Wij gaan niet opzij

NAC O21 knokt zich langs FC Dordrecht

Masthow

Zonder echt sprankelend voetbal won NAC O21 zaterdagmiddag met 2-0 van FC Dordrecht. De ploeg kwam een paar keer onder druk te staan, maar nooit echt in de problemen. Met de zege bestaat er nog een theoretische kans op promotie deze seizoenshelft.

In de stromende regen was het geen wedstrijd van hoog niveau. Kansen lieten lang op zich wachten. De bezoekers waren iets gevaarlijker in het eerste kwart. Bij beide ploegen waren de laatste passes echter steeds te onnauwkeurig om tot een doelpoging te komen. Een schot van Versluis, na twintig minuten spelen de eerste poging van NAC, was iets te wild en ging over. Aan de andere kant kon vaak een NAC-verdediger nog net tussen de aanvaller en bal komen voordat Van de Merbel in actie hoefde te komen.

Richting de rust kwam de ploeg van Johan Gabriëls wat meer in het aanvalsritme. Een kopbal van Rached werd simpel gevangen, een voorzet van Kaied even later ging langs de uitgekomen doelman maar vond geen ploeggenoot voor het lege doel. In een wedstrijd met uitgespeelde kansen was het niet verrassend dat de eerste goal uit een standaardsituatie viel. Een corner van NAC bleef vlak voor het doel hangen, waarna Jaddi het snelst handelde en de 1-0 op het scorebord zette. Op slag van rust had Versluis de 2-0 nog op de schoen. De spits kreeg drie pogingen, maar vond eerst de keeper op zijn pad, vervolgens de paal en daarna werkte hij de bal naast.

2-0 en blessures
Met twee wissels begon NAC een stuk frisser aan de tweede helft. Er werd meer druk gezet op de verdediging van FC Dordrecht, wat meer balbezit en gevaar opleverde. Binnen vijf minuten maakte Kaied na een mooie slalom langs drie man de 2-0. Een comfortabele en verdiende voorsprong. NAC hoefde daardoor niet zo nodig meer, FC Dordrecht probeerde aan te zetten voor een slotoffensief. Dat kwam lang niet van de grond. Ook omdat het spel meer stil lag dan dat er gevoetbald werd. Eerst door een blessure van aanvoerder Joannes, die een harde tik op de knie kreeg en met ondersteuning het veld moest verlaten. Van de Merbel ging uiteindelijk wel door nadat hij bij een botsing met een tegenstander met een hoofdblessure bleef liggen.

NAC loerde in het slot vooral op de counter en vocht zich naar het laatste fluitsignaal. Invaller Lourens claimde een penalty nadat hij geraakt werd door een verdediger toen de bal er al voorbij was. De scheids vond het te weinig en liet doorspelen. In de acht minuten extra tijd kreeg FC Dordrecht één echte kans. Een vrije trap op de rand van het strafschopgebied draaide de verkeerde kant op en ging ruim naast. Door de zege blijft het gat naar de tweede plaats, en dus promotie, zeven punten. Drie wedstrijden zijn er nog te spelen. In theorie kan NAC in deze seizoenshelft nog terugkeren naar het hoogste niveau, maar het lijkt in de praktijk bijna onmogelijk.

Opstelling:
Van de Merbel; De Wijs, Valerius, Joannes © (69’ Hiddinga), Van der Veldt, Kokkeel (46’ Lourens); Kaied, Mol (46’ Yvel), Jaddi (71’ Ismaïl-Mahamed); Versluis (71’ Van Laere), Rached

Bron:
B-Side Rats
Volgend bericht
B-Side Stats: MVV - NAC (1-4) 20 reacties
1 Reactie
1   1  
scheppioni

Goede gedaan mannen ! Mekkaoui gebleseerd ??

Laad alle berichten na dit bericht in