Wij gaan niet opzij

Jong NAC speelt met 1-1 gelijk tegen de Peter Barendse Academie

Thiestemberg

Jong NAC speelde vanavond met elftal vol proefspelers teleurstellend met 1-1 gelijk tegen de Peter Barendse Academie. De wedstrijd voltrok zich in een gezapig tempo en het niveau lag laag.

NAC begon met Custers, Vanacker, van de Avert, van Hecke, Plezier, Bozkurt, Brusselers, Lobrecht, Muyamba, Reuvers en Glojena. Op de bank zaten Carolina, Njie, Forgweh, Blöte en Fikkert. Niet alle namen zullen direct een belletje doen rinkelen. Dit komt omdat er buiten de aangekondigde proefspelers Blote en Flikkert nog een hoop andere proefspelers meededen vanavond. Deze spelers hebben zover wij weten bijna allemaal een verleden bij Club Brugge, wat er dus op duidt dat het oude bekenden zijn van onze TD Tom van den Abbeele. Uiteindelijk zouden nagenoeg alle spelers op het formulier ook aan een respectabel aantal minuten komen in deze wedstrijd. Opvallend genoeg was de enige speler die geen minuten maakte proefdoelman Timon Fikkert. Het is voor de rest ook niet duidelijk wat NAC voor plannen met hem heeft. Het is echter wel vreemd dat een testspeler niet wordt getest in een oefenwedstrijd.

Dan de wedstrijd zelf. In de eerste helft had NAC wat meer veldoverwicht, maar kansen creëren ging uitermate moeizaam. De drie jongens in de voorhoede (Glojena, Lobregt en Brusselers) hadden weinig chemie met elkaar en speelden alle drie een hele matige wedstrijd. Met name van Brusselers mag al wat meer verwacht worden dan hij vandaag liet zien. De 0-1 werd met enig fortuin via de muur gescoord uit een vrije trap door ex-prof Ricky van Haaren. Jong NAC behield echter het overwicht en kwam uiteindelijk op 1-1 door een goal van Glojena. Een sterk spelende Van Hecke veroverde de bal op het middenveld en stuurde de rappe Vanacker de diepte in. Vanacker omspeelde op zijn beurt op knappe wijze twee tegenstanders en gaf een uitstekende voorzet waar Glojena alleen maar tegen aan hoefde te lopen. In de tweede helft bleven beide ploegen in balans. Van Hecke, Plezier en Muyamba voorkwamen met enkele goede ingrepen dat Jong NAC niet tegen een verliesbeurt aanliep.

Deze drie jongens waren dan ook samen met Bozturk en Vanacker de enige spelers die een voldoende scoorden. Carolina speelde geen verkeerde wedstrijd, maar riep bij veel toeschouwers en teamgenoten irritatie op met zijn op het oog lakse instelling. Het meest schrijnende moment kwam toen hij een grote kans verprutste door uit een moeilijke hoek de bal wild naast te knallen, terwijl er voor de goal drie andere spelers vrij stonden. Het lijkt alsof hij zelf niet meer de intentie heeft om een plek in de selectie bij NAC te bemachtigen. Een vertrek lijkt dus steeds waarschijnlijker. De rest van de testspelers speelde niet goed. Ze werden uiteraard niet geholpen door het feit dat heel het team als los zand opereerde, maar toch lieten ze tegen een relatief zwakke tegenstar bar weinig zien. Bij sommige testspelers was ook niet te zien dat zij op het veld stonden om een contract af te dwingen. Er werd niet hard gewerkt en conditioneel zag het er ook niet goed uit. Al met al was het dus een slechte wedstrijd. De vraag is echter hoe serieus we deze wedstrijd moeten nemen. Veel van de spelers waren zeer onwennig samen en er werd opvallend genoeg op geen enkel moment gecoacht door de technische staf.

Bron:
B-Side Rats
Vorig bericht
'NAC biedt Kramer eenjarig contract aan' 20 reacties
Volgend bericht
Ex-NAC: Agyepong naar Waasland-Beveren 13 reacties
22 Reacties
28   12  
Arie

Wij presenteren u, de klapperrrrr van Abbeelen.

28   12  
Arie

Wij presenteren u, de klapperrrrr van Abbeelen.

10   8  
toontje 1964 oosterhout

ook hier geen kali.
is die vent voor een divisie lager ook nog niet eens fit

7   2  
Kroeten

Hopelijk wordt het snel beter want het was gewoon echt heel slecht

9   2  
Breda-Loyal

Kali was vandaag bij Boeimeer om te trainen

Hij moest een sessie afwerken voordat de wedstrijd ging beginnen en waar het op lijkt is zelfs Ruud Brood ( die goed met die jongen overweg kon bij Roda ) hem links laat liggen en geen beroep meer gaat doen

Hopelijk kom je van die jongen af want zelfs de staf vraagt bij zichzelf af wat hij hier nog doet

7   2  
Breda-Loyal

Trouwens na een praatje gemaakt te hebben met de ¨staf¨ van de tegenstander is het een soort van VVCS.

Jongens waarvan er grotendeels profvoetbal hebben gespeeld en opzoek zijn naar een club of jongens die in goede jeugdopleidingen hebben gezeten ( oa Sparta )

Nummer 14 van hun trouwens een leuk voetballertje. Kleine bewegelijke CVM met veel duelkracht ( won bijna alles en goede passnauwkeurigheid )

5   4  
Harrie

Als de verslaggever de coaching had gevolgd werd er wel degelijk gestuurd vanuit de NAC staf. Maar individueel gericht met regelmaat aanwijzingen. Ik stond daar vlakbij en kon het dus goed volgen. Dat het samenspel niet goed was is duidelijk aangezien de jongens vooral onbekende van elkaar zijn en nog geen wedstrijd in de benen hebben. De tegenstander had dat overigens wel. Maar buiten Vanacker geen goede testspeler gezien vanavond. Ook Bozkurt viel de 2e helft tegen, na een prima 1e helft.

11   10  
nacfan

als dit de toekomst is voor nacbreda is het maar droevig gesteld

13   1  
Harrie

Dit is gelukkig niet de toekomst van NAC, maar testspelers die meededen om een kans te krijgen, maar vooral omdat de A1 nog vakantie heeft.

4   4  
Thiestemberg (BSR)

Harrie, voor mij was de coaching niet te horen vanuit mijn positie, ik zat precies tussen de 2 dug-outs in op de tribune en hoorde Pieter Barendse van de tegenstander wel duidelijk coachen.

13   2  
Ivo

Bodi Brusselers heeft een aflopend contract en mag waarschijnlijk ook transfervrij weg. Ik denk alleen niet dat er een club is die interesse heeft, een overstap naar de amateurs na dit seizoen lijkt me het hoogst haalbare voor hem.

Marwin Reuvers heeft nog een contract tot juni 2021, voor hem lijkt verhuur de beste optie, misschien dat hij na de wedstrijd tegen Helmond Sport naar Helmond vertrekt.

Jurich Carolina is zijn eigen glazen aan het ingooien, is niet serieus met de sport bezig, probeert wel nog geld los te krijgen bij zijn ex-zaakwaarnemer. Andere clubs zijn ook niet gek, deze jongen gaat proberen nog 2 seizoenen salaris pakken bij NAC en daarna is het einde carrière.

Het is een dooddoener en achteraf makkelijk praten, maar hoe heeft Smulders deze gasten ooit een contract kunnen aanbieden. Ze zijn in de verste verten niet goed genoeg, zijn dat nooit geweest en zullen het ook niet worden.

3   2  
Zware van Nelle

Nac speelde op zich een redelijke wedstrijd, ze missen alleen wat chemie met elkaar, de tegenpartij had wel wat leuke spelers rond lopen waarvan er een paar wel iets voor nac kunnen zijn (4) was coachend goed voor de verdeging (type leider) had een paar goede buitenspelvallen opgezet.
(14) zoals breda-loyal zegt een leuke middelvelder omtezien.

Dit elftal heeft nog lange weg te gaan maar we zullen het zien na maten ze meer met elkaar zullen zijn ingespeeld.

2   1  
Breda-Loyal

@zware van nelle

Die nummer 14 ja zee tie

1   4  
Gvd

Ivo, dat gezeur op die jongens is zo jammer.
Je zou beter eens kunnen vragen wat NAC faciliteert om talent door te ontwikkelen. Ik denk dat ik het antwoord al weet, helemaal niets. Met Brood hoop ik dat dit beter wordt. TvA is nog te groen en in denk ook dat hij er geen feeling voor heeft.
Als Bodi en Marvin rustig blijven en NOAD laten zien komen, kansen komen vanzelf.

1   0  
Cool hand

Heb het eerste half uur gezien. De enige die enigszins een goede indruk maakte was nr 23, Marokkaans uiterlijk, op het middenveld. Voor de rest was het een vrij zinloze bezigheid. Helaas. Reuvers viel zwaar tegen en Brusselers was wel lichtvoetig maar viel verder niet op.

8   0  
Hont

Mooi, nu definitief een streep trekken door het eindeloos testen van amateurs die ook niet door andere profclubs zijn opgepikt.
Directe versterking met ervaring graag!

6   1  
Ivo

@GVD

Gezeur op die jongens...ze hebben gewoon niet voldoende niveau, dat is jammer voor die jongens en jammer voor NAC. NAC moet echt wat selectiever worden met het aanbieden van contracten voor jeugdspelers.

Wie heeft er na Gudelj en Seuntjens nog serieuze stappen omhoog kunnen zetten? Dat is echt alweer 4-5 seizoenen geleden.

Van 4-6 per jaar onder Smulders moet je terug naar 2, maximaal 3 per jaar. Alleen degenen die er echt bovenuit steken. Verder moet NAC beter gaan scouten.



4   0  
Piet Kamps

Heeft iemand enig idee wat er met Wout Neelen aan de hand is. Na een prima oefenperiode, lijkt hij afgehaakt voor de selectie (?), maar ik zie hem nu ook niet bij jong NAC. Is hij weg, verhuurd, gestopt?

2   0  
Badeend

Ivo, komt dat even mooi uit. NAC heeft per dit seizoen een nieuwe Hoofd Scouting. Maar dat wist je misschien al?

2   2  
WillemBreda

@GVD:
Het scoutingsapparaat bij NAC is al jaren slecht of maakt in ieder geval slechte keuzes. Behalve uit de regio Rotterdam wordt er niets aangedragen. Toppertjes van Bredase en West-Brabantse amateurclubs verdwijnen naar Willem II of zelfs naar RKC. Ja, als je bij een club als Achtmaal, waar ze geen A- en B-jeugd hebben, uit nood vanuit de O15 wordt doorgeschoven naar het 1e en dat komt in de krant... dan krijg je een uitnodiging voor een proeftraining.

1   1  
Gvd

Ivo, eens dat NAC veel en veel selectiever moet zijn met contracten voor jeugdspelers maar wie ben Je om te stellen dat ze niet goed genoeg zijn? We gaan het snel zien.

3   0  
Gvd

Willembreda, scouting kan wellicht beter maar de laatste paar jaar zijn PSV Feyenoord en Ajax regelmatig komen shoppen in Breda. Jeugdscouting lijkt zo slecht nog niet.
Het zwakke punt zit volgens mij bij het scouten naar directe versterkingen voor 1.

1   1  
WillemBreda

Inderdaad zijn er in het (recente en minder recente) verleden spelers bij NAC weggekaapt door de grote 3. Geen van allen nog teruggezien. Ook hier gaat het helaas om ad hoc beslissingen. In de zin van: baat het niet dan schaadt het niet. Echter, het schaadt uiteindelijk wel ons NAC en de betreffende speler.

Laad alle berichten na dit bericht in