Wij gaan niet opzij

NAC O21 boekt dik verdiende zege op NEC

Masthow

NAC O21 heeft zaterdagmiddag een 4-2 zege geboekt op NEC. Vooral de tweede helft was heel sterk van Bredase zijde. Daarin liep de score simpel op, maar de ploeg van trainer Marvin van der Valk liet de bezoekers in de slotfase bijna nog terugkomen.

Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat NAC de betere ploeg was van de twee. In de openingsfase reeg de thuisploeg de kansen aaneen. De grootste was voor Kotzebue, die van een paar meter de bal recht op de keeper schoot. Na een kwartier spelen was het wel raak na een mooie aanval. Het begon op links bij De Wijs, die voor het eerst dit seizoen meedeed bij het jeugdelftal. De linksback dribbelde op met de bal en gaf een dieptepass richting Silva. Hij legde terug op Omgba, die het spel vervolgens verlegde naar Kotzebue op de rechterflank. Na een één-tweetje met Omgba gaf hij voor, waar Silva van dichtbij kon binnenschieten.

NAC zette daarna door en had niet veel later op een 2-0 voorsprong moeten komen. Kotzebue speelde knap zijn man uit en gaf de bal voor. Rashed tikte maar net over. Aan de andere kant was het ook ineens oppassen toen Marijnissen zich liet verrassen door een tegenstander in de rug. Gelukkig kreeg Van Lare de bal daarna recht op zich af geschoten.

Richting de rust werd het wat gemakzuchtiger aan de kant van NAC, maar NEC wist zelden iets te creëren. Enkel een vrije schietkans die een paar meter over het doel ging. Op slag van rust kreeg Kotzebue nog een aardige kans. Zijn inzet ging rakelings voor het doel langs.

In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde. NAC had de bal en combineerde zonder grote moeite onder de Nijmeegse druk uit. De tegenstander loerde op de counter en hield het achterin goed genoeg dicht, want NAC kwam nauwelijks tot echt grote kansen. Na een uur spelen kwam NEC er gevaarlijk uit na een mooie dieptepass. Van Lare redde in de één tegen één en de sterk spelende De Wijs haalde daarna de bal nog van de lijn.

NAC loopt uit

Het was het signaal voor NAC om wat meer aan te zetten en dat resulteerde al snel in de 2-0. Silva draaide goed weg bij twee tegenstanders en stuurde Omgba diep. De aanvoerder gaf vanaf de achterlijn voor en rechtsback Mendes Delgado tikte de tweede goal van de middag binnen. De 3-0 een kleine tien minuten later was bijna identiek. Nu gaf Silva de voorzet en was Omgba de afmaker.

Het verzet van NEC was gebroken en na een snelle aanval over de rechterflank maakte Kotzebue met een bekeken schot de 4-0. Met een paar wissels leek de wedstrijd rustig uitgespeeld te kunnen worden, maar dat was te makkelijk gedacht. NAC liet de aandacht wat verslappen en een paar minuten voor tijd maakte NEC uit het niets een eretreffer.

Snel daarna werd het zelfs 4-2 toen een tegenstander helemaal vrij kon komen inlopen en de hoek voor het uitkiezen had. Het leidde tot frustratie bij de staf van NAC, aangezien het volledig onnodig was. In de rest van de blessuretijd hield NAC het achterin wel dicht, waardoor de meer dan terechte overwinning binnen werd gehaald. Met de overwinning staat de ploeg na vier wedstrijden op een gedeelde eerste plaats met FC Twente/Heracles.

Opstelling:

Van Lare; Mendes Delgado (85’ Griffith), Marijnissen (67’ De Raes), Mekkaoui, De Wijs; Mol, Joannes, Omgba © (82’ Jaddi); Kotzebue (82’ Diallo), Rashed (67’ Awale), Silva

Bron:
B-Side Rats
23 Reacties
36   7  
Ouwe spionkop

Ik wil Marijnissen wel eens zien op de plek van Besselink.

23   1  
Rade

Prima pot tot de 80e minuut. Silva en Omgba hadden hun dag en dan kunnen die jongens echt goed voetballen. Mol ontwikkelt zich ook goed en Mekkaoui draait als 17-jarige ook lekker mee.

Wanneer je Besselink vrijdag zag, zou je toch eigenlijk Marijnissen daar moeten hebben. Maar ging alweer met n pijntje naar de kant..

12   14  
Wolfmanjack

Last de Wijs maar eens meespelen in plaats van onze Spanjaard op links back

36   7  
Ouwe spionkop

Ik wil Marijnissen wel eens zien op de plek van Besselink.

5   4  
Scheppioni

Prima resultaat !!! Idd maar eens een paar flink wat minuten geven maakt heel NAC scherper !

11   4  
Edwin

Ik wil linksback de Wijs weleens zien op de plek van Sanchez

7   7  
Jamack

Flieger, wedstrijd gezien?

8   4  
Erwin

Heer Van Flieger, ik lees wat je schrijft: "niemand van deze FC Hellemons kan meedoen in de KKD". Je moet ééns naar een tweetal trainingen in Zundert gaan kijken. Wellicht krijg je dan een veel beter beeld!!

7   11  
Beest

Sinds jullie op zwart zijn gegaan zie je hier meer jeugd nieuws dan nieuws over het 1e elftal, daar waar het omgaat. Just saying. Geen interviews meer enzo. Hebben jullie stapje terug(moeten) gedaan/doen BSR🤔🤔

9   5  
Sojke

Ach die Flieger, geen woord aan vuil maken..shit nu doe ik het toch;)

1   11  
Beest

@Erwin

De wedstrijde op zich zijn al zo slecht. Laar staan dat ik mn ogen nog meer pijn gaat doen op het trainingsveld snapte. Maar veel plezier met je trainigsbezoekjes kul👍

8   3  
ome cor

,

9   3  
Sch1912

Iedereen heeft het over de jonkies achterin he.. maar de enige die altijd 90 minuten speelt is onze Mekkaoui! Laat deze jongen eens starten bij het 1e
Jongen met een groeipotentieel als dat van Hecke had.. speelt nooit in het 1e en zo’n Besselink komt erin terwijl ik die overduidelijk minder vind spelen..

7   0  
Wanny

@ BEEST

Volgens mij stond er begin dit seizoen een bericht op de site over wat we van de BSR crew mochten verwachten. Interviews zaten er niet meer in ivm gebrek aan (geschikte) mensen om die af te nemen.

6   1  
Mike

Ted van leeuwen TD?? :) zoekt nieuw project. Die kan dat als geen ander..

4   1  
Becherovka

@beest

Een van de dragende krachten achter BSR is weggevallen en de rest kunnen het gat niet opvullen.

Denk dat het goed zou zijn als ze weer vrijwilligers gaan werven.

8   2  
Scheppioni

Harry NAC net bij studio voetbal 19.00u, wat een verhaal was dat..... hoe gaat het daar eigenlijk mee ???

6   1  
Rob

Harry NAC, buiten ons cluppie een echte The Gunners man. Hoe hij het publiek aan de Beatrixstraat kon meenemen was echt mooi. AJAX thuis voor de beker, geweldige avond

5   19  
Tip

Het niveau tussen O21 en het eerste is natuurlijk zeer groot. Probleem is dat in ons elftal een stuk of 3 goeie ervaren spelers ontbreken die tevens leiding geven. Nu verzuipen die jonge gasten. Wat er dus snel dient te gebeuren is wel duidelijk. Nog betreffende trainer Molenaar. Die heeft zijn diploma’s en weet echt beter dan wij hoe de opstelling moet zijn etc. Daarnaast is er toch ook TL ? Als ik de reacties vorig seizoen las is dat een geweldenaar. En die gast die nu Sparta traint kon er geen flikker van. Helaas lacht buiten het NACse iedereen de ballen uit de broek.

7   7  
Scheppioni

Tip zanikert wacht maar af met kerst met je pipo !

7   8  
Tip

@Scheppioni. Ik denk dat het verstandig is om eerst eens te kijken waar NAC met Kerst staat !!

15   0  
Badeend

Inderdaad, tip, die ex-trainer kon er niet veel van. Veel erger was dat hij samen met Mattijs-zonder-H met een privé oorlogje over de rug van ons NAC bezig was (in opdracht van Van Faalst?). Echt een smerig rat met het belang van de club niet op de eerste plaats. Dat hij op dit moment beter materiaal heeft, is zijn geluk, maar totaal niet relevant. Het gaat om NAC.

5   1  
Wanny

Puntjes sprokkelen in de eredivisie om erin te blijven is totaal anders dan strijden om promotie in de KKD.

4   1  
Rubenac

Eerste helft domineerden ze en had het wel 3/4-0 moeten staan.

Tweede helft was het omgekeerd , maar de 2-0 brak nec.
De goals vielen ineens heel snel achter elkaar.

Laatste minuten was er enorme gemakzucht, waardoor nec simpel 2 x kon scoren nog.

Al met al een leuke pot gezien.

Laad alle berichten na dit bericht in