Wij gaan niet opzij

NAC tegen Excelsior voor een uitverkochte B-Side

Thiestemberg

Ondanks de sombere seizoenstart gaat de kaartverkoop weer als vanouds. Voor het eerst sinds lange tijd mogen de voetbalstadions weer helemaal vol. Hier maken NAC-fans gebruik van de B-Side is al in zijn geheel uitverkocht namelijk.

Buiten de B-Side is Vak-G ook nagenoeg uitverkocht. Op de Eretribune en Hoofdtribune zijn wel nog wat meer kaarten verkrijgbaar. De hondstrouwe aanhang zal dus ook tegen Excelsior van zich laten spreken. Nu is het de hoop dat de selectie hier hernieuwede energie van krijgt op het veld. 

De stadions mogen dus weer helemaal vol, wel dienen supporters de coronacheck app paraat te hebben bij binnenkomst. Tegenstander Excelsior wist vorig seizoen nog te winnen in Breda, de ploeg uit Kralingen won met 1-2 dankzij doelpunten van Reuven Niemeijer. 

Bron:
B-side Rats
Vorig bericht
Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #89 12 reacties
Volgend bericht
Danny Makkelie fluit NAC - Excelsior 8 reacties
39 Reacties
100   18  
Sjef de gevulde koek

Hopelijk krijgt de B-Side de boel op orde en bouwen de front mannen aan een mooie toekomst zonder tiener meisjes en dronken studenten. Tijd voor actie want het begint ook op dat gebied redelijk lachwekkend te worden zeg.

55   6  
Ere

De enige die een uitverkocht huis verdienen zijn de supporters!

26   2  
The Cosmic Gate

Wij laten onze club niet in de steek

Hoop andere wel ....

12   21  
Johnny1912

3 punten dan en niets anders. ( Moest de afgelopen 4 wedstrijden ook al) resultaat:1 puntje!

15   15  
Tip

Als ze het eerste half uur Excelsior op 0-0 houden komen er voor NAC kansen.

24   78  
Eljé

Nu die belachelijke check app nog weg en dan raakt naast uitverkocht ook nog vol.

12   6  
NAC

Als het ze nu niet lukt om te winnen dan weet ik het ook niet meer.

Zal nooit verloren gaan 💛🖤

41   11  
NAC!!!

In welke tijd hoe dan ook, ziek of niet (hè Manders) WIJ de supporters zijn er altijd!!

Oprotten man, je hebt totaal niets met NAC!!!

20   2  
NAC Vooruit!

Wij zijn NAC!

Al staan we stijf onderaan, nog steeds volle bak!

The only way is up!

100   18  
Sjef de gevulde koek

Hopelijk krijgt de B-Side de boel op orde en bouwen de front mannen aan een mooie toekomst zonder tiener meisjes en dronken studenten. Tijd voor actie want het begint ook op dat gebied redelijk lachwekkend te worden zeg.

21   3  
Redafun

Ik zeg: Seuntjes ‘n verdiende hattrick! 🙏🏻

63   4  
Los Pollos Hermanos

Ook Vak G is inmiddels uitverkocht. Wat zijn we eigenlijk ook een stel idioten.

14   20  
Fred5

Forget it, mannen! Een overwinning is wishful thinking!

0-3

19   24  
Vakkie Zz

Ik blijf lekker thuis

13   10  
Noord Mokumse NAC'er

@ Chef

Zoist kul. Fr0nt76 is zeker zijn sporen aan het verdienen met diverse acties. Chapeau. Ze hanteren een ultras style volgens mij. Hoort misschien ook wel bij het tijdsbeeld.

Ik had het er vandaag nog over met een maatje van Sparta: hoe voorkom je dat je stadion (lees supporters) in 't verval komt. We kwamen er niet uit.

Hup NAC!

4   13  
Scheppioni

Nou Ed, toon nu niet je eigenwijsheid en doe wat je moet doen !!!

10   3  
Enkhuizer rat

Éénmaal wordt de hemel stralend blauw!

21   4  
Mike Zonneveld

Ik kom toch niet voor het voetbal, ik kom voor het gevoel van NAC. En dat is er ook (wel in mindere mate uiteraard) als we verliezen.

NAC is voor mij een combinatie van nostalgie, trots en vrijheid en eigenlijk iedere emotie die er maar is.

48   7  
Fr@nk

Helemaal eens met Sjef de Gevulde Koek.
Loop me dood te ergeren de laatste tijd aan meisjes met naveltruitjes die alleen maar selfies aan het maken zijn, geen 3 spelersnamen kunnen noemen en de slappe lach krijgen als de tegen stander scoort. Ondertussen druk append met hun vriendinnetjes op de Havermarkt die een plekkie voor ze vrijhoudt.
Nee, ik ben geen ouwe lul. Ze zullen niet plots als Real Madrid gaan voetballen. Ik zit na de wedstrijd ook bij Dok 19, maar met de pest in mijn lijf als ze verliezen of trots als een aap met 7 lullen als ze winnen.
Hup NAC !!

16   6  
NAC-till-i-die

Toch weer zin in vrijdag. Hopelijk volle bak en volledige steun voor het team.
En qua sfeer van front dat het meer richting ultras gaat vind ik eigenlijk wel prima. Is namelijk beter dan dat carnavaleske.

12   2  
Noord Mokumse NAC'er

@ NAC till I die

Dat moet iedereen zelf weten idd. Ben zelf meer van 't casual oldskool.

Vrijdag gewoon 3 punten hoe dan ook!

29   1  
Badeend

Even een serieuze vraag van een - blijkbaar - ouwe lul: wat betekent dat, "ultras style" of "casual oldskool"? En wat is het verschil?

Ik ging altijd gewoon lekker naar NAC, met vrienden en bier ("met toeter en ballon"). En als ik er dan was, schreeuwde, zong en floot ik de longen uit mijn lijf voor die gasten op het veld.

Kan dat ook nog?

17   9  
Een ander geluid

Ik begrijp de tegenstanders van de appende meiden met naveltruitjes niet. Ja, ik neem ook wel eens een dochter mee naar de bside..ja ze staat ook wel te appen etc. ...maar inmiddels kent ze de liedjes en heeft ze lol in NAC en onze cultuur. Het maakt de sfeer wat ongedwongener en geeft ook een sfeermix. Niks mis mee...het begint met appen maar een deel is de fanatieke supporters aanhang van morgen. Gewoon koesteren dus !!

7   1  
RaraNAC

Misschien ben ik inmiddels een oude lul, maar wat is typerend voor “ultra’s”?
Ik zie dat echt overal namelijk, maar daardoor zie ik dus niet wat nou de onderscheidende factor is…

Maargoed, ik stond rondom de wedstrijden ook in t Klapcot..
Iedere generatie zo z’n ding zullen we maar zeggen.

5   1  
Rbull

Werkt dat secondary ticketing niet?

7   5  
Lamington

Eljé heeft gelijk, volkomen gelijk zelfs. Idioterie is het.

Verder 'de supporters verdienen zelf een uitverkocht huis' en dat soort borstklopperij..
Jazeker, mee eens. NACCERS zijn over het algemeen wel die-hards. Maar 9 van de 10 loopt hier tijdens een wedstrijd heel hard te zeiken (ik ook hoor, begrijp me niet verkeerd) op haast álle spelers, vinden de sfeer vaak erg kut en hebben een hekel aan 'nieuwe supporters want 'vroeger was alles beter'.

Net als NAC niet meer die club van toffe jongens is, zijn wij zeker niet meer de beste supporters van het land. Dat gaat vicieus hand in hand met elkaar.

54   5  
Bommel

@ Fr@ank Klopt als een bus wat je zegt. Nu zit de B-side volgens mij als ze goed als vol met seizoenskaarten, dus veel losse verkoop zal er niet zijn geweest.
Je kunt een volle B-side onder de huidige omstandigheden op 2 manieren uitleggen. De makkelijste stelling (die we het liefste horen) is dat ze allemaal hondstrouw zijn en de club ook in barre tijden steunen.
Een andere uitleg, die met de huidige bezetting meer voor de hand ligt, is er veel jeugd zit waarbij een wedstrijd van NAC vaste prik is geworden voor een gezellig stapavondje. En deels folklore. Als je die eruit kon schoppen hebben we nog steeds de meeste bezetting van de KKD, maar is het niet meer bijzonder. Ik denk dat we moeten stoppen met termen als 'uniek', 'ludiek' en 'de beste supporters van NL', want dat zijn we al lang niet meer. De 'oude garde' (een heel breed begrip) is al een tijdje vervallen in berusting. Front76 doet verwoede pogingen om te veranderen en te vernieuwen naar de hedendaagse Ultra-beleving die in het Nederlandse supportersland (en in vele andere Europese landen) momenteel de scepter zwaait. Het slaat aan bij de fanatieke jeugd. Nu kun je daar op 2 manieren op reageren. Of (zoals we nu doen) je blijft daar fel op tegen, want 'past niet bij NAC', we willen geen trommel, capo, ontblote bovenlijven, doelpuntentune etc. Of je zoekt een middenweg en staat open voor verandering op vernieuwing op een wijze die bij onze club past, zonder volledig afbraak te doen aan onze tradities.

Vorige week deed onze populaire Twitteraar een poging via een column op fcafkicken om de sfeer bij onze 'geliefde' buren op potsierlijke wijze terecht te stellen. De manier waarop en het tijdstip was best wel ongelukking. Heel voetballand komt al jaren superlatieven tekort over de sfeer in Tilburg. Met als climax Pierre van Hooijdonk gisteren bij Studio Voetbal die de sfeer vanaf minuut één fantastsich noemde. Zij hebben daar een grote groep zogenoemde Ultra's die aan de basis staan van die sfeer. maar hebben daar zeker een eigen saus overheen gegoten, dat blijkbaar aanstekelijk werkt bij de rest van het stadion. Ik vind het überhaupt knap dat zij zich in pakweg 10 jaar tijd van één van de lelijkste eendjes en sfeerloos publiek (Stilburg) hebben opgewerkt tot de top en misschien wel beste sfeer uit en thuis van Nederland. Dan vraagt men zich af hoe zij vorig jaar laatste stonden en nu met een mindere selectie 2e. Dat antwoord is niet alleen Fred Grim, want met diezelfde selectie werden ze het jaar daarvoor 5e. De perfecte chemie tussen publiek en spelers waardoor zij wedstrijden thuis tegen Groningen, PEC en PSV met 1 doelpunt verschil en met hakken over de sloot (onverdiend) winnend afsluiten. Als het serieus mis dreigt te gaan, zoals met Erwin vd Looi, dan zijn ze zo goed georganiseerd dat ze binnen no-time zijn ontslag kunnen afdwingen. Terwijl wij ons al meer dan 10 jaar zonder serieze slag of stoot hebben laten gijzelen door drie non-valeurs.

'Koop lekker een seizoenskaart van de Kruiken' zal hieronder wel ergens in de comments verschijnen. Net zoals 35 jaar geleden toen ik met 3.000 mede-supporters in weer en wind naar veredeld amateurvoetbal keek in de Beatrixstraat, zal die er ook nu in huize Bommel nooit komen. Maar met gekunstelde rivaliteit en die geacteerde haat jegens mensen die toevallig 30 km westelijker dan ik door hun moeder zijn uitgebroed, heb ik niet zoveel.

Vrijdag Excelsior thuis, de ploeg in vorm. Zegt me niet zoveel. We kunnen er van verliezen, maar net zoals thuis tegen ADO net zo goed makkelijk van winnen. Dat is ook de KKD. De huidige resultaten zijn van ondergeschikt belang, de promotiekansen dit seizoen zijn sowieso nihil. Veel belangrijker wie de aandelen gaat kopen. Dat gaat bepalen waar de ambitie van NAC de komende jaren ligt. Ik ben een leek op dit gebied, maar misschien is het een voordeel bij een nadeel dat we zo laag staan in de KKD. Wellicht kan dat iets aan de prijs doen waar de drie NAC voor willen verkopen?? Laten we in elk geval hopen dat er voor de kerst een deal komt zodat de club en het team professioneel gemanaged kan worden voor het volgende seizoen.

Zal nooit verloren gaan!!

6   2  
NAC-till-i-die

Ik zie ultra’s als mensen die erg fanatiek zijn en die hun ploeg steunen dmv toezingen en sfeeracties. Oké, bij nac wordt er ook wel degelijk gezongen en zijn er sfeeracties maar wel op een andere manier. Zo vormen “ultras” samen een groep (zie bv de graafschap die de spinnekop hebben). Bij de bside is er een hele andere chemie, wat natuurlijk onderscheidend is, maar op sommige momenten zorgt dat ook dat er niet als een geheel gezongen wordt. En onthoud dat ultra’s iets heel anders is dan hooligans;)

7   1  
Nac-till-i-die

Volledig eens met @bommel. Dit is de realiteit en persoonlijk denk ik dan ook dat er dingen beter anders kunnen gaan.

10   2  
4hoog

Netjes!! Vergeet niet je vriendin thuis te laten mannen. Of zwaaien naar dr terwijl ze op de hoofdtribune zit, ook prima!

20   5  
F6 oldies

Hahaha... Bommel preekt weer eens een waarheid die we liever niet willen horen.

7   3  
Kipiani

Goeie bal Bommel.

8   1  
RaraNAC

Dat de sfeer de laatste jaren minder is, is inherent aan de ellende bij de club.
Heel soms is er een wedstrijd met de “ouderwetse” sfeer. En waarom? Omdat de spelers dit creëren.

Zodra de 10-15 magere jaren voorbij zijn en we eindelijk weer echt omhoog kruipen, zal je direct zien dat de sfeer mee omhoog gaat.

Dat ze in Tilburg nu zo’n sfeer hebben komt mede door de KkD en het gedegen beleid uit die competitie.

Kijk het van de andere kant: wees verdomme blij dat we zelf na zó veel jaren klappen ontvangen nog steeds massaal komen. Dat zie je nergens.(ook niet bij de buren)

Ja en als vrijdag de wedstrijd weer kut is zit ik ook alleen maar te ouwehoeren met iedereen om mij heen… ben ik dan een slechte supporter??

0   5  
Karel

0-6

4   2  
Dos


Alles valt of staat met prestaties en hoe dit overslaat op de tribune en vice versa. Er werd de laatste jaren in de eredivisie ook vol lof gesproken over ons NAC supporters en hoe indrukwekkend de sfeer was. Zelfs laatst tegen ADO was dat nog het geval.
Ik zit op de eretribune en vond het tegen Emmen eigenlijk ook niet zo verkeerd, niets in vergelijking met jaren geleden, maar je moet dit allemaal wel in perspectief zien.
Ik durf te stellen dat ik met mijn 40+ tot de "oudere"genaratie hoor, maar pakweg 20 jaar geleden stond ik op de B-Side en werd door de toenmalige oudere garde exact hetzelfde geroepen als nu.
Ik snak persoonlijk ook naar de wat meer ruwere sfeer van toen, die komt niet meer terug, net zoals in de jaren 90 en 00 de sfeer van de jaren 80 nooit meer is terug gekomen.

4   4  
Judge M.

@Bommel: Wat hebben mensen in Bergen op Zoom je nu weer misdaan? ;-) .

Verder volkomen gelijk overigens alhoewel ik het persoonlijk niet zo op het moderne capo en trommelgedoe zit te wachten net zoals dat alle ultragroepen tegenwoordig allemaal volledig inwisselbaar in een zwarte hoodie met zonnebril verschijnen. We zijn verdomme GEEL met zwart. En het lijkt erop dat Fr0nt tegenwoordig al dichtbij het veld plaatsneemt. Dat werkt toch een stuk beter om de boel aan te jagen dan vanuit de nok van het stadion.

De grootste reden dat de B-Side en vak G wel uitverkocht maar niet vol zitten vrijdag komt natuurlijk door de lieden die weigeren aan het QR gebeuren mee toe doen. Dat is hun goed recht uiteraard maar ik snap niet dat de optie van secundary ticketing zoals aangehaald door Rbull nu van de NACtickets site verdwenen is. Dat zou NAC toch nog wat gevulde extra stoelen en baromzet kunnen opleveren. Veel compensatiekosten zal dat waarschijnlijk niet kosten want er zullen er genoeg bij zitten die een gratis kaart hebben dit jaar.

Afijn, we gaan het weer meemaken vrijdag. COME ON NAC!!

6   2  
Fritske d'n Olifant

Ik ben zelf niet zo thuis in het hele ultragebeuren. Persoonlijk hou ik ook meer van de manier waarop het voetbal in Engeland/Schotland in de stadions beleefd wordt dan die Zuid Europese en Zuid Amerikaanse taferelen.

Gewoon met je gezicht naar het veld toe met je maten om je heen de wedstrijd beleven. Schreeuwen en zingen om het team te ondersteunen als het minder gaat of je waardering te laten blijken als het goed gaat. Fluiten en schelden bij een onterechte beslissing of een vervelende tegenstander. Een stadion dat massaal oehh en ahh schreeuwt bij een gemiste kans of tot uitbarsting komt bij een goal vind ik het mooiste dat er is. Of die stilte na een tegendoelpunt gevolgd door een massaal gezang om het team weer overeind te helpen. In dat licht snap ik de irritatie bij mensen wel over figuren in het stadion die totaal niet met de wedstrijd of met NAC bezig zijn maar alleen met zichzelf.

Daarnaast proef ik inmiddels de gelatenheid ook wel om me heen bij de zoveelste zaadpot. We zitten inmiddels alweer 10 jaar in een glijbaan naar beneden met een klein hupje in 2017/18 en een bekersuccesje tussendoor. Iedere wedstrijd weer dezelfde taal van spelers en trainer vooraf, gevolgd door een wanprestatie en dezelfde excuses achteraf. Daarom vond ik het juist zo prettig toen we met veel jeugd speelden. Je weet dat die gasten voor een klein contractje staan te ballen, dat ze hun beperkingen hebben en nog onervaren zijn. Dan ben je eerder geneigd om voor hen de longen uit je lijf te schreeuwen dan voor een stel zoutzakken die feller zijn in de contractonderhandelingen dan op het veld in de wedstrijd.

Daarom is de sfeer bij onze buren misschien ook wel zo goed. Daar wordt al jaren met ex-spelers aan het roer op een eenduidige en constructieve manier gewerkt volgens een visie die past bij de club. Dan haal je ook spelers die bij de club passen en bij het spel dat je graag wilt spelen en dat slaat over op het publiek en andersom.

2   2  
die ne gast

Ja, de sfeer kan altijd beter, maar zo slecht als sommigen het hier zeggen is het echt niet.

Als ik naar mezelf kijk, verheug ik mij minder op NAC-TOP Oss dan op NAC-PSV en die houding neem ik mee het stadion in.
Pas als er op het veld wat gebeurt, ga ik meeleven.
Terwijl bij een saaie NAC-PSV ik wel al mijn smoel opentrek. En dat zal voor meer mensen gelden.

Qua 'ultras': prima om het beestje een andere naam te geven, maar waar het erom gaat is dat je ploeg over een dood punt kan helpen als het moet en niet vooral jezelf (letterlijk en figuurlijk) op de borst staat te kloppen. En volgens mij doet Front dat best prima.

1   3  
ton

NAC aub zet brabant niet voor lul met de PAREL VAN BRABANT

2   0  
Ivo

Het begint met strijd op het veld. NAC komt onzeker en twijfelachtig over. Er zit geen overtuigingskracht achter. We zijn veel te kwetsbaar, verliezen te veel duels en leveren de bal te vaak in. Werkelijk alles moet beter, willen we nog een leuk seizoen draaien.

Als NAC 200% NOAD laat zien en de tegenstander bij de strot grijpt, gaat het publiek meedoen. Maar dat zit er niet in. Ik zie aardige, timide jongens. Mashart. Kestens. Kosiah. Vanacker. Van Schuppen. Allemaal fijne knullen, maar gewoon niet klaar voor dit werk. Te lief. Te vaak net iets te laat op de goede plek.

De KKD gaat om er op klappen, je duel winnen en dan zo snel mogelijk bij de goal van de tegenstander komen. Verlies je de bal, dan keer je alle 11 zo snel mogelijk terug. Ik zie gesjok en halve bak verdedigen. Ajax, Emmen en Eindhoven trokken het keer op keer helemaal open. Dat kan 1x, maar toch geen 20x gebeuren? Dan pas je je spel toch aan? Het gaat pas weer lopen als iedereen een stap extra zet. Harder lopen, eerder ingrijpen, sneller omschakelen. Dat is de sleutel.

Laad alle berichten na dit bericht in