Wij gaan niet opzij

Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #89

Thiestemberg

Deze week praten Thijs (2), Ivo en Levien over een bewogen NAC-week. Er werd verloren bij FC Eindhoven en er zijn twee middenvelders op proef. Met name dat eerste punt riep veel negatieve gevoelens op bij de mannen die maandag bij de wedstrijd aanwezig waren. De 89ste editie van deze podcast is dus een mooie gelegenheid voor Levien en Ivo (maar vooral Levien) om hun hart te luchten.

FC Eindhoven - NAC

De volgende blamage in het nog prille seizoen kwam (gelukkig) niet op tv. Ivo en Levien waren aanwezig in het stadion en geven jullie een inkijk in hun ervaring met FC Eindhoven. Daarin werd de selectie kritisch doorgelicht. 

Toch nog versterkingen voor NAC?

NAC verwelkomde twee testspelers in Cagro en Trafford op het trainingsveld. NAC leek uitgeshopt maar mengt zich nu toch weer op de transfer(vrije)markt. Een goede inschatting of een paniekactie?

Bestuurlijke strubbelingen

De overname van de club is nog steeds in volle gang. Ondertussen blijft het onrustig in de top van de club. Manders is door ziekte afwezig en mist daardoor de businessclubavond. Ook bespreken we de aanstaande forumavond.

NAC - Excelsior

Kan NAC zich herpakken na een loodzware avond in Eindhoven? We bespreken de kansen van NAC aan tafel. Ook is deze wedstrijd de eerste waar er weer gebruik gemaakt mag worden van de volle capaciteit van het Rat Verlegh Stadion

Ex-NAC

Van doelpunten voor Belgische Ex-NAC spitsen Dessers en Kudimbana tot het basisdebuut van James Horsfield. De Ex-NAC rubriek geeft ons de gewenste afleiding van het huidige NAC-seizoen.

 

B-Side Rats · Een Tikkie naar het Zuiden Podcast #89
Bron:
B-Side Rats
12 Reacties
41   6  
The only way is up

Zin om weer te luisteren. Terug komend op de vorige Podcast. Vrijdag weer de spelersnamen scanderen tijdens de warming up? Lijkt me een mooi moment om dit terug te brengen nu we weer in een vol stadion mogen.

24   5  
Moppernac

Ik heb bij Unibet wedkantoor 3-0 ingevuld voor de wedstrijd NAC -Excelsior.
Ik blijf er in geloven dat het kwartje een keer de goede kant op valt.

41   6  
The only way is up

Zin om weer te luisteren. Terug komend op de vorige Podcast. Vrijdag weer de spelersnamen scanderen tijdens de warming up? Lijkt me een mooi moment om dit terug te brengen nu we weer in een vol stadion mogen.

16   23  
Marco van bavel

Ik snap niet dat jullie bij de podcast continu de jonkies blijven verdedigen, want die zijn echt slecht!! En ook te klein en veels te weinig body!!

7   5  
Marco van bavel

Voor de rest sluit ik mij aan bij moppernac, het kwartje gaat snel de andere kant opvallen

6   9  
Nicky @moppernac

Je weet dat Unibet geen licentie heeft in NL?

;)

4   5  
Rob

Laten we Haye maar niet meer als controlerende middenvelder opstellen omdat die echt niet kan verdedigen. Haye op de plaats van Malone of op 10 zodat die aan de bal het verschil kan maken en de aanvallers van een goede bal kan voorzien en wellicht ook zelf eens kan scoren.

9   4  
Tip

Uiteraard hoef je met de selectie van NAC van geen keuken club te verliezen. Maar je kunt er uiteraard wel van verliezen. Je dient een tactiek te spelen die past bij de spelersgroep. NAC is opportuun en enthousiast gestart maar dat blijft niet duren. Als NAC wat voorzichtiger en behoudender speelt kunnen we tegen Excelsior punten pakken. Als je tegen Ajax 2, emmen thuis en Eindhoven in de eerste tien minuten al goals tegen krijgt dan deugt de tactiek niet. Bekijk die goals en je ziet waar het fout gaat. Hou tegen Excelsior eerst eens de nul met voldoende mensen achter de bal, het publiek erachter en je pakt minimaal een punt. Krijgen de spelers ook weer vertrouwen van want die weten het nu ook niet meer.

10   1  
nb.vos

In de podcast spreken ze over 'hopen dat we winnen maar ergens goed dat de bom barst'

Ik zou het mooi vinden als alle supporters vocaal de club gaat steunen. Bij de opwarming al van zich laten horen. Enkel positieve en steunend gezang. maar qua spandoeken op vele plaatsen kritiek geuit! Statement met spandoeken / steun met zang. Geen feestend gezang maar steunend.

Dat ze enkel maar kunnen zeggen na afloop over de onvolwaardige steun van de nac supporters, die het totaal niet eens zijn met het beleid!

In mij ogen geef je het dan extra kracht.

1   0  
DJ

Prima podcast!

Hup NAC! #mandersout

3   1  
Robbie Rafello

JZo maar een idee, Luc centraal achterin , Bakker verdedigende middenvelder, Haye plekske doorschuiven en Malone lekker op het bankie. Of zeg ik dan rare dingen.......

0   0  
Lamstraal

Ik wil even inhaken, ik hoor in jullie podcast praten over hoogdruk zetten. Maar volgens mij wilde wij suporters dat wij zo gingen voetballen. Daarom moest Steijn weg. Steijn voetbalde ook gewoon naar de mogelijkheden

0   0  
Ivo

@TIP

Je verdediging is kwetsbaar, dus balverlies op het middenveld of in de aanval is gevaarlijk. Dat gaat het vaakst mis, een middenvelder of aanvaller die met een zwakke pass de bal inlevert en dan de vlugge omschakeling van de tegenstander. Dan heb je op het middenveld met Haye, Malone en Seuntjens ook niet de snelheid om te corrigeren en dan komt het op de jonge verdedigers aan, en is het open huis. Jongens als Kestens, Azzagari, Mashart en Antonia hebben ook niet de kracht om een man uit te schakelen of een duel te winnen.

Dit team heeft snelheid, kracht, conditie en lengte nodig, daarmee pak je punten in de KKD, want je kan blijven omschakelen. Maar het zit er niet in. We hebben lieve jongens, en missen power en snelheid. Ik geloof dat Vanacker nog niet eens de 1m70 aantikt. Voor een verdediger is dat echt niet handig.

Laad alle berichten na dit bericht in