Wij gaan niet opzij

NAC presenteert nieuwe shirts: Grote Kerk prijkt op tenues

Das Phantom

NAC heeft vandaag de nieuwe tenues voor het komende seizoen gepresenteerd. Op de nieuwe tenues, die traditioneel geel (thuis) en wit (uit) zijn, staat dit keer de Grote Kerk van Breda afgebeeld. "Beide iconen van de stad Breda zitten in het harten van vele NAC-supporters. Reden te meer om dit icoon af te beelden op de nieuwe tenues", aldus NAC.

Grote Kerk op het shirt 
NAC droomt al jaren van een ontwerp met daarop de Grote Kerk afgebeeld. "Het idee kwam in 2021 wederom ter tafel en hebben we opgepakt samen met ontwerpster Myrthe Koppelaar. Na een overdracht van voormalig ontwerper Stef Goedhart die in voorgaande jaren veel heeft betekend in de shirtontwerpen", aldus NAC. "Door de merkenwisseling kwam een eerdere realisatie van dit idee niet van de grond. Echter nu is het zover, versterkt door de reeds bekendgemaakte samenwerking met De Grote Kerk. Myrthe Koppelaar heeft de afgelopen maanden keihard gewerkt aan dit fantastische ontwerp. De Grote Kerk van Breda staat dan nu ook eindelijk op het shirt van NAC! De Grote Kerk op het shirt is opgebouwd uit de Andreaskruizen van Breda. Meer Bredaas dan dit kan het bijna niet worden." 

Thuistenue 
NAC deelt de volgende info over het thuistenue: "De basis is dus geel met zwarte accenten zoals de kraag. De verticale streep is ook dit jaar terug te zien. Nieuw is de iconische Grote Kerk over de rechterborst, doorlopend in het NIKE-logo. De kruizen van Breda zijn terug te vinden op de mouw. Op de rug staat de tekst: Breda vooruit, de klokken luiden. Het ‘Nooit Opgeven, Altijd Doorzetten staat ook dit jaar in de kraag. Een klassiek zwarte broekje en witte sokken, voorzien van de Andreaskruizen, maken het tenue compleet." 

Uittenue 
Over het witte tenue meldt de club het volgende: "Het uittenue is in dezelfde stijl als het prachtige thuistenue, maar dan in het wit. De contouren van zwart steken schitterend af op het witte tenue. Ook op dit tenue is de Grote Kerk van Breda terug te zien, alsmede de Andreaskruizen op de mouw. Op de rug prijkt het: ‘Breda vooruit, de klokken luiden’. Het eveneens klassieke witte broekje en witte sokken maken dit tenue compleet." 

Verkoop in de Grote Kerk 
NAC speelt vrijdag tegen Heracles al in de nieuwe tenues. In de play-offs wordt er weer teruggegrepen op de oude tenues. Vanavond is er een exclusieve verkoop van de eerste 500 thuistenues in de Grote Kerk. Tussen 18:00 en 21:00 uur kunnen supporters daar terecht voor de verkoop. 

Vanaf morgen is het thuisshirt ook te krijgen via www.voetbalshop.nl/nac en in de fanshop bij het stadion. Het witte uittenue wordt pas vanaf de Open Dag verkocht. 

Bron:
B-Side Rats, NAC, GiG
37 Reacties
150   4  
Eastwood

Mega dik shirt, nu al iconisch. Prachtig ook dat dit nu al gepresenteerd wordt. Stukje proffesioneler dan de Italiaanse troep van de afgelopen jarwn

33   1  
Breda yellow army vak f4

Wat een dikke shirts !

30   1  
brat

Heel fraai!

20   1  
Duif

ZIEK MOOI!

26   1  
Peter Maas is een baas

Prachtig shirt!

23   55  
D'n opletter

Waarom moet het nike logo door de grote kerk heen? Was daar nou niets anders op te bedenken?

150   4  
Eastwood

Mega dik shirt, nu al iconisch. Prachtig ook dat dit nu al gepresenteerd wordt. Stukje proffesioneler dan de Italiaanse troep van de afgelopen jarwn

31   1  
Volksclub NAC

Heel mooi!!! En slim om de andere trots er op te zetten.
Zo zie je dat waneeer er mensen met een NAC-hart mee aan de slag gaan krijg je dito resultaat. Bedankt Myrthe en Stefan!

36   0  
VakGBaard

Zou wel eens een verkooprecord aan shirts kunnen worden dit jaar!

14   37  
De beul van etten

Uit is iconisch, thuis vind ik een roda shirt met de grote kerk erop sorry. Maar moet ze eerst fysiek zien voor een eindoordeel.

Die grijze streep is ook maar halve bak.

25   2  
Naccer

Heel vet! Alleen hadden de randen van de gele mouwen wel zwart gemogen van mij

22   3  
Janus

Ik ben eigenlijk altijd vrij kritisch op de NAC shirts geweest, maar dit is werkelijk een parel. Fantastisch ontwerp, hulde!

23   33  
Nb.vos

ik heb toch een andere mening. Ik keek er veel belovend naar uit maar opnieuw vind ik het niet zo mooi vormgegeven en erg eenvoudig.

12   2  
Ritchie

Erg vet shirt!

26   0  
Henkietenkie076

Het shirt waar we mee de Ere in gaan

11   1  
Mol

dit is een beker winnaar shirt

19   19  
GJ_NAC

Blijkbaar ben ik de enige die de shirts niet zo mooi vind.

14   7  
aldert in delft

Ik mis t rauwe randje :)

12   0  
SjorsNAC

Tof shirt, gaan we halen!

7   9  
Zwampie

Dn opletter
Idd zou dan het Nike embleem op de mouwen geplaatst hebben en OK iets lager hebben geplaatst

16   0  
D'n Klaagmuur

@De Beul: de vage streep is bewust, want het is denk ik gebaseerd op een aantal foto's waar de grote kerk prachtig opdoemt uit de mist/wolken.

13   1  
Tico

Super mooie shirts!
Niks meer aan doen!

15   1  
ttbots

Mooi ontwerp van Myrthe! Weer eens wat anders zo met de grote kerk erop. Wat mij betreft mag alleen die diagonaal zwart zijn en blijven. Dat is toch een onderdeel van de herkenbaarheid van NAC, en daar wordt de laatste jaren teveel mee gespeeld.

9   1  
Marti

Perfect ontworpen shirt! Ik zie de diagonale lijn in het shirt als een schaduw van de toren ,in het zonlicht waar NAC is BREDA op dit moment in verkeerd dat was het eerste wat in me opkwam Met het zien van het best afgebeelde witte shirt!

8   8  
1 van de 2

Mooi shirt, maar eens met de kritiek nike logo door de grote kerk.
Zet het ernaast

3   2  
Ouwkus

Gewoon hebbon!!

6   3  
Bredaaaaa

Komen er ook maten voor grotere NAC supporters??????
Dat is een DIKKE fail!

De shirtjes zien er goed uit idd.

3   0  
Nac nac breda

Heel vet

3   0  
Breda

Veel te mooi

Ik ga zeker een kopen

3   0  
Rat uit Rijen

Ik heb al even geen nieuw thuisshirt gekocht, maar deze is echt vet! Die ga ik zeker kopen. Mijn dochter van 12 zit me er ook al de hele dag over aan mijn kop te zeuren, omdat ze er ook 1 wil. Ik heb een hele collectie aan etsen, schilderijen en borduursels van de grote kerk in mijn huis hangen. Dat ik daar nu een NAC shirt aan toe kan voegen is voor mij een natte droom 😊!

1   0  
Leurenaar

Eindelijk! Een shirt om trots op te zijn. Kopen die handel!

1   7  
Oosterhout74

Wat een vreselijk kitscherig shirt. Is meer iets voor darters. Bah.

2   1  
Ome Cor

Ik zeg fo kking vet

0   0  
NAC4EVER

Vind het een leuk idee.
Maar weet nog niet wat ik er van vind.
Ben nog normaal niet van versiering op een voetbalshirt. Maar als het dan toch gebeurt vind ik het leuk dat het iets typisch Breda's is.

2   0  
HarmeNAC

Je kunt nooit iets bedenken dat aan ieders smaak voldoet. Ik vind het mooi, wil er zeker een hebben. Er duidelijk over nagedacht, en mooi op tijd. Eindelijk.

3   0  
silvie

hoi super leuk t shirts en ook super leuk dat elias op het plaatje staat kortom super leuke t shits

vriendelijke groet silvie

0   0  
Krenk

Weet iemand te vertellen hoe de maat valt?

0   0  
Bp

Benieuwd of er ook andere kledingstukken komen met de Grote Toren zoals caps, mutsen, hoodies, polo's, truien enz enz.

Zou voor de merchandising ook een grote gouden stap zijn !!!

Of ligt er een patent op ??

Laad alle berichten na dit bericht in