NAC O18 geeft na goede eerste helft toch weer voorsprong weg

Masthow

Niet voor het eerst dit seizoen heeft NAC O18 genoegen moeten nemen met een punt. Tot de rust was er geen vuiltje aan de lucht, daarna zakte het elftal te ver weg en liet het zich overrompelen. De wedstrijd tegen De Graafschap eindigde, na een 3-1 ruststand, in 3-3.

NAC begon met veel energie aan de wedstrijd. In de eerste minuut kwam Kazak net te kort voor een voorzet, kort daarop was een passje binnendoor op Roeland net te hard. De ploeg van Marcel van der Sloot speelde met de druk vol op de opbouw van De Graafschap. Dat wierp zijn vruchten af. Na balverlies heroverde Van Heeswijk dat snel weer. Een voorzet van Van Zijp werd bij de tweede paal goed binnen gekopt door Wagemakers.

Vijf minuten later zette Honkoop druk, was eerder bij de bal en viel over een uitgestoken been; strafschop. Roeland schoot raak, al zat de keeper er nog met zijn handen aan. NAC zat binnen een kwart wedstrijd op rozen. Wagemakers en Roeland lieten beiden zelfs nog kansen liggen op hun tweede van de wedstrijd. Kort na die gemiste kansen was het ineens 2-1. Na slecht uitverdedigen van doelman Van Pruijssen belandde de bal in de voeten van een tegenstander. Die kon aanleggen en bracht met de eerste doelpoging van de bezoekers de spanning terug.

Marge van twee
Althans, voor vijf minuten. NAC raakte niet in de war van de tegenslag en zorgde snel weer voor een marge van twee. Mperanyi passeerde met een actie twee man en stuurde Roeland weg. De spits legde de bal terug op Kazak, die de 3-1 maakte. Het had bij rust ook nog 4-1 kunnen staan, maar de keeper van De Graafschap redde knap op een volley van Wagemakers.

Hoe anders was het spelbeeld na de pauze. Het aanvalsspel van NAC was ingezakt en De Graafschap wist vaker gevaarlijk te worden. Met name over de flanken, waar NAC op de bewegelijke spelers geen vat kreeg. Toch creëerde de bezoekers lange tijd geen grote kansen waardoor de Bredanaars weinig in de problemen kwamen. In het laatste half uur werd de druk steeds iets groter. Van Ooijen haalde met een sliding de bal weg uit de doelmond en een kopbal via de onderkant van de lat passeerde net niet volledig de lijn. De 3-2 kon op deze manier niet uitblijven en viel uit een vroege voorzet, die helemaal vrij ingekopt kon worden.

NAC-doelman Van Pruijssen keerde daarna nog een penalty, maar moest later alsnog de gelijkmaker incasseren. Wederom een kopbal, nu tegendraads bij de tweede paal afgemaakt. Een winnende goal kwam er voor beide ploegen niet meer. Het is al het zesde gelijkspel dit seizoen waarbij NAC O18 met een voorsprong de rust in ging en het tweede op rij in de competitie.