Wij gaan niet opzij

Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #205

Thiestemberg

Na een 0-0 tegen De Graafschap in eigen huis is NAC niet veel opgeschoten op de ranglijst. Het begon aardig maar in de tweede helft zakte NAC ver terug. Dit met een ‘incident’ bij het uitvak waar beide betrokken partijen een ander verhaal vertellen en de nieuwe bekers geeft ons genoeg gesprekstof. Deze week met Thijs 1, Thijs 2 en Yannick.

NAC - De Graafschap eindigt in 0-0
NAC begon voortvarend in de eerste helft. De ploeg van trainer Jean-Paul van Gastel legde aardig veldspel op de mat. Tot grote kansen kwam NAC echter niet. In de tweede helft leverde NAC wat creativiteit in door wissels van de teruggekeerde Sejdiu en Omgba. Daarna nam de Graafschap de wedstrijd in handen, ook zij kwamen echter niet tot doelpunten. Aan tafel nemen we de wedstrijd uitgebreid door.

Debuut voor de statiegeldbekers
Supporters op de tribune hadden het nodige om aan te wennen. Na de frisdranken is nu ook de bier niet meer verkrijgbaar in wegwerpplastic. Heel het systeem, met haar goede en slechte kanten nemen we uitgebreid door. Ook gaan we door de reacties van supporters online. Een ding is zeker, vlekkeloos verliep het debuut van de drinkkannen niet.

Ongeregeldheden bij het uitvak
Zoals alle aanwezige fans waarschijnlijk al door hadden werd het geluid in het uitvak kracht bijgezet door een trommel. Dit is niet toegestaan in het uitvak en het instrument zou met geweld binnen zijn gebracht. Bezoekende supporters en inmiddels ook de Graafschap zelf ontkrachten deze claims echter. Aan tafel belichten we beide kanten van het verhaal en de grotere kwestie over attributen in het uitvak. We sluiten af met een vooruitblik en Ex-NAC.

B-Side Rats · Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #205
Bron:
B-Side Rats
22 Reacties
14   1  
raraNAC

Volgende uitwedstrijd naar de Graafschap oordoppen en 300 trommels mee.
90 min lang domweg slaan op die dingen en kijken of ze dan begrijpen hoe irritant het is.

7   2  
Scheids!!

Om de boel niet verder te escaleren werd besloten om niet in te grijpen tegen agressie en vijandigheid van de bezoekende club!
Ook daar is dus een kentering ontstaan en zijn wij niet langer de baas in eigen huis.

14   1  
raraNAC

Volgende uitwedstrijd naar de Graafschap oordoppen en 300 trommels mee.
90 min lang domweg slaan op die dingen en kijken of ze dan begrijpen hoe irritant het is.

6   0  
Michel1983

@Scheids

Best erg is dat eigenlijk: de sfeer van midden jaren'90 en begin jaren 2000 was veel puurder en rauwer en dat was prima. NAC en wij als supporters werden gerespecteerd door spelers en andere supportersgroepen, vanwege Engels aandoende sfeer en zo wilden wij ook bekend staan volgens mij. 'Niemand wint er in Breda', al hen je dan taaltechnisch alleen maar gelijke spelen maar goed 😉

Nu is alles en iedereen fanatieker en meer de baas in ons Rat Verlegh, en iemand te quoten: 'en dat is jammer'

8   1  
MVG

Ik vind de sfeer in ons stadion ook niet meer wat het is geweest... maar dat komt in mijn ogen vooral doordat we zijn lamgeslagen door saai en slecht voetbal met weinig amusementswaarde..

Maar als ik dan in andere stadions kijk vindt ik het vooral overal hetzelfde...slaan op een trommel en meezingen met haast allemaal dezelfde op op elkaar lijkende liedjes die je door heel Europa hoort... kopieer gedrag.
Als het bij ons voetballend weer gaat lopen zijn we kwa wedstrijdbeleving in mijn ogen nog steeds uniek... de wedstrijd tegen Groningen was dit seizoen een uitzondering...maar zoals het toen tekeer ging...dat zie je niet op veel plekken in Nederland...
Het moet op het veld beginnen

8   0  
Da Pope

@Michel83

De sfeer is inderdaad echt veranderd. Ik vind het lastig om echt aan te wijzen waar het nu precies aan ligt. Of het nu de sportieve prestaties zijn, minder vocale supportersgroepen, dagjesmensen, de invloed van de coronaperiode wellicht; ik weet het niet. Feit is echter wel dat ik het zo minder leuk vind.

Misschien is het wel een natuurlijke golfbeweging. BSR is bijvoorbeeld ooit opgericht omdat de sfeer in het (toen nog) nieuwe stadion ruk was en er geen eenheid op de B-Side was. Het is dus niet noodzakelijkerwijs een nieuw probleem.

Er zal op enig moment een groep op moeten staan die het voortouw neemt en met een flink stel nieuwe sociale regels op een vak creëert. De B-Side is nu grotendeels stil tijdens wedstrijden en Vak G hoor ik eigenlijk ook zelden of nooit massaal zingen. Je hoopt ergens dat de standaard weer wordt dat je lawaai maakt als je op een van deze vakken zit.

We zijn, hoe stom ik het ook vind, toch een beetje een dooie carnavalsclub geworden. We zullen onszelf weer opnieuw uit moeten vinden.

5   0  
Gilze

@dapope

Volledig mee eens, en inderdaa moeilijk uit te leggen waar dit nu door komt. Zelf heb ik ook al een aantal jaren niet meer het echte NAC gevoel in het stadion wat er altijd heerste. Nu moet ik ook zeggen dat dat belachelijke uitvak (ik sta op G) ook redelijk wat invloed heeft. Het over en weer sarren, beetje uitdagen maakte toch altijd wel even die extra spirit in ons vak los. Nu zit je tegen een glazen wand aan te kijken waar de Mona Lisa jaloers op is en zie je in het hoekje 1 of als je geluk hebt, 2 uitsupporters staan. Daarnaast speelt natuurlijk het matige voetbal een rol en mis ik eerlijk gezegd ook wel de vernieuwing aan liedjes bij onze club. We kunnen blijven teren op Breda Yellow army, overal waar we komen eBreda ik hou van jou (plus een veel te snel gezongen clublied) maar daarin staan ook wij al een tijdje stil. Lachen om Tilburg mag, maar de tijd van Stilburg ligt hoe we het draaien of keren al een hele tijd achter ons. Hiermee wil ik niet een capo of trommel de hemel in prijzen want dit zie ik totaal niet zitten , maar een beetje fanatisme ontbreekt er wel. Misschien zitten er te veel dagjesmensen of enkel bierzuipers tussen de fanatiekelingen die wel willen zingen en slaat het daarom dood, geen idee.

7   0  
Dero

De sfeer is al jaren minder en minder. De grootste oorzaken:

- jarenlang slecht voetbal, geen noad, geen echte NAC spelers, geen aanvallend voetbal
- het achterlijke uitvak, beetje jennen was altijd goed voor de sfeer
- de verandering met de jaren. Vak G toen bekend om zn rauwe rand, half gevuld de eerste paar jaar in het nieuwe stadion, maar een hechte groep met echt supporters. Nu komen er vrijdag mensen verkleed als clown de tribune op........

7   1  
Ouwe Spionkop

Dat laffe zaadvoetbal is toch de hoofdoorzaak van de lamgeslagen sfeer.
Onder Hyballa was de sfeer gewoon prima.
Spelen we vrijdag weer met 2 controlleurs? Weer oneindig opbouwen van achteruit tot het vastloopt op de middenlijn?
Dan vermaken we elkaar maar op de carnavals vrijdagavond.

9   0  
Wanny

Er was vrijdag 1 moment waarop NAC met een paar goede passes met enig risico razendsnel van achteruit naar voren kwam en Omarsson uiteindelijk met links over schoot.

Het hele stadion werd direct wakker en reageerde.

Meer van dit en de sfeer komt vanzelf terug.

3   5  
Chefke076

Sinds dat de uitwedstrijd bij DGS ook zo soepel verliep met ons, was het toch gewoon te verwachten dat de BT geen concessies zou doen met het thuis laten van die trommel en megafoon?
Opsomming van de uitwedstrijd: het duw- en trekwerk met de stewards vs. Front/Lokeren ivm binnensmokkelen van vuurwerk, forceren van een toegangshekje naast de draaitourniquetten en optreden van de ME nog voorafgaand aan de wedstrijd, met dan nog het gooien van de strobo's tijdens de wedstrijd en het gooien van fakkels en stoeltjes na de wedstrijd.
Buiten het feit dat het een tering herrie is met de trommel en een gemaakte sfeer met de megafoon vind ik het persoonlijk nog wel meevallen met wat er is gebeurd. Wij slopen hun uitvak, zij versieren onze wc's met stickertjes en verzieken onze sfeer met een trommel. Dan valt het allemaal nog wel mee
We kunnen ook zelf eens kritisch kijken naar hoe onze sfeer tijdens de wedstrijd is want er wordt ook weinig gezongen vanuit onze kant om de trommel te overstemmen.

6   0  
scheppioni

Het blijft met deze staf horten en stoten, na een prima eerste helft zonder de tegenstander te elimineren volgde er een onzekere tweede helft..... dit zal het zijn dit seizoen nog met deze staf, we zullen het ermee moeten doen, sprokkelen en hopen op de play offs en volgend seizoen een overtuigende nieuwe staf !

8   0  
Ouwe Spionkop

@chefke
Trommels zijn niet toegestaan in ons stadion.
Dus valt daarover niet te discussiëren. Punt!

7   0  
Benassi

Mag ik even een lans breken voor Levien?

Disciplinair geschorst? Dat kan toch niet serieus waar zijn? Hij verwoord elke week opnieuw precies wat ik denk. Zoals jullie al zeggen, zit er voor ieder wel iemand bij waar hij/ zij zich in kan vinden. Bij mij is dat met afstand Levien.

Mijn stem krijg je als Levien volgende week gewoon weer aan schuift.

9   0  
VakGBaard

Tegen alle Levienverboden! #FreeLevien

2   0  
BasSnelden

Wat een bullshit om Hyballa nog te benoemen als positief! Die Duitse stuiterbal joeg speler na speler fysiek over de kling, duwde Jort weg over de rand, maakte non-stop heibel intern en speelde puur theater in z’n interviews!! De huidige trainer heeft procentueel meer punten gehaald en kon door al die afwezigen niet open op de aanval spelen. Nu tegen Graafschap zag het er voor de rust wel prima uit. Gewoon gezamenlijk de schouders eronder. Spelers steunen vanaf de tribunes en zelf moeten ze energie tonen op het veld.

Azijnzeikers die zeiken over negatieve sfeer. Draai het even om. Hup nac !!!!!!

5   0  
Eretribune

Welke mafkees schorst Levien???
Een van de beste analist van BISITERATS.
Belachelijk gewoon, volgende keer gewoon met Levien

4   0  
Molenschot Loco

Ik ga het nog sterker vertellen!!!! Zonder levien? Luister ik NIET MEER!!!

3   0  
Molenschot Loco

Hoezo transparant!!!!

2   0  
Importparel

Jullie podcast is elke week een momentje waar ik naar uitkijk. Vanzelfsprekend ook even gestemd. Echter miste ik deze week het soms harde, maar fijne kritische geluid van Levien. We mogen hopelijk aannemen dat de disciplinaire schorsing gewoon een grapje is, maar anders bij deze; Levien kom terug!

5   0  
Henri

Toch weer geschrokken van wat ik in de Gegenpressing podcast hoorde. Spelers die al dan niet gezamenlijk in een appartementje zitten te verpieteren. Totaal geen opvang of begeleiding. Een compleet falende Technische Staf waar met name bij TL het cynisme hoogtij viert. Kortom er is in vergelijking met voorgaande jaren eigenlijk niets veranderd. Nu snap ik ook waarom spelers als Janosek en Koscelnik alleen maar slechter gaan spelen. Janosek was in het eerste kwart van de competitie een verademing met zijn vrije trappen en corners. Zoals afgelopen zaterdag bleek is er weinig van overgebleven. Verbijsterend dat een TD en RvC-lid/PvH hier niet op acteren en het laten gebeuren. Slecht voor de sfeer, slecht voor de resultaten, slecht voor de ontwikkeling van spelers cq kapitaalvernietiging.

1   0  
SjorsNAC

Het was toch een grap dat levien geschorst is??

2   0  
scheppioni

Goed verwoord Henri en dit straalt door binnen heel NAC !
Dit is ook al weer jaren zo en steeds maar hopen door ons als supporters dat men hier prioriteit aan gaat geven blijkt ook eeuwig de illusie helaas ! Qua club ons NAC met achterban een stabiele subtopper, qua beleid al tig jaren een onderkant kkd clubke !
wat een shitzooi !

Laad alle berichten na dit bericht in