Wij gaan niet opzij

NAC O19 mist kampioenspoule net, O17 wint Eerste Divisie

Masthow

De jeugdelftallen van NAC speelden vandaag hun laatste wedstrijd in de najaarsreeks. Daarin werd beslist in welke divisies de teams in de tweede helft van het seizoen uitkomen. Bij twee van de vijf was dit al bekend, voor de andere drie is vandaag dus de beslissing gevallen.

NAC Onder 19

NAC O19 heeft zich niet weten te plaatsen voor de kampioenspoule. De ploeg van Michael Dingsdag ging met 3-1 onderuit bij Ajax. NAC was nog wel op voorsprong gekomen via Kestens, maar een zege zat er niet in. Voor een plek in de kampioenspoule moest NAC in de top acht eindigen, maar FC Twente ging door een gelijkspel tegen FC Utrecht net over NAC heen, waardoor NAC op de negende plaats is geëindigd. De Tukkers hebben nu één punt meer. NAC zal nu in de Eerste Divisie Hoog moeten strijden om lijfsbehoud. Daarvoor moet het in de top zes eindigen in een competitie van tien clubs. De tegenstanders van NAC zijn de nummers tien t/m veertien van de Eredivisie (NEC, ADO, Vitesse, Sparta en Almere City) en de top vier uit de Eerste Divisie (PEC Zwolle, Alphense Boys, Willem II en FC Emmen). Tegen de ploegen uit de Eredivisie heeft NAC natuurlijk al een keer gespeeld. Daarvan won het alleen niet van Sparta (3-3 gelijk).

 

NAC Onder 17

NAC O17 is op de laatste speeldag kampioen van de Eerste Divisie geworden in de najaarsreeks. Zelf won de ploeg van Rogier Molhoek met 2-5 op bezoek bij Alphense Boys, terwijl koploper De Graafschap met 4-2 verloor van FC Dordrecht. Daardoor steeg NAC een plaatsje en eindigt het als eerste met evenveel punten als AFC. De Amsterdammers hebben echter een minder doelsaldo (+25 om +13). Na de winterstop zal NAC uitkomen in de Eerste Divisie Hoog, waarin zal worden gestreden om een plek in de Eredivisie. Tegenstanders zijn de nummers negen t/m veertien van de Eredivisie (NEC, FC Groningen, FC Volendam, FC Twente, Vitesse en ADO) en de nummers twee t/m vier van de Eerste Divisie (AFC, De Graafschap en FC Dordrecht). De top zes van de Eerste Divisie Hoog zal volgend seizoen in de Eredivisie spelen.

 

NAC Onder 15

Vorig weekend had NAC O15 zich al tot kampioen van de Eredivisie Laag gekroond. De laatste wedstrijd was dus voor spek en bonen, maar werd wel gewonnen van De Graafschap. Thuis werd het 5-2 voor de ploeg van Jasper Somsen. Door de zege komt NAC op 31 punten uit 14 wedstrijden, zes punten meer dan de nummer twee Alphense Boys. In de tweede helft van het seizoen speelt NAC op het hoogste niveau. De tegenstanders zijn dan Ajax, AZ, PSV, Feyenoord, Vitesse, Sparta en medepromovendus Alphense Boys.

 

NAC Onder 14

De Onder 14 kon niet meer promoveren of degraderen en was dus al uitgespeeld. Wel werd er op de laatste speeldag nog dik verloren. De ploeg van Luke Ogbolu ging met 7-1 onderuit tegen koploper FC Volendam. NAC eindigt daardoor op de vijfde plaats, net boven de degradatiestreep. De competitie Onder 14 B kent namelijk maar zeven ploegen waarvan de onderste twee degraderen. NAC zal in januari weer op het tweede niveau spelen.

 

NAC Onder 13

NAC O13 heeft zich gehandhaafd in de Eerste Divisie Hoog. Op de laatste speeldag moest er gewonnen worden, aangezien het gat met de degradatieplaatsen maar twee punten was. NAC speelde uit bij Spartaan’20, de rode lantaarndrager van de competitie. De ploeg had dan ook geen probleem met de Rotterdammers. NAC won met 0-4 en zag de ploegen onder zich verliezen. De ploeg van Jordi Dekker eindigt op een vijfde plaats in een competitie van acht ploegen en zal na de winterstop weer op het derde niveau uitkomen.

Bron:
B-Side Rats
Vorig bericht
Man of the Match: NAC-FC Den Bosch 85 reacties
Volgend bericht
El Allouchi: ´´Ik schaam me hiervoor´´ 44 reacties
Terug naar overzicht
8 Reacties
15    
Badeend

Ik kan de niveaus en de competities niet goed inschatten, maar dit klinkt wel alsof de jeugd op de goede weg is (zij wel...). Gelukkig maar, en hopelijk kunnen we daar de vruchten van gaan plukken uiteindelijk.

Nog een interessant "nieuwtje" is dat er in samenwerking met het Cruijff Instituut een maatwerkprogramma is opgezet rondom de coaching capaciteiten van onze jeugdtrainers. Dat doe je ook niet zomaar en is voor het Cruijff Instituut ook een redelijk unicum! Goed bezig, jeugd van NAC!

11    
Otjes

Ik ben NAC moe :-(

-6    
Rubenac

Vd Abeelen al weg?
Aandeelhouders al opgedonderd?

Jeugd gaat goed,
Kijk eens van hoe diep deze zijn gekomen.

1    
7Hills

@ RUBENAC

Met de jeugd zijn ze al een jaartje of 3/4 bezig hè. Daar is al die jaren meer de focus op geweest en meer geld in geïnvesteerd. Zullen we TvdA ook gewoon eens de tijd geven ipv hem na 8 maanden alweer af te serveren? Wacht eerst eens waar hij mee komt deze winter.

0    
Nacdictive

Wat betreft onze opleiding hoor ik best goede dingen en zie dit ook wel terug in selecties etc..
Maar mbt de concurrentie is het altijd lastig te vergelijken omdat bij bv Ajax de o17 vaak ook spelers bevat die o16 en o15 zijn maw die spelen vaak tegen grotere weerstand.

0    
J.ae

Degene die een groot aandeel heeft in het succes vd jeugd werd helaas te licht bevonden als TD. Tim Gilissen. Ik zou hem groot gelijk geven dat hij stiekem in zn vuist lacht. Al doet hij dat niet, echte NACCER die in Breda op de directeursstoel had moeten zitten.

0    
scheppioni

Ik kan me er in vinden Otjes, al moet ik zeggen dat de jeugd en met name Dingsdag nog wel prima resultaten haalt in deze pittige competitie, jammer van het net nie kampioenspoule, maar we hebben jeugd dat is ergens een houvast, maar een keer een overtuigende staf zou zeker niet misstaan !

0    
Nacdictive

@Scheppioni: bij opleiden is resultaat secundair belang..

Laad alle berichten na dit bericht in