Wij gaan niet opzij

Geen uitpubliek bij wedstrijden tussen NAC en Willem II dit seizoen

Das Phantom

Uitsupporters zijn dit seizoen niet welkom bij de derby's tussen NAC en Willen II dit seizoen. Dat hebben de burgemeesters van Breda en Tilburg, politie, Openbaar Ministerie en beide clubs gezamenlijk besloten. De reden is dat men denkt dat de veiligheid niet (voldoende) kan worden gewaarborgd.

"Sinds de coronapandemie is de sfeer rondom voetbalwedstrijden veranderd. Vuurwerkincidenten, spreekkoren, vandalisme en geweldpleging (soms met stillegging van wedstrijden tot gevolg) zijn meer dan voorheen in en rondom de stadions aanwezig", valt er te lezen in de verklaring. "Goedwillende supporters worden vaker de dupe van het wangedrag van personen die zich niet willen of weten te gedragen." 

De Tilburgse burgemeester Weterings noemt een derby zonder supporters een verarming voor de sfeer, maar heeft als bestuurder nou eenmaal een afweging te maken. "De benodigde politie-inzet, de fysieke voorzorgsmaatregelen en de drooglegging van de stadions gaat collega Depla en mij te ver. Ook gegeven de ervaring bij andere clubs in het land, hebben we in de gezamenlijkheid van het overleg besloten dit voetbalseizoen de derby zonder uitpubliek te spelen." 

Depla stelt dat de welwillende supporters nu de dupe zijn van raddraaiers. "Hier een persoonsgerichte aanpak op inzetten blijft het uitgangspunt. We zien vaak dat ze in de anonimiteit van de groep opgaan, we doen er alles aan om ze uit die anonimiteit te halen door een groepsgerichte benadering in te zetten. Het resterende seizoen gebruiken we om de kwaadwillende supporters uit de stadions te krijgen." Beide burgemeesters spreken de wens uit om volgend seizoen weer met uitpubliek te spelen. 

Reacties NAC en Willen II 

Ook beide clubs komen met een reactie op het besluit. NAC vindt dat er supporters bij een dergelijke wedstrijd horen. "Helaas hebben we in het proces van wedstrijdorganisatie moeten constateren dat de veiligheid van onze supporters, beveiligers en stewards niet (voldoende) kan worden gewaarborgd. Spijtig genoeg is het op dit moment niet te realiseren om veilig af te reizen.” 

Willem II zegt dat de veiligheid van supporters, stewards, beveiligers en hulpdiensten altijd de hoogste prioriteit heeft. "Zij moeten onder veilige omstandigheden kunnen werken en genieten van het voetbal. De maatregelen die tijdens deze derby nodig zijn om dat te bereiken, roepen de vraag op of dergelijke inzet wenselijk en verantwoord is.”

 

 

Bron:
B-Side Rats, NAC
90 Reacties
166   36  
@raranac

Makkelijk om alleen naar Willem II te wijzen. Met de eigen supporters gaat het ook niet best. Kijk naar Den Haag uit bijv

53   83  
NNB

Is er nog iemand die Depla wil zien?

64   13  
Tja

Na de ongeregeldheden tussen W2 en Den Bosch kon je dit natuurlijk verwachten dat ging gebeuren.

Makkelijkste weg om geen uitsupporters toe te laten. Haalt een groot deel van de sfeer en charme weg van t voetbal.

35   6  
Keeske

Zoals verwacht, en door.

18   8  
The Cosmic Gate

Dit is dus echt niet alleen dit seizoen..want het is wel erg makkelijk straks
Bahbah

24   48  
RaraNAC

Ze hebben het daar in Tilburg echt al jaren niet onder controle.
Ik had niet anders verwacht. Jammer, dit zijn toch de uitwedstrijden waar je het voor doet. Ondanks de aanstaande nederlaag.

51   12  
Henkietenkie076

Misschien maar beter. NAC zien afgaan in tilburg wil je liever niet op je vrije zondagmiddag

25   23  
Das Phantom (BSR)

@HENKIETENKIE076

Normaal mag je dat dus lekker zelf bepalen als supporter. Nu niet.

166   36  
@raranac

Makkelijk om alleen naar Willem II te wijzen. Met de eigen supporters gaat het ook niet best. Kijk naar Den Haag uit bijv

41   56  
Naamloos

Zowel de supporters van NAC als Willem II zouden een gezamenlijk statement moeten maken. Beide derby’s massaal boycotten. Voetbal hoort met uitpubliek….

16   5  
Ben

Blijft weinig over om van te genieten. Laat dit seizoen maar snel voorbij zijn!

32   66  
Derby

Angst regeert...

KNVB, justitie en burgemeesters maken het voetbal kapot!

Enige wedstrijd van het seizoen om naar uit te kijken wordt op deze manier afgepakt.

Wordt tijd dat mediageile depla aftreedt als burgemeester.

64   8  
Bas

Niet leuk noch verrassend. Dit is simpelweg een optelsom van wat er het laatste jaar bij NAC en W2 allemaal is gebeurd. Al zullen sommigen dat niet willen horen.

67   8  
Gman

totaal te verwachten na alle ongeregeldheden dit seizoen. Met vers op het netvlies de ongeregeldheden bij W2 zelf.
Maar laten we vooral niet het gedrag van enkele nac 'supporters' bij uitwedstrijden vergeten dit jaar.
Hand in eigen boezem steken vinden we ook maar lastig hier.

6   27  
Nacman

Gelukkig geen pislucht in het stadion

54   15  
Svt076

Heel zonde..

Blijft belachelijk dat we het hier in Nederland niet voor elkaar krijgen om een paar honderd uitsupporters fatsoenlijk te ontvangen. Buscombi's, kooien, vissenkommen, hekken, bufferzone's, ME, ID-controle, geen alcohol, etc etc.

Ondertussen zitten er in Engeland elke wedstrijd duizenden uitsupporters, met enkel 1 a 2 rijtjes stewards er tussen. In Duitsland ook met soms meer dan 10.000 uitsupporters.

Waar gaat het mis dan? Kan me niet voorstellen dat NLers nou zo veel meer tokkie zijn dan onze oost- en westerburen.

Beleidsmakers mogen wel eens een werkbezoekje doen in deze landen. Maar nee, vingertje en alles verbieden is makkelijker natuurlijk.

14   9  
Becherovka

Als ik de keuze krijg tussen een pisdouche of op TV de wedstrijd volgen, dan weet ik het wel. Zeker met het waanzinnige voetbal van dit NAC.

28   19  
Ibio

Prima oplossing.
Anders teveel kans op ongeregeldheden

23   61  
GJ_NAC

Het wordt hoog tijd dat Depla oprot!

Leon zei het vorige week al bij NAC praat radio , geen uitsupporters met een burgemeester als Depla, hij had gelijk!

35   13  
Bp

Gaan we toch avondje eerder 🤣🤣

24   53  
Realist

Smerig deugland is het geworden. Maar ach, wel urenlang zeiken over het one love bandje......

16   34  
Pmds

Angst regeert.

Voetbal wordt kapot gemaakt door bestuurders die niets om voetbal geven. Zij maken zich alleen druk over hun eigen PR en zijn als de dood dat er iets onder hun verantwoordelijkheid gebeurd…

69   6  
Bas

@SVT076
In Engeland wordt er hard opgetreden tegen gajes dat zich niet kan gedragen en is er een meldplicht tijdens iedere wedstrijd voor die types. Hier worden die tokkies veel te soft behandeld.

22   5  
Basvz

Jammer maar ik snap het wel. Gegarandeerd rellen als er wel fans zijn. Nac zou ook nog allemaal boetes krijgen voor het slopen van bijvoorbeeld stoeltjes in hun stadion, iets wat nac niet heel erg zou helpen

19   28  
Lamington

Jammer. Te verwachten. Komt door beide kanten. Depla mag zeker vertrekken, niet alleen om zijn desinteresse in NAC.

Het vervelende is dat dit soort zielepieterij steeds vaker voor gaat komen. Volgens mij was er een feest met een Afrikaanse zanger in Tilburg helemaal ontspoord een tijdje terug en daar hoor je niks meer over. Hier is nog niets aan de hand en het is al verboden, ongeacht het bovenstaande. Slapjanussen..

9   22  
Billy.NAC

Gaat weer nergens over 😡

3   16  
Bredaaaaa

🥹🤬🤬

19   4  
fvf6

Wel jammer voor de sfeer van deze wedstrijden , maar het zat eraan te komen . Veiligheid voor een ieder staat voorop . Helaas veroorzaken sommige supporters problemen , maar dat is niet alleen bij NAC maar bij het grootste gedeelte van alle b.v.o's . Als het zo door gaat zal het niet lang meer duren dat voortaan alle wedstrijden zonder uit publiek afgewerkt zullen worden . Heel jammer maar wel realistisch .

24   9  
Cees-2

Volkomen te begrijpen. Zeer spijtig voor de goedwillenden. Maar het kan nog erger in de toekomst, wat ik niet hoop, maar als de raddraaiers niet stoppen?

De raddraaiers "alleen" zijn de schuldigen, verder niemand.

16   3  
Keeske

Het gras op de foto boven dit artikel is net zo dood als het spel van NAC.

29   5  
Henkie

Jammer, maar begrijpelijk. Slaat nergens op om voor een vermogen aan ME’ers neer te zetten, waar iedereen ook nog voor mag betalen, om een (kwalitatief erbarmelijk) potje voetbal met uitpubliek te kunnen spelen.

Jammer dat een stel malloten het voor de normale supporter zo moet verpesten.

37   8  
Monir

En bedankt he. Kutvolk met je kutgedrag

44   39  
Wosterhout

Met dank aan o.a. Front76

3   17  
Arie

Drooglegging is een drogreden, want deze wedstrijd was altijd al alcoholvrij. Stelletje angsthazen.

14   28  
Rubenac

Deplazerop!

12   5  
Killer bee

@ Derby

Nee, een kleine groep supporters verkloten het! Wel de juiste aanwijzen hé.

57   12  
TILBURG

Helaas, wij hebben hier ook een pannenkoek van een burgemeester die niks met voetbal heeft. Deze wedstrijd hoort gewoon met supporters, Dit zijn toch de leukste wedstrijden, al zijn we alle twee verschrikkelijk slecht kwa voetbal, het wordt de doven tegen de blinden . Ik hoop niet dat dit voor de komende jaren standaard gaat worden want dit zijn toch de wedstrijden tussen twee eredivisie waardige clubs (ookal hebben we een hekel aan elkaar) 100 keer beter dan die verschikkelijke jong teams.

12   8  
Breda

Door alle krankzinnige maatregelen gaan de “gewone” supporters niet meer mee bij veel clubs. (Valt bij NAC nog mee) en verandert er niks. Integendeel.

De enige oplossing is juist alles vrijgeven (op wellicht een derby na) waardoor vakken zich normaal vullen. Hekken ook weg. Gewoon paar rijen stewards.

En dan hard ingrijpen als mensen over de schreef gaan. Zeker als ze het bewust opzoeken.

En doodstraf op trommels:-)

14   51  
Breda

@tilburg

Jullie hebben een hekel ja.
Als je de supporters hier hoort vinden ze jullie lief enz.
Als je maar braaf blijft zitten, je heftigse scheldwoord belhamel! is.
Welkom in het nieuwe NAC. Waar men de mond vol heeft van volksclub masr zich gedraagt als lieve deug jongens club, soort van misdienaartjes.
Maar nu moet ik weg hier en waarschijnlijk worden de woorden nepsupporter, rot op 20km oostelijker, veel genoemd.
Voor de rest een fijne dag kutkruik! 😁😁

25   8  
Toontje

Dit is te danken aan al dat tuig dat zich supporter noemt maar

altijd uit is op ruzie zoeken
veel te veel drinkt
veel te veel drugs gebruikt
totaal geen versdtand van voetbal heeft
altijd al voor rotzooi zorgde...denbk aan NAC - NEC

Heel jammer voort de echte zich normaal gedragende supporters.

Mij maaskt het persoonlijk niet uit want ik mag toch wel zo ongeveer overal komen. Maar ik weety nog ineens of ik zal gaan gezien het vertschrikkelijke niveau van deze selectie

17   2  
Toontje

En dan bedoel ik uiteraard tuig van beide clubs

8   6  
Yellow

Angst reageert in ons land. In plaats van op te treden schuift men het probleem naar voren rn dan heb ik het niet alleen over voetbal.

20   27  
Volksclub NAC

Was te verwachten met Depla! Trieste is dan allerlei deugfiguren hier andere supporters als schuldige aan gaan wijzen.
Alsof het bij NAC de laatste jaren er heftig aan toe gaat.... Pfff

8   7  
Edjenac

Op deze manier houden we de problemen in stand, mensen die de fout in gaan moeten gestraft worden, maar daarvoor dienen we de mogelijkheid te hebben om fouten te maken.

Als we alles blijven controleren en risico blijven vermijden, blijven we dus altijd met dezelfde risico’s zitten. Dit hebben ze in Engeland en Duitsland veel beter door.

Een aantal weken terug waren het de Loco’s die Stelde dat het wel wat rauwer mag bij NAC, als ik op de tribune om me heen kijk terwijl Zwolle ons er 90 minuten uitzingt, kan ik het daar alleen maar mee eens zijn.

Toch gek, dat de supporters de boel te gezapig vinden en de bestuurders de boel als overspannen ervaren, waar gaat het mis?

20   2  
Spion

Jammer dat het zo moet. Ik vind de ludieke acties tussen beide supporters groepen altijd wel leuk. Zo zou het ook op de tribunes moeten zijn.

17   3  
Tonn

Zolang niemand nog van de laatste rellen is herkend door angst bij stewards, security en zelfs bij de stille van de politie snap ik dit wel.

28   11  
013013

Jammer hoor. Dit zijn de mooiste potjes. De clubs lijken op elkaar, de supporters ook. Dit is het gevolg van pubers die ongeveer 5 jaar lang denken ergens bij te horen en drinken hun eerste 10 biertjes. Ook dat ligt niet beide clubs. Komt goed. Succes verder dit seizoen (ook voor beide clubs)

11   44  
Volksclub NAC

@013013 de clubs lijken op elkaar? Tuurlijk omdat er 4 jaar met wat megafoons en support van Antwerp een soort van sfeer is bij Willem 2 lijken we op elkaar?

4   3  
Bndestem

@wosterhout

Ben toch wel benieuwd wat jouw mening is waarom het dan aan hun ligt nu? Makkelijk wijzen he..

40   8  
Breda076

@volksclub Nac

Eerlijk is eerlijk de sfeer in Tilburg is gewoon goed. Ik ben ook niet voor trommels en ultras maar het is niet meer als 15 jaar geleden daar.

10   21  
Volksclub NAC

@Breda076 Klopt, maar met 4/5 jaar wat mee sfeer kun je de club nog niet vergelijken met ons NAC. Daar is er al 40 jaar sfeer. Hoewel die dit jaar ver te zoeken is.

10   4  
Leurenaar

Logische reactie... had niets anders verwacht. Het is wat het is...

26   7  
Ome Cor

Prima besluit!!!

8   4  
Zak hooi

Was te verwachten dit. Ik ben bang dat we de komende jaren zo er bij zitten. Sinds corona zijn zoveel regels doorgevoerd dat ze helaas niet meer terug gaan draaien. Vind dit zeer jammer en kwalijk maar helaas nodig...

19   8  
RV

Het boeit me niets wat dat betreft. De zogenaamde strijd tegen Willem II heeft me echt nog nooit iets gedaan. In de jaren 80 en 90 waren dat Ado, Twente, Den haag, Utrecht en Feyenoord. Verder hadden we echt niks te vrezen van al die stakkers. Nu zijn we daar mijlenver vandaan.

Voor het eerst sinds jaren waren de gele letters NAC te zien op de eretribune en sfeer is er niet meer vanwege het spel op het veld. Laat staan dat er nog iets rauw is op het veld.

8   4  
Ben de Gaijgek

Waarom zou er iemand uit naam van NAC gaan rellen ?
Ga liever uit naam van NAC bedelen, misschien levert dat nog wel wat meer op buiten medelijden.

9   2  
Peer

Ik hoop dat supporters over en weer blijft kunnen.
Er zijn nog genoeg supporters die voor het voetbal komen. Gebroederlijk naast elkaar. Mag best kritisch, maar geen rotzooi. Samen biertje pakken en over voetbal praten. Gezellig hoor.

21   3  
tja@volksclub Nac

Waar bij hun de stijgende lijn qua sfeer is ingezet is er bij ons een scherpe dalende lijn qua sfeer. Clubs lijken dus inderdaad niet op elkaar. Het wordt tijd dat er hier iets op supporters gebied gaat gebeuren. Het lijkt nergens naar.

7   0  
Joop

In het buitenland vooral Engeland hebben ze veel hogere straffen dan hier in Nederland als je daar een stadion verbod hebt moet je je eigen melden op het politiebureau als je ploeg aan het spelen is hier zijn ze te gemakkelijk jammergenoeg

22   2  
Lamington

Volksclub

Nou, bij ons is de sfeer na het tijdperk Penders/Lurling alleen maar naar beneden gegaan. Als je dat niet ziet ben je al even niet meer in het Stadion geweest.
Die sfeer gaat namelijk samen met het voetbal de goot in.

9   12  
Die ne gast

Willem II begint op 1 punt wel steeds meer op NAC te lijken. Als er twee keer verloren wordt, roepen de supporters om het hardst dat de AD, de TD en de trainer moeten oprotten. Waan van de dag en de emotie regeert bij beide clubs, waardoor we nu allebei staan waar we staan…
Al heb ik stille hoop dat er bij NAC nu wel een stabiele(re) organisatie neergezet gaat worden en ze in Tilburg nog dezelfde malaise tegemoet gaan die wij de afgelopen 10 jaar hebben gehad…

12   6  
Nb.vos

Wat een bullshit. Risico zit hem meer buiten een wedstrijddag om.

Tijdens de wedstrijd is haast al niets mogelijk. Op paar schopjes tegen een hek en wat heen en weer gegooid van wat plastic bekers na. Als je dat al risicovol vindt kan je beter altijd maar thuis blijven.

18   3  
Wi,

Triest dat de vele goedwillende supporters moeten wijken voor een stel doorgesnoven tuig.

25   7  
Toontje

Voor de goede orde......

Het ligt helemaal niet aan Depla en Weterings

Het ligt aan dat verschrikkelijke TUIG wat niet komt om voetbal te kijken.

Komen alleen maar om met voorbedachte raqde te vechten ...en vooraf veel te zuipen en te gebruiken...!!!

3   11  
Den Hoge

Kortzichtige beslissing. Visieloze aanpak.

Lijkt wel een open sollicitatie voor een functie bij NAC.

4   3  
Nm

Goed willende supporters hadden de klaarblijkelijke minderheid ook wel kunnen aanspreken de afgelopen jaren? Noemen ze sociale controle.

15   8  
Bredam

Vroeger veegden we daar de hele lange zijde leeg en stonden NACcer op de dak van de eretribune. Ging het ook gewoon door.

Tegenwoordig worden supporters geweerd omdat er met muntgeld wordt gegooid…

Andere tijden. Zelfde jeugd.

39   22  
Los Pollos Hermanos

Langzaamaan pakken ze in dit verrotte land alles af waar je nog een beetje plezier aan beleefd. Het wordt allemaal opgehangen aan veiligheid en sociale destructie. Voetbal is een makkelijke prooi. Nederland is echt een door en door verrot land aan het worden. De immigratiecijfers zijn nog nooit zo hoog geweest. De angst regeert. Je kan geen woord meer verkeerd zeggen of je wordt en plein public aan de (digitale) schandpaal geketend. Cancelcultuur, Woke geknoei, alles wordt kapot gemaakt. En dat allemaal vanwegen een enorme numerieke minderheid die een podium wordt geboden om hun idiote denkbeelden een plaats te geven.

Het is allemaal met elkaar verweven. Nog een paar jaar en dan wordt er ook geen bier meer geschonken in de Nederlandse stadions. Alles moet kapot en deugen. Alles moet Woke. Het is de nieuwe kanker sinds 2020, Woke. Walgelijk.

11   10  
Willem nac

Misschien onze mede supporters er een keer op aanspreken? War er gebeurde bij Den Bosch uit was natuurlijk weer een schande.. dus ja ik snap het wel. En ja het is klote, maar laten gewoon ff normaal doen. En dit heeft niets te maken er een rauw randje..

21   9  
BUNGH

Wat is onze club helemaal kapot zeg...

Als er een tocht naar het stadion word georganiseerd is men kritisch, waar dit in de ere bijna 2 wekelijkse kost was en massaal werd gewaardeerd.

Mensen die alles verafschuwen wat maar een beetje met rauw voetbal te maken heeft, waar we 10 jaar terug nog trots waren op alles waar we voor stonden.

Het overgrote deel is het helemaal eens met beslissingen als deze rondom de derby? terwijl in ons recente iedereen nog op z'n achterpoten stond als de wedstrijd nog maar vervroegd werd naar 12:15 ipv 14:30...

Ze zitten liever thuis warm op de bank dan in het stadion tegen je rivalen waar je eventueel een bekertje bier over je kop krijgt.

De tilbo's die hier reageren krijgen alle duimpjes omhoog en mede NAC supporters worden compleet afgezeken.

Alles rondom deze club is f*cking negatief en compleet meegezogen in het softe beleid van Nederland... alles wat zo mooi was aan het volgen van ons NAC gaat langzaam helemaal kapot door dit soort rotzooi.

WIJ ZIJN NAC, Maar wie is "WIJ" tegenwoordig vraag ik me heel erg vaak af.

11   8  
Breda F2

De laatste escalaties in het stadion zijn geheel op het conto van van de veiligheids officier te schrijven. Supporters tegelijkertijd naar buiten laten gaan was nooit een goed idee.

Tja frustraties alom tegenwoordig. Je ziet het overal. Ik ben geen fan van supporters weghouden maar helaas blijkt het toch nodig.

21   5  
Ivo

Ik blijf het droevig dat we in dit land niet eens meer proberen om de echte daders van de supporters te scheiden dus iedereen maar weren. Lekker makkelijk.

Er zijn zoveel manieren om dit anders te doen, maar we willen het niet eens proberen.

- Iedereen herkenbaar in het stadion, geen hoodies, Bivakmutsen of andere ongein, anders wordt je niet toegelaten.
- Meldplicht voor mensen met een Stadionverbod bij uitwedstrijden en bekerwedstrijden.
- Tickets op naam, ID controle bij uitwedstrijden. Zodat we zeker weten wie er in het uitvak staan.

Dit kost een beetje tijd en geld maar schrikt wel af. En op deze manier kunnen echte supporters, die graag een leuke pot voetbal willen zien, en geen problemen hebben met bovenstaande, gewoon gaan.

Maar dit gaat nooit gebeuren, want handhaven doen we hier alleen als we er geld aan kunnen verdienen. Flitspalen en parkeerscanauto's, daar zijn we groot mee geworden. Maar mensen rechtstreeks aanspreken op hun gedrag is blijkbaar heel lastig.

9   6  
Ouwkus

@los pollos

Amen!

4   7  
SNACT naar beter

Boeiend

10   11  
Arie

Los Pollos

Amen. En het overgrote deel slikt het als zoete koek en deugt trots mee. Dat is nog het allerergste.

10   14  
Mo

Mooi anders hadden wij van leon weer 60 stadionvervoden gehad . en die droevige slaven van antwerpen niet...depla outttttt

16   6  
NEGENTIENTWAALF

Walgelijk hoe het geslikt wordt...
Er wordt niet meer gezongen, elk initiatief wordt uitgekotst of afgebrand, en voor elke misstap zal je eeuwig branden.

Niets doen, niets uitdragen en vooral vasthouden aan de naam van vroeger, zonder vernieuwing of inzet om deze naam vast te houden. De club waar ik 22 jaar geleden kwam als brak is verre van hetzelfde, en zeker niet in positieve zin veranderd.

Comments zijn tekenend.

2   3  
Ben

Waar om niet bij thuis wedstrijden zonder
Publiek het uit vak open stellen voor nac supporters

5   3  
den hulk

je kunt beter naar de amateurs gaan kijken

9   7  
BUNGH

@lospolloshermanos
ECHT AMEN!
Alles gaat helemaal naar de tyfus.

@NEGENTIENTWAALF
Jij bent gezien de 22 jaar dat je supporter bent dus 4 jaartjes voor mij bij NAC gekomen en dat valt dus redelijk dezelfde periode te noemen.
Het is verschrikkelijk om te zien hoe dramatisch onze club veranderd is sinds die tijd...
Ik werd meegenomen door iemand die sinds de jaren 70/80 al aan de Beatrixstraat stond en zei in 2005 al: mooi he, maar het is zoveel minder als in die goeie ouwe tijd. Ik kon me destijds niet voorstellen dat ik dat 17 jaar later ook kon zeggen.

idd, comments zijn tekenend

17   2  
Zak hooi

Kijk eens naar die foto hierboven. Wat schaam ik me voor ons uitvak! Waar we vroeger volgens vele clubs 1 van de beste uitvakken hadden in het betaald voetbal hebben we nu het slechtste van allemaal! Ik schaam me kapot elke wedstrijd om bezoekers zo te ontvangen. De sfeer op Vak-G is na het ombouwen naar vissenkom helemaal weg weggegaan in de loop van de jaren en nee dat is niet alleen van het drama voetbal. Mis de interactie met het uitpubliek. NAC doe hier wat aan please!

8   8  
willem 4,5

Heel jammer, maar goede beslissing van onze burgervader. Regeren is vooruit zien!

15   8  
Tip

ik weet uit de eerste hand dat bij w2 onder de beveiligers een angstcultuur heerst voor een deel van de aanhang. En bij NAC is dat niet veel beter.
Dan krijg je gekke zaken als dat iemand die in emotie een biertje op het veld werpt bij een corner overmatig hard wordt aangepakt. Om te laten zien " kijk eens wij pikken dat niet." En bij echt geweld kijkt men snel de andere kant op. Dat werkt natuurlijk niet. Helemaal onbegrijpelijk is dat niet. Honderd procent van onze beveiligers komen vrijwillig voor een dienstverlenende job en hebben een gezin. Ze staan sowieso tegen een overmacht. Die surveillanten , of hoe je ze noemen wilt, zitten er niet op te wachten dat ze 's nachts een steen door de ruit krijgen of iets dergelijks. En als ze die krijgen en ze doen aangifte ( als ze dat durven) is de politie dikwijls ook niet echt thuis. Los het maar op ??

5   10  
NAC Oosterhout

www.fietsenhokincident.com

#Depla OUT

7   11  
Vreven4President & HyballafurFuhrer

Jeetje, wat zijn jullie allemaal kort van geheugen. De laatste keren bij de stillempjes op bezoek werden wij met alles bekogeld, zonder enig ingrijpen, noch schuldbesef achteraf. Ook hun laatste bezoek aan Breda was verre van chique en hebben we ons laten provoceren. En nu massaal de schuld leggen bij je eigen stadsgenoten en wat knulletjes van front. Ik vind dit sneu en kort door de bocht. Niet in de minste plaats van onze lokale driehoek.

5   2  
Cees-2

IVO: Precies IVO, als iedereen gewoon normaal zou doen, was er totaal niets aan de hand. Dan zijn er geen maatregelen. Zo simpel. Dus begin bij jezelf. Iedereen kan binnen no-time op een gewone manier weer naar een voetbalwedstrijd.

Zo simpel, als men dat zelf "zou willen"! Maar dat is de clu. Willen de raddraaiers dat? Tot nu toe, helaas niet.
Zij hebben de sleutel! En niemand anders.

7   3  
Vic

6-0 voor de Stillems!

Ons NAC is zo tering slecht, dat ik alleen naar een forse nederlaag verwacht.

Wanneer grijpt N=B in?

Langzamerhand verlies ik het VERTROUWEN in N= B......

7   2  
Leo

Toen N=B de boel overnam, voelde dat als een bevrijding!

Nu begint het langzamerhand te lijken op NIEUWE WIJN IN OUDE ZAKKEN!

PFFF!

6   4  
Der wawa

Was het maar nieuwe wijn...... dat smaakte dan anders ;)

On topic, terechte beslissing van de burgemeester. Ik heb ook geen zin in gezeik rondom het stadion als ik naar de wedstrijd kom. Blij dat ik beschermd ben door de lokale driehoek vooraf.

1   1  
Felix

Belachelijk dit alles wordt zo verziekt

Met een verplichte combi zou dit toch mogelijk moeten zijn.

2   2  
Tram

Volkomen terecht. In de uitvak daar wordt je continu met van alles bekogeld. Echte viezeriken daar.

Laad alle berichten na dit bericht in