Wij gaan niet opzij

NAC O18 pakt punt tegen koploper

Masthow

In de eerste thuiswedstrijd van de voorjaarsreeks heeft NAC O18 gelijk gespeeld tegen koploper Almere City: 2-2. Een voorsprong werd na rust weggegeven, maar de ploeg knokte zich zelf ook terug van een achterstand. In een open slot kwamen beide teams niet meer tot scoren.

De bezoekers hadden zes punten uit de eerste twee wedstrijden gepakt. NAC ging vorige week met 3-1 onderuit tegen Go Ahead Eagles, nadat de eerste wedstrijd wegens het winterse weer was afgelast. In het eerste kwart van de wedstrijd viel er weinig te beleven. NAC speelde bij vlagen slordig. Soms werd er ineens mooi combinatiespel getoond, telkens tot de zestien waar het strandde door een onnauwkeurig pass. Achterin kwam NAC niet in de problemen.

De eerste doelpoging was wel direct een grote kans voor NAC. Na goed doorzetten van Van Reeuwijk kwam de bal bij Roeland. De spits raakte met zijn schot de paal. Aan de andere kant redde NAC-doelman Van Pruijssen knap op een vrije trap. Doordat beide ploegen de bal sneller rond lieten gaan, ontstond er meer ruimte en kwamen er meer mogelijkheden tot kansen. Mperanyi maakte daar gebruik van door na een prachtige dribbel langs drie man de 1-0 in de korte hoek binnen te schuiven.

Tien minuten na rust was Van Pruijssen kansloos toen een vrije trap via de onderkant van de lat perfect werd afgemaakt: 1-1. In de omschakeling maakte Almere City snel daarna al de 1-2. De wedstrijd werd een tikkeltje onvriendelijk, wat in de eerste helft soms al te zien was. Duwen, vasthouden, stevige tackles en tikjes na geven zorgde aan beide kanten voor veel irritaties. Het rommelige optreden van de scheidsrechter, die een actie van een Almere-speler bestempelde als ‘onbewust natrappen’ (en dus geen rood gaf), werkte dat vaak in de hand.

NAC bleef gelukkig wel voetballen in plaats van het hoofd te verliezen. Een goede aanval over de flank leverde een lage voorzet op, die door Wagemakers van dichtbij werd binnen gewerkt. In de laatste minuten zochten beide ploegen de aanval om de drie punten te pakken. Almere creëerde daarbij iets meer kansen, maar weinig pogingen gingen op doel. Enkel een kopbal laag in de hoek, maar Van Pruijssen tikte die nog knap naast.

Opstelling:
Van Pruijssen; Van Zijp, Van Daalen, Van Ooijen ©, Oomen (72’ Badi); Van Reeuwijk, Wagemakers, Boldewijn (72’ Vranckern); Mperanyi, Roeland, Honkoop

Bron:
B-Side Rats
Vorig bericht
Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #205 22 reacties
Volgend bericht
B-Side Stats: NAC - De Graafschap (0-0) 70 reacties
1 Reactie
0   4  
Breda vooruit

De lagere elftallen nemen het slechte spel van het eerste elftal over

Laad alle berichten na dit bericht in