Wij gaan niet opzij

NAC reageert op incident met schimmelbus

Benn076

Gisteren bespraken wij in de podcast uitvoerig het incident met de bus die zondag voor veel ophef zorgde en waardoor de wedstrijd uiteindelijk een kwartier later begon. Zowel de Loco's als Fr0nt76 waren stellig en riepen NAC op om te stoppen met busonderneming Muijs Scaldis. Vandaag komt NAC met een reactie op het incident en geeft aan met Muijs Scaldis in gesprek te zijn. Hieronder de reactie van NAC:

"Op zondag 26 januari heeft er een incident plaatsgevonden met een supportersbus die onze supporters zou vervoeren naar de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Door de omstandigheden in de bus, waaronder schimmel, was het niet verantwoord om in deze bus af te reizen naar Deventer. Het vervangend vervoer kwam te laat, waardoor een deel van de wedstrijd is gemist.

NAC betreurt dit ten zeerste en vindt dit onacceptabel. Onze club is een club voor iedereen en de club is eindverantwoordelijk voor deze bussen. Inmiddels heeft NAC alle betrokken supporters persoonlijk benaderd. NAC gaat deze supporters compenseren met een kaart voor een uitwedstrijd naar keuze in de reguliere competitie.

NAC is in gesprek met de busonderneming over het vervolg." aldus de reactie op NAC.nl

Beluister hier de B-Side Rats Podcast: Een tikkie naar het Zuiden

Bron:
B-Side Rats, NAC
16 Reacties
127   22  
Arie

Ook de kosten voor de sfeeractie verhalen + onkosten + gederfde levensvreugde.

Min me maar kapot, maar als dit een bus was geweest waar asielzoekers in werden vervoerd stond het hele land op zn kop en gingen alle actualiteitenprogramma's erover.

16   29  
Kipiani

Moet er over het vervolg eerst met Edelenbos overlegd worden soms ? wat het vervolg is is toch niet zo moeilijk. Een advocaat erop !!!

13   2  
MLBredaaa

Als ik NAC was zou ik deze hele situatie uitbuiten gezien Muijs dit andersom ook doet. Nu overstappen naar een ander levert geen directe winst op. Terwijl nu om compensatie en korting op (toekomstige) diensten vragen mij meer dan redelijk lijkt (zeker icm boete oid bij volgende misstanden).

Dan scheelt het NAC geld.... Naar een ander gaan is wachten tot hetzelfde weer gebeurd lijkt mij.

28   11  
Nummer39

De betrokkenen hebben een deel van het spektakel van de heer Kooij gemist. Teken hier de petitie om hem van de velden te halen! Al 51 keer getekend, laat er meer volgen!

https://secure.avaaz.org/nl/community_petitions/fans_die_van_voetbal_houden_haal_joey_kooij_scheidsrechter_van_de_nederlandse_velden/?oYbEtpb&utm_source=sharetools&utm_medium=twitter&utm_campaign=petition-842228-haal_joey_kooij_scheidsrechter_van_de_nederlandse_velden&utm_term=YbEtpb%2Bnl

21   4  
The Cosmic Gate

Hier kan je toch niet mee weg komen ! Want het is bijna moedwillig mensen ziek maken ! ( willens en wetens)
Als bus chauffeur en manager doe je dit toch gewoon niet .....
Dit is overigens een prima bus om : Mulder en Kooij in te vervoeren . Aangezien deze 2 arrogante kwallen niet meer zijn dan schimmels

127   22  
Arie

Ook de kosten voor de sfeeractie verhalen + onkosten + gederfde levensvreugde.

Min me maar kapot, maar als dit een bus was geweest waar asielzoekers in werden vervoerd stond het hele land op zn kop en gingen alle actualiteitenprogramma's erover.

19   30  
Da Huge

Het kan echt niet zo zijn dat dit met een sisser afloopt. Hier loopt de gezondheid van je klanten in gevaar. Sterker nog, als NAC mag je hier een uitgebreid onderzoek eisen en andere instanties inschakelen. Het is uberhaupt echt van de zotte dat zo'n chauffeur al durft weg te rijden. NAC moet zich hier echt hard in opstellen en zich niet met een paar gratis ritjes vanaf laten komen.
De vergelijking met asielzoekers slaat overigens echt helemaal nergens op en heeft hier ook geen reet mee te maken en is gewoon een domme slachtofferrolvergelijking.

15   6  
Sjak

Ik vind dat er van NAC uit veel te laconiek word gereageerd. Schadelijke schimmels kunnen ernstige ziekten veroorzaken, vooral aan de luchtwegen. Er moet onderzoek plaatsvinden aan welke schimmels de supporters zijn blootgesteld en welk risico ze hebben gelopen. Als dat onderzoek heeft plaatsgevonden, keihard een schade vergoeding eisen. NAC moet lopende het onderzoek zijn zaken met Muijs Scaldis opschorten. Ik vind hier echt de directie laakbaar reageren en zo mede verantwoordelijk.

18   3  
Sjak

Nog even aanvullend voor de mensen die in de bus hebben gezeten, ik zou vrij snel aangifte doen. Volgens mij is het strafbaar om mensen bewust bloot te stellen aan schadelijke omstandigheden. Dan kan er ook onderzoek naar gedaan worden.

19   1  
scheppioni

Wat een schande als bedrijf zijnde zeg !
Geen beste reclame, onbegrijpelijk !

14   1  
Gjoewie

Het is dat het allemaal zo kwalitatief uitermate teleurstellend is, anders zou ik er hard en smakelijk om lachen.
Ik vind schimmelbus al wel meteen de topfavoriet voor het woord van het jaar! :-)

22   6  
Arie

Da Huge

Zeker net zoals de ongeregeldheden rondom NAC-Willem II en kortgeleden Den Bosch-Go Ahead landelijk continu de media haalden en groot werden uitgemeten, maar je over de aanval op de politie in De Geeren met oud en nieuw met vuurwerk, brandbommen e.d. nauwelijks iets hebt gehoord?
Blijf vooral wegkijken.

24   23  
Buurman

Wat asielzoekers hiermee van doen hebben ontgaat me ?
Is verder gewoon wat schimmel van het vocht en enige tijd onverwarmd stilstaan. Met een droge doek haal je het zo weg en dan even warm rijden. Je gaat er echt niet dood van. Busbedrijf moeten zo'n bus natuurlijk van te voren wel even proper maken. Foutje. Zijn ze een keer vergeten. Zullen ze echt wel vergoeden aan NAC. Wat een gejank.

3   7  
Diep Holland

Nu kan NAC , maar dit maal wel op tijd, wellicht ook enige tegenwoordigheid van geest aan de dag leggen over de ultiem beschimmelde ( dus compleet ondoordacht ) aanvangstijd van AZ-NAC.

1 telefoontje van jullie naar het soort van verantwoordelijkheid over het aan jullie overkomen Schimmelvervoer, en de blinde minachting die er uit spreekt , kan via de nieuwe ontschimmelde allertheid , ook Zeist
ontschimmelen , op soortgelijke minachting en niet zien.

Hoop dat NAC de beeldtaal niet weer wegwerpt dmv de minduimpjes.

2   1  
Ad B uit Roosendaal

Hoe kan dit toch gebeuren??

Dit is geen kleinigheidje en ik neem aan dat NAC dat ook vindt.

4   5  
Wouter Van Den berg

Wat buurman zegt.

Gaan we nou serieus zitten simmen over een beetje schimmel? Watjes.

Het is de eeuw van de selectieve verontwaardiging. Mensen die ooit de pislucht onder vak d op de beatrixstraat hebben geroken, zouden hier niet gaan lopen jammeren om een beetje schimmel.

Dit is dus de moderne NAC- supporter... Erg jammer, zou bd zeggen.

3   1  
Gjoewie

Wouter > Niet voor niets dat er nooit iemand op vak D stond...
Ik pieste altijd tegen de heg achter de eretribune. Snap nog steeds niet hoe die heg dat overleefde, want ik was niet de enige die daar stond.

Buurman > Begrip voor je reactie. Maar "gewoon wat schimmel van het vocht en enige tijd onverwarmd stilstaan"? Volgens mij hebben ze achter op het terrein in een hok waar de baas zelf nog ergens een sleutel van moest hebben nog een vergeten bus gevonden, die daar al 33 jaar ongebruikt stond. Toen ze hem probeerden te starten sprongen de kakkerlakken en duizendpoten verontwaardigd uit de bus. De eerste chauffeur kwam tijdens de eerste kilometer jammerlijk om het leven omdat er nog een vogelspin onder zijn stoel zat.
Kortom: die busmaatschappij heeft willens en wetens een ongelofelijk gore bus speciaal voor onze supporters geregeld. Endamoesniemagge!

Maar we kunnen wel wat regelen: we will make them an offer they can't refuse...
We gaan gewoon een keer met zijn allen tegen het kantoor van die busmaatschappij staan piesen. Tenzij ze voortaan fatsoenlijke bussen regelen.

Laad alle berichten na dit bericht in