Wij gaan niet opzij

De Parels van het Zuiden #1 De Verdedigers

Thiestemberg

In de voorbereiding lopen er net als elk jaar wat talenten uit de jeugd mee, maar wie zijn deze jongens? Vanuit de supporters wordt al een flinke poos geroepen om meer doorstroom vanuit de jeugd, gaat dit het jaar zijn dat het gaat lukken? Met BSR hebben we regelmatig oefenwedstrijden en jeugdwedstrijden bijgewoond, hierdoor kunnen we jullie een beter beeld geven van onze jeugdexponenten we behandelen de spelers die het meest in aanmerking komen voor een plekje in de selectie. De eerste editie trappen we af met de verdedigers.

NAC heeft de laatste jaren een uitstekende track-record als het gaat over het opleiden van keepers. Niemzcycki maakt furore in Polen en mocht al ruiken aan het eerste nationale elftal en Bart Verbruggen is nu doelman bij Anderlecht. Een aantal jaar geleden vertrok Tein Troost uit dezelfde lichting naar Feyenoord, hij is samen met Verbruggen jeugdinternational bij Oranje. In de schaduw van al dit keepersgeweld is Pepijn van de Merbel zich steeds door blijven ontwikkelen tot een betrouwbare sluitpost. Hij won in de O-21 de concurrentiestrijd van Ismael Francois en mocht ook vorig seizoen al ruiken aan het grote werk met een paar selecties voor wedstrijden van NAC 1. Ook in deze voorbereiding is van de Merbel er regelmatig bij, het is voor de jonge keeper aankijken of hij derde keeper wordt, deze zomer haalde NAC namelijk een Hongaarse concurrent voor de sluitpost, Marcell Vaits. Van de Merbel is ook nog speelgerechtigd voor de O-21.

Afgelopen seizoen was er al regelmatig plaats voor Milan Vanacker bij de wedstrijdselectie. De kleine Belg die over de gehele rechte flank uit te voeten kwam maakte zijn debuut al in de bekerwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Ondanks zijn kleine postuur maakt hij veel goed met zijn loopvermogen, snelheid en vaardigheid met de bal. Daarnaast is hij fel in de duels. Voor nu moet hij Schouten en Rutten voor zich dulden op de rechtsbackpositie. Al is de eerstgenoemde geschorst voor de competitiestart en verliet Rutten tegen Sparta vroegtijdig het veld, misschien een kans dus voor Vanacker om ook in competitieverband voor het eerste te debuteren.

Centraal achterin nam de O-21 deze zomer afscheid van aanvoerder Darwin Heuvelman. Zijn compagnon Luc Marijnissen scoorde daarentegen zijn eerste doelpunt in het eerste elftal tegen Cluzona. De sterke centrumverdediger sloeg vorig jaar al een team over door als 17-jarige aan te sluiten bij de O-21 en maakte zijn officiële debuut al in de bekerwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Marijnissen is een sterke en redelijk snelle verdediger, een iets minder snelle Ramon Hendriks zou je kunnen zeggen. Tegen Sparta maakte Marijnissen veel indruk door Thy uit te schakelen, later in de wedstrijd kreeg hij wel weer meer moeite. Of Marijnissen al klaar is voor veel speelminuten in de competitie is de vraag, wel is hij sowieso een groeibriljant om in de gaten te houden.

Gylermo Siereveld is een jaartje ouder dan Marijnissen en onder de fans zal hij wellicht al wat bekender zijn dan de eerdergenoemde namen. In de covid-uitbraak van vorig jaar maakte hij als centrumverdediger en zelfs gelegenheidslinksback indruk. Siereveld heeft in zijn tijd in de jeugdopleiding veel leiderschapservaring opgedaan. Daarnaast is hij een redelijk snelle en fysiek sterke verdediger. Siereveld is wellicht nog niet rijp voor een basisplaats maar heeft zeker de kwaliteiten om dit seizoen als reserve mee te draaien. Ook is hij nog maar negentien jaar oud, waardoor hij ook nog speelgerechtigd is voor de O-21. Voorlopig is Siereveld nog aan het revalideren, een blessure die hij vorig jaar opliep speelt hem parten, het herstel gaat minder snel dan aanvankelijk gedacht.

Op Linksback hebben Justin Munezero en Jim Verburgt nog geen kans gehad bij het eerste elftal. Alleen Munezero die vorig seizoen overkwam uit de jeugd van Club Brugge zat vorig jaar enkele keren bij de wedstrijdselectie. Mashart is voorlopig de eerste linksback, met zijn pas 21 jaar is hij ook nog een talent. ‘Jetta’ kwam tot nu toe 36 maal in actie in het eerste elftal. Hierin scoorde hij één keer en gaf hij drie assists, geen verkeerde statistieken voor een back. Toch is hij nooit onomstreden geweest. Ook nu heeft hij te dealen met concurrentie van Michael Maria. Concurrent of niet, Mashart schurkt al een tijdje tegen een definitieve doorbraak aan en dit zou zomaar zijn jaar kunnen worden. 

[Edit, Verburgt en Munezero hebben de jeugdopleiding beide verlaten.]

Bron:
B-Side Rats
Vorig bericht
De klapper van BSR #8 22 reacties
25 Reacties
33   1  
JeePee

Leuke rubriek, complimenten BSR. Benieuwd naar de middenvelders en aanvallers.

Hopen dat de jeugd zijn aandeel gaat hebben in de mix. Ik denk dat Marijnissen Siereveld al voorbij is en hoop echt dat hij de 4e centrale verdediger blijft. Met Adilehou, Rosler en Bakker ben je in het hart verder prima bezet.
Jetta mag van mij de kans krijgen als 1e linksback, maar hij moet wel stappen maken.

Hup NAC!

15   0  
Basje

De broers Verburgt zijn helaas allebei al gestopt bij NAC.

22   1  
Chris W.M.

Justin Munezero is alweer vertrokken en overgestapt naar KAA Gent onder 21.

5   2  
Scheppioni

Dus de lv plek blijft wat de achilleshiel van ons NAC .... die plek blijft wel vreemd, dat moet toch wel in te vullen zijn .....

27   10  
TvB

Maria is er toch ook nog of heb ik wat gemist

7   4  
Rubenac

@tvb

Parels of wel JEUGD

33   1  
JeePee

Leuke rubriek, complimenten BSR. Benieuwd naar de middenvelders en aanvallers.

Hopen dat de jeugd zijn aandeel gaat hebben in de mix. Ik denk dat Marijnissen Siereveld al voorbij is en hoop echt dat hij de 4e centrale verdediger blijft. Met Adilehou, Rosler en Bakker ben je in het hart verder prima bezet.
Jetta mag van mij de kans krijgen als 1e linksback, maar hij moet wel stappen maken.

Hup NAC!

3   8  
Vlag

Ismael François inmiddels naar de kruiken !!

9   9  
Ivo

Marijnissen lijkt me uit dit rijtje het grootste talent. Mashart kan me niet zo bekoren, die kan zeker voetballen maar mist de hardheid die een verdediger nodig heeft.

Vanacker heeft zijn lengte tegen, jammer voor die jongen want anders had hij al meer kansen gehad.

10   4  
Noord Mokumse NAC'er

Jetta blijft een mooi kulleke.

Hopelijk kan hij dit seizoen boven z'n eigen uit stijgen.

Hup NAC!

Vraagje: zijn er uitsupporters welkom bij VVV-NAC? Ik volg 't allemaal niet meer..

Vroeger was dat een mooie away day, lopend van 't station naar de koel.

14   9  
Ere

Ik gun het Mashart van harte maar is simpel weg niet goed genoeg voor betaald voetbal.

14   11  
Wolfmanjack

Mashart, aardige jongen maar te zwak voor dit niveau

12   0  
Breda-Loyal

Als je Mashart ziet spelen laat hij voetballend prima dingen soms zien.

Verdedigend kan het alleen idd wat volwassener.

Naar mijn optiek zal het veel schelen als Jethro wat massa aan zijn fysiek weet te trainen.

Zal zijn vertrouwen ten goede komen en zal hij makkelijker harder het duel aangaan dan dat 50/50 waar hij soms nog op betrapt wordt.

Hup NAC en succes mannen !

17   5  
Ivo

Op linksback is Lassana Faye misschien een optie. 23 jaar, transfervrij vertrokken bij Sparta, waar hij niet veel speelde. Maar wel 135 wedstrijden gespeeld waarvan 55 in de eredivisie. Die is verder in zijn ontwikkeling dan Mashart en frisser dan Maria, die zowat ieder jaar ergens anders speelt.

Verder is de Duitse speler Till Schumacher misschien een optie, via het netwerk van Lokhoff. Opgeleid door Dortmund, speelde vorig seizoen in Tsjechie bij Bohemians, een middenmotor op het hoogste niveau daar.

Manchester City heeft mogelijk de 18e jarige Spanjaard Oscar Tarensi en de ook 18 jarige Josh Wilson-Esbrand uit Engeland in de aanbieding.

6   4  
Tip

Leuke rubriek. Interessant om te lezen. Compliment.

8   0  
Geelzwartwit

Ik ben echt wel blij dat, ook al is het door bijzondere omstandigheden, er nu veel meer wordt geroeid met de riemen die we hebben.
Zolang je spelers blijft halen die net iets verder zijn dan eigen talent breekt het talent nooit snel door.
Goeie hoop op diverse talenten die nu al meedoen. Hopelijk investeert de club nu juist in extra begeleiding van de jonkies. Apart pop programma opstellen ze helemaal klaarstomen nu. Beter daarin echt investeren dan investeren in zogenaamd al meer ervaren spelers. Ze er alleen aan laten ruiken heeft geen zin. Klaarstomen die boel dan zie je in 1 seizoen al wat er nog meer inzit of niet.
Zo hadden we bij Azzagari allang moeten zien of het een dikke ja of duidelijke nee is. Hopelijk is het een jaar van oa doorbraken. En zoals De Graaf al zei. Als je goed speelt ben je oud genoeg

15   5  
ome cor

Mashart is zeer zeker wel goed genoeg voor dit niveau maar moet nog wat doorontwikkelen door speeltijd en vertrouwen te krijgen.

Hij mag wat meer John Smit krijgen qua hardheid en felheid, maar voetballend is hij beter dan Johnny.

Supporters die na elke wedstrijd spelers afzeiken geven jonge jongens ook weinig vertrouwen. Kritisch zijn is wat anders dan afzeiken. Een minder acterende speler naar voren schreeuwen ipv online afzeiken heeft overigens meer mijn voorkeur.
Zie Leigh, kon pas voetballen toen hij (puur spottend, dat dan weer wel) aangemoedigd werd.

Als eerste keuze: Liever Mashart zich laten ontwikkelen in NAC 1 dan Maria op die plek.

7   2  
Ivo

Ik weet het niet Cor, ik vond het vorig seizoen een te zwakke schakel in het team. Maria net zo, eigenlijk triest dat een rechtsback als Rutten of een CV als Hendrikx meer linksback hebben gestaan dan de linksbacks zelf.

Conclusie: NAC moet investeren in een linksback, Mashart zou je kunnen verhuren zodat hij speelervaring opdoet. Maria nog 1 seizoen aanhouden als backup.

5   2  
ome cor

@Ivo
Juist het opstellen van een rechtsback op links komt de ontwikkeling én het vertrouwen van een jonkie als Mashart niet ten goede.

Een zwakke schakel... misschien wel, maar mede dankzij het gebrek aan vertrouwen van de trainer. Dat Steijn geen inpasser is van jeugd, maar vooral blind vertrouwt op ervaring was al duidelijk natuurlijk.

5   2  
TvB

Met Maria en Mashart heb je toch de L-back dubbel bezet @ Ruben, ze schrijven dat er misschien nog een concurrent komt maar met deze 2 is dat onnodig toch .?

4   1  
DenN

Voor Mashart zal dit een bepalend seizoen worden.

Zal nu toch moeten laten zien (indien speeltijd) dat hij constant het gevraagde niveau kan halen. Zo nee, dan doorselecteren.

3   0  
RV

Maria is er ook nog maar voor mij een raadsel waarom hij de voorkeur kreeg. Als Maria en Mashart gelijkwaardig zijn dan verdient de eigen jeugd altijd de voorkeur. Beide zouden het beste renderen in een 5-3-2 systeem maar dat gaan we niet spelen (al hebben we er echt de spelers voor!).

Bilate en Seuntjens in de spits, de Rooij in een vrije rol, drie goede CV's en Schouten en Mashart als diepgaande backs. Het zou op dit moment met de huidige selectie zelfs het beste systeem zijn.

Maarja, bij NAC denken we nog altijd dat aanvallend voetbal betekent dat we 4-3-3 moeten spelen, staat zelfs in een cultuurhandvest maar is natuurlijk volledig achterhaald.

Als we op de huidige manier doorgaan zou een buitenkansje voor de linksback (City huurling?) echt handig zijn. Het is op dit moment de zwakste positie bij een 4-3-3 systeem.

3   0  
Geelzwartwit

Ik hoor nog al eens dat Mashart zo'n lieve jongen is en lees hier ook vaak dat hij harder mag zijn of wat spieren mag kweken.
Ik denk dat je een karakter niet moet willen veranderen. Spieropbouw okay kan. Je bent dan al snel geneigd te denken. Te lief voor een back? Maat meteen denk ik dan terug aan Maarten Atmodikoro die kwam op mij ook over als een hele aardige niet harde speler. Maar die kon door zijn spelinzicht en techniek en af en toe een rush naar voren toch meer dan prima mee in de eredivisie.
Daarmee denk ik dat we niet moeten vinden dat Mashart minder lief is maar juist de andere zaken door ontwikkeld.
En als dat er niet in zit dan weten we dat ook weer.

5   7  
TvB

Kan me nog herinneren dat Mashart z’n man ervandoor liet lopen tegen dordt in blessuretijd. Normaal leg je hem neer ten koste van een rode kaart, wanneer je net als Mashart niks doet ben je wel ongeschikt hoor

2   3  
Vlag

Wout Neelen, hoort die nu ook weer bij de verdedigers, nu hij afgetest is bij den Bosch??

0   0  
Riknac 0164

Hoe zit het met Omar El Mekkaoui?

Laad alle berichten na dit bericht in