Wij gaan niet opzij

NAC O16 boekt belangrijke zege, O13 op promotiekoers

Masthow

Het afgelopen weekend leverde drie zeges op voor de jeugdelftallen van NAC. De O15 en O18 verloren hun wedstrijd, terwijl de wedstrijd van de O21 werd afgelast.

In tegenstelling tot het eerste elftal, won NAC O16 zaterdag wel van PEC Zwolle. Na een snelle goal van de bezoekers, zorgde Kazak voor een 1-1 stand bij rust. In de tweede helft nam NAC afstand van de tegenstander via doelpunten van Hiensch en Honkoop (2x). Een minuut na de tweede tegentreffer zorgde Van Reeuwijk voor de 5-2 eindstand. Met drie wedstrijden minder gespeeld dan de meeste ploegen staat NAC nu weer op de veilige zesde plaats.

NAC O15 weet maar niet uit de degradatiezone te komen. Op bezoek bij Sparta verloor de ploeg van Sander Wirix met 4-2. Door doelpunten van Reulen en Fatih kwam NAC wel op voorsprong een 0-2 voorsprong. Nog voor rust wist Sparta de stand weer gelijk te trekken. Al snel in de tweede helft namen de Rotterdammers de leiding, die ze daarna wisten uit te breiden. Met nog drie wedstrijden te gaan staat NAC voorlaatste. Het verschil met nummer zes Helmond Sport, de volgende tegenstander, is wel slechts twee punten.

Door een 0-3 zege bij JVOZ is NAC O13 heel dicht bij promotie. Van Drimmelen opende de score, waarna Amoah en Philp de zege in de tweede helft veilig stelden. Drie wedstrijden voor het einde staat NAC op de tweede plaats, goed voor promotie naar het hoogste niveau. De voorsprong op de nummers drie en vier, PSV en Roda JC, bedraagt vijf punten.