik. Der zijn onder die andere aandeelhouders genoeg die juist wel op hand van lokaal zijn en die zitten niet te wachten op dit soort stront, die hun niet verdienen. Hun zijn door de G3 ook ronduit belogen en klein gehouden. Dus aub. Denk effe naar voor je wat hier neer kalkt en kun je dat niet, Lijkt het mij verstandiger dat je je daadwerkelijk terug bij je geliefde RBC gaat melden…..

19   7  
Ivo

@NACHORECA1

Er is al 1 seizoen naar de kloten geholpen, en er zit een 2e seizoen aan te komen.

Het hele verkoopproces is één grote farce. Van de aankondiging in juni tot waar we nu staan. Het belang van NAC? Laat me niet lachen. Dit is gewoon de wraak van een zure man.

11   3  
NAC4Ever

@GEELZWARTWIT
23 April 2022, 21:31

Degene die al een aantal keer aan de ander heeft gevraagd of de ander een andere nickname te willen kiezen.
(Juist om verwarring te voorkomen).

21   5  
Ivo

@Boyke

Dan wordt het eens tijd dat die aandeelhouders opstaan en een tegengeluid laten horen. Het is van Aalst voor en van Aalst na. De anderen hoor of zie je niet.

Aan braaf kuddegedrag hebben we nu even niks.

16   15  
beest

De klein aandeelhouders moeten pas moeilijk gaan doen als Van Aalst nu alles gaat tegenwerken.
Maar ik verwacht niet dat Van Aalst dat gaat doen. Die gaat volgende week gewoon akkoord. Pakt zijn centen en kan verder van de anonimiteit gaan genieten.

Tot die tijd moeten we gewoon rustig blijven met ze alle. Des te eerder gaat het naar de KNVB en kunnen we verder.

14   27  
Nachoreca 1

@ivo...
En Wim van Aalst voert het dagelijkse beleid, is de technische staf en voetbalt mee? Ben aub eens niet zo primitief en denk aub eens wat beter na. Een financier niet meer en minder.

24   5  
Ivo

@NACHORECA1

Nee, dat bedoel ik niet.

Van Aalst gooide in juni de handdoek in de ring en stond aan de wieg van het gedrocht van een verkoopproces waar we nu in zitten.

We zijn 10 maanden verder, het is een grote bende en het eind is nog niet in zicht. Er zijn maanden verprutst met een Crossmindstraject dat niets heeft opgeleverd en een deal met Amerikanen die op niks is uitgelopen.

12   17  
Cees

Kijk mannen, als die Van Aalst blijft kloten, beginnen we toch met het Bredaas consortium een nieuwe BVO: Noad Breda!
Die 7 miljoen voor de afkoop kunnen we daar dan ook mooi voor gebruiken!

En als dat clubje van de super intrigant Van Aalst dan failliet is, claimen we onze naam mooi terug!

In Roosendaal kregen ze geen nieuwe bvo van de grond, omdat..... Roosendaal geen Breda is!

Breda is toch vele maten GROTER!

Lees je mee Karel e.a.?

N O A D B R E D A !

9   7  
Tot op het bot

Het gaat dus volgens NOAD niet om het meeste geld maar o.a. dat sportief de beste keuzes worden gemaakt.
Oprechte vraag, is het nog de bedoeling om een spelersfonds op te richten bij het lokale initiatief?
Als dat het geval is, gaat men dan niet de spelers uit dit fonds de voorkeur geven?

26   14  
ennaojseejer

Naxioma post al zijn bijdragen dubbel, zowel hier als op deRat, liefst ook nog onder meerdere artikles. Gewoon copy-paste. Zou me niets verbazen als hij ergens op de loonlijst staat om deze forums richting CFG te sturen :-)

21   6  
T3un

Ik snap goed dat mensen willen dat Sjoerd niks had gezegd todat alles afgehandeld is, maar als we even realistisch kijken naar hoe netjes hij blijft tegenover de lopende zaak heeft hij hier alleen maar 36min toelichting gegeven over de overname en niks of niemand erbij gehaald of plannen vertelt. Want hij benadrukte expliciet dat niemand er baat bij zou hebben als hij hier bepaalde zaken van de overname zou benoemen en daarom niks zei. Laten we het met zijn allen even netjes houden en gewoon die 11 toffe gasten (en ja ook na die K wedstrijd van gisteren) gewoon steunen en het achter de schermen bij de overname lekker bij hun laten, bedankt NOAD voor het tegenhouden van city, maar nu is het even beter door stil te blijven. We hebben nu toelichting tijd om ons te richten op het voetbal. Hup NAC!

24   15  
H.V.M.

De pro City aanhangers ( ja die zijn er ook en dat mag) blijven hun leugenachtige riedels tot in den treure herhalen.
Al zouden het, in het gunstigste geval, halve waarheden zijn, dan mag je daar in dit geval nog steeds sterke twijfels bij hebben.
De halve waarheid is namelijk vaak erger dan een hele leugen.
Voorzichtigheid blijft dus geboden.
Vooral 'NAC gaat failliet' is een afgezaagd blijvertje in hun eentonig repertoire.
De laatste weken wordt er bovenal ingespeeld op de 'ondiepe zakken' van Vrolijk en/of NAC= Breda.
Diep zakken zou wél gebeuren bij overname door de City Group.
Niet eens in het eerste jaar en waarschijnlijk zelfs niet in het tweede jaar!
Daarna gaat de klad er definitief inkomen en is het over en uit met de lol.
NAC is namelijk een handelshuis en geen serieuze BVO meer. (dat zijn we trouwens al jaren niet meer, maar dit terzijde.)
Supporters zullen echter massaal afhaken.
Daarvoor in de plaats gaan er steeds meer Scouts, zaakwaarnemers en voetbalmakelaars het stadion bevolken.
Het is maar wat je wil!

De mensen van Stichting NOAD verdienen respect. Méér dan dat zelfs!
Dit geldt eveneens voor degenen achter NAC=Breda.
Mensen uit Breda en omgeving die hun nek uitsteken en tevens (veel) geld er ín steken.
Ook zij zullen vroeg of laat de nodige bagger over zich heen gaan krijgen.
Zo gaat het uiteindelijk altijd!!
Voorlopig lijken wij van de City Group verlost te zijn.
Maar vergis je niet, van Aalst en zijn trouwe vazal, bruinwerker Edwin van Baal, voorzitter van de RVC, geven waarschijnlijk nog niet op!
Voor nu is rust in de NAC tent hard nodig.
Daar waar EvB destijds ook zo op aandrong.

"De persoonlijke drijfveer van EvB is om bij te dragen aan bestuurlijke rust en van NAC een stabiele Eredivisieclub te maken".
EvB, Notulen vergadering 25 maart 2021.

Vreemd dat hij vanaf bovenstaande datum precies het tegenovergestelde heeft gedaan.
Hoog tijd om nu eens echt de daad bij het woord te voegen!

24   20  
Sponsor

Dus huidige kleine aandeelhouders. U kunt eindelijk uw geld terugkrijgen of u kunt, zoals Sjoerd van Fessem oppert, gewoon blijven zitten samen met Karel Vrolijk die in 10 maanden 5/6 keer van samenstelling/plan is gewijzigd en bekend staat als persoon die (net als Wim van Aalst) alleen wil beslissen en z'n belang voorop heeft staan. Succes!!

22   5  
H.V.M.

@NOAD, Ja inderdaad, voor de redding van onze club destijds, verdient WvA oprecht respect.
Helaas heeft hij de jaren daarna, veel van dat respect verloren door NAC inmiddels bijna richting afgrond te brengen en da's weer een stuk minder mooi.

1   5  
Reflektor

Ja Bobby formino klopt....en dat allemaal nadat NAC....nec wegspeelde .

6   10  
Nachoreca1

@ivo...
Daar heb je een punt. Het verkoop proces verloopt dramatisch idd. Kenmerkt de financier die geen verstand heeft van de voetballerij. Worden we het toch nog eens, zo laat op de avond...hahaha

12   8  
Die ne gast

Blijft onder elk artikel een herhaling van zetten. Sjoerd zegt het goed: er is minder emotie nodig, meer ratio en zeker nu is rust en stilte nodig om alles goed te bestuderen en uit te (laten) onderhandelen.
BSR maar eens op zwart gooien tot er een deal is, om van al dit repeterend gezeik af te zijn?

20   5  
Buddha

Dat de mensen uit Breda, Breda lokaal steunen is inmiddels wel duidelijk. Maar ondanks de beroerde resultaten is NAC groter dan Breda. Zelf kom ik uit de regio en de mensen die ik spreek zijn zeker niet pro-city maar het alternatieve plan wordt ook zeker niet met gejuich ontvangen. Sportief zijn we al failliet, laten we hopen dat de club niet nog verder naar de klote wordt geholpen en men de juiste beslissing neemt. Want laten we wel wezen, het gros van de 20.000 supporters heeft geen idee welke koers de beste is.

19   31  
Anoniem73

@nazioma. 100% gelijk. En dat je meer duimpjes omlaag hebt geeft weer aan dat we hier een hoop schapen hebben. En wat betreft dat geld. Dat is er niet. Succes ik hoop dat City volgende week nogmaals belt en dat NOAD echt een eigen mening vormt. Puur op feiten ipv angst heeft op de vele negatieve reacties.

25   15  
GB

Ik blijf maar moeite hebben met het feit dat de pro City reageerders hier, City als enige redding zien en de emoties zo hoog laten oplopen. Als de diepe zakken van City de redding zouden zijn, dan zijn de Amerikanen toch ook goed? Maar nee, het is City of niets. En daar klopt gewoon niks van. Ik ben voor het lokale collectief. Maar ik stoor mij enorm nu aan het feit dat de pro City groep zich zo geschoffeerd voelt zonder de juiste argumenten.

De amerikanen zijn de enige anderen met ook diepe zakken. Dus waarom dat dan niet als alternatief voor de pro City groep? De City groep heeft grote moeite echt financiële transparantie te tonen en is daar keer op keer niet voldoende in geslaagd. Bovendien lopen er onderzoeken van de UEFA naar City en zit je ook nog eens met het huurlingen verhaal.

Ik snap oprecht niet, waarom de City groep voor de voorstanders de beste keus is. Ze voldoen gewoon niet aan de in het begin gestelde basisvoorwaarden voor volledige transparantie. Een voorwaarde die nota bene door de verkopers gesteld is. Verkopers die zelf op deze manier wilden verkopen, en nu boos zijn dat het proces dat ze zelf initieerden gevolgd is.

Ze kennen/ kenden allemaal NAC, de emoties, het gouden aandeel etc.. en hoe de hazen liepen en lopen. En dan slaat nu de verbazing toe? Tis een constructie waar ze zelf mee hebben ingestemd.

Ik ben juist verbaasd over de verbazing bij de Pro City groep.

U zijt gegroet!

9   27  
Cees-2

GB: Hoe lang ben jij al onderdeel van de teleur van NAC? En vele anderen. Hoeveel decennias? En dan " nog steeds" denken dat je de wijsheid in pacht hebt! Ook jij bent onderdeel van hoe NAC er nu voor staat. Ik zou zeggen geef het stokje stilletjes over aan wie dan ook, want ook jij hebt er totaal niets van gebakken. Kijk eens naar BVO,s die veel minder te makken hebben, en het veel beter doen.

13   10  
Mcguyver

Doe mij maar een iets mooiere wereld met minder fossiele energie, sjeiks en fout geld waar letterlijk bloed aan kleeft. Moet je echt niet aan mee willen werken.

31   12  
Michel

@frits d’n olifant

Laat ik vooropstellen dat ik veel respect heb voor de leden van stichting Noad die dit op vrijwillige basis doen.

Waar ik me aan stoor dat supporters met een andere mening worden weggezet als City trollen of op andere wijze afgezeken.

Ik heb weinig vertrouwen in het lokale initiatief omdat de afgelopen jaren bewezen heeft dat lokale ondernemers met circa 20 aandeelhouders hebben geleid tot de Kelderman het betaald voetbal. Mensen zonder verstand van een voetbalorganisatie.

Ik heb meer vertrouwen in een voetbalbolwerk met een groot vermogen en de knowhow in huis.

Het argument van opleiders en handelshuis vind ik weinig steek houden. In het andere geval de beste spelers ook vertrekken en zo blijkt uit het verleden, niet tegen hoge transfersommen.

Dan kijk ik inderdaad liever naar de Manu Garcia’s (remember Heracles thuis), de Pablo Mari’s of een Ambrose. Over onze super linksback nog maar te zwijgen.
En ja we hebben ook mindere goden gezien maar die hebben we nu ook en de meesten komen toch ook niet uit de Bredase regio.

Kennen we in detail de plannen? nee. Net zo min als van NAC= Breda.

25   8  
Ivo

@NACHORECA1

Gelukkig hebben Emmen en Volendam, en vorig seizoen Cambuur, NEC en GAE laten zien dat het zonder City of dergelijke constructie ook prima kan.

Met eigen identiteit en ook gewoon met eigen, goede mensen, een goed plan, veel inzet en een beetje geluk. En dan mag je ook extra trots zijn als het lukt.

Daar hou ik me aan vast. Zo zou ik graag met NAC een succes willen vieren. Op de markt met elkaar, waarbij we kunnen zeggen dat we het op eigen kracht gedaan hebben.

18   5  
NAC!!!

Het locale….

Ben er wel blij mee dat het binnen Breda kan blijven zeg maar. De City groep zag ik echt niet zitten, MAAR…..

Is er voldoende draagkracht?
Is er voldoende geld?
Lopen we niet het risico dat we hervallen in het verleden?
Promoveren kost geld, en gezien de selectie nu handen vol geld.
Zijn die middelen er daadwerkelijk en is er dan nog voldoende bij promotie.

Heb alleen maar schrik dat het te weinig gaat zijn…

32   13  
John de Beuker

Hebben de B-Side Rats de afgelopen weken ook geprobeerd iemand van de Citygroep te spreken over de plannen die ze met NAC hadden? Ben ik erg benieuwd naar.

Ik ben er niet rouwig om dat het Cityplan van de baan is, maar ik heb wel sterk het gevoel dat het Cityplan door veel supporters nooit serieus is bekeken en de keuze idd vooral op sentiment is genomen. B-Side Rats delen hier ook in mede.

8   5  
Boyke

Ivo, bij je laatste post sluit ik me aan. Sorry voor de lullige opmerking over RBC. Was een beetje geïrriteerd. Fijne zondag iedereen en uiteindelijk draait alles om 1 ding.

Hup NAC !

22   25  
Los Pollos Hermanos

Komt gewoon niet professioneel over dit. Laat zaken gewoon rusten tot het overnameproces is afgerond. Beste mensen, die lokale groep ondernemers in het Bredasche gaan dit zinkende schip echt niet redden. Je hebt mensen nodig met 100% voetbal know how. CFG weet hoe dat spelletje werkt. Een stel lokale bouwboeren en een transportbedrijf hebben daar minder, zo niet geen, kaas van gegeten.

Een overname door Karel vrolijk en kornuiten is de laatste nagel aan de kist die NAC Breda heet. Dan bestaan we over 5 jaar niet meer.

27   12  
Breda83

@LOS POLLOS HERMANOS

Klopt. De lokalen hebben de voetbalkennis niet. Vandaar dat zij de club ook niet gaan besturen. Zij gaan uiteraard mensen neerzetten die gepokt en gemazeld zijn in het voetbalwereldje. Het feit dat ze mensen als Toon Gerbrands om advies gevraagd hebben toont wel aan dat zij echt niet over 1 nacht ijs gegaan zijn.

17   10  
Das Phantom (BSR)

@John de Beuker

In mijn persoonlijke geval kan je inderdaad spreken van sentiment en principes. Ik ben tegen het bezitten van meerdere clubs in een groep (ook als je de main bitch bent) en heb moeite met de herkomst van ‘t geld.

City heeft een aantal geledingen uitgenodigd. Daar zaten wij niet bij (wat prima is) De geledingen hebben daar vervolgens verslag van gedaan. Net als NOAD waren zij niet onder de indruk.

19   5  
Duimpje

@ Los Pollos Hermanos

Wat een bijzondere mening. Ik denk dat sjeik Mansour bin Zayed Al Nahyan ook niet over 100% voetbalverstand beschikt.
Die betaald, bepaald. Dat wil nog niet zeggen dat je dan zelf over voetbalverstand moet beschikken. Voorwaarde is wel dat de NAC-cultuur, wat dan ook moge zijn, wordt gewaarborgd. Je moet de juiste mensen aanstellen met 100% voetbalverstand.
Op die manier heb je ook de meeste kans om rendement uit je investering te halen. Ik ga er vanuit dat de toekomstige trainer zich ook niet met bouwprojecten gaat bemoeien.

17   28  
Tip

Ik wil iets ter overweging geven, in vraag stellen, aan mijn mede supporters ! Ik begrijp dat het lokaal initiatief een zachte achtergestelde lening van 12 miljoen kan verstrekken. Dat betekent dat NAC jaarlijks aflossing en een paar procent interest moet betalen.

NAC koopt de aandelen terug. Daar moeten ze 7,1 miljoen euro voor betalen. Blijft dus over 4,9 miljoen.
Per 1 juli a.s. hebben we nodig , als ik het goed heb begrepen, een andere capabele AD (en TD) om de zaken te gaan managen.

Maar welke AD met enige status gaat aan de slag met die 4,9 miljoen in de situatie waarin NAC zit ? Dat afbreukrisico is toch veel te groot ? Geen weldenkend mens gaat dit volgens mij doen.

Dit is maar 1 van de vele bezorgde vragen die ik mij stel. Ik sta zeker niet negatief tegenover een lokaal initiatief. Maar ik ben inmiddels uiterst sceptisch of het haalbaar is.

Zit er in de stichting NOAD iemand met de nodige bedrijfseconomische opleiding ,kennis en ervaring om hier verantwoord over te beslissen ? En zo nee, welke bedrijfseconoom heeft NOAD geadviseerd dat de keuze van NOAD niet een (veel) te groot risico is ? Hoe staat de financiële man uit de RvC in deze kwestie ?

Het zijn maar een paar van de vele bezorgde vragen die ik mij stel. Ik hoop dat als de plannen van NAC=Breda naar buiten komen mijn vragen worden beantwoord.
Pas daarna neem ik voor mezelf een beslissing. NAC supporter blijk ik altijd.

22   6  
Fritske d'n Olifant

@Michel

Fijn dat je je mening met argumenten kracht bij zet. Ik zie zeker niet iedereen die pro City is als troll. Sterker nog, met veel medesupporters die pro City zijn of die twijfels hebben bij initiatieven als NAC=Breda kun je in het stadion gewoon een prima gesprek of discussie voeren. Het is ook geen andere diersoort he. Helaas heb je online een vast clubje pro City reageerders die onder verschillende nicknames de fora bestoken met leugens, halve waarheden en valse insinuaties, waardoor ook ik twijfel aan hun agenda en oprechtheid. Dat zorgt voor verhitte reacties over en weer en dat slaat het debat (wat is het beste voor NAC?) hartstikke dood. En vergeet niet dat door hen supporters die tegen City zijn ook voor van alles en nog wat worden uitgemaakt.

Als ik jouw argumenten lees dan denk ik dat onze ideeën over de toekomst van NAC niet heel ver uit elkaar liggen. Ook ik wil dat NAC sportief een goed geleide en professionele voetbalorganisatie wordt met op elke positie professionals in hun vakgebied. Ik ben alleen niet zo huiverig voor die zogenaamde 5e colonne. Binnen de groep met oud-spelers en trainers zit heel veel know how waar de afgelopen jaren geen gebruik van is gemaakt. Bovendien komt het gerommel in de marge van de afgelopen jaren juist voort uit de wil om steeds maar iemand van buiten het Bredase de scepter bij NAC te laten zwaaien. Van Oltmans tot Eskes en Eisenga en van Mommers tot Manders. Ook de verdeling van de aandelen heeft maar 1 keer tot gedoe geleid, namelijk bij het ontslag van Smulders. De RVC was nota bene tegen, maar van Van Aalst en een aantal medestanders moest hij coute que coute wieberen zonder plan B. Toen plan B was uitgewerkt was NAC gedegradeerd.

Ja, ik heb ook genoten van Angelino en Manu. Maar dat was wel omdat zij voor NAC in een NAC elftal speelden met NAC spelers als Dessers en Verschueren en een NAC trainer als Vreven. Die samenwerking met City, daar had ik ook niets op tegen. City zal vast wel een prima plan hebben klaarliggen om NAC van spelers, trainers en de nieuwste snufjes te voorzien. De prijs die je daarvoor betaalt is voor mij een no go. En daar verschillen we in van mening. En dat is prima.

25   9  
Didier

Dat de RvC dus helemaal niet geprobeerd heeft NOAD te beïnvloeden mag ook wel wat meer aandacht krijgen. De leden van de RvC worden vaak neergezet als clowns die niet deugen terwijl de 2 die ik ken van de RvC zeer succesvol zijn. Ze doen het vooral omdat ze een NAC-hart hebben. Dat mag ook weleens gezegd worden.

18   12  
Nr. 20

@Didier helemaal mee eens. Ik ken de mensen niet persoonlijk maar die verwensingen die men hier of in podcasts uit naar diverse personen is gewoon belachelijk en vind ik persoonlijk niet kunnen. Te pas en te onpas worden diverse mensen door het slijk gehaald door een of andere betweter die zelf nul maar dan ook nul verantwoordelijkheid neemt. Lekker man langs de kant roepen.
Nogmaals iedereen mag een mening hebben maar doe dit wel met respect naar de ander toe. En dat geldt ook richting Wim van Aalst en Mathijs Manders.

14   20  
Nacdictive

@Breda83'
Misschien omdat daar iemand in zit die er namens de supporters zit??

@Ivo: "er was geen plan" waarom hebben ze er dan 6 weken over gedaan.. ?? Enkel om NAC=Breda de tijd te geven iets op papier te zetten?

Kom niet met een drogargumemt aan dat andere clubs laten zien dat het ook zonder een buitenlandse / sterke 1 ondernemer eigenaar. Want 1. die clubs zijn nauwelijks met NAC vergelijkbaar (ook Lommel niet wat nu ineens een bevriende club lijkt (friends in need?) 2. Het is met lokale mensen nog nooit gelukt en dat gaat nu wel lukken?

En nogmaals het is niet dat ik per se pro cfg ben want het gaat mij erom dat er een goede en professionele organisatie komt van waaruit we kunnen groeien en ik de dat dat met een onafhankelijke partij beter gaat!!

Gelukkig zit, als NAC=Breda het wordt, wel de 5e colonne in de club, dat is dan wel een voordeel, althans dat vermoeden heb ik dat de 5e colonne zeer betrokken is bij het hele plan, althans zeker goed geïnformeerd.

16   7  
Naccertt

Nu NAC=Breda op een soort van pole position ligt merk ik dat ik toch wel behoefte heb aan meer context met betrekking tot hun plan. Het zou de mooiste optie zijn maar ik heb er ook wel erg veel vraagtekens bij.

Is het echt een letterlijk terug geven van de aandelen aan de club en daarna via rente dit terug betalen?
Wat als het bedrijf NAC deze rente niet meer kan betalen?
Wie gaat er zorgen voor nieuwe aanstellingen (AD,TD, technische staf)? Doen dit de investeerders die bij NAC=Breda horen?
Doen ze dit dan enkel eenmalige en krijgen deze personen daarna alle vrijheid om het bedrijf NAC te runnen?
Hoe lang en hoeveel wil de groep NAC=Breda geld investeren in NAC?
Hoe denkt NAC=Breda dat het bedrijf NAC winstgevend gaat worden en waarmee?

Dit zijn zo maar een paar vragen. Ik begrijp dat de meeste hier het liefst het lokale plan zien slagen maar ik hoop toch echt dat er ook een goed plan ligt. Ik zie nog een hoop open eindjes die toch wel belangrijk zijn.

10   12  
Nachoreca1

Om het voetbal weekend nog erger te maken winnen die schijt kruiken ook nog... pfff niks zit mee he...hahaha

10   17  
Cees-2

Naccert: jouw woorden. " het zou de mooiste optie zijn". Maar je hebt nog vele vragen! Vreemde volgorde, Andersom is veel logischer. Dus feitelijk is jouw mening een mening die? Hoe weet je dan dat dit de mooiste optie is? Als je nog zoveel vragen hebt?

20   6  
Geel/Zwart

Ik zit hier ff te loeren. Maar sjongejonge, wat een trieste mensen zitten hier een hoop onzin te verkopen zeg. Ik wilde het ff gezegd hebben. Proost en een prettige zondag verder mensen. Enne, geniet ondertussen een beetje

15   8  
Fred1

@ NACHORECA1, wat te denken van die klote fietstassen die er geen flikker aan deden.
Hoop dat ze direct degraderen want ben die lange neuzen naar ons maken ook spuugzat.
Lekker weekend dit hé op sportief gebied?

10   16  
Nachoreca1

@fred1 ...

Idd godverdomme... wat een klote weekend wat dat betreft. Zie je je eigen club hoofdklasse niveau spelen..., Volendam promoveren en dan die achterbakse kruiken 3 punten pakken. Pfff de ellende houd niet op.

8   24  
Tip

Voor de proCity supporters heeft @Fritske d’n Olifant 10.59 bemoedigende woorden ; “ .. het is geen andere diersoort of zo…” . Maar vervolgens stelt hij wel dat er trollen tussen proCity zitten. (Bij de antiCity groep zitten uiteraard geen trollen ……..) Heb je nog kenmerken voor de groep “ beste plan” Frits ?

6   14  
Jb

Het plan is een eignaar voor de komende 5 jaar en dan weer af bij nul......daar wordt maar heel weinige of niks
Van die Amerikaanse geldschieters gesproken alleen noad die al bijvoorbaat de voorkeur op vrolijke met zijn twee vrienden geeft wat een bullshit is dit we zoeken voorlopige voor 5jaar nou dat is geen toekomst op langere termijn ik weet niet

10   2  
De Kwatta

JB. Efkes een andere Google translatie zoeken kul. Ben al best wat gewend de laatste weken, maar hier kan ik geen peperkoek van maken

24   11  
Beest

Ga lekker op het terras zitten of in de zon en wacht gewoon tot de plannen bekend zijn.

De enige die alle plannen hebben gezien en ze beoordeeld hebben is noad. En die hebben gezegd dat de plannen vanCFG niet bij NAC passen.

Ze zeggen ook dat NAC=Breda genoeg geld hebben voor de komende jaren. Dat is het enige wat telt voor nu. Wie ze gaan aanstellen zal volgende week wel komen.

Maar de pro city,s hebben er natuurlijk baat bij onrust te houden. Die gaan lokaal natuurlijk nooit goed keuren. Echte supporters..

22   10  
Dbare

Je kan inmiddels goed zien hoe de stand van zaken is bij ons momenteel als je het vergelijkt met onze zusjes aan de rechterkant. Daar volle bak en sfeer ondanks degradatievoetbal, hier niets anders dan gezeik op elkaar, onderlinge frustraties en een club zonder identiteit.
Het kan hard gaan helaas en dat hebben we aan onszelf te danken.

22   2  
Cambridge

Wat verbazingwekkend is dat City met een nogal standaard verhaal richting Breda is gegaan. Je zou toch denken dat je verhaal aanpast op wie je spreekt. Als je iets wil van een ander dan moet je op zijn minst de ‘what’s in it for me-vraag’ een beetje uitwerken. Temeer omdat ze wisten dat er zoveel commotie was.

Maar goed, al met al: City past niet bij NAC dus prima dat het zo is gelopen.

9   15  
Sjef de gevulde koek@fred1

Lange neus of niet. Daar leeft het 10x meer als hier met als dieptepunt al die kut studenten overal op plekken a cv ter het doel. Als je vandaag die kruiken ziet vlammen moeten wij ons kapot schamen. Dus hou aub op Calimero

10   13  
Nachoreca1

@ sjef....
Kruiken zien vlammen....hoe ist?! Pfff...zondag schot en alleen maar tegen gehouden. Op de tribunes zwaar kopieer gedrag. Realistisch blijven.

11   7  
NAC4Ever

@SJEF DE GEVULDE KOEK
Daar leeft het 10x meer?
Dan heb je denk ik hier wat gemist. Denk bijvoorbeeld aan de acties vorig jaar tijdens de play-offs en rond het willen voorkomen van de overname door CFG. Daaruit bleek in welke mate NAC leeft in de regio.

13   4  
Fritske d'n Olifant

@Tip

Vanwaar deze reactie? A, is het niet aan mij om mensen in een hokje te stoppen. B, als je goed leest kwalificeer ik medesupporters juist niet vanwege hun mening. Ik geef alleen maar aan waar die kwalificatie "troll" vandaan komt en dat er heftige reacties over en weer zijn. Er zullen onder de supporters die tegen City zijn er zeker ook zijn die aannames als feiten presenteren of soms complete lariekoek uitslaan maar zo bont als een aantal vaste hardnekkige pro City reageerders het soms maakt die je zelden. Ik mag daar toch best mijn bedenkingen bij hebben? Tot slot denk ik dat 99% van de supporters voor "het beste plan voor NAC" is. Ik reken mezelf daar ook onder. Alleen ben ik er van overtuigd dat dit niet CFG is. Daar hoef ik hun plannen niet exact voor te kennen. Die mening mag ik hopelijk gewoon hebben.

19   14  
Michel

@frits
Dan zitten we inderdaad grotendeels op 1 lijn. Goed te lezen.

Ik denk dat alle supporters op dit forum het beste met NAC voor hebben. Alleen verschillen de meningen welke koopkandidaat het beste is. De pro CFG aanhangers denken aan meer kapitaal, voetbalnetwerk, professionele organisatie.

Ik snap de argumenten voor het lokale ook. Echter heb ik grote twijfels of we hier een stap voortwaarts kunnen maken. Met alle respect voor de lokale sponsoren.

Ik vind het alleen erg jammer dat dit Forum heel erg 1 kant kiest terwijl het in mijn ogen voor alle supporters staat. Zo heb ik het de afgelopen jaren altijd ervaren. Tot in deze overname soap. Of zou dit te maken hebben met de sponsoren van deze website die ook onderdeel zijn van NAC=Breda? Of is dat spijkers op laag water zoeken?

4   13  
Tip

@Fritske d’n Olifant. Prima verduidelijking. Sans rancune uiteraard. @Michel. Zo voel ik het ook en zo denk ik ook.

9   10  
Jf

Ik las ergens dat Nac=Breda overleg heeft gehad met Gerbrands. Dat zou echt van klasse getuigen. Ik hoop namelijk dat die man bij Nac in zou willen stappen. Heeft bij Az en Psv aangetoond te kunnen bouwen. Iets wat bij Nac echt nodig is.

8   8  
Nacdictive

Fritske d'n Olifant doet net of er halve waarheden / hele leugens worden gedropt door de pro cfg'ers.. maar dit is natuurlijk van 2 kanten, zo eerlijk moet je zijn.

Het enige wat we nu kunnen doen is afwachten wat er gaat gebeuren..

Mocht NAC=Breda Gerbrands hebben geraadpleegd dan is dat zeer te prijzen want dat is een professional pur sang. De kans dat zo iemand instapt lijkt me nihil, anders heb je de hoofdprijs in de loterij.

Ik denk dat de positie van de stichting NOAD niet te benijden is.. Je zadelt eigenlijk deze mensen op met een keuze waar zo ontzettend veel van afhangt en zoveel druk.

Wel heb ik sterk het idee dat er feitelijk gezien, nadat de rvc fiat heeft gegeven, CFG nooit als een serieus plan is gezien. Ook de Amerikanen, die eerder financieel het eea moesten overleggen, hebben nauwelijks meer kans gehad terwijl hun plan op inhoud akkoord was volgens WvA/RvC in een eerder stadium en ze zullen nu toch wel aangekomen zijn met de juiste financiële condities.

Het plan van NAC=Breda heeft me nog niks duidelijk gemaakt, terwijl er destijds wel openheid van inzage van bv de cfg werd "geëist". Feitelijk gezien zijn we 'gekaapt' door een groep die hard naccers . Dit kan goed uitpakken maar ik maak me zorgen om de invloeden en lokale partijen, waar mi heel moeizaam een strak geleide professionele onafhankelijke organisatie gaat voortvloeien.

End of story (zo reëel ben ik): is het nu zaak dat wie het dan ook wordt, alles zsm wordt afgehandeld. Het komend seizoen gaan we nu al never nooit meer een uitgebalanceerde degelijke selectie wegzetten, nog niet te spreken over de invulling vd organisatie.

22   5  
Sjef de gevulde koek@ NAC4EVER

Ik bijvoorbeeld aan afgelopen vrijdag waar tegenwoordig studenten achter de goal staan ipv fanatieke supporters en serieus niet eens 1 lied kennen of speler. Vroeger bij Vak G achter de goal was het grimmig en volle bak gezongen. Nu leeft iedereen alleen op bij mijn sanseveria. Word eens wakker man we worden overal uitgelachen. In Tilburg is dat wel anders momenteel. Dat mag niet gezegd worden hier maar is gewoon een feit

11   5  
De muzikant

@jf: Er is inderdaad overleg geweest met Toon Gerbrands, maar niet om bij NAC in te stappen, maar meer voor adviezen m.b.t. beleid van de club. Dit overleg m.b.t. toekomstvisie en beleid is overigens aan een paar mensen in de voetballerij gevraagd. Of daar een blijvende of periodieke adviseursrol uit zou komen weet ik momenteel niet.

9   5  
MickJ

@ SJEF.
Helemaal eens, als je de inzet en bezetenheid
van Willem 2 zag ,dan alle respect ondanks
e.v. rivaal gevoelens.
Daar kan Edje nog van leren, nog gekker die
leert het nooit is en wordt toch misschien
de rechterhand van Hr. Steijn ?
Dat zeg genoeg.
Ik heb het vermoeden dat Stijn Vreven
een week in Tilburg is geweest en die groep
even gezegd hoe het moest.
Ook eerlijk gezegd Vitesse was bar en boos.

11   33  
F7Rij77

Het NAC=Breda plan wordt lekker gesteund door Sjoerd ( en de eeuwige Chris) die daarmee ook een vinger in de pap heeft en weer ( net als een paar jaar geleden) gezorgd heeft voor een kopje koffie met Toon. Toon de man die nu al een keer of 3 gered is door een paar heel grote lokale sponsors weet alles. Tenminste volgens zijn boekjes.

Van Nijnatten en Moussou, lekker meelullen, belangrijk doen en er geen cent instoppen. Weggooiers.

15   5  
Nb.vos

@ SJEF DE GEVULDE KOEK

Eens! In de afgelopen jaren heb ik het echt zwaar minder zien worden op vak G. Ook de gehele sfeer in het hele stadion is minder. Als er gezongen wordt is het enkel 1 a hooguit 2 nummers!

Ik ben ca. 15 jaar geleden op G gaan zitten vanwege het fanatisme, het rauwere dan op andere vakken. Nu zie ik meiden van 20 jaar met een handtasje mooie kleertjes aan het vak op lopen samen met een hun vriendjes die er nog verwijfder uitziet. Vroeger kwam je de laatste trap niet eens op als je geen bekende was,. Iedereen in donkere kleding, af en toe wat vuurwerk of het uitdagen van uitvak. wat allen tegoede kwam aan de sfeer. Er moeten eens wat groepen op staan en zich verenigen. Elkaar op zoeken/afspreken dat ze een plek claimen achter de doelen bij voorkeur.

5   9  
Nacdictive

@F7RIJ77:
En Sjoerd vindt mensen die het hebben over de 5e colonne per definitie kleingeestig.

Ik mag toch hopen, maar vrees het ergste, dat de kliek FC De Bommel Jeka boys beperkt blijft, ook al zitten daar zeker hele goede mensen tussen.. die oa nu ook voortrekker van het plan is/zijn.

11   3  
Boyke

Dat de sfeer en alles wat minder is, is nie zo heel gek en niet alleen op te hangen aan “de studenten” Promoveren, degraderen en daarna klote voetbal, waarbij je belangrijkste spelers zomaar weg mogen helpt daar ook aan mee. Weet zeker dat als die lamme takken op het veld wat meer laten zien ipv dit zomeravond voetbal aangevoerd door tikkie breed Malone. Er weer meer chemie ook op het veld komt. Of zijn we met d’n alle NAC-NEC vergeten toen Dessers tegen de verwachting in de 1-0 binnen prikte. Wat een orkaan van geluid kwam er toen los. Ik spreek voor mezelf. Maar tikkie takka en Barca voetbal hoef ik niet te zien, maar wel strijd op het veld. En als de prima donna’s dat niet op kunnen brengen voor die centen die ze krijgen, verdienen ze eigenlijk alleen een fluitconcert van 90 minuten lang….

7   5  
Fritske d'n Olifant

@NACdictive

Als je mijn laatste reactie van gisteravond leest dan geef ik dan ook aan. Als je zo heilig overtuigd bent van je eigen gelijk dan is het ook best verleidelijk om een loopje te nemen met de feiten. Dat gebeurt inderdaad van beide kanten.

7   2  
Ivo

Hoeveel sponsoren hebben al aangegeven te stoppen na dit fiasco? En wat als het toch de City Group wordt? Wie houden we dan nog over? Is dat al onderzocht?

16   35  
naxioma

@das phantom

Een wat verlate reactie op jouw bericht.

@naxioma

"Je impliceert daarmee dat deze mannen zomaar wat hebben gedaan. “Oh doen wel lokaal”!

Dat is gewoon echt onjuist. Ze hebben sinds januari denk ik een tweede baan in de avonduren gehad, meetings met afgevaardigden van alle drie de partijen, geledingen van de club en met elkaar.

Ze hebben gedaan wat ze moesten doen: een weloverwogen besluit nemen."

Ik impliceer niet dat ze zomaar wat gedaan hebben. Maar ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat hun insteek en voorkeur wel degelijk van invloed is geweest op de uitkomst van het proces. Onafhankelijkheid en objectiviteit bestaan per definitie niet in dit soort processen.

Sjoerd van Fessem zegt dat ze onafhankelijk van elkaar op basis van 10 -voor elk van hen relevante- criteria tot een oordeel zijn gekomen. Iedereen weet hoe dit werkt. Op basis van wat je zelf diep in je hart vindt zul je de criteria kiezen die voor jouw het belangrijkst zijn, en die ook het zwaarst laten wegen. En onbewust zal ook de beoordeling van de partijen en plannen zelf op deze criteria beïnvloed worden door je voorkeur. Dus als voor jouw bijvoorbeeld onafhankelijkheid en lokaal karakter van belang zijn voor behoud van identiteit dan zal dit een zwaarwegend criterium worden. Dat men dan unaniem komt met een voorkeur voor het lokale alternatief is dan geen verassing. De samenstelling van de Stichting NOAD en de groepen die zij vertegenwoordigen, dekken slechts een deel af van hoe supporters er in staan en wat zou moeten worden meegenomen in een weloverwogen en integrale afweging. Ik heb sterk de indruk dat de financiële bestaanszekerheid, sportieve toekomst en de soliditeit van de kandidaat-kopers onvoldoende zijn meegenomen. Mooie plannen kan iedereen maken. Ze succesvol uitvoeren niet. Daar is vooral kapitaal, expertise, netwerk en consistentie voor vereist.
Ik zeg niet dat de Stichting NOAD broddelwerk heeft geleverd. Wel denk ik dat hun persoonlijke voorkeur en de voorkeur en druk van hun achterban, een echt integrale en meer onafhankelijke afweging in de weg hebben gestaan. Hoe mooi men het nu ook probeert naar buiten te brengen. De verschillen tussen de opties en de gevolgen kunnen immens zijn. Met CFG heb je financiële bestaanszekerheid en kun je bouwen aan een goede sportieve toekomst. Ik had graag gezien dat de Stichting NOAD met hen het gesprek was aangegaan om samen te kijken hoe behoud van cultuur, identiteit, rechten zo goed mogelijk ingevuld kon worden. Met NAC=Breda behoud je misschien "onafhankelijkheid" en wat meer lokaal karakter, maar is zowel de financiële als sportieve toekomst veel en veel onzekerder. Als ik in de Stichting NOAD had gezeten dan had ik wel geweten waarvoor ik gekozen zou hebben.
Gelukkig is het proces nog niet gelopen, en kan het zomaar zijn dat de (groot)aandeelhouders voor lange termijn continuïteit en een goede financiële en sportieve toekomst voor de club willen kiezen. Beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald.

29   11  
Duimpje

@ Naxioma

Sjonge jonge.

13   15  
Tip

Met @Boyke 11.12 eens. De sfeer in een stadion wordt louter bepaald door wisselwerking wat op het veld te zien is en de tribunes. Inderdaad is de NAC - nec op Hemelvaart een heel goed voorbeeld. Dat kan zo weer terug komen met een goed NAC elftal dat NOAD kan spelen. NAC komt nu gewoon kwaliteit tekort voor subtop keuken. Ik ga geen spelers individueel afbranden ,in deze ploeg kun je niet uitblinken of heel goed spelen. Toch hoop ik op het halen van de nacompetitie. PS. Bij Lommel zit minder publiek vanwege zware wanprestaties op het veld. Heeft geen zak met City te maken. Als Lommel voor promotie speelt loopt het weer vol. En vol is bij Lommel gemiddeld 2500 toeschouwers.

33   11  
van Zottegem

@naxioma
Nee jouw cfg groep heeft geen plan ingediend buiten de template die ze bij iedere club die ze inmiddels bezitten hebben gegeven en lokaal heeft wel een plan. CFG plan met NAC? Spelers stallen en verpatsen en verder zal het hun hun reet roesten met je identiteit en cultuur bespreken enzo. Hoe naief kun je zijn? Verkoop je aandelen nou maar. Vroeger zat je bij feyenoord op de tribune dus wat kan jou onze club schelen? Geld pakken en wegwezen.
NAC is van deze streek en de globalisering is op zijn retour.
Daag CFG groep. Goed werk door NOAD. Hup NAC, hup Breda (en regio).

33   10  
Ivo

De grijsgdraaide langspeelplaat van Naxioma ken ik nu wel. Ik ga er niet meer op reageren.

Achter de schermen zullen er nu gesprekken zijn met de aandeelhouders. Zij zullen unaniem een keuze moeten maken, want het hele aandelenpakket zal verkocht moeten worden om ongelijkheid tussen bestaande aandeelhouders te voorkomen.

Ik kan me niet voorstellen dat sommigen hun verlies moeten nemen terwijl anderen nog mogen profiteren van externe investeringen. Dus het is alles of niets. Dit maakt Wim van Aalst uiteindelijk ook maar 1 van de 19 of 20. Dat hij een wat groter aandeel heeft, doet er niet zo veel toe.

4   2  
Geelzwartwit

@tip

Ik zou die andere kant van NAC ook graag weer eens een teugkeer zien... Iederen heeft het altijd maar over noad voetbal de laatste jaren. Het is nog altijd een combinatie

En in deze roerige tijd zou de Advendo kant ook wel eens lekker zijn om mee te maken.

Advendo
Aangenaam Door Vermaak En Nuttig Door Ontspanning

1   14  
Tip

1.Uiteraard @Geelzwartwit. Met alleen NOAD kom je er ook niet. Inzet en conditie zijn wel zeer belangrijke items. Net tactisch en technisch goed voetbal en het halen van genoeg punten. 2. Als Naxioma grijs gedraaide platen speelt dan doen we dat allemaal. Potten verwijten ketels en andersom 😎3. Vraag aan @Naxioma. Ik las het verhaal van ADO nog eens. Daar had de gemeente Den Haag het gouden aandeel. Volgens de gemeente konden ze er geen donder mee. Verkopende en / of kopende partij kon naar de rechtbank stappen en zijn gelijk halen. Zijn bij NAC de statuten anders want hier lijkt het gouden aandeel nogal belangrijk ?

8   17  
naxioma

@ivo @ivo

Behoud en aanwas van sponsoren (en ook van sfeer op de tribunes) is direct gekoppeld aan het niveau waarop gevoetbald wordt, kwaliteit van het voetbal, de prestaties die geleverd worden en de passie waarmee gespeeld wordt. Als we op dit niveau blijven doormodderen dan zal zowel het aantal supporters als het aantal sponsoren langzaam maar zeker of misschien zelfs gestaag afnemen. In de huidige situatie bedenk je je als sponsor wel twee keer voordat je een belangrijke zakenrelatie meeneemt. Hoe anders was dat toen we nog in de eredivisie speelden, we beschikking hadden over goede spelers, er wisselwerking was tussen spelers en publiek, er strijd was op het veld en we bijna altijd voldaan naar huis gingen (ondanks het resultaat) . Aan jouw de vraag met welke nieuwe eigenaar de kans op sportief en daarmee ook commercieel succes het grootst is.

En dan over de die grijsgedraaide langspeelplaat. Die is er zowel bij de voor als tegenstanders van CFG of het lokaal alternatief. Maak je je daar maar geen zorgen over. Ook ik word doodmoe van steeds dezelfde, mijns inziens niet hout snijdende argumentatie, maar dan van de tegenstanders van overname door CFG. Alsof een vergelijking met bijvoorbeeld Lommel stand houdt.

En ja, ook ik heb inmiddels meer dan mijn buik vol van deze overnameperikelen. Desalniettemin blijf ik mij roeren op sociale media omdat ik er diep in mijn hart van overtuigd ben dat overname door City Football Group echt het aller allerbeste is voor NAC. Hier nu niet op ingaan is in mijn optiek een enorme historische fout. Ik heb namelijk geen enkel vertrouwen in een succesvolle toekomst onder lokaal eigenaarschap of wanneer aandelen in handen zijn van de club.

Wij zijn allen NAC supporters en hebben het beste met de club voor. Alleen wat dat is en hoe dat gerealiseerd moet worden daar lopen de meningen helaas heel erg uiteen. De strijd is pas gestreden als het pleit beslecht is. Dat geldt voor beide 'kampen'. Tot die tijd is het er soms op zijn Gerard den Haan's met gestrekt been in.

3   17  
Cees-2

Naxioma: Helemaal mee eens, nou ja, zo goed als.

11   3  
Boyke

Met gestrekt been is niks mis NAX. Wou dat deze selectie dat gif in zich had. Maar om nou hier klinkklare leugens te gaan verkondigen, zoals je af en toe doet, om maar je zin door te drijven is gewoon not done. En om dan daar aan Gerard den Haan te verbinden is helemaal een schandaal. Die gast was spijkerhard maar wel Fair en dat kan van jou niet gezegd worden.

3   17  
Cees-2

Naxioma geeft op een meer dan uitmuntende manier weer hoe e.e.a. loopt. Klopt haast exact. Menigeen heeft daar totaal geen weerwoord op. Ja open deur intrappende opmerkingen. Dit gaat menigeen de pet te boven. Tja en dan weet je simpelweg niet hoe daarop te antwoorden. En dan vervalt men meestal in................lullige opmerkingen.

2   18  
Cees-2

P.s.: Het geklooi met de duimpjes is weer volop gaande. Dit is de kracht van deze site, zo gaf BSR onlangs aan. Ja, ja, als het je uitkomt, zeker! Kinderachtig gedoe, dat is het.

5   1  
Ivo

Stel dat 10 aandeelhouders Pro-lokaal zijn, en 10 pro-CFG, wat dan? Dit is de volgende halte in het proces.

De nieuwe eigenaren gaan de club niet uit de stront trekken als er nog oude eigenaren gratis mee proberen te liften. Zo werken deze deals niet. All in en all out.

Dus als er pakweg 5 tot 10 eigenaren Njet zeggen, dan zijn we terug bij af.

11   1  
van Zottegem

@Cees2
Gelukkig hebben ze bij NOAD wel goed nagedacht en alles goed bekeken en zijn ze tot de conclusie gekomen om niet met jouw geliefde kliek in zee te willen gaan. Zij komen cq. denken verder dan "lullige opmerkingen van menigeen hier". Chapeau voor NOAD door met rationale overwegingen voor het beste plan te kiezen. Jammer dat het niet in ieders plaatje past. Wel helemaal goed dat ze zelfstandig willen zijn. Zo zou de hele wereld en iedereen moeten zijn; Zelfstandig en trots zijn op waar je vandaan komt

2   17  
Cees-2

ZOTTEGEM: Of men bij NOAD goed heeft nagedacht, daar weet jij niets van. Inhoudelijk is er namelijk niets openbaar. Dus weer een opmerking die niet juist is. NEXT..?

Anders gezegd het past in jouw straatje, daarom ben je voor. Inhoudelijk weet jij nog niets. Puur insinuatie.

3   0  
Nonkel Frans

@Ivo wat stond er precies in t mandaat dat van Aalst heeft gekregen van de overige aandeelhouders? . Dat reikte toch vrij ver.? Lees ook zijn 2 brieven aan hen. Verkopen voor goede prijs. De prijs lijkt goed.
en over bewaken nac belang hebben ze niet echt iets afgesproken. Niet hun grootste belang. Bovendien bewaakt NOAD dat en dat weten de overige adh- s ook.
CFG is van tafel dus dat is geen discussie. Juridisch kansloos om daar nog over te blijven zeveren.
Als er 1 blijft sputteren is dat slechts Wim v Aalst zelf lijkt mij. De rest van de adh s en RvC zal hem vragen hiermee te stoppen. Common sense.

5   4  
Barbatruc

NAC is al meer dan 20 jaar noodlijdend. Een gebrek aan professionalisering heeft de club al keer op keer opgebroken. Geen duidelijke visie op o.a. sponsoring, jeugdopleiding en op het technische beleid. Het is al jaren ad hoc beleid wat de klok slaat, met de huidige sportieve malaise (die ook niet nieuw is natuurlijk) tot gevolg.

De voornaamste oorzaak hiervan is het romantische beeld dat veel supporters van de club hebben, wat structureel doorsijpelt in de organisatie. Nikszeggend gelul over "cultuurhandvesten" en een "NOAD mentaliteit". Holle frasen die weinig meer betekenen als "het uitshirt mag niet roze zijn!" of infantiele dooddoeners als "spelers motte werken voor hun geld!"

Dit zijn manifestaties van conservatisme en een terugverlangen naar de Beatrixstraat, die de professionalisering van NAC in de weg staan. Neem het Brandts seizoen even als voorbeeld. Resultaatvoetbal, een hoge eindnotering (los van de play-offs) bestraft met ontslag. Typerend voor de mentaliteit rondom de club.

NAC moet ophouden zijn oor te laten hangen naar supporters en durven om impopulaire keuzes te maken. Zowel de City deal, alsook het voorstel uit de VS, bood perspectief om NAC de middelen en infrastructuur te bieden die nodig zijn om een duurzame eredivisieclub te worden.

Een lokaal initiatief klinkt wellicht leuk, maar zal vooral inhouden doorgaan op de huidige weg, met pappen en nathouden. De partijen zijn niet vermogend genoeg om echt een verschil te kunnen maken. En het is naïef te veronderstellen dat de lokale partijen geen winstoogmerk hebben, en dit uit "liefde voor de club" doen. Voor zover dat überhaupt een relevant criterium is als je een professionele BVO wilt worden.

2   4  
Ben

Het lokale plan met een aantal bedrijven in en rondom Breda is natuurlijk geen optie. Hoe kunnen mensen hiervoor een voorkeur hebben. Gezien de ellende die dit de laatste jaren heeft gebracht ( lees meer aandeelhouders / meerdere beslissers ) Men denk toch niet dat ze NAC geld gaan geven/lenen en gaan zeggen kijk maar wat je er mee doet..... Anders kunnen ze het wel sponsoren toch? De bekende van bekende worden weer binnengehaald en het pappen en nat houden kan weer beginnen. Dit zou de doodsteek van NAC kunnen zijn.



1   0  
ennaojseejer

Voor wie nog dacht dat een overname door CFG een goed plan was, kijk even deze NOS-reportage over deze Disney-achtige Franchise organisatie die de ziel uit je club snijdt......
https://nos.nl/video/2426729-wat-een-miljardenbedrijf-moet-met-clubs-als-nac-breda-of-lommel-sk

Laad alle berichten na dit bericht in