Overal waar we komen

El Allouchi: ´´Ik schaam me hiervoor´´

DeWeesJr

Het is voor de verandering crisis in Breda. Halverwege het seizoen staat NAC op een teleurstellende zevende plaats. Voor Mounir El Allouchi niks nieuws. Hij zit al jaren bij NAC en maakte al meerdere crises mee. Maar volgens de middenvelder is het zelden zo slecht geweest.

De gedachtes gaan terug naar het jaar waarin NAC promoveerde. NAC speelde bijna heel het jaar dramatisch en niemand gaf nog maar een stuiver voor promotie. Uiteindelijk wist NAC met het nodige kunst en vliegwerk toch te promoveren. Vooral de eerste seizoenshelft speelde NAC slecht en was de ploeg van Marinus Dijkhuizen halverwege het seizoen terug te vinden op een achtste plek. Volgens de middenvelder gaat het nu nog slechter dan toen. Maar de vinger op de zere plek leggen lukt El Allouchi niet. ´´Ik sta hier ook met vragen.´´

Ondanks de vragen vindt de Roosendaler dat er iets moet gebeuren. Elke week worden de wedstrijden geanalyseerd en wordt er gekeken wat er fout is gegaan. Maar volgens de middenvelder leert niemand van zijn fouten waardoor het wekelijks weer fout gaat. 

El Allouchi is erg kritisch maar ziet dat zijn ploeg toch genoeg kwaliteit heeft. Daarbij houdt hij vast aan de eerste periode. Er werd toen ook niet denderend gevoetbald maar het stond erg compact. De ploeg had toen veel meer vertrouwen ten opzichte van nu. Maar in de tweede periode gaat alles anders bij NAC. De realiteit is negen punten uit de laatste tien wedstrijden. De middenvelder is er dan ook ziek van. ´´Ik schaam me hiervoor, serieus. Dit past absoluut niet bij de club.´´

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Volgend bericht
Column: De noodklok 113 reacties
Terug naar overzicht
44 Reacties
51    
DeWeesJr (BSR)

Al die spelers blijven maar roepen dat er genoeg kwaliteit is. De harde realiteit is dat we op een zevende plek staan en we amper een wedstrijd overtuigend gewonnen hebben.

Als je genoeg kwaliteit zou hebben, dan had afgelopen vrijdag iemand (in de tweede helft) met een individuele actie ook een kans kunnen creëren. Dat gebeurt niet en ook in voorgaande wedstrijden heb ik dit amper gezien.

De enige die ik wekelijks zie uitblinken met individuele acties is Nick Olij. Het feit dat we deze jongen wedstrijd na wedstrijd bejubelen zegt natuurlijk ook genoeg over wat er op het veld gebeurt.

4    
Tico

Klopt Mounir, ik zou me ook kapot schamen. Genoeg gezegd......

14    
Messiaans

Ik lees Van Bommel ontslagen. Misschien Ruud Brood als een goede opvolger? Kan die gelijk heel de directie meenemen.

27    
Beek

Wij schamen ons hier allemaal kapot!

11    
7Hills

‘ Hij zit al jaren bij NAC en maakte al meerdere crises mee.’

‘ Dit past absoluut niet bij de club.’

Volgens mij spreekt hij zichzelf hier tegen. Het is juist des NAC’s om van crisis naar crisis te hobbelen. Zit op de een of andere manier in de clubcultuur. Want ook voor de overname door de aandeelhouders hebben we vaker met de rug tegen de muur gestaan, gebalanceerd op het randje van de afgrond.

Laat ze om te beginnen afspreken dat degene die de bal heeft niet gaat lopen, iedereen om hem heen die de bal niet heeft juist wél ipv andersom zoals het nu gebeurt. Dat postbodevoetbal zorgt er juist voor dat gaten dichtgelopen worden, en maakt het voor de verdedigers veel te makkelijk. Je speelt een verdediging niet uit elkaar door met z’n allen stil te gaan staan en eentje te laten dribbelen.

51    
DeWeesJr (BSR)

Al die spelers blijven maar roepen dat er genoeg kwaliteit is. De harde realiteit is dat we op een zevende plek staan en we amper een wedstrijd overtuigend gewonnen hebben.

Als je genoeg kwaliteit zou hebben, dan had afgelopen vrijdag iemand (in de tweede helft) met een individuele actie ook een kans kunnen creëren. Dat gebeurt niet en ook in voorgaande wedstrijden heb ik dit amper gezien.

De enige die ik wekelijks zie uitblinken met individuele acties is Nick Olij. Het feit dat we deze jongen wedstrijd na wedstrijd bejubelen zegt natuurlijk ook genoeg over wat er op het veld gebeurt.

15    
Belgnac

Ze zijn bij PSV en Feyenoord toch slimmer als bij ons NAC .
Als je terug kijkt naar de aanvang van de competitie , speelde ze vrij en onbevangen , misschien niet altijd even goed , maar wel vol passie en deden vuilwerk voor elkaar.
Maar op een of andere manier werd dat steeds minder en minder , tot wat het nu is en dat is alleen maar om je als Trainer en Spelers over te schamen.
Wat de reden hiervan is weet ik niet , maar dat het niet klikt tussen de technische staf en de spelers lijkt me vrij duidelijk.
Er is volgens mij voor KKD wel degelijk een redelijke selectie, maar als je ziet wat Brood voor ze in petto heeft , dan zus , dan zo en dan weer daar en toch maar weer veranderen , geeft dat geen vertrouwen laat staan dat er duidelijk patronen in het elftal komen.
Je zag dat ook bij Feyenoord en nu ook bij PSV ook steeds veranderingen en als je dan ziet wat een trainers wisseling bij Feyenoord teweeg heeft gebracht , maakt het verschil van trainer wel degelijk uit .
Het is duidelijk met Brood gaat het niet lukken ( zie eens wat die , ook de laatste tijd vorig jaar einde seizoen ) er van heeft gemaakt ,ook de hele affaire met zijn schoonzoon heeft er niet toe bijgedragen.
Maar als ze een nieuwe trainer gaan nemen , wat ik van harte hoop , ga voor een trainer met gezag en duidelijkheid , niet een die kost € 100 minder , maar ga ervoor, het bewijs ligt er volgens mij heel duidelijk bij Feyenoord, dezelfde selectie en toch 3 klasse beter met Advocaat dan met Stam.
AUB verlos ons

19    
BATI

"Er is voldoende kwaliteit"...…… Dat is juist het probleem als iedereen dat maar blijft geloven. Want daar ontbreekt het namelijk wel aan.

Kijk alleen al eens naar alle corners en vrije ballen die voorgegeven worden. Daar komt meer dan de helft op kniehoogte aan. Dat is gewoon het ontbreken van kwaliteit Mounir.

26    
Wanny

Goeie gast die Mounir. Maar als je spelers hebt die al meerdere crises hebben meegemaakt, zoals hij, dan kun je de conclusie wel trekken dat zij niet degenen zijn die je eruit gaan helpen.

17    
Kipiani

Waarom weer Mounir, mijnheer Blanco ?
Probleem bij NAC Breda is heel simpel en wordt door nog te weinig mensen geconstateerd en benoemd:
zolang als de aandeelhouders (waar je ook respect voor kunt hebben) er systematisch NIET in slagen de juiste mensen voor NAC Breda (en in hun eigen belang uiteraard) op de juiste plaatsen en de juiste periode te plaatsen wordt het alleen maar minder en minder.
Onbegrijpelijke catch 22 traject.

-10    
Nacman

Van Bommel ontslagen bij pisvee nu BROOD bij NAC nog.
Mounir jij Nivo reikt tot aan de amateurs nac is te hoog gegrepen voor jou

9    
Sia

Wij allemaal, Mounir.

2    
Ruud

Erwin Koeman, kom er maar in!

7    
Fred1

Schamen?
Het is ontluisterend .
Deze lui zijn de schaamte ver voorbij .
Daar is geen redden meer aan.
Ze hebben niet eens zelfrespect en eergevoel.
Elke maand de handjes openhouden voor niks doen , ik zou me rot generen .

26    
Tico

En dan maar niet te spreken over het stiltegebied genaamd Bsite. Wat een kindercrèche is dat geworden zeg. Te triest voor woorden. Als ze 3 zinnen gezongen hebben dan zijn ze al weer toe aan bier en zijn ze moe. Diep triest......

9    
Kopspion

Het is toch van de gekke dat een groepje aandeelhouders, technische staf en enkele spelers er in slagen om een hele club kapot te maken en publiek van de tribunes kunnen sturen

11    
Dun Kees

Een trainer is zo goed als het niveau van zijn spelers. Dat klopt maar Ruud maakt wel een beginnersfout. Iedere keer het elftal wijzigen omdat het niet loopt tast het vertrouwen aan van de spelers. Oefenwedstrijden en soms de eerste weken van de competitie zijn om het elftal weg te zetten. Daarna alleen nog wijzigen bij blessures etc. Met dit spelersmateriaal wordt je niet zo maar kampioen maar moet je wel bij de eerste drie staan. Er zit te weinig voetbal, automatisme en lef in. Dat zijn juist de dingen waarin een trainer wel invloed op moet hebben.
Ontslaan kost geld; beter is er een goede ervaren trainer erbij te zetten. Pikt Ruud dat niet dan kan hij de eer aan zich zelf houden.
Er moet wel wat gebeuren.

-4    
Kipiani

Brood ontslaan is onzin en absurd, hoewel er best een en ander aan te merken is.
Weer een trainer ontslaan is weer een dik brevet van onvermogen van de top leiders bij NAC.
We maken ons dan nog belachelijker.

10    
Brabo F1

Er is voldoende kwaliteit. Maar er ontbreekt een goede aanvoerder( Monsalve ) en spelbepaler op het middenveld. Het enige wat ik R. Brood verwijt is de rechtsachter positie van Verschueren. Daar kan een van Hecke/ Schouten / van Anholt staan.. Dan Verschueren rechtsmid met naast hem die Spelbepaler (Bohui?). Probeer dan in 2020 de boel bij elkaar te houden om volgend seizoen een kampioenselftal te hebben. Met korte termijn denken wordt het nooit iets. Helaas is er te weinig geduld en creeer je met al dat negatieve geschreeuw nog meer onzekerheid en zal NAC in de put blijven zitten.

11    
ennaojseejer

Ik deel al de meningen hierboven. Dit is een deja vu van vorig jaar, het jaar daarvoor, dat daarvoor etc. Er zijn in die jaren trainers vroegtijdig ontslagen, nieuwe spelers gehaald, hele selecties weggedaan en vernieuwd, andere staf, RvC's veranderd, andere directeuren en TD's aangesteld. Niets heeft wat uitgehaald. Er is echter maar 1 ding wat tijdens al die ellende niet vervangen is, en dat zijn de aandeelhouders. Daar moet dus het probleem zitten. Zij stellen steeds maar weer volgzame en incapabele meelopers zonder enig visie aan. We zitten hier gewoon met een visieloze volksclub. Naar, maar waar.

-1    
willem 4,5

Niet dat het waarschijnlijk zal helpen hoor, maar volgens mij is dit de opmaat tot het ontslag van Brood. Als je je elftal niet aan de gang krijgt, gebeurd dat meestal, zie PSV.

15    
Dutchbird

Waarom laten jullie van BSR dit weg?
De 25-jarige middenvelder heeft het allemaal al ervaren met NAC: twee degradaties (2015 en 2019) en een promotie (2017). Hij zag een bonte stoet aan trainers voorbijkomen, een handvol technisch directeuren en met meer dan honderd spelers deelde hij de kleedkamer. ,,Ze vragen aan mij: ‘Mounir, hoe vaak heb jij deze situatie meegemaakt bij NAC?’ Dan zeg ik: de afgelopen zeven jaar twee keer per seizoen.”

Met die laatste zin legt hij de vinger op de zere plek heren van Aalst, van Weelde en Burema. Het is al zeven jaar een puinhoop. Doe die aandelen van de hand en koop je in bij de vrienden van Feyenoord. Hier opzouten svp!

4    
Wanny

Brood ontslaan lost niks op. Zijn opvolger zit met dezelfde lichtgewicht selectie opgescheept.

Het probleem zit in de hele zooi die daarboven zit. Eigenaren, RVC, directie, noem maar op. Als dat niet goed is, krijg je nooit een stabiele eredivisieclub.

-4    
Wolfmanjack

En die Belg dan met al die mislukte spelers. Ook al zo'n prutser

1    
Kudeta

Deze man aub noooooit meer opstellen, gewoon geen kwaliteit

12    
Steefl

Op de andere site weet WW het prima te verwoorden.
Allemaal onbewezen lichtgewichten in de directie. Dan moet je wel erg veel geluk hebben wil het goed uitpakken.
De selectie is gewoon niet goed genoeg.
En dat komt omdat we te weinig ambitie hebben.

Wij zijn NAC, een grote club voor de KKD (de grootste), een relatief groot spelersbudget, plus gratis spelers van City.
Dan is wat er op het veld staat gewoon schrijnend. Een ambitieus NAC onwaardig.

Dat wij de supporters dat maar passief zitten te pikken is een schande.

Tegen Dordrecht moeten wij 90 minuten lang onze onvrede naar de eigenaren uitten!

HUP NAC!

6    
Brecht

Mounir jij bent een flink onderdeel van het probleem. Veerbaasd was ik dat je weer in de basis mocht beginnen. We hebben spelers nodig die het spel maken, niet van die spelers zoals jij die nooit opendraaien, altijd met de rug naar de goal staan, tikje breed, tikje terug. Spelertje laten lopen, halfzacht meeverdedigen, gaan liggen en hopen op de scheids. En dan die gebaartjes naar andere spelers. We hebben winnaars nodig die durven voetballen.

6    
Breda-Loyal

Ik hoop dat we tegen Nijkerk wat jongens 90 minuten zien maken die nog niet veel voorkomen in de basis elf

( Schouten , Azzagari , Filipovic , Bohui , Kramer om Olij even een wedstrijd rust te gunnen en bijvoorbeeld hetzelfde voor Van Hecke voor Rierra om de Spanjaard even bij te laten laden )

Aangezien ons huidig elftal weinig vertrouwen heeft door de afgelopen wedstrijden nu even wat jongens de kans geven om weer een stabielere basis neer te zetten ?

0    
The Cosmic Gate

Is het niet zo dat als we maar herhalen dat het misschien vanzelf maar de waarheid is geworden ? (Kracht van herhaling)

Het is allemaal leuk en aardig om te roepen dat het kwaliteit genoeg is, maar op het veld zien we keer op keer totaal , maar dan ook totaal het tegenovergestelde.
Ik zie spelers echt niet beter worden , ik zie geen enkele speler die daadkracht uitstraalt, ik zie geen dragende speler, ik zie geen (echte) aanvoerder , ik zie geen speler die het vuurtje even aansteekt NIKS.
Als we over kwaliteit beginnen dan lust ik er ook nog wel een paar. Vorig seizoen was er ook kwaliteit genoeg, en Kali heeft ook echt wel kwaliteit . Maar het moge duidelijk zijn als je het niet laat zien ..........

Het is gewoon K*T / dra-ma-tisch.

3    
Cool Hand

"Laat ze om te beginnen afspreken dat degene die de bal heeft niet gaat lopen, iedereen om hem heen die de bal niet heeft juist wél ipv andersom zoals het nu gebeurt. " Mooi verwoord!
Zo voetballen wij ook op zondagochtend. De tegenstanders meestal ook, gelukkig.

5    
Stoep

Ik vind trouwens de huidige selectie wel meer potentie heeft als die we hadden onder Dijkhuizen. Maar onder Brood lijkt het niet eruit te komen. Denk ook wel dat als monsalve en noblejas niet geblesseerd waren geraakt het anders eruit zou hebben gezien. Maar Brood blijft maar schuiven. Daarnaast hebben we geen diepte in het spel, dit kan enkel met spelers als bohui en filipovic. Nu staan er op middenveld en aanval allemaal mensen die in de bal komen waardoor ruimtes erg beperkt zijn. Brood zou dit ook moeten zien, maar kiest altijd voor spelers zonder diepgang.

1    
Wolfmanjack

Hij kan beter eens wat meer zijn best gaan doen dan een goede voetballer acteren. De enige speler die echt hard werkt is Boussaid.

3    
Ivo

Ik zeg het nog een keer: het probleem is kliekjesvorming binnen de selectie. Aan het begin van het seizoen waren deze kliekjes er nog niet, want iedereen was nieuw. Nu wel.

Je ziet het voor de wedstrijd, je ziet het in de rust. Luca Ilic en Filipovic die in de rust los van de rest samen trainen. Marokkaanse spelers die elkaar nog even een knuffel geven voor de wedstrijd. De broers Ilic die elkaar de hele tijd opzoeken tijdens de wedstrijd. Over de Spanjaarden kan ik niet oordelen, want die hebben nog weinig samengespeeld.

Het is niveau straatvoetbal waarbij vriendjes onderling elkaar wat gunnen en de rest niks.

El Allouchi moet zich ook schamen voor herhaaldelijk verzaken bij het verdedigen. Hij denkt dat hij net zoals vroeger op het pleintje als aanvaller zijn balletjes mag afwachten, de rest lost het wel op.

Er staat geen TEAM en dat ligt aan de spelers en de staf die daar te weinig aan gedaan hebben. Begin maar te selecteren op de juiste houding ipv individuele kwaliteit, en je gaat binnen een paar weken verbetering merken.

2    
Henkie

Een vleugelspeler die over het algemeen nul gevaarlijke momenten creëert en dit weekend ook nog eens de uitgelezen kans die hij op een presenteerblaadje kreeg om zeep helpt; waar vind je ze nog.

5    
Buurman

Ik geloof niet dat Ruud Brood wegjagen ook maar iets oplost. Van de andere kant heb ik begin seizoen laatste restje vertrouwen in Ruud verloren. Hoe haal je het in je hoofd om een hele oefenperiode met je schoonzoon als spelbepaler te spelen ?? Verder heb ik de indruk , mogelijk zit ik er dus langs, dat Brood geen seconde wakker ligt van een ontslag in de winterstop als NAC hem maar doorbetaalt. Ik begrijp daarnaast dat het onderling binnen het NACSe langs alle kanten wringt. Het is een kluwen die niet te ontrafelen is vrees ik. Ben erg benieuwd waar Ons NAC meekomt. Heb wel enig idee natuurlijk. Mijn support hebben ze op voorhand mits ik de mensen die het operationeel gaan maken zie zitten.

4    
Buurman

Een schoonzoon waarvan je weet dat hij geen contract krijgt.

3    
Bertus076

Kwaliteit is niet alleen op de training de bal in de kruising schieten of 12 trucjes kunnen.
We missen een leider in het veld die de jonkies scherp houdt en ervoor zorgt dat er goed druk wordt gezet.
We hebben dit jaar alleen Helmond achteruit laten lopen en verder helemaal niemand.

-1    
Patrick

Er zit zat kwaliteit. Maar zolang je niet met de zelfde 11 begint, waar je mee begonnen bent en dan bedoel ik met de eerste 9 wedstrijden anders zal het niet veel worden vrees ik. Spelers weg zetten waar ze horen zou een hoop ellende schelen. Waarom moete de gehuurde spelers perse spelen? Ook die kunnen reserve staan. Volgend jaar zie je ze tog waarschijndelijk niet meer.

2    
Ivo

Weten we inmiddels al hoe het zit met Kali? Traint hij daadwerkelijk mee bij Virton?
Of zit ie thuis achter de playstation zakken chips leeg te kanen?
Loopt er een juridisch traject?

Wie stelt TvdA de juiste vragen?

1    
Guuske

Hoe kunnen we met onze onervaren td überhaupt een fatsoenlijke trainer vinden? Het is toch vooral een nerwerk wereldje ipv Google zoek ervaren voetbal trainer....

2    
chiel gabriels

Wat gemakkelijk zeg zo'n uitspraak (iedere keer dezelfde teksten},ga er eens voor met je beperkte capaciteiten of ga naar Baronie,want dat is jouw nivo,punt uit!

2    
7Hills

@ GUUSKE

Kom op, dat moet zo onderhand wel bekend zijn bij iedereen toch?

Brood is er doorheen gedrukt door de aandeelhouders, TvdA wilde Fred Grim halen in eerste instantie. RKC promoveerde echter dus Grim wilde niet meer en dus bleven we met Brood zitten.

2    
Bredafun

Ruud is n perfecte trainer, maar niet voor dit NAC.
alle respect voor hem, mar wat hij wil kan niet met dit team.
ik denk tijd voor n switch, iemand die dit team elke week zijn eigen positie laat behouden, zodat ze sterker worden op hun eigen positie, ipv elke week switchen, en roeien met de riemen.....
misschien erwin koeman?......

2    
scheppioni

We hadden gehoopt dat Mounir van belang zou kunnen zijn voor ons NAC, maar lullen doet ie graag, verder maar ene keer in de 30 wedstrijden boven zijn gemiddelde kunnen spelen is veel te weinig ! Geef ander maar vaker de kans ......

-1    
Vergane Glorie

Mounir schaamt zich al jaren.
Waarschijnlijk moet hij eens voor de spiegel gaan staan en zich afvragen hoe dat komt.

Laad alle berichten na dit bericht in