Wij gaan niet opzij

Man of the Match: FC Eindhoven - NAC (2-0)

Benn076

NAC verloor gisteren van FC Eindhoven. Welke spelers deden het goed? En welke minder? De stem is aan jullie, geef hieronder je beoordeling aan de spelers.

B-Side Stats: FC Eindhoven - NAC (244 Stemmers)

Wie speelde volgens jou de beste pot? Stem op alle spelers hieronder en samen maken we er een mooi overzichtje van!
 
Even geduld: Je stem wordt verwerkt
N. Olij
-
R. Ligeon
-
M. Adilehou
-
D. Bakker
-
M. Vanacker
-
T. Haye
-
O. Velanas
-
D. Malone
-
P. Kestens
-
R. Seuntjens
-
B. van Schuppen
-
K. De Rooij
-
A. Kosiah
-
E. de Graaf
-
B. van Schuppen
4,1
R. Seuntjens
4,4
P. Kestens
3,9
D. Malone
2,9
O. Velanas
2,4
T. Haye
4,9
M. Vanacker
3,6
D. Bakker
2,5
M. Adilehou
3,3
R. Ligeon
3,3
N. Olij
4,3
E. de Graaf
3,2
A. Kosiah
3,6
K. De Rooij
4,1
Bron:
B-Side Rats
Vorig bericht
NAC O-21 thuis onderuit tegen ADO 7 reacties
Volgend bericht
BSR TV: Rob Penders na FC Eindhoven-NAC (2-0) 46 reacties
Terug naar overzicht
77 Reacties
83   7  
Moppernac

Man of de match ROB PENDERS

22   10  
Henk

Niet stemmen, drama dit.
Laat ze eens gaan voetballen met NOAD bloed in hun aderen.
Fijn kut weekend.

83   7  
Moppernac

Man of de match ROB PENDERS

14   5  
Piet

Voordat we weer de ene na de andere NOAD lezen. Dat heb je of dat heb je niet, en de meeste al jaren niet.

32   13  
Ouwe spionkop

Tsja bijna niemand heeft deze wedstrijd gezien. Dus ga ik ook niet stemmen.
Op naar de volgende afgang vrijdag.
Ik moet er nog eens heel goed over nadenken of ik wel ga.

19   4  
RaraNAC

Juist gaan.

WIJ zijn NAC!

14   21  
Henk

Team DEGRADATIE naar de 2e divisie!

40   4  
Sjef de gevulde koek

Eens dan word de hemel stralend blauw!!

23   13  
Scheppioni

Marijnissen !!! Ongelofelijk bij ons NAC dat men dit weer eens niet door heeft wat er loopt, is gewoon bewezen en wij maar denken dat het niet inzien van v Hecke ....... wat veel eerder had gekund, dat dit nu weer gebeurd !!! Waar voetballen ze bij ons NAC dan in godsnaam een voorbereiding voor ..... GOED IS NIET GEBONDEN AAN NAAM OF LEEFTIJD TRAINER EDJE !!!

10   17  
Lickel

De volgende personen komen voor ontslag in aanmerking:

Van Aalst, Burema en Van Weelde!

Pas als die weg zijn, is er weer torkomst voor ons NAC!

En dan Tommie snel terug!

32   4  
Willem 4,5

De trainer de schuld geven is onzin. Hij zit opgescheept met een selectie die behoudens een man of 4 bestaat uit voetballers die te weinig niveau hebben om deze klus te klaren. Het is knap dat hij uberhaupt aan dit avontuur is begonnen. Het kan hem alleen maar een slechte naam opleveren. Als onze vorige trainer 'Haagse Steijntje' wat meer lef had getoond was het zover niet gekomen. Misschien kan Manders de supporters eens een hart onder de riem steken, als ie het lef nog heeft, en daarna héél snel oplaseren!

17   1  
Goedzo

Zullen we weer met zun alle een trainerke weg treiteren, zodat de club hem weer moeten afkopen waardoor er geen geld meer overblijft voor versterkingen. En zwijg aub over noad , de laatste die wat had was Kenny v d Weg en die kon ook niet voetballen (nu 2de klasse ) en over jeugd die ook nog te wispelturig presteert. Alleen maar hopen dat de club goed verkocht word en dat we snel weer van de grond kunnen gaan opbouwen en graag beginnen bij de fundering en niet bij het dak

7   5  
Puckstra

@Henk

Met de huidige instelling en gebrek aan NOAD ga je het in de 2de divisie ook niet redden

4   50  
Johnny1912

Man of the match: Penders
Flop of the match: De graaf

6   7  
Theo

Welke trainer weet op dit moment de juiste poppetjes van de verdediging goed neer te zetten?Daar bedoel ik mee je begint van achteruit niet net als de graaf volle bak vooruit druk zetten en dan in counter doelpunt om je oren of als 1 iemand fout maakt op het middenveld ligt ook bij olij in het mandje welke 4 op laatste lijn laat maar horen beste trainer?ligeon moise marijnissen bakker.....olij loopt ook niet echt lekker aanvoerder af maken..seuntjes of haye band geven?of kortsmit?LAATSTE LINIE EERST EENS CORRECT NOG GEEN WEDSTRIJD GEZIEN VAN JE DE GRAAF JE DOET OOK MAAR WAT!

5   0  
Marco

Hebben al zoveel tegendoelpunten zo kan je nooit een wedstrijd winnen idd theo zorg eerst eens een wedstrijd 0 tegen dat laatste linie goed staat!

2   11  
Kipiani

Man of the match: de pizza koerier.
Slijmbal. Intrigant. Stoker. Leugenaar.

10   11  
Tip

We hebben een zwakke ploeg. Dat gaat pas veranderen als de nieuwe eigenaar gaat investeren. Wat dat betreft ; geduld !! Echter je hoeft niet iedere wedstrijd kansloos te verliezen. Tegen Excelsior het eerst verdedigend eens goed wegzetten. En dat betekent vooral compact spelen met de linies dicht op elkaar. We hebben nu drie wedstrijden achter elkaar in de eerste 10 minuten goals cadeau gegeven. NAC maakt het zich zelf extra moeilijk. Gewoon terug naar het systeem dat de nul houden heilig is. Als je dat doet krijgt excelsior het lastig. Vertrouwen tanken met 1 of 3 punten. Verder is mijn Tip , nee nu helaas geen worstenbrood, discussieer op fatsoenlijke wijze met elkaar zonder te schelden. Dat is voor iedereen prettiger.

12   4  
Nacdictive

Eerlijk gezegd: ik heb de wedstrijd niet gezien maar ik vermoed dat NAC letterlijk en figuurlijk geknakt is op alle fronten.

Maar we zitten nu gewoon met de gebakken peren van jarenlang wanbeleid.. Als supporters hebben we hier ook een aandeel in: wij wilden dit toch? Dan is het nu ook gewoon op de tanden bijten, de tijd uitzitten en hopen dat er een goede nieuwe eigenaar komt.

16   6  
Monkeyrocker

@ tip “ op fatsoenlijke wijze discussiëren “ aldus de man die gelijk gaat schedelmeten en over iq van mede supporters begint , als hij repliek krijgt .

6   22  
Schrikbarend

Actie bij Zundert morgen!WIJ WILLEN NOAD ZIEN EN MANDERS

26   6  
The Don

1. Er zit echt wel veel meer kwaliteit in deze groep dan de huidige plaats op de ranglijst;
2. De Graaf is een vriendje van Manders en Steijn en hem doorschuiven van assistent naar hoofdtrainer is niets minder dan een ordinaire vriendendienst;
3. Manders, de RVC en de Clubraad zijn de eerste die dit weekend nog moeten vertrekken / aftreden.

4   10  
Charles vane

Ze moeten in zien dat als nac weer degradeert we rbc achternaar gaan. Jaren lang is nac slecht welke trainer ook hou de loon maar eens in van de spelers eerst wat laten zien dan pas je geld. Misschien dat we dan weer eens gaan winnen betere bestuur de mogelijkheid is er om een stabiele club te worden in de eredivisie

19   7  
Bas2

Eerst waren er spelers als Boussaid, Ilic, een goede Olij, Haye kwam erbij.

Toen kwam Manders: de kritische Hyballa moest meteen weg, vervolgens kapitalen aan Steijn uitgegeven! Allouchi en Sydney gratis naar de uitgang...

Ook kansloos big money weggegooid aan Immers, Malone, Rutten....

En nu dan?
RvC en Manders en Technisch Hart: opdonderen!

10   8  
Tim

Zeker opdonderen!
Na alle blunders van Manders zit de club financieel, technisch en organisatorisch aan de grond.

Middelmaat regeert nu: Hellemons duwt zijn eigen belangen door via mislukte jeugdspelers. Schoenmaker scout alleen veteranen en De Graaf is nu eenmaal een beginneling!

16   3  
Hup nac

Manders tikt wel elke maand een salaris weg waar een paard de hik van krijgt...

Zal vast de oprotpremie van Steijn hoog hebben opgerekt om die vervolgens onder elkaar lekker te verdelen in een Haags restaurant

15   4  
Semsi

Het is een kwestie van tijd we gaan horen van een liquiditeitsprobleem. Mark my words.
Het is een grote teringzooi!

29   6  
Fred1

Ik ga niet meer uitgebreid over de grote drie zitten zeiken en ook niet over de rest van de aandeelhouders.
Ooit hebben ze NAC gered en nu brengen ze de club naar de afgrond.
De pappen en nathouden bedrijfsvoering en de verkeerde aanstellingen hebben de club gemaakt tot wat hij nu is.
De grootste steek laten ze echter dit seizoen vallen, als je je huis in de verkoop zet zorg je dat het goed in de verf staat en alles naar behoren functioneert, zo beur je er uiteindelijk de beste prijs uit.
Maar de heren aandeelhouders kozen er voor niet meer te investeren en het huis te verslonzen en nu moeten ze een onbewoonbaar verklaarde woning zien te verkopen.
Erg dom koopmanschap.
De potentiële kopers zullen geschrokken zijn van de inboedel en zullen nu niet meer dieper in de buidel tasten.
Ik snapte sowieso al niet hoe sommigen van deze aandeelhouders ooit een florerend bedrijf uit de grond konden stampen, als ik ze sprak kwam er niet veel zinnigs uit, maar wat ze nu met NAC doen slaat werkelijk alles, dat is zeer slecht ondernemerschap en miljoenen over de balk flikkeren.
Het is niet te begrijpen hoe deze mensen er nu in staan.
Hoe kan je tijdens een verkoopproces de boel verder afbreken dat snap ik niet?
Uiteindelijk is wat er vorig seizoen op sportief gebied is gebeurt en wat we nu meemaken wel in essentie terug te leiden naar Steijn en Manders en de geest van Steijn waart blijkbaar nog steeds rond.
Ik vond het verbazingwekkend dat een RVC en een groep eigenaren vierkant achter personeelsleden gingen staan die publiekelijk de club te schande maakten en gigantisch faalden.
Daar is de grote fout begonnen.

9   12  
Tip

@Monkeyrocker. Ik heb daarbij geschreven dat niemand zich aangesproken hoefde te voelen ! Maar ik geef het toe , ik had dat beter niet kunnen schrijven. Excuus dus. Zullen we nog maar een worstenbroodje pakken 👍

4   3  
The Cosmic Gate

Kan ik ergens Rob Penders invullen ?

7   3  
TvB

Tja wat moet je er van maken.. we begonnen de competitie met leuk voetbal maar gebrek aan kwaliteit en wat pech ( tegen VVV, Telstar en Emmen had je met wat geluk kunnen winnen)
ADO pakt zulke potten wel met dezelfde ellende als ons.
Hopelijk haken we weer beetje aan straks want het is typisch NAC om komende vrijdag van koploper excelsior te winnen thuis. Enige hoop is nu dat we overgenomen worden voor de winterstop en dat de nieuwe eigenaar er dan meteen wat knaken insteekt. Met 3-4 versterkingen van kaliber Haye en Seuntjens is er nog veel mogelijk. Je ziet alle ‘concurrenten voor promotie ‘ ook punten verliezen. Lastig gokken bij de toto wie nr 1 en 2 eindigen hoor!
Blijven hoop houden haha

13   3  
Kipiani

Goeie analyse Fred.
Het is onbegrijpelijk. Of ze moeten wel zoveel geld hebben dat een miljoentje meer of minder voor hun speelgoedje (NAC dus) niets uit maakt.
Ik betwijfel overigens of zij wel de echte ultieme redders
geweest in indertijd. Uit goede bronnen weet ik dat er toen ook kapitaal klaar stond van echte NAC mensen, alleen behoorde die niet (en nog niet) tot de kliek die vooraan wilde staan.
Overigens ook ondernemers waar je een goed gesprek mee kunt voeren, die fair zaken doen en ook niet met dubbele agenda’s werken en dat past niet in de voetballerij en zeker niet bij NAC.
Maar hun voetbal hart ligt daar absoluut.
Jij zult ongetwijfeld ook wel een paar van deze mensen kennen Fred. Met een beetje moeite en aandacht krijg je mensen echt aan tafel.

10   12  
Tip

@Don. Ik begrijp je best. Maar….Punt 1. Heb je gelijk in. Mits NAC andere tactiek gaat volgen. Punt 2. Iedereen was blij met de Graaf toen hij werd aangesteld. Een goedkope oplossing was noodzakelijk. Punt 3. Is emotie. Heeft geen enkele zin om nu mensen weg te sturen. Dat moet namelijk de nieuwe eigenaar doen. Wij hebben dat niet te beslissen. Hooguit koelt dit je wraakgevoelens, maar de club wordt er niks beter van. Integendeel. Geduld is nu nodig. Maar ieder zijn mening hoor. Goed stukje van @TVB vind ik.

7   11  
Tip

@Kipiani. Die mensen waar jij op doelt kunnen NAC nu toch kopen ? Wat houdt ze tegen ? Heb je je al eens gerealiseerd hoeveel geld er nodig is om NAC structureel uit het moeras te trekken ?

30   5  
Da Pope

Willem II voorlopig gedeeld eerste, NAC gedeeld laatste in het betaald voetbal. De één het toonbeeld van goed beleid, de ander van het totale gebrek daaraan. Man man man.

16   3  
Semsi

@ Da Pope. Ik las vanochtend dat Manders over 2-3 weken bij jullie in de Podcast komt. Dat geloof je toch zeker zelf niet. Op Mommers na de grootste leugenaar uit de geschiedenis van onze club.

7   5  
Nac

@ Da Pope

Dat is balanceren op een dun koord. Die waren vorig jaar ook bijna gedegradeerd met heel matig voetbal.

7   4  
Da Pope

@Semsi

Ik vertel slechts wat hij me gisteren toegezegd heeft. Of je hem nu gelooft of niet, ik wil uit zijn mond horen hoe hij ertegenaan kijkt. Wat ik van de situatie vind, weet ik inmiddels wel. Ik word kwaad en ronduit verdrietig van de staat van mijn club en ik vind dat Manders daar op zijn minst medeverantwoordelijk voor is. Dan ben ik wel benieuwd of hij het met me eens is. En zo niet, wat dan het excuus is. Ik zie het niet, maar vertel maar. Dat is beter dan zelf invullen, vind ik.

Kan natuurlijk zijn dat ons aan het lijntje houdt. Zou kunnen, maar dat zien we dan straks wel.

12   4  
Da Pope

@NAC

Jaar ervoor stonden ze vijfde toen het seizoen afgebroken werd. In basis nemen ze daar al jaren de juiste beslissingen. Het doet, als ik heel eerlijk ben, gewoon zeer om te zien wat je voor elkaar kunt krijgen als je simpelweg geen gekke dingen doet en soms geluk hebt. De potentie daar is echt niet groter dan hier. Dat het bij hen doorgaans wel lukt en bij ons al tijden niet is gewoon ruk.

Ik wil me helemaal niet druk maken om Tilburgers, maar ik kan niet ontkennen dat het ergens toch steekt

11   5  
Tip

@DaPope. Goeie zaak om Manders voor interview te vragen. Misschien is erover drie weken meer bekend over de nieuwe eigenaar ?
Verder, als het doorgaat, daar ga ik wel vanuit, pittig interview van maken maar met open vizier.

Het is in het voetbal balanceren op een dun koord zoals iemand zeer terecht opmerkt. Voor hetzelfde geld hadden wij nu in de plaats van NEC gestaan. Tsja....

Neemt niet weg dat Willem2 een goed beleid voert met vorig seizoen een wat minder sportief resultaat. Al waren ze echt te goed om te degraderen. Ik heb daar nooit in geloofd.

Wij moeten met de nieuwe eigenaar keihard gaan werken om Willem2 weer te achterhalen. Komt er geen nieuwe eigenaar met veel geld dan hebben we echt een heel vet probleem.

9   3  
Pietje Saaman

@ Fred en zo is het precies . Jouw reactie geeft exact weer hoe he5 er nu voor staat.
De Domme 3 ipv de Grote 3 mijn reactie gisteren al tijdens de wedstrijd is exact jouw mening. Hoe hebben deze 3 wijze heren hun eigen bedrijven zo succesvol opgebouwd als je dan kijkt hoe ze gedrieën functioneren bij NAC.
ZE MOETEN ZICH SCHAMEN .
Ik mag hopen dat ze straks met hangende pootjes terug komen met de vraag of het bod van 1,5 miljoen van ons nac nog geldt.?
En dan gewoon de helft bieden. Een onverkoopbaar huis raak je ook niet kwijt. Prutsers

5   2  
Pietje Saaman

Kan iemand misschien eens de tijdslijn uitleggen van het verkoopproces?
Weet iemand hier meer van?

5   3  
Nonkel Frans

Precies Pietje ook een vraag die manders mag krijgen - hoe lang duurt die verkoop nog oftewel wanneer ben jij weg? Je kost de club te veel - en je verdient het niet manders . Wat is daarop je antwoord.
Zoiets @Dapope ik snap je goede bedoelingen maar dit zijn de vragen die als een olifant tussen jullie instaan. als manders al komt voor jullie podcast.
Eerst zien dan geloven!

0   15  
Johnny1912

Man of the match: Penders
Flop of the match: De graaf

6   5  
Kipiani

Misschien participeren die mensen wel Tip in een van de partijen die zich gemeld hebben.
Jou reacties zijn overbodig, gedateerd en wijsneus achting zonder kennis van zaken. Beetje vermoeiend dus.

2   0  
Ad B uit Roosendaal

Man of the match????

Het elftal heeft collectief gefaald en verdiend verloren door onvoldoende inzet. Een gênante vertoning.

De spelers hebben de supporters, sponsoren, etc, in de steek gelaten en voor joker gezet.

Waar gaat dit heen? Het wordt steeds erger.

5   0  
Willem 4,5

@ sjonnie. Nu weten we onderhand wel, kun je ook nog andere onzin uitbraken of blijft het bij bij dit domme geneuzel?

3   10  
Tip

@Kipiani. Prachtig stukje tekst. Complimenten. 👍🏼😎

7   3  
Cool hand

Als ik een huis zou kopen, vind ik de potentie, wat het ooit waard kan zijn, veel belangrijker dan de huidige staat. Als NAC een huis was - en als ik veel geld had - zou ik het kopen.

3   12  
Tip

@coolhand. Dat merk je zeer scherp op en wat je stelt klopt als een bus. En laten we daar nu met zijn alle heel gelukkig mee zijn. NAC is in potentie zeer veel geld waard voor de juiste investeerder. Je moet genoeg geld hebben om de verbouwing te bekostigen maar dan krijg je waar voor je geld. Komt echt wel goed op termijn.

27   20  
RV

Vandaag met een vriend naar Willem II geweest. Echt alles was beter. Er werd meer bier gedronken, de sfeer was beter, het voetbal was beter en de mannen op het veld hadden vieze broekjes en de sfeer was rauw.

Op de terugweg naar Breda besefte ik dat onze club niet meer bestaat. Trieste avond.

5   14  
Tip

@RV. Volstrekt duidelijk. Maar je bent wel te snel met je conclusie vind ik. Er waren 31 gegadigden om NAC over te nemen. De vijf beste zijn uitgeselecteerd. Als daar een echt goeie partij tussen zit komen we terug. Pas als er geen nieuwe eigenaar komt , of 1 met te weinig geld ( en die dus met alles en iedereen moet participeren ) dan komen we in zwaar weer en hebben we echt een vet probleem. Maar zo ver is het gelukkig nog niet.

7   9  
Ivo

@RV

Wat bedoel je met een rauwe sfeer? Die term valt hier iedere week. Maar niemand die uit kan leggen wat het betekent.

9   19  
DunErwt

Een wedstrijd van Stillem 2 bezoeken en dan NAC onze club noemen man man man🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

9   9  
Hoge Vucht

Hahaaaaaaaaa. Oké prima verhaal RV, dan verander je je shirtjes toch maar Willem 2, kom je hier dan ook niet meer langs? Dankje

4   1  
Nonkel Frans

"Mannen met vieze broekjes" rauw ?


9   2  
Judge M.

Foei, wat een hoop toetsenbordwarriors hier die iedereen maar een 1 voor de moeite gegeven hebben zeg..

- Olij heeft er een aantal goed uitgehaald want anders was afgang nog groter geweest
- Kaj de Rooij viel goed in
- Malone stond goed in de tweede helft
- Ligeon speelde een degelijke wedstrijd

Maar goed, dat waren dan zesjes, niet veel meer dan dat..

12   3  
Baosje

Flop of the site ...Johnny1912

7   6  
Rob

Ik stel voor dat alle Haye aanbidders eens beginnen met alle tegendoelpunten van dit seizoen terug te kijken en daarbij inzoomen op de verdedigende rol van Thom. Wanneer je onvoldoende overtuigd bent kun je die vanuit vorig seizoen ook nog eens bekijken.

Haye is aan de bal voor NAC (meestal) bovengemiddeld goed. Verdedigend echter negatief. Uiteraard de reden dat die nog bij ons speelt.

5   5  
Ix

@DaPope:

Dat zou nu iets zijn waarvan ik zeer benieuwd ben naar de conclusies als daar een goed en gedegen en onafhankelijk onderzoek naar gedaan zou worden.

Waarom lukt het clubjes als een Heerenveen, Groningen, Heracles, Vitesse en Willem2 etc wel om decennia lang in relatieve luwte (uitzonderingen naar boven en beneden daar gelaten) mee te draaien in de middenmoot van de eredivisie en lukt dit bij NAC telkens niet?

Ondanks dat de achterban en potentie bij NAC veel groter is dan bij de anderen? Ik ben er van overtuigd dat NAC in potentie dezelfde stappen had kunnen maken als AZ, is dat nu echt alleen aan het ‘pappen en nathouden’ beleid te wijten van de huidige aandeelhouders? Ik geloof daar niet in, daar moeten volgens mij meer redenen voor zijn..

7   6  
Ernie

Laten we aub eens ophouden met het gemekker over de trainer, of hebben we ons lesje niet geleerd?

10   4  
[email protected]

Jouw reactie geeft precies aan waarom het bij NAC al jaren misgaat.

Misplaatste arrogantie. Denken meer te zijn dan andere clubs. Het begint al met de zin. ClubJES als….
Nac is niet meer dan een andere club. Als men dat eens gaat begrijpen en gaat voelen, dan kan er daarna gekeken worden hoe de club omhoog geholpen kan worden. Maar door de misplaatste arrogantie gebeurd er juist het tegenovergestelde

9   13  
Tip

Ik ben anti W2. Maar dat wil niet zeggen dat ik RV niet kan volgen. Ik heb op tv gezien dat PSV een klasse beter was maar willem2 won door geluk, knokken en ambiance op de tribune. W2 is inderdaad op alle fronten verder dan wij , ook qua volkse sfeer. Maar dat wil toch niet zeggen dat dit zo blijft. Als NAC in iedere linie een goede speler erbij krijgt doen wij weer mee en komt die volkse sfeer vanzelf snel terug door betere resultaten. Zonder nieuwe eigenaar gaat dit nooit lukken , er moet geïnvesteerd worden in de selectie. En aan die nieuwe eigenaar overlaten wie in de organisatie op welke plaats komt te zitten, want naast investeren in spelers moet er ook binnen en buiten de club wel een en ander veranderen. Maar laat dat aan die nieuwe eigenaar astemblieft over. Vinden we geen investeerder/eigenaar met veul geld dan loopt het ben ik bang fout af. Maar laten we daar niet vanuit gaan.

10   2  
YLLWBLCK

Jaja we weten het nu wel. We hebben een hekel aan kruiken, aan Rotterdam, en eigenlijk aan iedereen.
Maar al die clubs hebben ook problemen gehad en daar stonden supporters, fans en sponsoren op om het tij te keren. Hier zitten we stoer te doen op een forum en gebeurt er niets. En geloof me… dit duurt nog 2 weken en dan gaat de volgende trainer alweer door de mangel. En in 013, 010, etc is iedereen 076 al vergeten…

13   10  
Ivo

@TIP

Willem 2 was 10-15 jaar geleden nog een kakclub. NAC was veel volkser.
De harde kern van W2 is een alliantie aangegaan met Antwerp, ze hebben daar nu capo's en ultras die voor veel sfeer zorgen. Ze hebben het kunstje afgekeken bij anderen en hebben dat overgenomen.

Bij NAC worden die vormen van aanmoedigen niet gepruimd. Trommels, gasten met versterkers die worden met pek en veren de tribune afgejaagd. Wij houden (te) vast aan onze eigen cultuur, dat zit ons ook in de weg als ik eerlijk moet zijn. NAC heeft daardoor moeite om met de tijd mee te gaan.

6   13  
DunErwt

Studentenclub NAC. wat mis ik de oude volksclub NAC. Breda is veranderd in een studentenstad niks volks meer aan. Het is allemaal nog roomser dan de paus. En als klap op de vuurpijl gaan we tegenwoordig naar Stilburg om voetbal te kijken. Hef De club NAC maar op. Begin opnieuw met echte NAC supporters.

6   6  
[email protected]

Jouw gedrag is juist het failliet van deze club. Denken meer te zijn dan een ander. Niet willen inzien dat het ergens anders op een andere manier goed gaat. Het hoeft niet jouw manier te zijn. Maar het blijft treurig hoe sommige hier altijd maar denken dat ze beter zijn dan een ander

We staan niet al jaren stil als nac. We hollen al jaren achteruit. Op alle vlakken

4   4  
DunErwt

@1912

En waar zeg ik dat ik denk te menen meer te zijn dan een ander?

4   7  
DunErwt

@1912

Dus als het bij Feyenoord slecht gaat gaan er Feyenoord supporters naar de Arena of ajaxieden naar de de Kuip.
We hollen niet achteruit, er is geen ZIEL meer bij de meeste supporters.
Maar bedankt voor de beschuldiging dat het aan mij ligt. In de 41 jaar dat ik naar NAC ga nog nooit gehoord dus neuk jezelf ofzo studentje

11   10  
[email protected]

Door een ander Stilburg te blijven noemen. Plaats je jezelf boven een ander!

Hoe lang je naar een stadion komt maakt geen klap uit. Je blijft je net als vele anderen vasthouden wat er allang niet meer is

16   1  
Nonkel Frans

Hou eens op gasten. NAC is van iedereen die geboren en getogen is in de regio en van voetbal houdt. Oud en jong, arm en rijk.
Passanten - zoals studentjes van buiten - zijn welkom. Die komen en gaan. Meisjes van 16 ook. Boejuh.....

Kijk naar het veld en het spel - schreeuw en zing de longen uit je lijf met je favoriete gouwe ouwe of lanceer nieuwe yells als je sfeer wil en loop niet te mauwen. Ga in de clubraad - bij front - de llocos - onsnac - de rat of bsr. Zeur om een Bredase TD of om beter bier - Bredase investeerders of Red Bull - doe wat je nodig acht, maar kap met hier elkaar afzijken.
Met je #zielisweg. Speak for yourself. Die ziel is pas weg als jij en ik niet meer bezield zijn.

De bezieling in de organisatie en sommige staf of spelers op het veld die mag beter! Daar ging en gaat het over!

Verplaats die bezorgdheid niet naar de tribunes met gezever over wel niet bezielde supporters, mensen die je niet kent. Kijk naar wat er wel gebeurt door heel veel NAC minded vrijwilligers - Je doet velen van hen te kort. Kijk naar jezelf. Doe iets, zing schreeuw maar stop met dat gezever.

Waardeloze stemmingmakerij. Bah.

Hup NAC!

4   8  
Tip

@Ivo. Klopt op zich wat je stelt en dit is mij allemaal ook ruim bekend. Ik denk echter dat het volkse bij NAC terug komt zonder trommels etc. als de resultaten en sfeer algeheel verbeteren door een nieuw goed beleid. Nu is het allemaal shit maar dat hoeft niet zo te blijven. Zal toch afhangen wie fors wil gaan investeren ? Ik denk ook dat het een wereld van verschil was geweest als we net wel waren gepromoveerd tegen NEC.

16   5  
Monkeyrocker

Breda is als stad ook aan het veranderen , industrie die van oudsher in Breda was gevestigd is allemaal verdwenen , dat in samenhang met hoge huizenprijs . Zie je dat bevolkings samenstelling ook verandert , dat zie je oa in de binnenstad ( rock cafe s zijn verdwenen ) alleen maar feest cafe s of hippe tentjes. Breda is een juppenstad aan het worden , dat zie je ook op de tribunes.

Is het allemaal klote , nee natuurlijk niet . De sfeer tegen NEC met 2500 man was behoorlijk rauw vond ik , en ook afgelopen wedstrijd vond ik de sfeer vanaf de ere gezien echt niet matig . Als wij tweede staan in de ere en psv verslaan gaat hier ook het dak eraf en heeft niemand het over wijn drinkende meisjes en mannetjes op tiktok . Nu gaat het kut op het veld en ga je je irriteren aan alles en iedereen.

Helemaal eens met nonkel frans hierboven .NAC is van iedereen , van de bakker uit pak hem beet Gilze tot aan de kakbal uit t Ginneken.
Het is aan ons nu de rug te rechten , het zal sportief misschien wel het slechtste jaar in 35 jaar worden , maar laten wij in ieder geval de rijen sluiten en weer 1 blok vormen .

2   7  
DunErwt

@1912

Haha in al die jaren heb ik hoogtepunten en dieptepunten meegemaakt en hou ik me niet aan vast. Wel mn trots NAC hart daar hou ik me zeker aanvast. Vind dat je nu wel met een hele deugneus reden komt. Aksof er geen rivaliteit mag bestaan, we als NAC over keurig in moeten zijn. En dat bedoel ik dus, de ziel, het volkse is eruit.

2   7  
DunErwt

@1912

Hoe roepen ze over NAC in Tilburg? Dat is niet minderwaardig he maar dan moeten wij ons schuldig. Alsof de woke cultuur onze club is binnengeslopen.

4   6  
Tip

@monkeyrocker. Met je eens, je kunt ook zeggen dat de tijden zijn veranderd. Ik voel het spanningsveld eveneens , je wilt weten wie die nieuwe eigenaar wordt zodat we weer in de toekomst kunnen kijken. En dan is dat volkse denk ik weer snel terug. Nu leven van wedstrijd naar wedstrijd.
Dat het het sportief het slechtste seizoen in 35 jaar wordt geloof ik niet. Onze spelers kunnen echt wel iets, maar ze moeten volgens mij behoudender en compacter gaan spelen. Ze maken het zich veel te moeilijk. Tegen Excelsior thuis is 1 of 3 punten mogelijk. Met drie punten ziet de wereld er dan weer heel anders uit.

3   0  
Monkeyrocker

@ tip belangrijkste is dat NAC zn wortels in de samenleving behoudt , daarom zijn die ook zeer spannende tijden , omdat wij simpel gepeupel geen idee hebben wat er nu achter schermen speelt .

Het hoeft niet het slechtste jaar in 35 jaar te worden maar ik sluit het ook niet uit .

2   3  
Tip

@monkeyrocker. Geheel eens. 👍👍

Laad alle berichten na dit bericht in