Wij gaan niet opzij

NAC reikt amateurclubs een helpende hand

Italo

De amateurclubs die gedurende deze voorbereiding een oefenwedstrijd tegen NAC spelen, hoeven niet de volle mep te betalen. Vanwege de coronacrisis hebben veel amateurclubs het financieel zwaar.

Amateurclubs moeten een bedrag neertellen op het moment dat zij tegen een profclub willen spelen. In het geval van NAC is dit niet anders. Volgens Omroep Brabant betaal je als club normaliter 7.500 euro om NAC op het eigen sportpark te mogen verwelkomen. Een bedrag dat vanwege de coronacrisis dit jaar uit solidariteit niet wordt gevraagd aan de clubs.

Amateurclubs moeten het vervolgens qua inkomsten vooral hebben van kaartverkoop en bieromzet. Madese Boys trok bijvoorbeeld de stekker uit hun oefenduel met NAC, omdat men bang was dat vanwege restricties onvoldoende bezoekers op het sportpark zouden zijn.

Algemeen directeur Manders heeft het kostenplaatje gewijzigd waardoor amateurverenigingen minder risico lopen: “We moeten samen uit de crisis komen. De amateurverenigingen zijn het afgelopen jaar op slot geweest en hebben geen euro verdient. NAC wil de amateurverenigingen niet met een enorm probleem opzadelen en we hebben daarom een eerlijke afspraak gemaakt. Als het lekker druk is, is het goed voor de portemonnee van allebei.”

NAC oefende al tegen de Zundertse selectie en RKSV Cluzona. Volgende week treft het in vv Hoeven nog een derde amateurvereniging.

Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
20 Reacties
117   6  
Vreven4President & HyballafurFuhrer

Sympathiek. Precies wat je hiermee wilt bereiken. Dat levert op lange termijn betere relaties op met de regio en die zijn van onschatbare waarde.

26   36  
D’n directeur

Oh hij leeft nog

117   6  
Vreven4President & HyballafurFuhrer

Sympathiek. Precies wat je hiermee wilt bereiken. Dat levert op lange termijn betere relaties op met de regio en die zijn van onschatbare waarde.

33   11  
Nonkel Frans

Heb nooit begrepen waarom amateurclubs uit de regio sowieso NAC moesten betalen......
Goodwill van NAC in de regio mag onderhouden worden.

Nu moet je ondanks NAC seizoenskaart en de trouw betaalde contributies van je kids bij je lokale dorpsclub zo 10 euro entree betalen......omdat NAC zoveel vraagt.

Dat de club een kleine entree a bv 5 euro vraagt is prima om serieus publiek te trekken, maar dit zou aan hen toe moeten vallen. Allemaal vrijwilligerswerk.

NAC heeft zoveel aanhang in de regio laat dit t jaarlijkse PR rondje zijn. Trainen moet het eerste toch. Desnoods verkoop je NAC shirtjes etc aldaar. NAC komt naar u toe!
Maar de clubs factureren, foei.


17   2  
Braze

Tot nu toe geen oefenwedstrijden op "St Willebrord "
(,t Heike) .
Vorig jaar 2 stuks met veel toeschouwers en plezierge atmosfeer.
Komt er dit jaar niks?

13   12  
ome cor

Betalen ze dat bedrag ook voor NAC O21 ?

Nu speelde NAC namelijk maar één helft met (een deel van) NAC 1 en de 2e helft met O21

6   7  
Tip

Prima gedaan. Kweekt goodwill en anders heb je trouwens geen of te weinig tegenstanders.

11   5  
MM

Weg met die vent, snap niet dat “we” het slikken...

3   1  
Nicky

https://m.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=390823

Geen enkele partij wil ADO overnemen..... Just saying

9   5  
Dutchbird

Mattijs Manders grijpt zelfs de prijzen van oefenwedstrijden aan om aan zijn imago te werken. Lijkt me niet het eerste aandachtspunt van een AD van een BVO die in de etalage staat terwijl de boekhouding nog moet worden opgepoetst. Normaliter kunnen Zundert en Cluzona zijn rug roesten.

12   6  
Mathijs Manders fake news

war een lachertje heeft onze ad nu weer bedacht om het eigen straatje schoon te vegen... heel de voorbereiding is qau planning en organisatie in de soep gelopen.... om nu wederom recht te praten wat krom is doen alsof we gek zijn en er nog goodwill mee willen kweken ook.....

Als dit het echte verhaal zou zijn zou je dit vooraf bij de presentatie van het oefenprogramma bekendmaken.....vraag aan de organisatie van vv Hoeven en madese boys maar na hoeveel contact er met NAC vooraf is geweest....

9   4  
Maarten

En ook dat de situatie binnen NAC ik totaal geen zin heb om een oefenwedstrijd te kijken. Normaal vind ik t leuk om wedstrijdje te kijken, biertent je opzoeken en vooral teveel muntjes in je broekzak. Ik ben er helemaal uit. Ben t zo zat de afgelopen 10 jaar. Er komt maar geen eind aan deze waanzin. Zolang de ongeschikte kopstukken blijven zitten heb ik totaal geen behoefte om mijn steun te geven aan NAC. Tenslotte is het ook mijn schuld deze negativiteit rond NAC aldus de grote aandeelhouders en algemeen directeur.

7   3  
Nonkel Frans

@Tip jou mannetje manders: " prima gedaan - kweekt goodwill" is precies zoals manders denkt. Shallow!
Wat fijn dat hij weer een schouderklopje krijgt van jou.
Over welke goodwill praat jij. Goodwill voor manders of goodwill voor de Club?

Want jij vindt dat mannetje manders na alles wat hij gedaan en nagelaten heeft dit wel verdient.?
Een oppervlakkig gebaar vanwege corona?
Iets uit de categorie shallow marketeersakties om het allemaal goed te maken?

Deze actie kweekt helemaal geen goodwill. Niet meer of minder dan NAC al had of heeft in de regio. Die goodwill is van alle tijden.

Toffe afspraken met de cluborganisatie van NAC is fijn en hoognodig. Mannetje manders was sterker geweest als hij die hele betalingsregeling had afgeschaft om principiele redenen. Zie mijn eerdere mail hierover.
Maar dat zegt hij hier niet - hij brengt het als een douceurtje vanwege Corona . Dus straks herleeft die afspraak weer?

Lees de berichren hierboven uit Hoeven etc. Hij begrijpt en respecteert de mensen die NAC maken en dragen niet en hij begrijpt de relatie met de amateurclubs ook niet. Hij jaagt de mensen in NAC bv die het wel weten de deur uit en brengt zijn eigen fremdkorper erin. De afstand tot de regio en ellende wordt zo steeds groter.

Mannetje manders is incompetent. Hij maakt niet zo maar af en toe een foutje.
Hij heeft zijn hand overspeelt - niet de supporters.


3   0  
Henri

@Nicky
Maak je geen zorgen. ADO krijgt echt wel een nieuwe eigenaar, alleen aan het eind van de onderhandelingen, als de tijd gaat dringen worden de duimschroeven, in dit geval door de kopende partij nog even aangedraaid. Ook de Gemeente speelt in deze overgang een grote rol omdat de kopers een lagere huurprijs voor het stadion willen hebben van de gemeente Den Haag.
Ik kan je nu al zeggen dat we dit ook bij NAC gaan krijgen, al zal het dan de verkopende partij zijn die de duimschroeven aan gaan draaien. Want dat het NAC-hart van met name de drie grootaandeelhouders niet zo groot is blijkt wel uit het feit dat er geen einddatum staat op de inschrijvingstermijn. De heren nemen er alle tijd voor en willen het onderste uit de kan. Daarom verwacht ik dat Ons NAC uiteindelijk financieel zal moeten afhaken. Als de eigenaren echt het beste met NAC voor hadden waren ze gewoon met deze partij al serieus aan tafel gaan zitten.

4   7  
Tip

@Nonkel Frans. Ik ben geen mannetje van Manders. Ik ben NAC supporter en neutraal. Het gaat bij u natuurlijk niet om dit bericht dat gewoon positief is maar het zit dieper. Mijn mening is dat nu Manders wegpesten de volgende domme zet van de supporters zou zijn. Dan worden we volledig onbestuurbaar. U antwoord ken ik al. Met Manders wordt er ook slecht gestuurd. Ik vraag me af , uw (opruiende) berichten steeds lezend waarop u al uw wijsheden baseert? Hebt u bijvoorbeeld de jaarrekeningen etc. van NAC al eens bestudeerd ? Ik ben ervan overtuigd dat op deze site een groot aantal supporters totaal niet begrijpt , waaronder u, in welk een gevaarlijke situatie NAC is verzeild geraakt. Maar het verkoopproces zal komende maanden veel duidelijk gaan maken.

6   4  
Tip

.... Uw antwoord......

5   10  
Henri

NAC en met name elftalleider Vervoort heeft van die oefencampagne een puinhoop gemaakt. Zelfs een mogelijkheid om in Hoeven of Oudenbosch geld te verdienen aan een oefenwedstrijd tegen, FC Utrecht, FC Twente of Racing Genk werd niet geëffectueerd. Amateurisme ten top. Ik mag hopen dat dit onder de nieuwe eigenaren wordt uitgebannen

4   4  
Nonkel Frans

@tip focus dan op die cijfers.

En als dan de club financieel de helling afdondert dan kom je wrschlk weer met je ongenuanceerde punt dat dit allemaal de schuld is van de supporters en dan verschillen we weer van mening:
"Wat als, wat als .........."

7   4  
Tip

@NonkelFrans. Ik ga nog een poging wagen. Stel u bent door allerlei gebeurtenissen met uw gezin, in de financiële problemen geraakt. En nu zijn uw zeer rijke schoonouders bereidt iedere keer eind van de maand het schip vlot te trekken tot de toestand verbeterd. Ik begrijp volkomen ; een afhankelijke nederige positie waarin u als stoere kerel zit. U raakt het beu , maar verliest ook de controle, en geeft uw schoonouders ongelooflijk , buiten proporties, hun vet. Het vervolg ; nu zijn uw schoonouders het in 1 klap stik beu. Vanuit hun gezien ; “altijd maar geld schuiven en nog een grote bek toe. Hun dochter moet er nog maar eens goed over nadenken…..”. Even heeft u een voldaan gevoel dat u van zich af heeft gebeten. Proficiat maar dat duurt dus tot het eind van de maand…….. En dit is wat bij NAC is gebeurd. Het kritiek hebben op de tactiek van de trainer mag en die mocht ook pittig worden geventileerd. Maar met een ultimatum dwingen dat de trainer (en AD) weg moest was een brug te ver. Dat was buiten proporties. In ieder geval haakte de eigenaren wel overwogen af. En dat is geen klein maar zeer groot probleem.

3   1  
Ronald

@Henry,

jij twijfelt aan het NAC hart van de drie groot aandeelhouders. Wat denk jij dan wat de rede is dat zij in eerste instantie geld aan NAC hebben geleend om NAC te helpen, dat niet direct terug hebben geëist, vervolgens die vordering om hebben laten zetten naar aandelen, vervolgens geld bijstorten om tot een meerderheid te komen, en daarna nog jaarlijks geld in de club te stoppen. Denk jij echt dat ze alledrie of misschien ook maar 1 grootaandeelhouder de illusie zou hebben gehad al hun ingelegde geld ooit weer terug te zien? Deze mensen hebben er voor gezorgd dat jij en ik nog steeds op de tribune kunnen zitten toen alle andere het af lieten weten. Je hoeft ze niet te bedanken maar ze affikken hoeft ook niet.

2   0  
Nonkel Frans

@Tip je metafoor van de familie is aardig.

Laat ik er een stiefvader aan toevoegen die door de koude kapitaalkrachtige kant wordt aangewezen om de centen van en voor mijn gezin te beheren en die plots zijn eigen kinderen door mijn huis jaagt en hen voortrekt op die van mij. Ook mijn lang verwachte teruggekeerde geliefde broer zogenaamd verwelkomd om het huis te onderhouden maar vervolgens compleet negeert en het huis uit pest.
Conclusie zo gaat het niet. Protesteren helpt niet. Hij luistert niet die stiefvader. Integendeel. Ik moet mijn kop houden maar ik mag wel werken voor de kost en mijn centen bijdragen om zijn kinderen te voeden. En de mijne worden niet aangekeken en krijgen een kruimeltje en vertrekken vol verdriet. Ze voelen zich niet welkom. Mijn hart breekt.
Ik word gierend gek in mijn eigen huis.
Rijke schoonouders wat doe je me aan. Wie is die gek? Hij maakt ons gezin kapot!

Zeg het maar ! Wat te doen. Hij eruit of wij eruit. Geen geld.....nee even een paar jaar niet, maar alles beter dan dit.
Mijn vrienden en eigen familie kunnen mogelijk helpen om financieel en sociaal om dit huis weer een thuis te maken.

Zoiets?

Ultimatum stellen met GEPASTE akties. Hoe durven die supporters?
Of zeg ik dan - hoe reageert de directie hierop? Ga je rond tafel ( want als ze zo verontwaardigd zijn doen we misschien toch iets niet goed en wat bedoelen ze met die gepaste akties - ik ga het ze eerst even vragen) - of bel je meteen de politie en de Telegraaf.?
Wie overspeelde zijn hand? Wie ging er te ver? Waarom en hoe escaleerde het?

Mijn pleit is altijd geweest:
- een aanblijvende zittende RvC zij houden het stuur vast tot en met verkoop.
- interim directeur aanstellen. Evt manders als assistent om due diligence eisen te verzorgen. Geen tekenbevoegdheden meer.
- TD Lokhoff zsm verzoeken terug te keren en in ere herstellen.
- ik pleit itt tot anderen op dit forum niet voor promotie binnen een jaar. Terug naar af en opbouwen. Want financien gaan onderuit.
- ik vertrouw op mijn mede supporters want ik ken ze. Ik ben van hier. OnsNAC is een van onze eigen boeien.

Afstevenen op een financieel debacle. Ja? Maar stop aub met wijzen naar schuldige supporters.
Jij beoordeelt manders alleen op zijn korte termijn financieel beheer. Helaas is dit niet de enige taak in zijn AD opdracht. Pas met een voldoende uitvoering op AL zijn taken floreert een club. Zoals de krant schreef - financieel gezond maar sportief een puinhoop.
En wat is de core business van een BVO sportief floreren of financieel renderen?
Sportief floreren en financieel quitte spelen was goed genoeg geweest voor onze club.
Foute keuzes in je personeels en spelersbeleid en je bent weg met je " gezond" financieel beheer want je zet de toekomst op het spel.
Terugkijken op een jaarverslag is 1 maar laten we eens vooruit af wachten. Over 5 jaar terug kijken wat de periode manders de club heeft gebracht? Dan praten we weer.

De grootaandeelhouders en de RvC zijn er helaas niet ingeslaagd de door hen aangestelde - niet regionaal bekende - directeur te laten floreren.
Misschien hebben ze hem te veel vrij gelaten.
Misschien begrijpen ze niet wat voir AD en mens NAC echt nodig heeft.
Welke opdracht heeft hij meegekregen: Promotiebelofte en nieuwe stadions bouwen? Grootse sponsoren binnen brengen? Was dat de opdracht voor de AD van RvC en grootaandeelhouders? Was dat alles?
(Geen opdracht richting jeugdbeleid. Geen verzoek inzake TD profiel? Geen opdracht richting personeelsbeleid, geen opdracht richting supportersrelaties )
En had deze directeur reeds elders bewezen om zelfs die beperkte taken succesvol uit te voeren ?
Tja als de opdracht uitblonk in kortzichtigheid dan is dat dus een vrijbrief dus om de boel te verheenenweren. En daar wijzen dan de supporters op.
Wie er nu precies schuldig aan deze ellende?
Wie zaait zal oogsten.

Jou rationeel financieel perspectief alleen is niet zaligmakend Tip. Er zijn meer perspectieven die opspelen in een familie die NAC heet:
"Money can't buy you love" !

Goed weekend.

Laad alle berichten na dit bericht in