NAC O15 sluit seizoen af met doelpuntenfestijn

Masthow

Onder zomerse omstandigheden speelde NAC O15 zaterdag de laatste officiële wedstrijd van het seizoen. FC Volendam werd in de eerste helft bij vlagen weggespeeld. Na rust kwamen de bezoekers nog terug en NAC maakte het zich onnodig moeilijk in de slotfase. Uiteindelijk won de ploeg wel, met 5-4.

Voor de ploeg van vertrekkend trainer Sander Wirix stond er niks meer op het spel. Tegenstander FC Volendam stond op de tweede plaats met vijf punten meer dan NAC en was al gepromoveerd. Toch speelden beide ploegen alsof alles er nog vanaf hing. De bezoekers hadden meer balbezit, NAC werd het meest gevaarlijk. Met name de linkerflank liep goed. Een eerste kans werd gemist, maar na zes minuten was het toch 1-0. De bal werd op eigen helft veroverd en linksbuiten Schaliboom werd diep gestuurd. De snelle NAC’er liep tot de achterlijn en legde voor, waar Reulen de bal binnen gleed.

FC Volendam kwam na de goal iets meer in de buurt van het doel van NAC, waar Van de Put knap met de voet redde. Door de aanvallende intenties van de bezoekers lag er veel ruimte om te counteren, iets wat NAC wel ligt. Na een kwart wedstrijd maakte Nelis uit zo’n omschakeling de 2-0. Eerst probeerde hij nog een medespeler te bereiken, maar toen hij de bal opnieuw voor zijn voeten kreeg schoot hij zelf raak.

Veel gemiste kansen

Kansen op doelpunt nummer drie, vier en vijf hadden kort daarna al kunnen vallen, maar met name Reulen liet het na de score verder op te voeren. Zo leek het bij twee doelpunten te blijven voor rust, maar in de laatste minuten sloeg NAC toch weer toe. Schaliboom passeerde zijn man en kon vanaf de linkerflank voorgeven. Voor het doel stond Reulen om van dichtbij te scoren.

In de rust wisselde NAC drie keer en daardoor was de ploeg in het begin van de tweede helft even zoekende. Na vijf minuten profiteerde Volendam van balverlies in de as van het veld en maakte de 3-1. De reactie van NAC liet niet lang op zich wachten. Met zijn derde assist van de middag bracht Schaliboom invaller Diallo in stelling. Via de binnenkant van de paal schoot hij raak. Enkele minuten later was het zelfs 5-1 via een andere invaller, Fatih. Aangever was ook ditmaal Schaliboom, die met zijn snelheid een plaag was voor de Volendam-defensie.

Een simpele zege leek het te worden, maar niets was minder waar. Een voorzet kon bij de tweede paal helemaal worden binnengekopt en een balletje breed werd ook afgemaakt. FC Volendam ging zeer effectief met de kansen om, maar NAC-doelman Van de Put hield ook een paar schoten goed uit zijn doel. In de laatste vijf minuten viel alsnog de 5-4. De overwinning werd gelukkig niet meer uit handen gegeven.