Wij gaan niet opzij

'Bijna witte rook rond doelmannen Kortsmit en van Lare'

Thiestemberg

NAC is in vergevorderde onderhandeling met doelmannen Roy Kortsmit en Aron van Lare. De verwachting is dat nog voor de start van de voorbereiding met beide een (nieuw) contract is gesloten. Zij zouden dan samen met Pepijn van de Merbel het keeperstrio gaan vormen voor komend seizoen.

Dit betekent indirect dus ook dat de geruchten rond Tein Troost te prullenbak in kunnen. Even leek er sprake te zijn van een mogelijke terugkeer van de jeugdinternational. NAC lijkt intern echter al besloten te hebben dat Aron van Lare de beoogde versterking is voor het keepersgilde. Zijn komst is dan ook bijna rond. Met Roy Kortsmit is ook bijna een akkoord over een nieuwe tweejarige verbintenis. 

Kortsmit zou in dit trio de eerste doelman moeten worden, met van de Merbel en van Lare als stand-ins. De twee reservedoelmannen zijn ook nog speelgerechtigd voor het O-21 elftal aankomend seizoen. Daar heeft NAC ook nog Hongaar Marcell Vaits als optie.

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Terug naar overzicht
95 Reacties
133    
Ibio

Is Malone al weg?

57    
Dun Henk

Goed dat er gelijk doorgepakt word! Hopelijk hebben we nu een x in het begin van de voorbereiding de selectie al rond ipv pas als de competitie al bezig is!

9    
Judge M.

Mooi werk.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet weet in hoeverre v/d Merbel, Van Lare en Troost elkaar ontlopen in kwaliteit maar 2 van de 3 erbij in de selectie lijkt me voor komend seizoen uitstekend.

Hup keepers! HUP NAC!

11    
Bp

Hopelijk komt het snel rond met Kortsmit. Vraag me echter wel af hoe het is met zijn blessuregevoeligheid, was de laatste wedstrijden opvallend vaak afwezig zonder informatie richting supporters. En zijn dan vd Merbel en van Lare er dan klaar voor.
Of moeten we niet

6    
Bp

Of moeten we niet kiezen voor een ervaren stand-in ??

3    
D'n Klaagmuur

Off-topic: Hoop dat Niks voor ons iets beters produceert dan het nieuwste uitshirt van het Nederlands elftal. Was een gedrocht...

0    
D'n Klaagmuur

Nike moest dat zijn.

9    
Nac

Iemand een idee of van Lare iets is?

Hij zit wel bij oranje onder 19, maar is denk ik geen basisspeler.

10    
Scheppioni

Prima bericht ! Hopelijk is Roy zo fit als een hoentje het hele seizoen !! 😁💛🖤

7    
Didier

Fijn dat ze ‘bijna’ rond zijn, maar hoor liever wanneer het gewoon rond is.
Is die Troost niet iemand om bij de eerste drie te hebben? Jongen van de club…

1    
Ivo

Liever een ervaren 2e keeper erbij. Met vd Merbel en Vaits hebben we al 2 talenten.

133    
Ibio

Is Malone al weg?

18    
RV

Ik vind Kortsmit een goede keeper.
Opbouwend niet zo sterk als Olij (en ik denk ook iets minder op de lijn) maar in de duels en ballen van de zijkant juist sterker.

Heeft in ieder geval niet teleurgesteld in invalbeurten.
Lijkt me verder qua persoonlijkheid ook uit het juiste hout gesneden.
Belangrijk dat er voor zijn neus een aardig duo op de CV positie komt te staan.

33    
Wanny

@ RV

Zo bijzonder vind ik Olij opbouwend niet. Vaak heel gehaast de bal naar voren rossen waarna we hem weer kwijt zijn. Lijkt me dat Kortsmit op dat aspect niet veel minder zou moeten zijn.

Olij zijn grote kracht is 1 op 1. En op de lijn heeft ie ook goede reflexen. Kan ook een pingel pakken. Dat gaan we wel missen.

57    
T3un_DG

Persoonlijk verdient Kortsmit echt credits voor het altijd geduldig blijven en gewoon wachten op je kans, ik vind dit echt bewonderingswaardig. Daarom zul je mij ook niet boos horen als hij een slechte begin periode heeft, deze kerel heeft gewoon 2,5 jaar op zn kans moeten wachten en is NAC trouw gebleven en word nu onderdeel van een ontzettend mooi project.

12    
Geelzwartwit

Helemaal goed en in lijn met het nieuwe beleid. De 2 talenten kunnen bij NAC1 begeleid worden en wedstrijdritme bij onder 21 pakken.

Leeftijd en ervaring zegt mij niet zoveel. Bij het eind van de competitie viel mij die keeper van Ado erg op en die gast was 19 ofzo?

In de KKD moet je talenten juist durven brengen. In de eredivisie is eht alleen aan de topclubs om met talenten te durven spelen. Alle andere clubs denken op safe te gaan met voornamelijk ervaren spelers.

Ik vind het top

6    
Ouwe spionkop

Ik, kan, er weinig van zeggen.
Kortsmit bijna nooit in actie gezien en die andere keepers ook niet.
We wachten af.

24    
Henri

@GeelZwart Wit
Zo is het. Een beetje keeperstalent staat er al snel. Iker Casillas met zijn 18e in eerste van Real Madrid, Jan van Beveren met zijn 17e in het eerste van Sparta net als Karelse toen al in NAC 1 speelde. Edwin van de Sar speelde op zijn 19e Europees met Ajax en Peter van de Merwe had er op zijn 20e al 5 interlands opzitten. Bij NAC moeten de talenten veel sneller gaan doorstromen. Goed genoeg is oud genoeg.

7    
Maestro

Van Lare & Babos , gouden duo

-8    
Tip

Kortsmit heeft zich toch al lang bij Sparta bewezen ? Zit wel goed volgens mij. Verder vertrouw ik op de medische staf dat hij fit is. Jonge reserve keepers prima. Zal als boodschapper wel duimen omlaag krijgen. Maar ik denk dat Hellemons via het MT nog een hele tijd de TD rol vervult. En ik denk dat Malone blijft als hij zelf niet gaat. Hij zat , meen ik, bij het groepje die als eerste hun contract verlengd kregen. Ik verwacht ook dat Molenaar hem in het centrum opstelt. Maar ik kan er langs zitten ! Een heel goeie middenvelder vind ik prioriteit 1. En nog een goeie back. Wie wordt AD is de hamvraag. Justin? Wie anders?

11    
fvf6

Alle vertrouwen in Kortsmit ,. De wedstrijden die hij op doel stond ,heeft hij aangetoond een goede doelman te zijn .

-4    
Johan Apeldoorn

@Didier,Troost is een jongen van de club? Nog niet droog achter de ogen en zit al een tijdje bij Feyenoord...

8    
Rob

Vaits is terug naar Hongarije gegaan want die kwam niet in aanmerking voor een contract.

13    
Didier

@johan Een jongen uit Breda die vanuit de NAC jeugd naar Feyenoord is doorgestroomd en nu weer terug bij NAC....En zoon van een iemand die al jaren NAC sponsort

9    
Ikke

Van Lare prima keeper,kan in de toekomst geld op gaan brengen...presentatie Oude Kotte tijdens bier & ballen !

2    
Nac

@ikke

Is dat hoop of is het echt zo?

Hebben we wel lengte in de ploeg, dat is ook wel fijn met corners.

3    
Henri

Van Lare heeft uiterlijke gelijkenis met Peter Bonetti. Als ook zijn keeperskwaliteiten daarbij in de buurt komen zit het wel goed.

17    
NAC76

@RV, Olij en opbouwen?

Dan heb je echt iets gemist afgelopen seizoen. Olij is een prima keeper op de lijn en in de 16, echt goed, maar opbouwen..

Iedere wedstrijd gaat de opbouw wel meerdere keren fout, waardoor de bal gelijk bij de tegenstander wordt ingeleverd en daar ook nog met regelmaat gelijk een kans (of goal) uit voortkwam voor de tegenstander.

Mits fit, acht Korsmit completer.

-1    
Ernie

Wat een reacties weer. Als je weggaat bij Nac dan kon je er eigenlijk niks van.
Olij was de enige speler van Eredivisie niveau, heeft veel punten gepakt. En dat gaat hij nu ook voor Sparta doen.

3    
Ivo

Aan de ene kant mensen die vinden dat van een overgangjaar geen sprake kan zijn.

Aan de andere kant mensen die met 2 zeer jonge keepers en één oudere keeper die al 2 jaar zonder wedstrijdritme op de bank zit het nieuwe (corona)seizoen in willen gaan.

Dus wat is nu wijsheid?

-12    
Scheppioni

Last van hitte ernie ? Ik ben blij dat ik je verder niet ken..... noemt zich dan NAC fan, pipomaniak 🤨

14    
Rat uit Rijen

Hoop dat t met Kortsmit snel rond komt. Vond hem een meer dan prima invaller voor Olij. Vond hem eigenlijk niet eens veel minder. Olij heeft die katachtige reflexen, maar Kortsmit heeft meer reach en betere dekking vanaf de zijkant.

-4    
Keeske

@ikke

Waar was die presentatie dan? Onzin verhaal dus

1    
Ikke

@keeske morgen praten we verder !

1    
Timothynac1992

@ikke

Is dat waar van oude kotte en als het waar is waarneer word tie dan gepresenteerd

1    
Ikke

Morgen tijdens de ( nac dag ) bier & ballen !

1    
Semsi

Is dat wat die Oude Kotte? Linksback die nu speelt op het 2e niveau in Denemarken toch?

12    
Fritske d'n Olifant

@Ernie

Doe niet zo dramatisch, oud wijf. Olij is gewoon een hele goede keeper en daar heeft hij de afgelopen seizoenen door alles en iedereen bij en rondom NAC de terechte credits voor gekregen. Maar in het kaders van zijn opvolging mag toch ook benoemd worden wat zijn mindere kwaliteiten als keeper zijn. Om vertrouwen uit de putten dat het met zijn opvolging wel goed komt. Het is nou ook geen Neuer of Courtois he, anders had hij niet bij ons NAC gespeeld en waren er wel meer eredivisieclubs geïnteresseerd geweest dan Sparta.

9    
Livingthedream

Semsi

1 seizoen Ed en 2 seizoenen KKD bij excelsior.

En alles is beter dan Mashart

0    
Timothynac1992

@ikke

Oh laten we het hopen

Ben benieuwd of het waar is

7    
TvB

Oude kotte wilde paar jaar geleden bij Excelsior niet bijtekenen maar hogerop.
Dat hogerop was niet zo’n succes denk ik, hopelijk is het een goede versterking! Zal iig een hele verbetering zijn tov wat we nu op linksback hebben lopen

-18    
Tip

Ik denk dat de verdediging wordt : Kortsmit , Oude Kotte, Bakker, Malone en Lucassen. Met een goed middenveld ervoor voor de keuken goed genoeg.

-4    
Noahd

Dat je bakker en malone überhaupt op je lijstje durft te zetten

0    
Nac

Ik vraag me af wat het profiel schets van de backs was?

Ik zie Oude Kotte en Lucassen niet als aanvallende backs, maar kan het fout hebben natuurlijk.

Ze kunnen ook voor zekerheid gaan en zo min mogelijk tegendoelpunten.

Verdedigend allebei wel goed denk ik.

3    
Spionkop

Doet best zeer dat Olij weg gaat. Uitstekende keeper waarvan ik denk dat die nog veel hoger kan. Maar ok, hij heeft zijn keuze gemaakt.

Dan voor ons, als je gewoon lijkt naar wat er over blijft. Dan gaan we van prima keeper naar een prima keeper + 600k euro.

Nogmaals zonde dat je een goede en symphatieke speler want het is ook een toffe gast, moet laten gaan. Maar zo gaat het nu eenmaal. En we worden er in principe iets beter van.

-1    
Tip

@NOAHD. Simpel omdat ze volgens mij beide een contract hebben. Wie komt er dan te staan ? Marijnissen voor Bakker of Malone is ook nog mogelijk.

11    
Ric

Doodeman helaas naar Willem ll. Die had ik stiekem toch wel graag zien komen.
Hopelijk snel nog aan versterkingen in de as (centrale verdediger en middenvelder)

-2    
TvB

Als Sparta die vorige keeper voor 7 miljoen kon verkopen.. beetje mazzel verkopen ze olij voor miljoenen en krijgt NAC een mooi bedragje nog

8    
Noahd

@TIP

Malone heeft aangegeven zich niet op zijn plek te voelen en wij zien hem liever ook niet meer in het geel zwart. NAC zal er alles aan doen hem te slijten.

Bakker zal er waarschijnlijk achteraan gaan. Ook hij is nog een van de overblijfselen van de haagse bende

34    
Ivo

Bakker is een prima verdediger, heeft bovengemiddeld spelinzicht en een goede kopper.

Maar ga maar eens tussen Mashart en Malone instaan. Dan moet je aan 2 kanten corrigeren en dat gaat niet. Zeker als je ook geen goede verdedigende middenvelder hebt.

Malone wil weg en zal ook wel gaan. Zet daar een snelle sterke mandekker voor in de plaats. Dan kan Bakker meer opbouwend spelen, zeker als Oude kotte en Lucassen ook vuil werk opknappen.

11    
Livingthedream

Helemaal eens met Ivo.

Ik snap nog steeds niet goed waarom Adilhou weg moest. Misschien salaris, maar ga maar eens een betere cv vinden die je op de bank kan zetten.

-Er moet nog minimaal 1 cv komen ( eigenlijk 2)
- 2 linksbacks
- 2 middenvelders met niveau top kkd( van schuppen ,Banzuzi zijn te licht voor basis .

- 1 spits
- 1 buitenspeler van niveau top kkd.

Je moet nog wegdoen:
- Malone
- Mashart
-Hilterman
- Rutten of Ligeon


En dan moet je nu gaan verlengen of verkopen met :

-Kaj de Rooij
- Velanas
- Mekkaoui.

We gaan nog drukke weken tegemoet

-6    
Tip

Doodeman is een naam die past bij W2. 😎. Mensen die denken dat iedereen vertrekt die wordt genoemd vergissen zich. En als ze een contract hebben al helemaal niet. Clubs moeten ook nog belangstelling hebben eej en NAC moet iemand anders kunnen vinden. Bakker is voor NAC een prima voetballer. Moise hadden ze niet moeten laten gaan vind ik, al vond ik hem wel afstandelijk naar de club toe. Echte broodvoetballer. Malone zeg ik maar niks over. Maar na het vertrek van Seun en vooral Haye was het geen voetballen meer. Waar moest je de bal kwijt ? Seun is overigens vooral na zijn vertrek populair geworden. Typisch NAC. Je moet eens reacties terug lezen toen hij bij NAC mee deed. Te oud, te langzaam etc. etc.

-2    
NAC4Ever

Volgens het programma spelen Willem 2 en PEC twee keer tegen elkaar in Tilburg en VVV en Telstar twee keer tegen elkaar in Venlo.
Dat zal aangepast moeten worden. Benieuwd of dat nog gevolgen heeft voor ons.

11    
Ivo

De bezem moet door de selectie, en voor iedere speler die vertrekt kan je een versterking halen.

Mashart, Maria, Malone, Ligeon, Rutten, Antonia en Hilterman mogen allemaal weg. Dit levert misschien niet veel transferinkomsten op, maar je maakt wel salarisbudget vrij waarmee je transfervrij spelers kan halen. Het afkopen van contracten moet je voorkomen. Dan maar niet.

Met een salarisbudget van 2,5 miljoen, en het eerdere vertrek van Haye, Seuntjens en Olij, kunnen we vast nog goed zaken doen. Maar het zou echt helpen als er nog wat meer spelers zouden vertrekken.

-15    
Belgische Naccer

Kortsmit is prima voor NAC. De stand-ins ken ik niet. Als kortsmit langdurig geblesseerd zou raken, moet je het afwachten of het voldoende is.

Verder heb je weinig over aan goede spelers met het vertrek van onze enige eredivisiewaardige speler.

Er moet nog een hoop Steijn-rommel opgeruimd worden. Malone, Bilate, Rutten, Ligeon, Maria, Antonia en hopelijk komt de man van 7 ton ook eens los. Of gaat hij naar Sparta voor 7 ton? Dat zal nu wel niet meer....

Anyway, je hebt op het middenveld geen enkele fatsoenlijk speler die een bal kan vasthouden of het spel naar voren kan verplaatsen. Cagro, Velanas, Agougil, Van Schuppen en consorten zijn natuurlijk veel te licht. En we hebben geen fatsoenlijke linksback en rechtsback eigenlijk ook niet na het vertrek van Adilehou. Blijft zonde dat ze Van Acker weg hebben gegeven. Vond ik prima spelertje en eigen jeugd. Marijnissen moet het dan maar gaan doen achterin.

Ik ben bang dat er verder weinig meer bij gaat komen en dat er ook weinig meer weg zal gaan, want Malone en Bilate roepen wel dat ze weg willen, maar die krijgen vorstelijk betaald voor hun niveau, dus dan zullen ze ook in moeten leveren, en dan is het maar te zien hoe graag ze weg willen.

Maar feit blijft natuurlijk dat als je over ruim een maand zo de competitie in gaat, dat je met de winterstop rechterrijtje staat.
Dat is niet erg, maar het is wel belangrijk dat je dit vooraf ook meldt als club zijnde. Want er zijn echt heel veel supporters die hogere verwachtingen hebben na deze overname.

En ik weet niet of het dan zo rustig zal blijven in Breda...en wat er dan gebeurd moet ik nog zien.

18    
Ivo

@Belgische NACCER

Bilate heeft een aflopend contract en krijgt geen nieuwe aanbieding. Die is per 1/7 weg.

Velanas is door de Graaf op linksbuiten geplaatst maar is eigenlijk een middenvelder. Maar daar heeft NAC wel meer een handje van, onze Kaj de Rooij is eigenlijk een linksbuiten maar Steijn en de Graaf zetten hem steeds op rechts.

Zet een sterke ervaren verdedigende middenvelder weg, Velanas op 8 als box-to-box speler, en dan nog een echte "10", een aanvallende middenvelder. Banzuzi en van Schuppen kunnen dan via invalbeurten en bij blessures aan speeltijd komen. Maar ik zie hen nog niet als basisspeler.

-8    
Hij gaat de Singel in

Kortsmit uitstekende vervanger als hij fit blijft. Van Merbel niet goed genoeg. Van Lare moet weg bij Jong PSV omdat hij dacht dat hij het mannetje is. Hij is ook onbekwaam om Kortsmit te vervangen en is geen teamspeler. Troost mag weg bij Feyenoord, heeft zich onvoldoende verder ontwikkeld. Eigenlijk moet er dus een ervaren 2e doelman bij.

3    
Fred1

Kortsmit lijkt me wel een goede vervanger voor Olij.
Een keeper met wat meer body dan Olij is langs de andere kant ook een meerwaarde met de over het algemeen zwakke verdedigers die er nog steeds rondlopen.
6 Ton voor Olij het lijkt een prima prijs maar als je ziet wat FC Steijn voor die Okoya heeft gebeurd had ik de poot nog ff stijf gehouden.
Langs de andere kant buiten Sparta was er geen enkele interesse voor Olij dat is overigens veelzeggend over hoe men over hem denkt, zijn lengte zit hem tegen om écht op niveau te spelen, ik vind Sparta niet echt een enorme stap vooruit.
Ik moet nog zien of de Olij van NAC zich bij Sparta kan doen gelden, ik heb zo mijn twijfels.
Maar laten we het over NAC hebben, op dit moment hebben we uitsluitend nog spelers rondlopen waarmee we hooguit om plek 8 a 10 meespelen de recent verlengde contracten vind ik waste of time and waste of money, dat zijn hooguit invallers maar daar win je de oorlog natuurlijk niet mee en dat hebben ze ook bewezen inmiddels.
Het is natuurlijk wel zaak dat die KNVB eens opschiet want die hebben ons aan de ketting liggen.
Stemt die kut KNVB niet in dan zijn we weer bij af en heeft van Aalst alles weer op zijn bordje. Vandaar dat ze maar eenjarige contracten konden afspreken omdat van Aalst niet vast wil zitten aan langjarige contracten mocht het mislopen.
Onvoorstelbaar hoe lang zoiets ook duurt en het is in mijn ogen ook een ernstige vorm van competitievervalsing waar de KNVB zich voor een groot deel schuldig aan maakt.
Laten we zeggen dat ze alles behalve pro NAC zijn en rustig de tijd nemen en de boel vertragen. ( en dat weet ik zeker uit eigen ervaring en hoe ze daar over NAC praten , we staan niet hoog aangeschreven bij die bende )

4    
Ernie

Fred1
Wat je in je laatste alinea schrijft klopt als een bus. Maar ik denk dat dit niet zo raar is, we maken er al jaren zelf een potje van.

15    
De muzikant

@malone was ook voor het vertrek van Haije en Seuntjens drama. Als je dat niet ziet ...

36    
Livingthedream

@Belgische naccer

Velanas veel te licht??

Die jongen heeft er 10 ingeschoten als buitenspeler en lang niet alles gespeeld.

-2    
Nachoreca1

@fred1

Ben het roerend met je eens, maar je KNVB verhaal zie ik anders. In Zeist denken ze niet verkeerd over nac breda. Daar is net als in de rest van Nederland de nonchalance en ambtenarij zo toegeslagen dat we overgeleverd zijn aan luie honden. En ondanks al het gejuich om me heen ben ik niet zo lyrisch hoor. Vrees wederom een heel vervelend sportief seizoen. We lopen met aankoop en verkoop, door Zeist, binnen afzienbare tijd al achter de feiten aan.

9    
Henri

@Fred1
In alles gaat het om het hebben van netwerk op de juiste plaatsen. Het huidige netwerk van NAC bij de KNVB is in feite M. Manders vanwege zijn vorige functie bij Eredivisie CV en ze waren in Zeist blij dat ze van hem af waren. Vroeger had NAC met Jacques Visschers, Eugène Lemmens en Martin Snoeck mensen met goede ingangen in de Zeister bossen.

4    
Fred1

@ Nachoreca1, ook dat is een niet te onderschatten aspect , ik ben overigens altijd kritisch op de KNVB geweest hoor, toen ik er 4 maanden intensief mee te maken heb gehad is mijn beeld er in ieder geval niet beter op geworden maar juist bevestigd.
Ik heb nooit éën positief woord over NAC gehoord en werd zelfs lacherig over gedaan.
Vooral dat tegendraads en Bourgondisch is tegen ons gaan werken welke idioot dat ooit heeft bedacht, dat was het moment dat voetbal van secondair belang werd.
Zoals @ Ernie zegt hebben we er dus zelf ook een potje van gemaakt en de stempel zelf op onze rug gezet waardoor er een beeldvorming is ontstaan die je nooit meer wegpoetst.
Oordelen en vooroordelen zullen blijven bestaan.
Net als jij loop ik ook nog niet over van euforie hoor, maar ik zie in ieder geval wel voetbalmensen aan de voorkant verschijnen.
Er moet nog heel veel gebeuren en persoonlijk denk ik dat over een paar jaar de Amerikanen weer om de hoek komen kijken ik zie nog geen lange termijn redding.
Ik zag afgelopen vrijdag de plannen die de City groep voor ogen had en het enige wat ik daar negatief uit kon halen is dat je als onderdeel van City volgens de regels niet voor Europees voetbal kan ingeschreven worden.
Het was zo slecht allemaal niet hoor, maar we moeten het nu doen met wat we hebben en daar moeten we het beste van maken.
En we moeten leren van de fouten.
Gelukkig gaat er zo goed als zeker ook een nieuwe RVC komen want deze mensen hebben samen met Manders en Steijn een onherstelbare schade aangericht.
Er moet echt schoon schip gemaakt worden.

3    
Fred1

@ Henri, volkomen mee eens dat waren mensen die NAC op een fatsoenlijke wijze presenteerden.
Die Cris van Nijnatten geeft tot 2021 bij de KNVB gezeten maar daar werd ons imago ook niet beter van eerlijk gezegd.
Het voetbal en de kennis moet gewoon weer terug.

3    
Bp

Kijk toch beetje argwanend naar andere clubs die spelers binnenhalen die ook voor nac bruikbaar zouden zijn.

Bv: Schouten en Doodeman kiezen voor W2 en zo zijn er nog enkele spelers die de keuze maken voor KKD boven eredivisie

Is NAC niet doortastend in deze of vinden ze deze spelers niet interessant

11    
Ivo

@Fred1

Ik ben blij dat we nog op eigen benen staan en de club nog bestaat.
Het bourgondisch en tegendraads, daar zijn we in doorgeschoten maar "Against modern Football", met al zijn uitwassen, daar is niks mis mee.

Laat NAC lekker terugkeren naar de kern, een hoofdzakelijk Nederlandse selectie, met wat jongens uit de streek die mogen ruiken aan het eerste, waarbij een enkeling doorbreekt, en de spelers die uit het buitenland komen echt het verschil maken. Dus geen DJ's, Bohui's en Kudimbana's meer. Of vage huurspelers die we verplicht op moeten stellen. Er is de laatste jaren geld verbrand aan allerlei onzinspelers. Promoveer je naar de eredivisie dan kan je ieder seizoen een gokje wagen. Maar nu even niet.

Ik heb er vertrouwen in dat NAC de weg omhoog weer gaat vinden, maar garanties heb je nooit en deze zijn ook niet te koop. Geef deze mensen nu eens 3 tot 5 seizoenen de kans om iets weg te zetten. Eerst zaaien en dan oogsten. Zo werkt het overal.

Ook komend seizoen kan gewoon een leuk seizoen worden, er is nog financiële ruimte voor versterkingen. Met Oude Kotte en Lucassen als backs, twee nieuwe sterkhouders op het middenveld, en nog wat aanvallende versterkingen, komen we echt wel hogerop.

-18    
mevr van Beuningen

Spelers gaan niet tekenen bij NAC als vergelijkbare clubs wel een organisatie hebben staan die vertrouwen uitstraalt. We hebben niet eens een AD en een TD, dus op basis waarvan zullen spelers voor NAC kiezen en vertrouwen. Het zoveel tussen jaar, men heeft zich al ingedekt en de supporters zijn weer tevreden met een paar oud NAC ers, en met uitspraken van woordvoerders die ze graag willen horen. Schande dat er nog niets staat paar weken voor het seizoen. Vrees met grote vrezen dat dit niet gaat werken op sportief gebied, gezellig zal het vast zijn met de oude kliek en veul bier.

22    
Ivo

@Mevrouw van Beuningen

Daarvoor mag je van Aalst en Co bedanken. De overname heeft onnodig lang geduurd, waardoor je nu in de zomerperiode in de wachtkamer zit om alles af te ronden.

Dit had in januari al rond kunnen zijn, maar men wilde het onderste uit de kan.

28    
witzwartgeel

Er zijn altijd spelers die voor een andere club kiezen;
- om niet te hoeven verhuizen
- om het salaris
- om gelimiteerde transfersommen in het contract
- om de spelersgroep, trainer, staf, organisatie
- om de supporters
- om een stadion en stadion bezetting
- om het mooie weer
enz enz

Het gaat er nooit om wie er niet komen. Het gaat erom dat er een uitgebalanceerde selectie staat die als team top kan functioneren. De samenstelling van wat er op het veld staat, sportieve en mentale kwaliteit. Die mix zorgt voor succes.

Kan de nieuwe technische staf dit jaar al een uitgebalanceerde selectie samenstellen? Dat is de vraag, maar dat is bij iedere club de vraag.

We hebben nu een trainer en assistent die met de jeugd gewerkt heeft
We hebben nu een assistent die gepokt en gemazelt is en in het buitenland en bij topclubs kennis heeft opgedaan. En daarnaast samen met de andere assistent Lurling weet wat er door supporters verwacht wordt. Lokhoff heeft ook nog eens een belangrijke rol gespeeld in het elftal onder Spelbos wat velen nog steeds zien als - Dat is NAC, dat was NAC, Noad etc etc. - Lokhoff weet als geen ander waarom dat zo goed werkte toen en waarom supporters zich daarmee kunnen identificeren.

In het interview met ToTo Cornelissen hoorde je ook glasheldere simpele zaken als; "Remie kende mijn looplijnen en dropte de bal precies waar ik naartoe zou lopen, waardoor ik veel scoorde". Lokhoff wist dat als ik naar recht wegliep bij de verdediger dat hij hem juist over links moest passen".

Welke spelers er ook komen (als is het een nieuwe Gerard de Haan die van een amateurclub komt en alleen maar ballen afpakt en inlevert) de spelopvatting, uitvoering en fysieke, technisch, creatieve, mentale mis in de selectie moet goed zijn.

Ik heb er vertrouwen in. En ik heb nog steeds liever spelers zonder bekende naam die het in het team heel goed doen dan de zogenaamde bekende spelers die NAC al jaren weinig brengen.

HUP NAC fijne vaderdag!

10    
Andre Vermeulen

Ik zie overal Oude Kotte alsof die al bij NAC is,heeft die al getekend dan ?

-39    
hericellemons

zo zo, voor de start van de voorbereiding lukt het onze Eric om het contract van de voormalige tweede keeper te verlengen.

ik ben erg benieuwd naar de reacties als dadelijk blijkt dat Kortsmit ergens anders tekent. Dan zal het wel allemaal aan de keeper liggen en niet aan de man die Olij voor een appel en een ei weg deed.

Maar ´bijna witte rook´ is tegenwoordig al wat bij NAC.

-23    
Bertus

Ja het beangstigt mij ook dat de amateur die Olij te goedkoop heeft verkocht aan onze grootste vijand die Agougil en Welat om onverklaarbare redenen heeft verlengd en Kesten gratis de deur uit heeft laten lopen de technische teugels nog in handen heeft.
Ik verwacht niet dat deze man écht in staat is om kwaliteit aan te trekken.

14    
Tom076

@ Bertus
In ieder geval blij dat jij het ook niet voor het zeggen hebt.
Kleinere clubs hebben bestaansrecht door spelers te verkopen. Zeker als ze gratis binnen zijn gekomen is dit 100% bruto winst. Voor keepers wordt gewoon minder betaald. 6 ton met wat voorwaarden is gewoon een prima prijs voor Olij, die zelf weg wilde.
Kerstens is te licht bevonden dus juist goed dat ze doorpakken.
Hoeveel van de jeugd spelers welke net wel net niet aan konden haken hebben het gemaakt?
Waar spelers Brusselsers, Meijers etc nu? Precies, niet op niveau.

16    
Livingthedream

@hericellemonds

Wat een rancune. Is de man met je vrouw naar bed geweest ofzo?

Eric is een held en doet fantastisch werk bij de jeugd. Iets wat jij nooit gaat bereiken;)

27    
Sjef de gevulde koek

Oude Kotte komt naar Nac inderdaad.

10    
Breda-mike

Wanneer word dat bekend gemaakt sjef?

-6    
Janus

Ik denk dat het goede keeper is hy zal onder doen voor oly hy was altyd goed by Sparta laat we het hopenw

8    
Bp

Begint Olij ook met naschoppen?

Nick Olij geeft toe dat het verloop van de gesprekken tussen Sparta Rotterdam en NAC Breda frustrerend voor hem waren. Het duurde meer dan een maand voordat de twee clubs tot een akkoord kwamen over de transfer van de doelman.

Olij zag zijn Eredivisie-wens afgelopen week in vervulling gaan, met een transfer naar Sparta. Naar verluidt wilde NAC tussen de vijf en zeven ton ontvangen, het is niet duidelijk wat Sparta uiteindelijk heeft betaald voor de 26-jarige sluitpost. "Ik denk dat NAC er alles uit wilde halen om mij niet te laten gaan: ze wilden de hoofdprijs", vertelt Olij bij RTV Rijmond.

"Sparta heeft er juist alles aan gedaan om mij binnen te halen. Uiteindelijk is het gelukt, gelukkig", gaat Olij verder. "Of de onderhandelingen frustrerend waren? Ja, zeker. Maar ik denk niet dat het nu netjes is om alles via een interview naar buiten te gooien. Het was pittig, maar het is gelukt en daar draait het allemaal om."

Olij heeft voor vier jaar getekend op Het Kasteel. In het afgelopen seizoen werd hij als speler van NAC uitgeroepen tot de beste doelman van de Keuken Kampioen Divisie.

6    
Breda-mike

@BP
Dat is toch niet naschoppen? Hij geeft alleen aan dat het lang geduurd heeft.

-9    
HobinRood

Nooit een goed gevoel gehad bij de persoon Olij. Die heeft niks met de club NAC hoor….

15    
Keeske

@ikke

Nou kom er maar in… waar was die presentatie dan

1    
Ikke

@ keeske

Ook nu antwoord ik netjes..weet niet waar het is mis gegaan. Maar de planning was echt vandaag !! Verwacht trouwens nog steeds dat deze deal gaat komen...excuus voor de verkeerde info had het zelf ook graag anders gezien.

-10    
Tip

Hoe wij als supporters een speler beoordelen zal altijd verschillend zijn. En dat is geen enkel probleem natuurlijk. Ieder zijn mening. Dat Malone na het vertrek van Seun en Haye het moeilijker kreeg is zo duidelijk als iets. Je mist de enige twee aanspeelpunten die een bal vast kunnen houden. Verder is het een feit dat het technisch hart zijn contract heeft verlengd. Men was dus tevreden. Malone werd door zijn trainers steeds in de basis opgesteld. En als Malone niet uit eigen beweging vertrekt naar een andere club staat hij bij Molenaar zeer waarschijnlijk weer in de basis. Ik denk dat de diverse cijfermatige beoordelingen in de media van van Malone redelijk waren al heb ik dat nog niet nagekeken. Ik persoonlijk vond het centrum van onze verdediging met Olij, Malone en Bakker (Marijnissen) voor de keuken goed genoeg. Probleem zat m.i. meer bij de backs en het middenveld na het vertrek van Haye en Seun.
Kans dat Malone zelf weg wil is denkbaar want erg gewaardeerd wordt hij niet door een groep supporters.

-14    
Tip

Beoordelingen Malone (ruim) voldoende. Verlenging contract door clausule in zijn contract die ik dubieus vind. Dit laatste wist ik niet.

11    
RV

Klopt tip.
Feitelijk is Malone een van de betere, het komt soms over alsof hij verzaakt maar dat is het ook niet. Maar hij wil ook niet echt vooruit met zowel het team als individueel. Feitelijk zou Malone met zijn capaciteiten zeker 25 wedstrijden een 8 moeten halen en de rest een 6. Maar in de praktijk is het andersom. Daar kom je dus niet verder mee. Hoog salaris, bepalende speler, dan mag je ook iets verwachten.

En als zo'n speler dan ook nog de kont in de crib gaat gooien naar de trainer omdat hij zo graag randje 16 speelt (omdat dat voor hem individueel het beste is, en niet voor het team) dan moet je eigenlijk door selecteren.

Ik vind het jammer dat Adilehou op die plek niet behouden is.
Die speelde altijd vooruit, had een hoog arbeidsethos en verzaakte zelden. Zijn fysiek heb je niet in de eerste divisie. Vind het jammer dat hij zomaar langs de achterdeur is vertrokken.

Hetzelfde overigens op de positie van Cargro.
Je kunt zeggen dat Cargro een aardige speler is, prima.
Maar op die positie moet je een speler hebben die meer brengt en het verschil maakt. We zijn geen filantropische instelling omdat Cargro aardig mee kan voetballen, op die positie moet het beduidend beter.

2    
TvB

Ja ikke, hoop dat er geen kink in de kabel is gekomen

6    
Breda*076

Oude Kotte is vandaag al wel rondom het stadion gezien. Ik verwacht morgen de officiële berichtgeving en dat ze vandaag de presentatiefotos etc. hebben gemaakt.

-3    
Belgische Naccer

Malone is niet heel slecht, maar hij past gewoon niet echt bij NAC. Steijn heeft hem voor een hoog salaris binnengehaald als broodnodige CV-er omdat Steijn geen Engels kan..

Dat is op zich al triest.

Maar als je terugdenkt wie er hebben moeten wijken...en wat we nu achterin hebben staan. Dan schieten de tranen in je broek. Malone mag de veters van Riera natuurlijk nog niet strikken en Marijnissen die van Monsalve natuurlijk ook niet. Maar zo kun je nog 10 spelers opnoemen die weggepest zijn en waardoor we nu met een kwaliteitsarm jeugdelftal moeten spelen. Wat te denken van Haye, die gewoon op de bank zat onder Steijn. Van Hooijdonk die moest wijken voor Bilate...

NAC moet van de grond af opnieuw opgebouwd worden. En dat gaat een stuk langer duren dan de meesten hier denken/verwachten. Ik hoop dat ze de tijd krijgen en het ooit weer goed komt met NAC. En dat spelers weer voor NAC durven te kiezen boven die clubjes als W2, De Graafschap, VVV, Roda, Sparta, Heracles, RKC, Emmen, Volendam. Dit zijn allemaal clubs die NAC gemakkelijk achter zich zou moeten laten op basis van de enorme achterban en potentie van deze club. Maar 10 jaar wanbeleid met als klap op de vuurpijl het Manders-Steijn debakel, heeft NAC uiteindelijk teruggebracht van subtop eredivisie tot middenmoot KKD.

We moeten er niet van staan te kijken, dat we ook weer 10 jaar nodig gaan hebben om op dat niveau terug te komen...

1    
NAC4Ever

@BELGISCHE NACCER
Ook onder Steijn speelde Haye.

6    
Cees-2

Volgens Bn Destem heeft Helmond Sport serieuze belangstelling in Hiltermannetje, oftewel onze Judas! Judas. Euh,....?...."onze",........Emmen-Judas uiteraard, maar hij wil echter geen salaris inleveren! NAC moet zakelijk blijven, wat wil zeggen, Judas moet "wel" euro's opleveren. Jammer is dat je zijn salaris niet kunt stopzetten. Erg jammer, want dat zou er lekker inhakken bij deze dissident. Voor NAC ook enige genoegdoening. Maar dat kan helaas niet. In "dit" geval moet NAC naast de euro's er ook een principe zaak van maken. Ik zeg dit laatste met de nodige tegenzin, maar "deze" Judas moet echt op de blaren.

15    
Ibio

Hilterman zal vast wel een nieuwe club vinden,

Ik vrees dat Malone zit te azen op een mooie typische NAC oplossing. Ontbinden contract plus 2 a 3 maandsalarissen.
Hier moet NAC nooit mee akkoord gaan!

1    
gjoewie

Belgische NACcer > Je bent wel heel pessimistisch! 10 jaar om alles weer op de rit te hebben?
Wat nodig is bij NAC is een cultuuromslag. Ik heb er vaker over geschreven. Ik denk dat de 4 V's daar ook over nagedacht hebben en tot de conclusie kwamen dat ze zelf de eerste stap moesten zetten. Door bijvoorbeeld alle aandelen in een stichting te stoppen en vervolgens geen aanspraak te maken op het uitvoerend bestuur. Daar kun je je vraagtekens bij zetten, maar je kunt niet ontkennen dat dit al een voorzichtige aanzet is tot de betreffende cultuuromslag.
De nieuwe organisatie wordt van boven naar beneden geimplementeerd. Er moeten goede bestuurders komen en goede controleurs. Niet terugpakken op het verleden, niet zo maar iemand kiezen die een paar seizoenen bij NAC heeft gespeeld, maar iemand met kennis van zaken en ervaring in zijn of haar discipline. Blijkbaar is daar ook budget voor, gezien de vergoedingen die Manders krijgt.
Voor wat betreft het sportieve vlak hebben ze nu, let op, voor een tussenoplossing gekozen. We kunnen niet nog een seizoen wachten totdat er een goede technisch manager zit, die zelf een trainer kiest en met die trainer een selectie samenstelt. Robert Molenaar hadden we al in de organisatie, hij heeft de hoogste diploma's. Met Lokhoff en Molhoek heb je dan een technische staf waarmee je zeker een seizoen door kunt werken. Lokhoff zal zijn plek nog moeten zoeken binnen de organisatie (ik denk niet dat hij de ambitie heeft om technisch manager te worden) en de rest moet zich ook een beetje zetten, zoals je een IKEA-meubel in elkaar zet, daar moet je ook na verloop van tijd de schroefjes weer aandraaien. Gaat het goed, dan wordt er een jaar verlengd en anders zal de nieuwe technisch manager moeten ingrijpen.

Overigens was Malone een middenvelder toen MS hem aantrok. MS is vaker, en terecht, beschuldigd van het feit dat hij spelers op andere plekken neerzette dan waar ze gewend waren. Malone heeft wel een flinke actieradius, maar niet de snelheid om als spelbepaler op het middenveld te spelen. En omdat we achterin wel wat lengte konden gebruiken, heeft MS hem naar achteren gehaald. Ik ben benieuwd wat Malone gaat doen. Wie weet kan Molenaar hem op andere gedachten brengen. Op die moment is Malone zeker nog wel een sterkhouder binnen de selectie. En voor Sparta komt hij echt tekort.

6    
Fritske d'n Olifant

Zoals Gjoewie aangeeft zette MS Malone, die veel moeite had met zij rol op het middenveld een linie naar achteren ten koste van Roger Riera. "Dion is een zekerheidje", liet MS zich daarna nog ontvallen in de media. Toen vond ik die uitspraak al vreemd, want over SvH was hij altijd heel duidelijk, dat niemand recht had op een basisplaats.

In het licht van de clausule die in Malones contract stond (automatische verlenging met een jaar na 25 gespeelde wedstrijden) kun je die uitspraak gerust bizar noemen. Dit riekt haast naar een vriendendienst want een blinde kon toen al zien dat het beste bij Malone er af was en het is daarna ook niet beter geworden. Tegelijkertijd werd het contract van Riera afgekocht onder het mom dat zijn salaris te zwaar drukte op het spelersbudget. Dat de miljoenen en tonnen van Van Hecke en Verbruggen in recordtempo verdampt zijn, mag geen wonder meer heten.

Zie nu nog maar eens van Malone af te komen, die er zelf ook geen zin meer in heeft bij NAC. Als er al clubs geïnteresseerd zijn zullen ze tegen het salaris aanhikken dat hij nu bij NAC verdient. Ik hoop dat voor Malone arbeidsvreugde voor hem belangrijker is dan een vorstellijk salaris en dat hij overstapt naar Almere City ofzo. Lekker op het fietske naar de training en zonder druk je wedstrijdjes spelen.

-7    
Luisindepels

Ik weet niet wat ik allemaal lees! We zijn al gepromoveerd op papier! Succes mannen! Tot over 3 maanden. Praten we verder. Ehhh... zwetsen.

4    
Ivo

Malone is inderdaad gehaald als verdedigende middenvelder maar kon het niet meer belopen.
Hij zakte al snel een linie naar achteren.

Hij wilde als CV ook niet met 3 CV's spelen, en dan wat "hoger" staan. De reden is dat hij snelheid te kort komt om snelle spitsen bij te houden, en in de KKD wordt veel op de lange bal gespeeld. Bij snelle omschakelingen was hij kwetsbaar.

In die zin is Malone eigenlijk te laat gehaald, zijn fysiek zat hem te veel in de weg. Omdat hij redelijk wat spelinzicht had stond hij wel vaak op de goede plaats. Maar uiteindelijk heeft hij wel te weinig gebracht, vind ik.

Hij heeft aangegeven dat hij het niet naar zijn zin heeft in Breda. Ik ga er van uit dat er wel een nette oplossing komt. NAC zal hem wel transfervrij laten gaan als hij een andere club vindt.
Met de salariskosten die vrij vallen kunnen we een jongere rechtsbenige CV halen, met meer transferwaarde. Ik hoop dat het goed komt, dan is iedereen blij.

Laad alle berichten na dit bericht in