Wij gaan niet opzij

'NAC ontvangt ruim zes ton voor Olij'

Thiestemberg

Enkele dagen na de transfer van Nick Olij heeft BN DeStem nu een artikel gepubliceerd met de transfersom. Dit bedrag zou net iets boven de zes ton liggen. Een kleine tien procent wat Sparta voor Maduke Okoye ving, die naar Watford is overgestapt.

Het aanvankelijke bod van Sparta lag echter een stuk lager. De Rotterdammers brachten een eerste bod uit van 350.000. Na een korte onderhandelingsperiode zijn de clubs er dus voor een hoger bedrag uitgekomen. Na de transfers van Haye en Seuntjens kan NAC zodoende weer enkele tonnen bijschrijven. Nick Olij werd drie seizoenen geleden transfervrij overgenomen van AZ.

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Terug naar overzicht
47 Reacties
182   22  
Aspo

Eerste reactie was "wat zo weinig"?! Maar voor een keeper uit de middenmoot van de KKD die gratis binnengekomen is en een periode uitstekend gepresteerd heeft voor NAC, is het eigenlijk een mooi bedrag.

182   22  
Aspo

Eerste reactie was "wat zo weinig"?! Maar voor een keeper uit de middenmoot van de KKD die gratis binnengekomen is en een periode uitstekend gepresteerd heeft voor NAC, is het eigenlijk een mooi bedrag.

30   5  
Monk

Er zitten geloof ik ook nog bonussen en een doorverkoop percentage in

47   8  
Nac

Xavier Mouse was ook de beste keeper van de KKD en leverde cambuur 6 ton op en ging naar pec.

Hij heeft daarna niks meer gepresteerd en is transfervrij weer weg gegaan.

6 ton is gewoon een realistisch bedrag hoe jammer ook. In de ere had hij 1,5 mil opgeleverd.

24   8  
ECG

Moet toch niet gekker worden.Is NAC ineens zakelijk geworden?

11   36  
Bp

Als het waar is, 6 ton, mooi bedrag.
Nu snel verlengen met Kortsmit en een ervaren stand-in halen ipv jeugdkeepers vd Merbel en van Lare.
Denk dan toch nog steeds aan Brondeel !!

13   9  
Vak G 1912

Op zich een prima bedrag, zeker met een doorverkoop percentage en eventuele bonussen.

55   13  
Hoofdtribune

6 ton is alleen hoog als je er iets verstandigs meedoet..als je hiervoor 1 of 2 prutsers haalt is het dus weggegooid geld…

7   9  
Scheppioni

Nog een enigszins redelijk bedrag, hoop dat Monk het juist heeft ene hoofdtribune...... mag hopen dat er nu een beter beleid gaat zijn met onder andere onze mister NAC !

11   3  
Geelzwartwit

Als het weinig zou zijn zouden er wel andere clubs gekomen zijn die er meer voor over zouden hebben.

Bijkomend voordeel is dat je nu nog op tijd met Kortsmit kan overeenkomen en je je keepers voordat de bal rolt duidelijk hebt.

Keepersoaps hebben we al gehad.

12   7  
RV

Voor dit bedrag kun je feitelijk 2 of 3 zeer goede krachten halen.
Als Malone vertrekt kun je voor dat salaris een prima CV terughalen.

Met het geld van Olij kun je dan in ieder geval een hele goede en ervaren nummer 6 halen (t.v.v. Cargro) en een linksback.

Ik gun het Nick Olij van harte, heeft veel reddingen verricht en toch ook punten gepakt voor de club. Had het niet makkelijk met deze labiele selectie. Moet eerlijk bekennen dat ik mijn twijfels heb of hij nu deze stap kan maken. Goede lijnkeeper maar in de Eredivisie wordt er meer gevraagd. Knap van NAC dat hij nu voor 6 ton weg gaat. Feitelijk is dit het bestaansrecht van de club (spelers gratis ophalen/opleiden om vervolgens iets aan te verdienen).

13   6  
Wanny

Van die 6 ton moet je de helft reserveren voor de jeugdopleiding. Zodat je een paar talentvolle jongens wel een contractje kunt geven. Voor 30k per seizoen leg je die jongens al vast.
Dan hou je zo'n Wis Treffers misschien wel binnen boord.

Die andere 3 ton gaat dan wellicht op aan wat tekengeld voor transfervrije jongens. Transfersommen moeten we sowieso niet betalen. Er zijn spelers zat zonder contract of waar clubs graag vanaf willen.

25   39  
Ouwe spionkop

Absurd weinig. Die keeper die Sparta verkocht ging voor 7 miljoen weg. Vanaf nu stoppen met vrienden diensten omdat een speler zo aardig is of het heeft verdiend voor habbekrats te laten gaan. Dan ook nog naar die kwal van Steijn die en passant maar even besluit de oefenwedstrijd tussen NAC en Sparta te cancellen. Walgelijk
Dit is een prof organisatie en geen amateurclub.je.

53   31  
Ron

6 ton..... Wat een fooi. Zoals eerder gemeld; Voor Seuntjens, Haye en nu dus Olij in totaal 1,5 miljoen ontvangen. Je 3 beste spelers. De sterkhouders van je team. Voor een appel en een ei weg. En NAC zou NAC niet zijn als we het allemaal goed vinden, want "we gunnen het de spelers zo". Wat een gelul. Voetbal is keiharde business.
Met een beetje pech kan die 1,5 miljoen meteen doorgesluisd worden naar 1 van de vele afkoopsommen uit het verleden, want er zijn nogal wat mensen via de zijdeur afgevoerd. Olij had nog een contract voor 2 seizoenen, dus eind volgend seizoen had 'ie ook nog geld opgeleverd. Dat het "slechts" een keeper uit de KKD is en dat het daarom een keurige deal is, is ook gelul.
Die Okoye van Sparta is voor 7 ( !!!! ) miljoen verkocht ! Van een degradatiekandidaat ! Wie is hier nou gek ? Sparta of NAC ?
Als de stand op de ranglijst mede bepalend is voor de waarde van een keeper of speler, wat zou die vliegenvanger van een Vindahl van AZ dan op moeten brengen ? Of Schubert van Vitesse ? 35 miljoen ?
Ik hoop echt en oprecht dat er vanaf nu geen zoete koekies meer worden gebakken door de nieuwe leiding en dat het er vanaf nu ook wat professioneler aan toe zal gaan in Breda.
Zo.... en kom nu maar op met de minnetjes, want ik zal het allemaal wel te negatief zien.
Hoe dan ook; ik vind dat NAC veel te slap handelt.

44   13  
ZNDRT-FanaticZ

@Ron: Wie er gek is? Watford. De hele Engelse voetbalpiramide is zo ongelofelijk overgewaardeerd dat er voor de meest talentloze neptalenten miljoenen worden betaald. Het Engels voetbal is door en door ziek. Ze zijn daar blind geworden voor reëele marktwaarde.
Ruim zes ton voor Olij is weliswaar geen topdeal maar gewoon een net bedrag dat hopelijk met een bonus of doorverkoop nog wat extra op kan leveren. Sparta heeft gewoon geluk gehad met de verkoop aan Watford, maar dat wil niet zeggen dat Olij ineens 3 miljoen waard is... Helaas...

27   20  
Ron

@ ZNDRT-FanaticZ

We verschillen van mening. Dat kan en mag. Ik vind 7 miljoen voor een keeper van een degradatiekandidaat ook bizar veel geld. Okoye is zeker een goeie keeper, maar 11,5 x beter dan Olij ?
Maar als je als club weet dat ze in Rotterdam er warmpjes bij zitten hoef je je buurman niet meteen te spekken met een koopje omdat je ook wel vind dat "Olij het verdient om een klasse hoger te spelen".
Kortom; ik vind dat ons NAC zich gewoon in de zak heeft laten schijten. Maar da's mijn bescheiden mening. Ik ben geen bestuurslid van NAC maar behoor slechts tot de supportersschare. Maar als ik een stem had in deze zaak, dan was ik er dwars voor gaan liggen.

7   11  
Mo

Ja als middenmotor kk divisie heb je niets te zeggen zo simpel is het,en beter 6 ton voor je eigen jeugd rotzooi krijg je niets

12   9  
Willem 4,5

Er zijn er een aantal hierboven die schijnen te vergeten dat NAC op dit moment een gewoon modaal clubje is in de KKD, 6 ton is
ongeveer de prijs die er voor staat, waarom zou NAC ver onder de prijs verkopen? Belangrijk is ook te weten hoeveel geld er te besteden is komend seizoen, de ijd dringt.

19   20  
Didier

Een fooi en meer niet. Vooral omdat er nog geld van naar de oude aandeelhouders gaat...

15   8  
Nac

@Didier

Er gaat niks meer naar de oude aandeelhouders.

14   11  
Didier

@NAC Ok ik heb anders begrepen, maar dan nog is het een fooi.

14   9  
Willem 4,5

Grappig dat een aantal alle ins en outs kennen en ook nog betere onderhandelaars zijn. Ze zoeken nog een TD, solliciteren jongens, grijp je kans!

15   12  
Jf

Man man man sommigen snappen er echt helemaal niks van. Gewoon goed verkocht.

14   5  
Gampel

@Ron
Ik ben het gewoon helemaal met je eens. Haye, Seuntjens en nu Olij laten gaan voor dit soort bedragen is gewoon echt niet ok. Gelukkig is het naar Sparta (leuke club, leuke mensen, kut trainer) en heb je kans dat je je centen in ieder geval krijgt.
Eenzelfde bedrag kun je ook nog eens afboeken (als het niet meer is) aan mismanagement en dubieuze deals.
Thumbs up...👍

9   7  
Ad B uit Roosendaal

Met alle waardering, maar voor ons als supporters zijn de transferbedragen niet te beoordelen.

10   8  
ome cor

Dit is nu typisch een gevalletje van goed zaken doen.
Voor niks halen en voor 6 ton verkopen.
Strakke actie van NAC 👍🏻
Een doorverkoop percentage zou nog mooier zijn, mits heimwee de carrière van Olij niet in de weg staat.

@De mensen die om Brondeel roepen
Volgens mij heeft Jorn bij NAC even leuk staan keepen, maar daarna is hij overal tot b-keuze gedegradeerd. Misschien had NAC een lucky shot en hem in zijn beste jaar, maar ik zie hem niet als optie. En waarschijnlijk is hij ook veel te duur qua salaris wensen.

12   9  
Tip

Prima deal. Zeker als je een opvolger al in de selectie hebt.

4   8  
Maarten

Jezus, ruim 6 ton. Blijkbaar missen we nog een AD.

17   12  
Maarten

Ik mag voor sommige misschien uit een ei komen maar toch.

- meerjarig contract.
- Beste periode keeper.
- Beste keeper van het seizoen.
- aanvoerder.
- geliefd bij de achterban
- uithangbord club.
- elk jaar in zijn contract punten gepakt.

En dan in de uitverkoop doen alsof je hem bij het kringloopcentrum achter laat. Je kan wel zeggen middenmoot KKD maar wanneer stoppen we met dit calimero gedrag? De waarde ligt immers niet op de eindpositie van de club maar bij hierboven genoemde feiten.

7   3  
NAC!!!

6 ton zal wel aardig zijn he, we zullen maar blij zijn.

Toch, het wanbeleid kost NAC miljoenen aan opbrengsten.
Door die grote 3, Als men toen goed had geinvesteerd en beleid gevoerd was een speler als Tom H, SVH, Nick O. 2 jongere doelmannen, allemaal nog in Breda geweest. (En ik vergeet er mss nog)
SVH je kan er veel van vinden maar gratis is wel echt triest, Hellemonds zal toch ook wel eens gevloekt hebben.

het verleden, zucht...

1   5  
Maarten

En ook geen clausule in zijn contract. Is er trouwens wel een doorverkoop regeling getroffen?

7   13  
Toontje

Waarom ze een hoger bedrag naar buiten brengen dan ze ontvangen ontgaat me. Het is een stuk minder.
Toch nog bang voor de achterban??
Of even laten zien dat het zonder M beter gaat.??

14   9  
Didier

Apart, zie net dit zelfde bericht op FB en daar is op enkeling na iedereen het er over eens dat dit een veel te laag bedrag is voor Olij. Geen nicknames maar gewoon met mensen met naam en toenaam… Hier met anonieme nicknames juicht iedereen braaf mee over deze ‘mooie deal’.
Hoe zat dat nou ook alweer met een trollenleger Beest??

9   10  
Willem 4,5

@ maarten. Heb nooit geweten dat geliefd bij de achterban een hoger transferbedrag heeft opgebracht, net zoals 'uithangbord' en 'aanvoerder'. Ook lees ik weer dat er een hoger bedrag naar buiten is gebracht dan in werkelijkheid is ontvangen. Wie heeft er in de boeken mogen kijken?, wat een verschrikkelijke onzin weer.

9   5  
Bredaaaaa

600k. Hopelijk met diverse clausules. Anders is het best aan de karige kant.

3   8  
Peterbouw

Is dat veel 6 ton dat is weer een lacher ik kan het niet begrypen by nac kAn alles en wat doen er mee niks de mensen voor de gek houden ik ben een echte nacer geweest maar voor myn geen uero meer zakken vullers

1   1  
Ben

Oke had hoger gekunt.

Waar blijven de versterking en.

Geld van van hooijdenk haye olij afkoopsom uit Italië.

Kunnen we toch wel wat kopen wil je mee doen om promotie.

Wat we nu nog hebben wordt het niks.

1   3  
Toontje

En ook niet te snel zeggen...nu kunnen we dit en dat kopen/huren

Er moeten nog steeds flinke gaten worden gedicht

2   2  
@PETERBOUW

Gei snatp um

0   4  
Peter

Ik snap alles ze verkopen alles en wat kom er voor terug niks ik durf gerust te zeggen het zyn zakken vullers ze kannen kopen wat ze willen komen niet meer terug dat zal jaren duren en wat ze ook kopen maak niet uit en ze maken de mensen maar gek

2   7  
Janus

Ik ga van klein af aan by nac het is altyd wat by nac het is altyd wat ik zeg het heerlijk dat zooitje dat zyn zakkenvullers en dat kryg je niet meer weg het is erg voor de suporters en ze blyfen er in trappen

6   4  
Los Pollos Hermanos

kut deal. Sparta heeft miljoenen gevangen voor hun keeper. had minstens een miljoen kunnen opleveren.

5   4  
Reflektor

Zo hé dat is een smak geld , goed gedaan NAC.

2   3  
jenny

Snel geld lenen - flits lening, snel geld lenen in een flits
Als je problemen hebt door de crisis en je bent nu de berg van schulden, willen we je veel helpen. Ik heb een kapitaal van ? € 6.950.000 dat ik met u kan uitgeven. U kunt een lening afsluiten tussen ? € 1.000 tot ? € 15.000.000. Als je interesse hebt of meer wilt weten stuur dan een e-mail: [email protected]gmail.com
WhatsApp +31630707993

1   3  
jenny

Snel geld lenen - flits lening, snel geld lenen in een flits
Als je problemen hebt door de crisis en je bent nu de berg van schulden, willen we je veel helpen. Ik heb een kapitaal van ? € 6.950.000 dat ik met u kan uitgeven. U kunt een lening afsluiten tussen ? € 1.000 tot ? € 15.000.000. Als je interesse hebt of meer wilt weten stuur dan een e-mail: [email protected]gmail.com
WhatsApp +31630707993

5   1  
Tosti-076

Dit is gewoon te weinig.. Het is een mooi bedrag voor NAC, maar dit had minimaal 40 a 50% hoger moeten zijn. Er is veel te veel goodwill binnen NAC als het gaat om de verkoop van dragende spelers.

0   0  
ome cor

Hebben Peter en Janus bij elkaar op school gezeten of hebben ze hetzelfde op nummer?

0   0  
patrick

Geld lenen
Heeft u een lening nodig om uw problemen snel op te lossen? Ik ben beschikbaar om u te helpen, inderdaad, ik kan u helpen bij het verstrekken van een lening van € 1000 tot 5.000.000 terugbetaalbaar op korte of lange termijn (01 tot 25 jaar) met een jaarlijkse rente van 2%. Neem contact met mij op, dan kijk ik wat ik voor je kan doen.
[email protected]gmail.com
WHATSAPP: +31 644328696

Laad alle berichten na dit bericht in