Wij gaan niet opzij

NAC O15 kampioen Eredivisie Laag

Masthow

NAC Onder 15 is kampioen van de Eredivisie Laag najaarsreeks. Vanmiddag won de ploeg van Jasper Somsen op bezoek bij FC Volendam met 0-2. Door die zege is de voorsprong op nummer twee Alphense Boys, dat met 0-4 verloor, zes punten met nog één wedstrijd te gaan.

De doelpunten kwamen van Simons en Rached, de twee topscorers van NAC O15 met respectievelijk negen en twaalf doelpunten in dertien wedstrijden. De Onder 15 kende een goede najaarsreeks. Van de dertien wedstrijden werd er slechts ééntje verloren (4-1, uit bij Spartaan ’20). Ook wist NAC 38 keer te scoren, wat neerkomt op ongeveer drie goals per wedstrijd. 

De Onder 15 competities van de KNVB zijn de Eredivisie Hoog, Eredivisie Laag, Eerste Divisie Hoog en Eerste Divisie Laag. Elke divisie bestaat uit acht ploegen die eerst twee keer tegen elkaar spelen. Na veertien wedstrijden is de najaarsreeks afgelopen en is het winterstop. In het nieuwe jaar begint de voorjaarsreeks. De nummers één en twee promoveren naar een divisie hoger en de nummers zeven en acht degraderen naar een divisie lager.

NAC O15 speelde in de najaarsreeks in de Eredivisie Laag. Dat betekent dus dat de ploeg promoveert en vanaf januari jaar op het hoogste niveau actief is. Daar zal het spelen tegen Ajax, AZ, Feyenoord, PSV, Vitesse en Sparta. De andere ploeg is de nummer twee uit de Eredivisie Laag. Wie dat is, wordt op de laatste speeldag bekend.

Bron:
B-Side Rats
Vorig bericht
Nick Olij op zijn plek bij NAC 25 reacties
Terug naar overzicht
4 Reacties
45   0  
Sjefke

Huldigen die jongens voor de volgende thuiswedstrijd zodat ze vast kunnen wennen aan het publiek in een uitverkocht stadion

14   0  
Harrie

De jeugd heeft de toekomst. Mooie prestatie en succes na de winterstop

45   0  
Sjefke

Huldigen die jongens voor de volgende thuiswedstrijd zodat ze vast kunnen wennen aan het publiek in een uitverkocht stadion

13   0  
Ratje

Vrijdag ereronde in het stadion voor die jongens vlak voor het begin van de wedstrijd zal grandioos zijn

0   0  
Joop

Positive bezig met de jeugd eindelijk weer eens goed nieuws

Laad alle berichten na dit bericht in