Wij gaan niet opzij

NAC O18 pakt met tien man drie hele belangrijke punten

Masthow

Dankzij een 4-2 overwinning is NAC O18 nog altijd in de race voor de bovenste twee plaatsen en promotie. Zaterdagmiddag werd gewonnen van De Graafschap, al kostte het uiteindelijk meer moeite dan halverwege nodig leek.

In de strijd om promotie was een zege tegen De Graafschap zaterdagmiddag meer dan gewenst. Dat was in de eerste minuten alleen niet te zien op het veld. NAC gaf veel ruimtes weg waardoor de tegenstander rustig kon opbouwen en combineren. In de vierde minuut resulteerde dat al in de 0-1. Na miscommunicatie achterin rolde de bal tergend langzaam het doel in. Via Fernandes (schot geblokt) kreeg NAC kort na de openingstreffer ook een kans, maar het waren de bezoekers die de wedstrijd controleerden.

Bij het druk zetten werden de spelers van NAC te makkelijk uitgespeeld, waardoor er telkens gaten vielen in de formatie. Toen de druk op de verdediging van De Graafschap wel balbezit opleverde, was het meteen raak. Chouradi bediende Roeland, die in de korte hoek raak schoot. Niet veel later kwam NAC zelfs op 2-1. Een corner bleef hangen voor de voeten van Grabovac. De aanvoerder tikte van dichtbij binnen.

De wedstrijd was na de doelpunten meer in evenwicht. Beide ploegen hadden wel moeite om kansen te creëren. Na een half uur tikte Van Zutphen bij een vrije trap de bal via de lat over het doel. Uit de corner daarna was het weer het aluminium dat redding bracht, nu zonder tussenkomen van de NAC-doelman. In een fase dat NAC weer wat onder druk kwam te staan, counterde Wagemakers en Chouradi succesvol naar de 3-1. Na een interceptie van Roeland kon Chouradi de bal meegeven op Wagemakers. Die koos even voor balbezit om vervolgens met een prachtige steekpass binnendoor Chouradi weg te sturen. De buitenspeler schoot hard via de handen van de keeper raak.

Toch weer spannend

Het balbezit was daarna steeds meer voor NAC, dat ook comfortabeler was aan de bal met deze voorsprong op zak. Die lijn werd in de eerste minuten van de tweede helft doorgetrokken. Roeland en Wagemakers konden de kansjes daarbij niet afronden. In de omschakeling zocht De Graafschap steeds de linkerkant van NAC, waar op snelheid het meest te halen leek. Na driekwart wedstrijd bleek dat te kloppen. Een voorzet vanaf die flank kon redelijk vrij binnen worden gevolleerd.

Wat zou volgen was een spannende slotfase voor NAC die niet nodig was geweest. De ploeg van Mounir Azaoum speelde het laatste kwartier namelijk ook nog met tien man, na een hele stomme overtreding van Badi. De linksback stapte in, was daarna zijn man kwijt en besloot daarop zijn tegenstander van achter neer te trappen. Tegenhouden en proberen te counteren was voor NAC in het vervolg de enige logische tactiek.

Tien minuten voor tijd werkte Vrancken de bal weg en tegelijkertijd stuurde hij Fernandes weg. De spits kon alleen op de keeper af en rondde keurig af. De marge van twee gaf NAC lucht. Bijna direct na de 4-2 had Fernandes de wedstrijd ook kunnen beslissen, maar hij trof de onderkant van de lat. Aan de andere kant belandde een kopbal op de paal. In de absolute slotfase kwam de zege echter niet meer in gevaar.

Opstelling:

Van Zutphen; Valerius, Van Daalen, Van Ooijen, Badi; Vrancken (84’ Boldewijn), Wagemakers, Grabovac ©; Fernandes (84’ Jacobus), Roeland (77’ El Battah), Chouradi (60’ Sloots)

Bron:
B-Side Rats
6 Reacties
5   0  
Rubenac

Heerlijke pot!!’

5   0  
Rubenac

Heerlijke pot!!’

3   3  
Fan uit Zevenbergen

DE wedstrijd is vanmiddag live te zien op
Kpn kanaal 14
Ziggo kanaal 18

5   2  
Chris WM

Molenaar staat op de radar bij RBC

2   0  
Ad B uit Roosendaal

NACO18: prima resultaat, veel succes!!

5   4  
Henri

N.a.v. Chris zijn post ben ik eens op de website van RBC gaan kijken en las het volgende:

RBC heeft een samenwerkingsovereenkomst met Feyenoord op het gebied van jeugdopleiding. De Feyenoord Academy en de RBC Voetbal Academie wisselen op reguliere basis kennis uit en verkrijgen daardoor inzicht in elkaars visie op de opleiding van jeugdspelers en de werkwijze daaromtrent.

De samenwerking houdt concreet het volgende in:

- Jeugdtrainers van RBC krijgen de gelegenheid om 'in de keuken te kijken' bij de Feyenoord Academy.
- Scouts van Feyenoord geven namen van spelers door die zij geschikt achten om het niveau van de RBC Voetbal Academie aan te kunnen.
- Spelers die de Feyenoord Academy gaan verlaten en woonachtig zijn in West-Brabant, wordt geadviseerd bij RBC te gaan spelen.
- Feyenoord geeft talentvolle spelers van RBC de gelegenheid stage te lopen bij de Feyenoord Academy.
- Feyenoord-trainers geven in Roosendaal incidenteel trainingen aan RBC-teams.
- Scouts van RBC lichten Feyenoord in over spelers die zij mogelijk geschikt achten voor de Feyenoord Academy.
- RBC geeft beginnende trainers van Feyenoord gelegenheid stage te lopen bij de RBC Voetbal Academie.
- Beide clubs zijn aanwezig op elkaars talentsessies en instuifdagen (van Feyenoord) en selectiedagen (van RBC).
- Teams van Feyenoord en RBC spelen regelmatig oefenwedstrijden tegen elkaar.

Wetende dat volgens mij JOVZ samenwerkt met Sparta Rotterdam zie ik dat er nog enorm veel werkt ligt voor PvH, Peter Maas en het nieuwe hoofd jeugdopleiding. Want nu gaat dus ieder Zuid-West voetbaltalent richting Rotterdam.

1   0  
Scout

@Henri,

Op zich zou je gelijk kunnen hebben Henri als je die regels over de samenwerking zo leest.
In de praktijk werkt het echter anders. Scouts van BVO's kunnen bij RBC (en bij alle andere verenigingen die zogenaamde samenwerkingsverbanden hebben met BVO's) "gewoon" spelers gaan beoordelen en eventueel uitnodigen voor proeftraining(en).
Met andere woorden: (West)-Brabantse talenten gaan zeker niet one way ticket naar Rotterdam.
Tip: kom komend seizoen eens naar de onderbouw (o.11-1/o.11-2) van NAC kijken bij Boeimeer In Breda. Het wemelt er van de West-Brabantse talenten.....

Laad alle berichten na dit bericht in