Wij gaan niet opzij

'NAC ontvangt geen transferbedrag voor Filipovic'

F8Hipster

Het vertrek van Andrija Filipovic levert NAC geen transfervergoeding op, zo weet BN DeStem. Het contract van de aanvaller wordt ontbonden.

De verwachting is dat de transfer van Filipovic vandaag bekend wordt gemaakt. De 22-jarige Kroaat keert terug naar de PrvaLiga Telekom Slovenije waar hij naar alle waarschijnlijkheid voor NŠ Mura zal gaan spelen.

Hoewel Filipovic nog een contract tot de zomer van 2021 (inclusief een optie voor een extra jaar) heeft, verlangt NAC naar verluidt geen transfersom. De club wil ruimte creëren voor nieuwe aankopen en neemt daarom genoegen met het feit dat er een salaris wordt uitgespaard. 

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Vorig bericht
'Geen interesse voor Kudimbana en Reuvers' 21 reacties
Volgend bericht
'NAC haakt af voor Bruns' 25 reacties
45 Reacties
79   12  
Henk

Blijft een opmerkelijk verhaal. Ik heb het gevoel dat Nac hierin niet het achterste van de tong laat zien. Zo'n slechte indruk had ik helemaal niet van Filipovic.

79   12  
Henk

Blijft een opmerkelijk verhaal. Ik heb het gevoel dat Nac hierin niet het achterste van de tong laat zien. Zo'n slechte indruk had ik helemaal niet van Filipovic.

41   20  
DunErwt

Lekker bezig NAC!!
wat een geldmaker is onze TD, hulde!

46   14  
Chris W.M.

Hier moet wel een dik doorverkooppercentage afgesproken zijn. Toch?

23   9  
NAC!!!

Geld teveel bij ons NAC dus...
Langdurig contract voor aangehaalde spelers om winsten te maken... lachertje....
Man man man

We nemen genoeg met de vrijgekomen centen. zal een hele transfer zijn die komt dan.. pfffff

51   10  
Nachoreca1

Ook daarin zujn we uniek! De enige profclub.... in de wereld die nooit geld vangt voor een speler...wat een niveau...man man man

12   32  
DunErwt

Edit BSR: Doe eens even normaal, vriendelijke vriend. Nog zo'n reactie en je hebt een ban te pakken. 

14   12  
Ernie

Ja als dat zo is, dan is het maar zo. Je mag als club al blij zijn dat je ervan af komt. En niet zijn salaris nog moet doorbetalen.
Al met al natuurlijk de volgende miskoop.
Ik zou geen andere spelers meer halen nu. Geef de jonge gasten maar een kans. De kans op promotie is zo goed als 0.
Einde seizoen doorselecteren, dat geldt ook voor de TD.

9   8  
Chris W.M.

Oei. Iemand is met zijn verkeerde been uit bed gestapt zo te zien!

63   5  
Ivo

Voor mij is dit wel exemplarisch voor het wanbeleid dat al jaren gevoerd wordt.

Je haalt een 4e (Filipovic) en 5e (Kudimbana) spits, terwijl je met een 1-spitsensysteem speelt.
Die 4e spits zet je dan in als vleugelaanvaller waar hij veel inzet toont maar niet voldoet.
Vervolgens wil je na een half jaar al van je 4e en 5e spits af omdat er geen salarisruimte is voor versterkingen op het middenveld.

KOEKOEK!

28   7  
Joepel

Wanbeleid deel zoveel. En weer een speler gratis weg door contract te ontbinden. Niet bepaald de eerste de afgelopen 10 jaar. Knap werk!

22   18  
signase

Je kunt dit bericht ook een positieve draai geven: NAC wil hoe dan ook de selectie versterken en investeert daarom op deze manier: indirect, door geen transfersom te vragen en te besparen op salaris. Zou me niet verbazen als er nog een speler op die manier vertrekt. En ja, natuurlijk is het jammer en niet best voor TVDA zijn blazoen. Maar he, als er een aanwinst mee binnengehaald wordt die wel het verschil maakt, hoor je hier over een half jaar niemand meer over.

48   4  
Ouwe Spionkop

Gerommel in de marge.
Verkoop Filipo zal dit halve seizoen zo'n 50.000 euro salaris besparen.
Daar koop je een luxe auto voor.
We zijn echt ver weggezakt.
PSV supporters vinden 30 miljoen te weinig voor Bergwijn haha.
Ik vind het trouwens absurd dat hij zo bij grof vuil wordt gezet.
Prima mentaliteit en een NAC hart.
Het ga je goed Andrija!

24   2  
n@©

Als ik het goed begrijp verwachten ze dat er nou iemand terug komt voor hetzelfde salaris, maar die veel beter is?

24   7  
Stan

VERSTERKINGEN?
Als een speler als Bruns al te duur is voor NAC. Dan ben ik benieuwd wat de versterking dan wel is. Hou toch op over versterkingen en laat je niet voor de gek houden!

14   9  
Wanny

Iedereen weet dat die jongen bij NAC niet meer aan de bak komt. Dan gaat er ook niemand een transfersom betalen natuurlijk.

21   5  
Chapuisat

Mooi dat het beleid "spelers met potentiële doorverkoopwaarde" gestalte begint te krijgen........

12   4  
Tombola Breda

Had hem dan verhuurd denk ik dan. Dan had hij op een andere plek wellicht wél kunnen opbloeien (op een spitsen positie) en kun je in de toekomst wel wat transfergeld vangen.

Ik blijf het opmerkelijk vinden dat hij weg moet. De enige fatsoenlijke stormram die we hebben. Geen voetbal wonder. Maar wel iemand die het de tegenstander meteen moeilijk kan maken.

Aan de andere kant is hij ondertussen door 2 trainers niet of nauwelijks gebruikt. Dat zegt wel wat.

29   7  
De muzikant

Uitstekend beleid, of niet? Chris, je had het er deze week toch over dat het mooi zou zijn indien we er 3 ton uit konden slepen? Dream on.
Misschien dat er wel iemand voor terugkomt die nog beter is dan Filipovic al was....kijk eens in je glazen bol of er nog iets bij zit. Alles wat NAC doet is goed en moet tot de laatste tand verdedigd worden, toch?
Laten we eerlijk wezen, we zitten in de categorie Telstar, Eindhoven. Niks meer niks minder. De toeschouwersaantallen verbloemen dat we keihard van de helling naar beneden roetsjen. Qua sympathie staat onze club er slecht voor, dat heeft alles te maken met het beleid en de handelswijze. Volgend jaar gaat er opnieuw een groot deel van het budget afgeroomd worden net zoals een groot deel van de seizoenskaarthouders. Grauwe middenmoot, maar dan van de eerste divisie. Voor sommigen moeilijk toe te geven, maar het is de keiharde werkelijkheid. De club is naar de kloten en het de gelatenheid van velen hier op de site is illustratief voor de situatie.

17   1  
sjef de gevulde koek

Het houd niet op niet van zelf!!!!

15   1  
Van "taajlaand

"De parel van het zuiden".....

Ik weet niet wat "parels" op de beurs doen momenteel, maar dat NAC, wat ooi best een "parel" van het Zuiden geweest is, eigenlijk financieel niets meer waard is, blijkt al jaren een feit!
Wanbeleid ten top, en hoe lang houden we dit nog vol?
Ik maak me net zo'n zorgen als de Muzikant.
De aantrekkingskracht van NAC verdwijnt (al jaren) als sneeuw voor de zon.
Zowel op spelers, trainers, sponsoren als komende jaren op ons, de trouwe supporters.

Want die gaan deze puinhoop ook ooit beu raken.....

12   13  
Chris W.M.

@De Muzikant

Inderdaad, ik had niet verwacht dat de nummer 6 van een club uit de eerste divisie een speler gratis zou laten vertrekken naar de nummer 5 van de Sloveense Eredivisie. Ik ben dus erg benieuwd naar de uitleg en het volledige verhaal. Het kán gewoon niet dat NAC er, buiten het vrijgekomen salaris, niets aan over houdt. Want dan had je, zoals Tombola zeer terecht al opmerkt, hem beter kunnen verhuren. Overigens voor de volledigheid het complete citaat, die drie ton was en is niet serieus bedoeld: “Maar was nu als we een tonnetje of 3 voor Filipovic ontvangen ( roep maar wat hoor )?”

Blijf het vermoeiend vinden dat als je niet álles wat er gebeurt bij NAC veroordeeld en negatief benaderd je meteen in kamp positief geplaatst wordt en er net gedaan wordt of je iets met hand en tand verdedigt. Alleen omdat je iets niet volkomen kut vindt en er begrip voor kunt opbrengen dat daarvoor, in déze situatie, voor gekozen is.

5   12  
Naccer

En als je dan toch eens ziet wat die Tilburgers weer binnenhalen daar zakt mijn broek dan weer echt van af.

Waarom vissen wij niet in dezelfde vijver ??!!

11   1  
Babosje

Paniek! Snel van een speler afkomen zodat je een nieuwe mag halen vd rvc!
Schandalig.

16   19  
Sport-opa

Wat een kut TD lange termijn denken voor de toekomst en transfer opstrijken, nee pannenkoek laten vertrekken voor nop. de weg vrij maken voor een andere middenvelder , sukkel je had beter Ralf Seuntjes kunnen nemen dan hadden we nu bovenaan gestaan stomme belg, lekker terreinknecht worden van een vierde klasse in belgie. Opzouten die onbenul.

12   3  
10diego

@ouwespionkop, ik vermoed dat hij nog een deel als afkoop- en zwijgsom heeft gehad. Daar ken ik nog een (zomers) voorbeeld van.

Kortom de met veel bombarie gepresenteerde straatvechter staat op straat.

19   6  
De muzikant

@Chris: je verwijt mij dat ik het in een "kamp" plaats, maar dan verwijs ik toch naar het verleden waarbij de mensen die kritiek hadden (en waarvan achteraf bleek dat zij het goed gezien hadden) massaal in een hokje als nep-supporters en kruiken werden weggezet. Van een gezonde discussie op deze site is al tijden geen sprake en velen van hen zijn van de site verdwenen. Ook jij was een van de mensen die alles wat smulders deed ging goedpraten en de "tegenstanders" affakkelden, tot vervelens toe. Nu ben je opnieuw het beleid aan het verdedigen, wat je goed recht is uiteraard, maar dan moet je er ook maar tegen kunnen als je terecht gewezen wordt. Als je graag een hoge boom wilt zijn dan moet je er ook rekening mee houden dat je veel wind vangt.

3   0  
Los Pollos Hermanos

Huh !?

8   2  
Henk Oomens

Waar blijft de nieuwe trainer???

8   12  
Chris W.M.

@ DE MUZIKANT

Ik behandel mensen zoals zij mij behandelen. Dus als ik mensen afgefakkeld heb zal er vanuit de andere kant vast hetzelfde gebeurd zijn mijn kant op. En nog steeds blijf ik erbij dat niet alles wat de man gedaan heeft slecht was. Een blik op de huidige stand van de jeugdopleiding bevestigt dat mijns inziens. Maar goed, er is nu teveel aan de hand om daar nu weer een discussie over te beginnen. En om even een misverstand uit de wereld te helpen; slechts mijn post betreffende Engblom en Ovenstad kwam daadwerkelijk uit mijn koker. Had deze namen al gedropt op Twitter waarna ik door BSideRats gevraagd werd dit in een bericht te verwerken wat ze konden plaatsen. De ‘glazen bollen’ daarna zijn gebaseerd op tweets van mij die door BSideRats bewerkt zijn en geplaatst hier op de site. Daar zal ongetwijfeld een hoop troep tussen zitten dus daar neem ik geen enkele verantwoording voor haha.

17   0  
Dutchbird

De RvC is vast apetrots op VDA.

3   5  
sojke

Beter zo...hier wordt niks op toegelegd dan alleen maar weer een mislukte voetballer bij NAC.. T is nu eenmaal het niveau waarin Nac verblijft..Het verschil wordt gemaakt door de hondstrouwe supporters.anders is het bij Roda, Nec,en zelfs in de Ere...nog even over Filipovic, nogmaals liever geen Kaki als voorbeeld. Die kostte veul geld

15   3  
Henkie

Wát een TD zeg.

3   9  
Braze

Een hele verbetering! Toen Kwakman naar Zuid-Afrika vertrok kreeg hij van NAC €100.000,- mee! Daarom lacht hij nog steeds als hij bij FOX commentaar geeft.

12   14  
Kolkka fan

Ik vind dat wij de onze td zo weinig krediet geven. Hij moest een compleet elftal samenstellen met slechts twee echte zekerheidjes: el al en arno. Dit moest hij ook doen zonder input van een trainer, want brood was toen nog niet zeker.

Uiteindelijk heeft hij qua verdediging top gehandeld. Enkel betrouwbare spelers gehaald ondersteund door de jeugd. Een beetje blessure gevoelig maar dat weet je van te voren nooit goed.

Op papier hebben we 40 kkd goals binnen gehaald met stokkers en dogan. Van luka illic was te verwachten dat hij er ook wel 10 in zou krijgen omdat hij zich redelijk staande wist te houden op eredivisie niveau. Het is enkel niet de verantwoordelijkheid van de td om de je voetballers te laten voetballen. Dat moet de coach doen en daarom is brood ook ontslagen

Het is onredelijk om te denken dat alle versterkingen 100% uit de verf zouden komen. Heb geduld, volgend jaar hebben we een ploeg waar je wel op kan door bouwen.

13   5  
H.V.M.

Helaas Chris, het goudvisje wat je uitgooide dat Pilipovic hopelijk drie ton zou kunnen opleveren, ( roep maar wat hoor!) is inmiddels door de haaien te grazen genomen.

Prachtig hoor, dat toegewijde fans met een lekkere vette NAC bril de wijde wereld inkijken en bijna altijd uit alles positivisme weten te halen.
Duizend keer beter dan de zuurpruim uithangen.
Helaas kan er na verloop van tijd een situatie ontstaan dat de realiteit gaat verdwijnen en ja, dan wordt het tijd om die fraaie geel/zwarte bril even in een laadje op te bergen.

Na Smulders heeft TvdA inmiddels óók een brevet van onvermogen afgegeven.
TvdA blijkt ook niet over een behoorlijk netwerk te beschikken en al zijn huidige 'aankopen' zijn richting dubieus.
De huidige selectie vertegenwoordigd nóg minder waarde dan onder Smulders.
De enige die nog een slordige drie ton op zou kunnen brengen, (roep maar wat hoor!) is Verschueren en die is overigens nog door Smulders binnengehengeld.
Dat bedrag zou ook nog kunnen gelden voor Olij!
Dan is echter de koek ver op.
Niet echt indrukwekkend allemaal.
Als we dit seizoen niet promoveren en dat zou dus zomaar kunnen, dan gaan de (financiële) problemen alsmaar groter worden.

Wonderen zijn allang de wereld uit.
Een voetbalwonder gebeurt echter zo heel af en toe nog wel eens, dus laten wij daar als fans dan maar op blijven hopen.

9   2  
FCSP

Het voordeel van de twijfel wat ik de TD gaf, verdwijnt als sneeuw voor de zon met dergelijke berichten en de radiostilte over nieuwe aankopen/trainer.
Off topic: hoe is het met de verkoop van Leigh?

5   2  
Arie

Chris W.M.

Ik had met jouw welingelichtheid toch wel verwacht dat je snapt dat er bij contractontbinding door de ontbindende club geen voorwaarden meer zijn te stellen bij een nieuw contract elders.

5   1  
Hanz

Ach het was het gokje waard. Hij presteert niet. Een transfersom verwachten zou wat overdreven zijn, niet? Gegokt. Verloren.

Wat allemaal veel erger is: blijkbaar moet bespaard worden op kruimels (de salarisposten van Filipovic en Kudibama, Reuvers iets meer) om een andere speler te kunnen halen. Dan sta je er financieel gewoon niet goed voor. Daar kun je van alles van vinden, maar Tom of Luuc kun je daar niet echt iets verwijten. Dat ligt gewoon aan het bestuurlijke niets waar we ons al jarenlang in bevinden. Geen duidelijke sturing? Dan ook geen duidelijke lijnen op het veld. Ik vraag me af wat "men" had verwacht? Dat het halen van een speler alles oplost? Kom jongens. Als je die fase nog niet voorbij bent, leef in je in een droomwereld. Alles is al een keer opgeruimd binnen NAC. Behalve één ding.....vul dat zelf maar in

4   4  
Misterbean

En dat was dan 1 van de vele (mislukte) paradepaardjes waar TvdA deze nazomer mee liep te pronken? Zeker weer heel wat dvd-tjes bekeken en statistieken vergeleken? Conclusie: ONGESCHIKT. voetbalkennis 0, alleen geschikt als stagiaire mischien.

4   1  
scheppioni

Amateuristisch weer van ons NAC !
Ik word er wederom niet vrolijk van !
Wie verlost ons van spik & span !

5   1  
Steefl

We staan erbij en kijken ernaar.
De club gaat naar de klote.
Niet te geloven. Week in week uit een stapje terug.
Belofte op belofte wordt gebroken.
Supporters: ja prima joh.

7   4  
Theoden King

Wat een onzin om dit nieuwe echec op conto van VDA te schrijven. Hij moet, net als zijn voorganger Smulders en vele anderen, dealen met aandeelhouders die geen cent te veel willen besteden om NAC in leven te houden.

Je kunt hier de beste TD ter wereld neerzetten, maar ook die gaat ten onder aan het destructieve begrotingsbeleid.

5   0  
jvt

Dit beleid heeft al veel geld en verdriet gekost. Pendel en verblijfskosten, 0,0 eigen netwerk ondanks de database, geen nieuwe sponsors van buiten de incrowd, 0,0 gecreëerde transferwaarde muv de zelf solliciterende keeper. Affaire Brood ipv met de vuist op tafel te slaan. Dit is het, beste mensen. Dit is uw club. Dit was uw club. "Zal nooit verloren gaan" is nog niet vaak zo wankel geweest.

We kijken naar Jong NAC+, naar amateurs in de directie maar zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Minder poenkten, minder toeschouwers, weer minder sponsors en minder goede spelers.

Er was geselecteerd op fysieke gesteldheid; drie versterkingen zijn geblesseerd, de hele verdediging bijna.

3   0  
Henri

@Chris W.M
Van doorverkooppercentages zou ik in landen als Slovenië niet te veel verwachten. Ik denk dat daar niet alle bedragen in de boeken komen te staan.

0   0  
Badeend

1. Een TD moet véél meer kunnen (en doen!) dan spelers kopen en verkopen.
2. Over ouwe koeien gesproken - niemand wilde Alex Schalk écht hebben, dan moet je zijn contract dus (deels) afkopen. Als je dat niet in één keer kunt of wilt betalen, kan het over een periode uitgesmeerd worden. De media brengen dat dan als "doorbetalen" en de meute vergeet te zien dat het misschien noodzakelijk is én welke besparing het wel oplevert. En wie het probleem uiteindelijk had veroorzaakt (wie heeft een blijkbaar niet functionerende speler een te hoog salaris gegeven?).
3. Filipovic. Het was natuurlijk een gok, zoals veel meer spelers de afgelopen jaren een gok waren. Dat heeft met je financiële en sportieve situatie te maken en dan moet je zorgen dat je scouting apparaat in orde is. Hé, is dat iets waar een TD óók verantwoordelijk voor is?

Laad alle berichten na dit bericht in