NAC O21 bekert verder, O18 en O16 uitgeschakeld

Masthow

Afgelopen weekend begon voor een aantal jeugdelftallen van NAC de tweede seizoenshelft met een bekerwedstrijd. De O21 won na strafschoppen van Telstar, de O18 en O16 werden uitgeschakeld.

Met wat moeite heeft NAC O21 de volgende ronde van de beker bereikt. Op bezoek bij Telstar stond het na de reguliere speeltijd 1-1, waarna NAC de strafschoppen beter nam. Vlak voor rust kwam de ploeg uit Velsen, actief op het derde niveau, op voorsprong. Pas tien minuten voor tijd maakte Silva gelijk. In de penaltyserie misten Rached en Mol namens NAC. Kokkeel, Silva, Mekkaoui en Griffith schoten wel raak, waardoor de Bredanaars opgelucht adem konden halen.

NAC O18 was niet opgewassen tegen FC Twente/Heracles. In Enschede werd het 3-0 voor de thuisploeg, die een divisie hoger uitkomt dan NAC. In de extra tijd van de eerste helft viel de 1-0. Met twee doelpunten kort achter elkaar in de tweede helft werd de wedstrijd beslist.

Ook NAC O16 heeft de volgende ronde niet weten te bereiken. FC Utrecht was met 2-1 te sterk. Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg op voorsprong. Sarfo maakte een kwartier na rust de 1-1, maar in de slotfase ging FC Utrecht alsnog met de zege aan de haal.