Wij gaan niet opzij

B-Side Stats: MVV - NAC (1-4)

Das Phantom

NAC boekte zondagmiddag een ruime overwinning op MVV. In Limburg stond er na 90 minuten voetbal een 1-4 eindstand op het scorebord door doelpunten van Jan van den Bergh, Dominik Janosek, Aimé Omgba en Clint Leemans. NAC klimt door de overwinning (tijdelijk) naar de negende plaats. Het is aan jullie om de punten te geven!

B-Side Stats: MVV Maastricht - NAC (378 Stemmers)

Wie speelde volgens jou de beste pot? Stem op alle spelers hieronder en samen maken we er een mooi overzichtje van!
 
Even geduld: Je stem wordt verwerkt
R. Kortsmit
-
C. Martina
-
V. Wernersson
-
Martin Koscelník
-
J. Van den Bergh
-
C. Leemans
-
D. Janosek
-
Casper Staring
-
T. Boere
-
A. Omgba
-
R. Kuijpers
-
B. Lucassen
-
J. Vet
-
Jean-Paul van Gastel
-
R. Kuijpers
6,3
A. Omgba
7,3
T. Boere
6,0
Casper Staring
6,0
D. Janosek
7,3
C. Leemans
7,6
J. Van den Bergh
8,2
Martin Koscelník
6,7
V. Wernersson
5,7
C. Martina
6,2
R. Kortsmit
5,8
Jean-Paul van Gastel
6,7
J. Vet
6,3
B. Lucassen
5,8
Bron:
B-Side Rats
20 Reacties
14   0  
Wanny

Ik vind Leemans juist wel goed spelen. Gisteren bij de eerste 2 treffers betrokken en zelf de wedstrijd in het slot gegooid. En daarnaast nog diverse keren het spel open gegooid door een goede crossbal. Prima speler voor NAC.

Omgba begon ontzettend slecht aan de wedstrijd, maar die herpakte zich prima. Zoals Staring na rust ook niet slecht speelde.

Grootste probleem blijft links achterin. Daar komt steeds het gevaar vandaan.

5   5  
Arie

Het elftal is in onbalans, waardoor het altijd billenknijpen is.
Wernerson, Staring, Boere en Kuijpers ver onder de maat. En dan Leemans, Janosek, Omgba en Van den Bergh die er bovenuit steken.

3   2  
De vlekkenverwijderaar

Mooie overwinning gisteren, maar ben er nog steeds niet achter wat nou het échte plan is. Wernerson is een zwakke schakel en Staring stond een aantal keren ook behoorlijk te prutsen. MVV was wel een erg zwakke tegenstander hoor, dus wat voor waarde moeten we aan deze overwinning toekennen. Maar laten we positief blijven, na de wedstrijd tegen Dordrecht weten we meer, dat is een goede ploeg.

3   1  
Gjoewie

Vlek > je hebt groot gelijk, maar die wedstrijd tegen Dordrecht is op 12 april...

7   1  
Ouwe Spionkop

Prima wedstrijd.
Veel mensen voorin houden. Kortsmit die de ballen meteen naar de andere helft trapte ipv dat eindeloos opbouwen van achteruit. Dan ben je ook meteen op de helft van de tegenstander.
je moet dan wel spelers voorin houden waardoor kans op counters groter is.
Dit leek wel weer beetje op Hyballa voetbal.
Jongens ga zo door!

6   2  
Wanny

Kuijpers was gisteren juist erg belangrijk. MVV had weinig vat op zijn loopacties de hele tijd. Waardoor er ook ruimte kwam voor anderen.

Dat Kuijpers dan vervolgens te weinig doet met de kansen die hij creeert is wel zonde. Hij had gisteren minimaal een goal en een assist moeten hebben. Dat zal ook wel de reden zijn dat RKC hem heeft laten gaan.

9   0  
kopspion

vd Bergh, Leemans erg goed en wat is Omgba toch een fijne voetballer !
Boere kan mij niet erg bekoren, zie dan toch nog liever Haugen in de spits
Staring speelt ook niet best en volgens mij zou daar Vet beter tot zijn recht komen

2   7  
Gjoewie

Beste man op het veld: Martina. Hij heeft de vorm van voor zijn blessure weer terug. Dat scheelt meteen een slok op een borrel.
Achterin stond het goed.
Leemans, ondanks zijn weergaloze doelpunt, overtuigde weer niet als organisator.
Omgba doet te veel. Je ziet hem overal op het veld, het lijkt El Allouchi wel. Maar die gast heeft net zo veel techniek als de rest van het elftal bij elkaar. Zit dus waarschijnlijk in zijn laatste jaar bij NAC.
Kuipers was inderdaad een lichtpuntje. Alleen kwamen zijn voorzetten niet aan, omdat we geen spits hebben die ze er in legt.
Ik zag trouwens een berg bekertjes op het veld (niet voor het uitvak!), zou de KNVB al wat coulanter worden?

4   1  
Lichtmast

Dit biedt perspectief voor de komende weken! Met Vd Bergh, Koscelnik, Omgba en Leemans als uitblinkers. Vrijdag weer met Kemper voor Wernersson en Garbett voor Staring en de rest lekker zo laten staan. Ondanks de flinke misser van Staring vond ik trouwens wel dat hij in verdedigend opzicht voor meer balans zorgde. Dat zie ik Garbett nog niet zo snel doen. Maar die draagt aanvallend weer meer bij.

2   0  
Kaieschetter

Grootste verschil met afgelopen wedstrijden is dat je nu wel voor de goals gaat. Doelpunten tegen krijg je toch wel in de KKD. Dat het dan af en toe moeizaam gaat boeit me dan niet zo, geen team in deze competitie onderscheid zich met goed verzorgt voetbal.

2   1  
De vlekkenverwijderaar

@gjoewie. Sorry, Je hebt gelijk, moet Den Bosch zijn. Dat is dan ook geen graadmeter, zijn nog slechter dan MVV.

1   1  
Beter de Laat dan nooit

Cambuur uit en MVV uit. Blijkbaar gedijen onze ballerina’s goed op kunstgras. Lekkere driepunter en Den Bosch moet ook te doen zijn, maar verwacht niet dat dit een structureel herstel is. Achterstand tot de winterstop beperken en dan kijken of we wat ruimte vrij kunnen maken door wat spelers weg te brengen.

2   1  
ennaojseejer

NAC speelde bij vlagen best goed, maar MVV was echt wel onthutsend slecht. De hele tijd maar passes naar niemand. Heb je een scorende spits tegen dit soort ploegen dan wordt het gewoon 8-1 of meer. Nu scoren alleen de middenvelders en verdedigers

14   0  
Wanny

Ik vind Leemans juist wel goed spelen. Gisteren bij de eerste 2 treffers betrokken en zelf de wedstrijd in het slot gegooid. En daarnaast nog diverse keren het spel open gegooid door een goede crossbal. Prima speler voor NAC.

Omgba begon ontzettend slecht aan de wedstrijd, maar die herpakte zich prima. Zoals Staring na rust ook niet slecht speelde.

Grootste probleem blijft links achterin. Daar komt steeds het gevaar vandaan.

3   0  
Chefke076

Hoewel ik het met de meesten hier eens ben dat Staring niet zijn beste wedstrijd speelde, stond hij met 1 balveroveringen en 1 dieptebal wel aan de basis van 2 doelpunten. Hij had ook weer 1 tegengoal kunnen veroorzaakt met die mispeer maargoed. Nu Vet weer fit begint te worden lijkt mij een verdedigend duo met Leemans de ideale combinatie. Leemans hinkte gisteren wat zo leek het, vandaar Vet voor hem ipv Staring (die al geel had)?
Klasse goal van Leemans ook, speelde goed en verlegde het spel regelmatig. Hopen dat hij nog meer in vorm komt en belangrijker kan worden
Wernersson blijft toch wisselvallig want hij creëert altijd wel een tegenaanval maar had ook een belangrijke balverovering voorafgaand aan de 1-3.
Hoewel Kuijpers gisteren wel voor lopend gevaar zorgde, kwam er maar weinig rendement uit. De jongen is super snel maar besluit dan vaak naar binnen te kappen wat tot niets leidt. Bij de 1-3 haalde hij wel de achterlijn maar was het eigenlijk een klote voorzet die gigantisch slecht wordt weggewerkt door MVV en zo bij Janosek in z'n voeten belandt. Misschien vorm gerelateerd, want hij moet hetde laatste paar wedstrijden van invalbeurten hebben.
Boere gisteren ook weinig tot niet gezien behalve veel sjouw-duw-en-trek-werk met de CV's van MVV. Mij maakt dat niet zoveel uit aangezien Omgba en Janosek daarmee meer ruimte krijgen voor hun spel. Als Boere daarmee in functie van het team speelt dan speelt hij een prima pot.
Jammer voor Kortsmit van die klote voorzet. Beetje een 50/50 bal die weg-/binnengekopt kan worden of de keeper die hem pakt. Nu verwachtte iedereen dat iemand wat ging doen, gebeurd er niks en dus valt hij binnen.
In ieder geval bij vlagen wat aanvallend en creatief voetbal gezien, dat is tot dusver een flinke vooruitgang ten opzichte van de afgelopen weken!

3   1  
scheppioni

Staring begon zeer slecht terwijl het verder NAC goed begon, Staring herstelde zich gelukkig maar zie toch liever Javier !
Tis wachten op Elias Omarsson en Sedju dan zouden we echt een mooie serie neer kunnen zetten en vrijdag a.s. Kemper voor Wernersson op links !
Ik heb overigens voor vrijdag een kaartje over op de B-Side voor iemand die geinteresseerd is?

3   4  
fvf6

Blij dat er een keer ruim is gewonnen , maar wat betreft hoe valt me nog steeds tegen. Veel spelers zijn niet op hun best o.a. Staring maar ook Wernerson en Martina en ook Boere . Ondanks de vroege voorsprong kwam er geen rust in het voetbal van NAC . Zat er ook geen lijn in het spel , hopelijk dat na deze 3 punten de puzzel in elkaar gaat vallen en er met meer vertrouwen gespeeld gaat worden . Vrijdag moeten we er toch vanuit kunnen gaan dat we de 3 punten in Breda houden , zodat we weer aansluiting krijgen met de ploegen die voor na - competitie gaan

9   2  
Matc

Ik denk dat veel mensen Boere onderschatten. Trekt gaten, werkt zich 3 x een ongeluk en houdt minstens 2 man bezig zodat als het allemaal goed gezien wordt de vrije man gevonden moet worden.

0   2  
Een ander geluid

Staring of Veth is een lastige discussie. Veth is betrouwbaarder maar wel 30 jaar. Staring is 22 jaar en die heeft het wel in zich om zich verder te ontwikkelen en dat is ook kapitaalsontwikkeling. Ik zou voorlopig voor Staring gaan met Veth als back up.

0   0  
Arie

Wanny

Als 10 veelbelovende aanvallen per toeval een voorassist en verder alleen gemiste kansen en doodlopers opbrengen heb je gewoon slecht gespeeld. Beetje Elson Hooi, Giovanni Korte voetbal. Veel rennen, weinig bereiken.

0   0  
Wanny

@ Arie

En toch was ie de beste optie voor die positie. Zo'n speler met diepgang op de flanken hebben we verder niet beschikbaar.

Als Patriot terug is zit Kuijpers weer op de bank als ie zo weinig rendement blijft hebben.

Laad alle berichten na dit bericht in