Wij gaan niet opzij

NAC O18 begint seizoen met vermakelijke zege

Masthow

NAC O18 is het seizoen begonnen met een overwinning. Thuis werd FC Emmen met 3-1 geklopt. Vooral in de tweede helft domineerde NAC de zeer vermakelijke wedstrijd, die ondanks de warmte met hoge intensiviteit werd gespeeld.

In een open beginfase deelde Jacobus namens NAC het eerste speldenprikje uit door net voorlangs te schieten. Na tien minuten spelen was het wel raak. Wagemakers leverde een mooie pass af achter de Emmense defensie op Fernandes. De spits bleef rustig oog in oog met de doelman en schoot raak in de korte hoek.

Lang kon de ploeg van nieuwe trainer Mounir Azaoum niet genieten van de voorsprong. Enkele minuten na de openingstreffer stond de verdediging te slapen toen de aanvaller van FC Emmen diep ging. Ook hij faalde niet in de één op één tegen de keeper. NAC leek het even kwijt en centrale verdediger Valerius voorkwam dat de tegenstander zo kon doorlopen voor de 1-2. NAC-doelman Van Zutphen onderscheidde zich vlak daarna met een fantastische redding op een kopbal van dichtbij. Uit een corner kon vrij worden ingekopt, maar Van Zutphen was op tijd bij de grond om de inzet te keren. Via een tegenstander werd het vervolgens zelfs nog een doeltrap.

Azaoum was duidelijk niet tevreden over het spel van zijn ploeg. Vooral het druk zetten werd volgens hem niet goed uitgevoerd en hij verlangde meer arbeid in de duels. Tot de rust werden weinig grote kansen meer gecreëerd. Namens NAC probeerden Valerius en Wagemakers het nog. Eerstgenoemde kopte een vrije trap net naast, de laatste poging ging een ruime meter naast het doel.

Tweede helft met NOAD

In de tweede helft kwam NAC een stuk beter voor de dag. Vooral via invaller Siby, in de rust gewisseld voor Wagemakers, werd veel gevaar gesticht. Toch was de eerste grote kans na de thee voor de uitploeg. De eerste doelpoging kreeg Van Zutphen ietwat gelukkig op zich af geschoten. De rebound leek een simpele intikker, maar die werd wild overgeschoten.

In het vervolg hield NAC de regie stevig in handen. Voor elke meter werd gevochten en NAC was op inzet vaak de winnaar van de duels. Na een paar kansjes was het na zeventig minuten raak, doordat Siby en Fernandes een counter perfect uitspeelden. Fernandes onderschepte een te korte pass en stuurde Siby diep. Hij legde weer terug op de spits, die koeltjes afrondde.

Die voorsprong kwam geen enkel moment in gevaar en in de slotfase werd een mooie aanval nog gepromoveerd tot doelpunt. In de omschakeling dribbelde invaller Van Ramshorst makkelijk de helft van de tegenstander op. Fernandes nam zijn pass vervolgens verkeerd aan, maar Siby kopte de bal door naar Jacobus. De jeugdinternational van Curaçao troefde zijn tegenstander af en prikte de 3-1 achter de doelman van FC Emmen.