Wij gaan niet opzij

NAC O-21 thuis onderuit tegen ADO

Masthow

Voor de tweede week op rij is NAC Onder 21 onderuit gegaan in de competitie. Thuis tegen ADO werd het 0-2 voor de bezoekers.

NAC begon goed aan de eerste helft door snel druk zetten en fel op de bal te zitten. ADO had moeite er onderuit te komen, maar gaf geen grote kansen weg. Na tien minuten raakte NAC de grip op de wedstrijd kwijt en die vonden ze in de eerste helft niet meer terug. Ze mochten zelfs blij zijn met een 0-0 ruststand. Na een kwartier kopte ADO uit een corner, na mistasten van Van de Merbel, op de lat. Na ruim een half uur had het helemaal 0-1 moeten staan nadat Van Doorn zich verslikte in een terugspeelbal van Siereveld, waardoor ADO op 30 meter van de goal alleen op Van de Merbel afkon. De kans werd verprutst door een verkeerd balletje breed en NAC kon opgelucht adem halen.

De tweede helft begon zoals de eerste met meer druk van NAC, maar in de 52ste minuut viel de goal aan de andere kant. De Wijs kwam te laat bij een kopduel waardoor het linksachter bij NAC helemaal open lag. De aanvaller van ADO maakte daar gretig gebruik van en schoot in de korte hoek raak. Na de tegentreffer leek de achterhoede van NAC het kwijt en dat resulteerde uiteindelijk in de 0-2 een kwartier later. Marijnissen kreeg de bal niet onder controle en in de counter was het raak.

NAC herpakte zich daarna nog wel, mede doordat ADO het rustiger aan ging doen. Verder dan een paar goede pogingen kwam de ploeg echter niet. Tussendoor moest Van de Merbel een paar nodige reddingen verrichten om erger te voorkomen. Tien minuten voor tijd kreeg de thuisploeg de grootste kans op een goal, maar de kopbal van Marijnissen werd van de lijn gehaald. Invaller Silva schoot na een goede actie in het zijnet en twee schoten van Jochems werden geblokt. Tot een slotoffensief kwam het daarna niet meer.

Na vier wedstrijden staat NAC Onder 21 op zes punten waarmee de ploeg van Robert Molenaar op een vierde plaats staat (van de acht). ADO is nog zonder puntenverlies en koploper. Volgende week spelen de Bredanaars op bezoek bij nummer drie FC Groningen.

 

Opstelling NAC O-21:

Van de Merbel; De Wijs, Marijnissen, Siereveld, Van Doorn (73’ Brandt); Neelen, Agougil (77’ Ismail-Mahamed), Bel © (73’ Silva); Omgba, Yasar, Jochems.

Bron:
B-Side Rats
Vorig bericht
NAC loot VVV thuis in de KNVB beker 40 reacties
Volgend bericht
Man of the Match: FC Eindhoven - NAC (2-0) 77 reacties
7 Reacties
8   2  
NAC4Ever

@Vlag
Als ik mij niet vergis is hij geblesseerd.

7   13  
Vlag

Waar was Kortsmit gister ??

8   21  
Rubenac

Was niet best , maar leuker om te bekijken dan die bavianen van 1.

8   2  
NAC4Ever

@Vlag
Als ik mij niet vergis is hij geblesseerd.

9   3  
NNB

NAC loot VVV thuis in de beker

6   1  
Harry

Kortsmit niet geblesseerd maar ziek

4   0  
Atleet

Inderdaad 021 was wat minder gisteren.
Eerste helft van de o16 tegen Sparta was ook leuk om te zien, ze verkiezen uiteindelijk wel.

O14 speelde helemaal buiten complex, mooi veld is dat geworden zeg.
Die wonnen mooi met 4-2

2   10  
Johnny1912

Molenaar hoofdtrainer maken en de graaf ontslaan zou het beste zijn voor NAC.

Laad alle berichten na dit bericht in