Wij gaan niet opzij

NAC speelt uitstekend en wint verdiend bij Sparta

Thiestemberg

Een van de taaiere potjes uit de voorbereiding werd op een warme zomeravond omgezet in winst. NAC won uit bij Sparta en blijft zo ongeslagen in de voorbereiding. Wat de overwinning nog mooier maakt is dat NAC de Rotterdammers snel vast probeerde te zetten en ze met name in de eerste helft echt domineerde.

NAC begon de wedstrijd hoog op het veld. De Rooij, Seuntjens, Bilate en Kestens stonden met zijn vieren op een rij naast de verdedigers van Sparta. Daarachter stapte Backs Rutten (later Schouten) en Mashart + middenvelders Haye en Azzagari snel door op de middenvelders van Sparta. Hierdoor werden de Rotterdammers in veel situaties gedwongen tot een lange bal. Waar Marijnissen vaak geen kind had aan Spits Lennart Thy. 

In aanvallend opzicht viel op dat NAC redelijk makkelijk aan de bal bleef, de echte grote kansen werden echter gecreeerd naar balverlies van Sparta. De ploeg van de Graaf probeert dus op de bouwen maar is ook niet bang om in een situatie van omschakeling snel de aanval te kiezen. Opvallend was het feit dat Bilate veel achter de verdedigers van Sparta kroop en met diepteballen in stelling werd gebracht. Seuntjens stond iets lager en fungeerde als aanspeelpunt, hierdoor kon NAC variëren in het aanvalssspel, in tegensstelling tot vorig jaar toen Bilate vaak op een eiland stond. 

De sterke start van NAC resulteerde al vrij snel in een goal (minuut 10). Uit de tweede lijn schoot Azzagari tegendraads voor de goal van doelman van Leer (die de bal licht toucheerde) langs waarna Seuntjens de bal in een relatief leeg goal kon tikken. Een bekroning voor een sterke openingsfase. In de minuten daarna schoot Haye na zelf sterk de bal te veroveren nipt over uit de tweede lijn. 

De nummer 33 was sowieso de beste man van het veld, dat liet hij nog maar eens zien bij de 0-2. Haye ontving in de omschakeling de bal en gaf na een korte dribbel een prachtige steekpass met buitenkant voet op de opnieuw diepgaande Bilate. Die geeft een goede voorzet op Seuntjens die met een intelligent overstapje de verdediging op het verkeerde been zet. De Rooij kon daarna relatief vrij inschieten en schoof de bal koelbloedig langs van Leer.

NAC controleerde de wedstrijd daarna tot de rust. De goal van Sparta in minuut 38 kwam letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen. Bij een relatief ongevaarlijke voorzet kopte een NAC verdediger de bal tegen de rug van een meespringende speler. De bal viel daarna precies voor de voeten van Beugelsdijk die de bal eenvoudig achter Olij kon tikken. 

In de tweede helft was NAC wat minder dominant, trainer de Graaf kan echter wel tevreden zijn over de defensieve stabiliteit van zijn ploeg, met jongeling Marijnissen voorop. Sparta kwam tot enkele speldenprikjes. De grootste kansen was een één-op-één kans van Vito van Crooij die uit een moeilijke hoek op Olij stuitte. Iets later in de wedstrijd was Wynans gevaarlijk met een prachtige volley van randje zestien, ook hierop had Olij een puike redding in huis. Toen er in de loop van de wedstrijd wat meer wisselspelers in kwamen viel de wedstrijd een beetje dood, NAC kwam niet meer in de problemen en speelde de wedstrijd volwasssen uit. 

Na de wedstrijd konden de spelers op een uitgebreid applaus van de supporters rekenen die heel de wedstrijd super vocaal aanwezig waren op het kasteel. NAC speelde in Rotterdam tegen een sterk Sparta-team met veel goede spelers haar eigen spel en dat betaalde zich uit in een mooie overwinning. Na de wedstrijd interviewden wij De Graaf, Seuntjens en Marijnissen, die interviews zijn ookt terug te vinden op onze site. 

Bron:
B-Side Rats
29 Reacties
240   1  
Spartaan92

Wat zijn jullie toch sympathiek. Gezellig op het Kasteel. Hopelijk tot snel in de Eredivisie. Succes dit seizoen!

157   2  
The Cosmic Gate

Mag Haye aub een verbeterd contract krijgen ! Wat kan hij voetballen zeg !
PLZZZ Tom nog een jaartje...ga je geen spijt van krijgen ;)

35   4  
Ad B uit Roosendaal

De voorbereidingen verlopen prima en deze winst op Sparta is goed voor het vertrouwen en de sfeer in de groep.

En deze week zijn er een paar goede aanwinsten bij gekomen.

Nu nog een paar aanvallers/vleugelspelers en dan zijn we aardig compleet voor de start van de competitie.

Het geeft een goed gevoel. Nog meer seizoenkaarthouders zijn van harte welkom!!

22   3  
Ivo

Mooie opsteker, nog zonder de nieuwe spelers en veel jong talent in de ploeg. Heel goed.

Puntje van zorg is dat Rutten weer geblesseerd uitviel. Tegen den Bosch gebeurde dat ook al. Vorig seizoen was het ook al op en af met hem. Hopelijk wordt hij nog fit, maar het begint wel frustrerend te worden.

10   53  
Piet

Zegt helaas helemaal niets. Tis een oefenduel ook voor de tegenstander, dingen proberen / oefenen.

46   3  
MaartenH

In de goal bij Sparta: Benjamin van Leer…. Hahaha

21   0  
Stefan-nac

Als je zoals nu hebt, de kern van vorig jaar bij elkaar houdt aangevuld met versterkingen, plus publiek bij de wedstrijden.. Dan denk ik dat je dit jaar meer kans maakt en zie ik t rooskleurig tegemoet!
En een (veel) betere trainer😉

240   1  
Spartaan92

Wat zijn jullie toch sympathiek. Gezellig op het Kasteel. Hopelijk tot snel in de Eredivisie. Succes dit seizoen!

85   0  
Spartaan1989


Gefeliciteerd heren! Ik weet zeker dat jullie bovenin mee gaan draaien. Bij ons moet er nog wat versterking bij om niet in de problemen te raken. Maar jullie overwinning was volledig terecht.

21   0  
1 van de 2

bedankt RaRa voor plaatsen van link samenvatting.

28   3  
1 van de 2

En ik hoop dat er niemand reageert op berichten van andere supporters die alleen maar bedoeld zijn om een negatieve reactie uit te lokken.
Berichten van spartaan92/1989 altijd welkom.

16   2  
Scheppioni

Gaat lekker, maar hebben we vaker in de voorbereiding al is dat ook weer jaren geleden ..... niet verkeerd maar uit vvv daar gaat het nu als eerste om ! NAC WE FOLLOW !

47   0  
Maarten

Ons NAC moet er ALLES aan doen om Haye binnenboord te houden!!!! Zijn contract opwaarderen lijkt mij een slimme zet!!!!

Zo'n klasbak heb je nodig om te promoveren!!!!

32   5  
Vlag

Dessers lijkt op 2e plan te komen bij Genk. Huren ??

12   6  
Ernie

Haye steekt er met kop en schouders bovenuit. Aan de ene kant wil je zo iemand behouden. Maar aan de andere kant is nu het moment om te cashen. Dat geldt voor Nac maar ook voor Haye zelf.

23   57  
NixNACNix

Lees net stukje van die likkende Blanco. Die komt bijna klaar op Seuntjens. Toen Seuntjens tekende vonden Blanco en Blaauwhof hem te oud en hadden ze meer kritiek, alles ten faveure van Sydney. Want Ralf vertegenwoordigde geen transferwaarde en Sydney wel. Maar dat NAC van paps niks mocht verdienen aan Sydney schreven ze niet. Ik hoop niet dat ze nu problemen krijgen met Pierre nu ze zo positief zijn. Maar goed: Pierre heeft hen niet meer nodig en heeft zijn zin. Steijn is er uit gewerkt ( buiten de natrappende Sydney heb ik geen speler negatief horen praten over Steijn, wellicht de zeur Diego Armando Azzagari) en Sydney is transfervrij weg, de schuld daarvoor is keurig bij de directie gelegd ipv bij hem. NAC mocht van hem nauwelijks iets verdienen aan een toekomstige transfer van Sydney en zou €10k moeten betalen als Sydney niet zou spelen. Raar he dat onderhandelingen dan stuk lopen ? Blanco en Blaauwhof hebben de beeldvorming heerlijk beinvloed. Het enige smetje is dat Lokhoff ook slachtoffer werd, maar in de wereld van Pierre heiligt het doel alle middelen.

10   1  
Dun Diëe

Ik kan alleen afgaan op wat ik heb gelezen en gehoord maar Haye lijkt wel echt de motor van het team. Mocht hij uiteindelijk alsnog vertrekken (en dat begrijp ik in zijn geval heel goed) dan vrees ik dat we een paar plekken op de ranglijst moeten inleveren. Het is te hopen dat hij nog een jaartje bij NAC in een vol stadion wil voetballen om zijn tijd bij NAC goed af te sluiten. Zou toch een beetje een domper zijn na afgelopen seizoen.

De gedachte Dessers te huren wordt ik ook vrolijk van maar het lijkt me heel erg de vraag of hij dat wel wil en of Genk dat wel zien zitten. Die huurt hem liever aan een club in rechter rijtje eredivisie lijkt me.

14   29  
Wtown

Helemaal eens met nixnacnix! Nou is het aan ons om rust te houden bij de club. Dus niet na 2 x verliezen weer gaan roepen dat de graaf en Manders weg moeten. Geef ze de tijd!

21   12  
Kisku

Wtown manders mag nu al weg hoorrrr

21   6  
Geelzwartwit

Bij het interview met Seuntjens bij bndestem mooi om het laatste stukje te zien. Waarin Seuntjens aangeeft niet te kunnen wachten om met de competitie te kunnen beginnen. De zin om met NAC te gaan presteren spat ervan af bij hem. Ik denk dat hij en Bilate de ploeg flink op sleeptouw gaan nemen.

10   2  
Cool hand

Het grootste pluspunt van de afgelopen tijd is dat we eindelijk weer een selectie hebben van normale proporties hebben. Alsof je in de kkd 24 - 30 spelers nodig hebt.

5   4  
Cool hand

'Hebben' is een mooi woord. Kun je niet te vaak gebruiken.

15   10  
ome cor

@NIXNACNIX
Dat geleuter over Pierre en Sydney lijkt me weinig relevant.
Sydney is weg en daarover kun je een mening hebben, net als over de manier waarop, maar het is een gesloten hoofdstuk.

Persoonlijk vind ik Blanco ook een waardeloze NACwatcher. Maar kennelijk heeft de regionale krant niks beters.
Daarbij zijn journalisten die objectief schrijven enorm schaars.

Misschien tijd om niet meer achterom te kijken maar vooruit ?

9   1  
Dun Diëe

Door het ongekende drama van afgelopen maanden lijkt het er op dat de verwachtingen voor aanvang van het seizoen niet bijzonder hoog zijn. De druk is daardoor van de ketel en het lijkt het team bijzonder veel goed te doen.

11   0  
Geelzwartwit

Ik hoop dat Kosiah en Kotzebue zich met Marijnessen goed doorontwikkelen. Dusdanig dat ze snel een echt contract krijgen en ze vast bij de selectie horen. Mooi dat De Graaf aangeeft dat ze zich vooral door te spelen kunnen laten zien en zich kunnen ontwikkelen.

24   9  
Nonkel Frans

NixNac je laatste zin is erg ongepast.
Wat doe je op dit forum als je NAC Nix vindt.
Krijg je thuis te weinig aandacht?

22   29  
NixNACNix

@nonkelfrans, nou nou. Over trainers, spelers en directieleden mag ieder hier (bijna) alles schrijven toch? Of alleen als het de breed gedragen mening is?

Het spel dat door #teamton gespeeld is lijkt verdomde veel op wat zowel Eisinga als Hyballa deden en waar Blanco zich ook lekker voor liet gebruiken. De menigte opzetten tegen dat wat je niet wil. Alleen had je nu niet te maken met een tamme Fries en slappe Belg maar met een Haagse straatvechter. En die steekt terug en loopt met twee jaarsalarissen weg. Sydney vult zijn zakken en vervult zijn droom. Het is hem gegund. De trap na tekent het familietrekje. Pierre gaat weer lekker in de Kuip en bij de NOS zitten, Steijn vindt vast weer een club, Lokhoff zit thuis en wij zitten met een pestbende, beschadigd imago en opstappende aandeelhouders. Tel uit je winst. Hoera, het is gelukt Steijn is out.

De les is: als je met vuur speelt kun je je vingers branden. Eisinga wilde de Belg lozen en werd slachtoffer, Hyballa wilde de Belg lozen en werd slachtoffer.

Nu moest ten koste van alles Steijn eruit en het kamp (#teamton) dat dat wilde brandde zelf de vingers. Al had Manders Steijn natuurlijk gewoon vanwege onacceptabel gedrag buiten moeten zetten. Maar Manders zag dat naar ik vermoed als gezichtsverlies naar het anti Hagenezen kamp. Dan was Lokhoff nog betrokken en dan had Manders verloren. Dat hij nu zelf niet meer te handhaven is zal hij ook wel snappen. Kwestie van tijd.

Ik laat me nu niet verblinden door een helftje aardig spel tegen Sparta. We hebben serieuze problemen. Van hoog tot laag. En daar maak ik me ernstig zorgen om en loop de polonaise niet mee. Een AD die niet te handhaven is, een selectie die niet compleet is, de aandelendans en een totaal ongeschikte woordvoerder van het technisch hart die ook nog maar even wat roept over de sportieve doelstelling. Daar kunnen we hem dan ook op afrekenen toch?

Het is wachten op een volgend bommetje dat ploft. En waarom Manders dat persbericht laat staan is me ook een raadsel en een onnodige bron voor onrust.




20   27  
Tip

Geheel eens met @Nixnacnix. Knap samengevat. Dat niet iedereen dat graag leest is begrijpelijk. Verder heel goed gespeeld door NAC bij Sparta. Dat geeft de burger moed ook al is het een oefenparty.

0   1  
NAC4ever

Nou, zonder Sydney verloopt het vrij soepel tot op heden, niet...... Had niet anders verwacht eerlijk gezegd. Rust in de tent helpt zeker mee nl.

Laad alle berichten na dit bericht in