Wij gaan niet opzij

Nick Olij op zijn plek bij NAC

Italo

Doelman Nick Olij ontpopt zich in zijn eerste seizoen bij NAC direct tot sterkhouder. In gesprek met Omroep Brabant blikt de populaire Noord-Hollander terug op zijn eerste periode in Breda.

Afgelopen vrijdag was Olij even terug op bekend terrein. Onder de rook van de stad waar hij opgroeide, Haarlem, stond Olij als iedere wedstrijd 90 minuten lang druk te coachen en gebaren. Met veel vrienden op de tribune toonde hij zijn betrokkenheid bij het team. Dit leidde er zelfs toe dat hij bij een klein opstootje op de helft van de tegenstander zijn neus liet zien, met een gele kaart tot gevolg. Het is de recht-voor-zijn-raap mentaliteit, én het feit dat ie een balletje kan tegenhouden, wat Olij al snel tot publiekslieveling maakt in Breda en omstreken. ''Publiekslieveling wil ik zelf niet zeggen. Ik ben een speler die onderdeel is van het team. Ik probeer gewoon mezelf te zijn, ik ga me niet anders voordoen. Als mensen me daardoor een publiekslieveling vinden, dankjewel.’’

Het bevalt de 24-jarige goalie goed in Breda. ''Ik voel me comfortabel, ik heb een goede keuze gemaakt. Je merkt dat het voetbal heel erg leeft hier. NAC is natuurlijk een onwijs grote club. Voor mij is dat even wennen geweest.’’ De match met de club en haar supporters bleek al snel goed. Olij zelf heeft wel een idee hoe dat komt: ''We hebben natuurlijk het streven N.O.A.D. , daar geloof ik heilig in. Misschien kan je niet altijd een geweldige wedstrijd spelen als team, maar je kan er wel voor knokken. Ik laat wel in mijn spel zien dat ik iemand ben die aanwezig is, zijn stem laat horen en absoluut niet tegen zijn verlies kan.’’

Een deel van zijn jeugd bracht Olij door in Spanje. Daar terugkeren als professioneel voetballer is zijn ultieme droom. ''Barcelona is een geweldige club, maar als Real Madrid komt vind ik het ook niet erg hoor..’’ De eerste stap op weg naar die ultieme droom is de Eredivisie. ''Ik wil zo snel mogelijk de Eredivisie in. Want ik ben ambitieus. Ik wil zo snel mogelijk het hoogst haalbare in Nederland en dat is de Eredivisie.’’

Met NAC komt Olij deze kalendermaand nog drie keer in actie. Aanstaande vrijdag komt FC Den Bosch op bezoek in Breda en de competitie wordt afgesloten met een thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht. Tussendoor speelt NAC voor de KNVB beker in Nijkerk, tegen Sparta Nijkerk. 

Bron:
B-Side Rats, Omroep Brabant
Volgend bericht
NAC O15 kampioen Eredivisie Laag 4 reacties
25 Reacties
109   1  
Bommetje

Snel verlengen deze gozer

63   2  
Ernie

Enige stabiele factor!

109   1  
Bommetje

Snel verlengen deze gozer

24   12  
Wallie

Die is volgend jaar ook weg.

33   5  
Pemmetje

Nu nog een eigen liedje!! Ik vind het zo raar dat zijn naam nooit wordt gezongen?

11   39  
J.

Het is al eerder door iemand hier op de site genoemd maar ik vind het nummer Rockin all over the world van Status Quo een perfect nummer voor hem:

Oh here we are, here we are and here we go, with Nick in the goal, we’re ready to go, here we go, rocking all over the world!

And we like it, we like it, we like it, we li-li -like it, li-li-li
Here we go, rockin all over the world.

Nick Olij, Nick Olij, Nick Olij, Nick Olij-Lij-Lij-Lij, Olij-lij-lij-lij, here we go, Rockin All over the world!

38   7  
Amarilla Negra

@Pemmetje & @J.

Ik zou gewoon voor Des’ree - Life gaan: Lij, Olij, Oooooolij, Olij, tutututu.

13   3  
Mo

De enige speler in de selectie die presteert op TOPSPORT- niveau!

7   23  
Aaike

Olij,Olij, Olij, we are the champions, we are the champions....

26   2  
Kopspion

Had hij maar een jaar eerder hier gezeten ipv die van Leer
Waren we misschien niet eens gedegradeerd....

5   16  
Aaike

Olij,Olij, Olij, Olij, hé is the champion, he is the champion...etc

23   7  
Frits

@ Mo

Nog niet zolang geleden was ons NAC gelijkwaardig aan clubs als W2, AZ, etc . en kwamen o.a. supporters uit Waalwijk naar het grote NAC kijken. Ajax , PSV en Feijnoord kwamen met knikkende knieën naar Breda.
Maar in ons Breda regeert al jaren bij de aandeelhouders de GROTE DOMHEID., terwijl bij veel andere bvo's wel intelligente mensen de clubs opbouwen......

Pfffff......

10   1  
Bruske

Topkeeper!
Zal snel weer een stap maken

14   4  
Belgische Naccer

Geweldige keeper.

Als hij vorig jaar bij NAC was geweest, waren we er moeiteloos in gebleven. Had 20 punten gescheeld...

Nu zit je weer opnieuw te bouwen met minder geld en ga je dit jaar ook weer de boot missen.

Volgend jaar is Olij 100% weg, Die wordt gewoon weggekocht voor een paar ton bij NAC door een ploeg(je) als Groningen of Utrecht. Daar waar NAC zelf hoort te staan.

Het is triest, maar de waarheid waar we momenteel in leven blijkbaar. Het wachten is op geld en een beleid zoals dat bij bovenstaande ploegen wel gevoerd wordt.

7   1  
Ad B uit Roosendaal

Goede betrouwbare keeper en volgens mij een sympathieke kerel.

Graag voor meerdere seizoenen vastleggen!!

2   3  
Bredafun

Gewoon zorgen dat we "de Promotie" naar de Ere gaan maken.
Dan zullen bijna de meeste spelers blijven, en met dit team gaan strijden in de "ERE" met hun NAC!
promoveren we niet, dan blijven er weinig spelers over van dit team......

16   5  
Los Pollos Hermanos

Veel te goed voor NAC. Is volgend jaar weg. Door de incapabele NAC managers wordt er weer gewacht tot het laatste moment. Is met stip de beste speler in de selectie. Ook in de eredivisie blijft dit niet onopgemerkt.

Volgend jaar weg voor 400/500k en we beginnen weer opnieuw met onze keeperssoap.

Het is om stapelgek van te worden. Hoeveel onkunde kun je hebben in 1 BVO? Het is echt om te janken.

18   2  
Michel

Wtf is er met die jankers hiero die hun langspeelplaat afspelen dat het allemaal maar ruk is? Ik zie ook wel dat we bestuurlijk stappen te maken hebben en ik zie nota bene vanuit woonplaats Tilburg ook dat het even erg lekker gaat met WII en dat ze het daar wel door lijken te hebben. Genoeg van dat zelfmedelijden!

Nick zegt twee dingen:

1) Ik voel me goed bij NAC
2) Ik wil heel graag ED spelen

Lijkt me een recept om met NAC de ED in te gaan, is het niet via kampioenschap dan maar via Play-Offs. Laten wij nu dan ons ding doen en hele dikke support geven. Het is makkelijk maar het kan gewoon wel.

Ik zeg nog steeds NAC and proud of it.

9   6  
Ivo

Ik vrees dat we in de breedte niet goed genoeg zijn om te promoveren dit seizoen en daardoor een paar sterkhouders na 1 jaar alweer gaan verliezen. o.a. Olij en Riera.

Nu is dat ook geen ramp, want dan pakken we in ieder geval een serieus bedrag aan transfergeld mee, en dat is iets wat al jaren niet gelukt is. En het bewijs dat deze TD doet wat hij belooft heeft: waarde creëren door spelers met potentie binnen te halen.

Verder moeten we vooral doorselecteren, van Anholt heeft een aflopend contract, probeer die in de winterstop voor een klein bedragje te verkopen en een betere rechtsback te halen. Verder moet je in de winterstop een goede middenvelder en vleugelspeler halen. Zodat je niet meer met de solisten Boussaid en Luca Ilic hoeft te spelen en zowaar een team kan gaan smeden.

In de zomer moet er weer een slag gemaakt worden. El Allouchi, Reuvers, Carolina, Kali, Klomp, Snepvangers, Kudimbana kunnen beter gaan en misschien is het ook wel tijd voor Verschueren om dan te vertrekken.

9   2  
De muzikant

Natuurlijk vinden we dit geweldig om te horen, maar Olij komt niet voor een vijfde plaats en nog een jaartje eerste divisie hoor. Die gast gaat al bij een eredivisieclub tekenen nog voordat de tegenstanders van de play offs bekend zijn. Volgend jaar weer minder budget en minder kans op promotie. Man man man, wat slaan we de plank weer mis.

7   0  
rinus

de beste keeper die we in jaren hebben gehad...direct vastleggen voordat er kapers op de kust verschijnen...

3   0  
Arie

Met afstand de beste dit seizoen.

5   3  
Tico

Tis moeilijk bescheiden te blijven
Wanneer je zo goed bent als NICK
Zo stoer en een fantastische keeper
Dat zie je in één ogenblik
Je denkt als ie daar staat in de goal
Daar staat een geweldige vent
Tis moeilijk bescheiden te blijven
Wanneer je zo goed bent al NICK

2   1  
Scheppioni

NAC's pluspunt dit seizoen ! Maar ik kan me voorstellen dat Nick af en toe baalt van zijn ploeggenoten !

0   0  
Dutchbird

Ik ben bang dat we door onervarenheid de promotie op het nippertje gaan mislopen en we daardoor Olij gaan verliezen aan een eredivisieclub. Maar als Brood er toch in slaagt om te promoveren met dit team dan is het maar de vraag of Olij blijft, want met de kleuterklas van VDA hebben we in de eredivisie niets te zoeken. Bovendien hebben we geen geld om ervaren spelers naar binnen te harken. Edelenbos heeft NAC veroordeelt tot minstens 5 jaar eerste divisie.

0   0  
Dutchbird

veroordeeld met een d

wanneer gaat Rudy Beers zijn software aanpassen zodat we net als bij VI gedurende 5 minuten onze fouten kunnen herstellen?

Laad alle berichten na dit bericht in