Wij gaan niet opzij

´NAC toont interesse in Jesper Drost´

DeWeesJr

NAC wil zich gaan versterken met Jesper Drost. De middenvelder is transfervrij en dus zou NAC geen transfersom hoeven te betalen aan een club.

Drost kan worden gezien als een zeer ervaren versterking. De middenvelder speelde op Eredivisieniveau al voor PEC Zwolle, FC Groningen en Heracles. Bij deze clubs speelde hij in totaal 182 wedstrijden op het hoogste niveau en 21 wedstrijden in de Eerste Divisie. 

Afgelopen seizoen kwam Drost niet in actie voor Heracles vanwege een knieblessure. De middenvelder hoopt dan ook bij NAC zijn carriere nieuw leven in te blazen. 

Wie overigens denkt/dacht dat BN DeStem de echte primeur heeft/had over het aantrekken van Drost heeft het nog niet de podcast van gisteren geluisterd. In de uitzending werd (door een toevallige ontmoeting) al gesuggereerd dat Drost mogelijk naar NAC zou vertrekken. 

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
24 Reacties
73   1  
Eddy W (BSR)

Voor NAC natuurlijk een speler die eigenlijk onhaalbaar is. Wel een met risico, net als de komst van Van Anholt dat in het verleden was. Als hij zijn niveau haalt en zijn knie weer vertrouwt is het zonder twijfel een van de beste spelers van de kkd volgend seizoen.

21   0  
naclover

vond Jesper Drost bij Pec Zwolle een hele goede speler. Laten we hopen dat we hem halen en dat hij het niveau van Pec kan laten zien

73   1  
Eddy W (BSR)

Voor NAC natuurlijk een speler die eigenlijk onhaalbaar is. Wel een met risico, net als de komst van Van Anholt dat in het verleden was. Als hij zijn niveau haalt en zijn knie weer vertrouwt is het zonder twijfel een van de beste spelers van de kkd volgend seizoen.

11   5  
WillyG

Ik weet het niet zo goed wanneer je hoort dat hij zo lang geblesseerd is geweest en je naar een kleine selectie gaat.

5   2  
Buurman

Zeker halen mits......... Maar niet als er twijfel is over zijn blessure. Dus uitgebreid en goed keuren alvorens te beslissen. Ik vraag me ook af. Drost is middenvelder. Dan is er volgens mij voor Kali geen ruimte meer ? Inzet van het gesprek met hem wordt dus van hem af te komen. Gaat dus zeker geld kosten waar je niets voor terug hebt.

9   0  
Nac bredaa

Prima speler voor KKD als hij zijn niveau haalt

8   0  
Chris W.M.

Knie zal onderwerp van een uitgebreide keuring zijn uiteraard. Maar gelukkig is het geen kruisband o.i.d. geweest. De kans dat dat nog een keer gebeurt is natuurlijk altijd aanwezig. Kraakbeenschade is, mits je rustig aan doet en niet te snel wilt, prima te genezen volgens mij;

https://www.heracles.nl/2019/12/31/revaliderende-jesper-drost-je-wil-altijd-dat-het-sneller-gaat/

10   0  
sjef de gevulde koek

Mits fit zeker een meerwaarde een echte nac speler iemand die er altijd vol voor gaat. Wel weer een klein risico natuurlijk lang niet gespeeld. Maarja anders zou NAC ook nooit in beeld komen voor zo'n jongen zo eerlijk moet je ook zijn.

11   0  
Ivo

Lijkt me een hele goede aanwinst, maar het is wel nodig hem intensief medisch te keuren. Eventueel clausules in zijn contract opnemen, een wat lager basissalaris met bonussen bij een aantal gespeelde wedstrijden. Om je in te dekken tegen blessures.

4   21  
DunErwt

27 jaar, beteken dit dat het beleid van alleen maar jonkies overboord gegooid is?

18   0  
die ne gast

@Dunerwt
Beleid was geen spelers van 30+.
27 jaar kan dus nog prima. Dergelijke redelijk ervaren spelers waren echter vaak onhaalbaar / onbetaalbaar voor NAC en dus werd er terug gevallen op (nog) jongere spelers.
Dankzij Corona worden dergelijke spelers blijkbaar wel haalbaar...
Overigens zou ik 2 dertigers in je selectie (mits met duidelijke meerwaarde) nog steeds prima vinden. Dat rigide vasthouden aan geen dertigers lijkt mij nog een beetje een beginnersfout van VDA. Je ziet dat Ajax e.d. pas Europees gingen presteren toen er echte ervaring werd bijgehaald.

8   18  
RIc

Een middenveld met Verschueren, Haye en Drost klinkt inderdaad leuk.
maar om te promoveren zul je toch een middenvelder moeten hebben die er minimaal 15 in gaat leggen. Ik denk dat deze 3 bij elkaar nog geen 15 doelpunten maken.
Kortom ik denk dat er toch echt een middenvelder in zou moeten staan die tot meer doelpunten in staat wordt geacht.

4   0  
Scheids!

Voetballers kunnen veel teren op lichamelijke kwaliteiten, maar het zit vooral veel in het hoofd!
Als een speler als Drost vertrouwen in zijn lichaam krijgt/ heeft, dan kan deze een absoluut bepalende rol gaan spelen in het komende seizoen.
Die mindset hè ........

0   0  
nakorakel

Mocht Verschueren niet bijtekenen ...

2   1  
Real Robert

@Ric. Je slaat de spijker op zijn kop!
Overigens heb je met Haye en Drost wel een fysiek grotere en sterkere middenvelder erbij nodig. Een stofzuiger met wat meer lengte dus.
Je zou nu uitsluitend met middenvelders zitten met een relatief klein postuur.
Dat is ons probleem nu a jaren! Doorbreek dat eens, Van den A.

5   0  
10Diego

Van een fitte Jesper Drost wordt NAC sterker. Zou mooi zijn!

2   0  
NAC4Ever

Het blijft altijd afwachten hoe het gaat lopen, maar op het eerste gezicht lijkt hij mij een goede speler voor NAC.

8   2  
Henri

Een fitte Drost ie een meerwaarde voor NAC. Echter een speler die een kraakbeen blessure heeft gehad komt zelden of nooit op zijn oude niveau terug en velen krijgen daarna nog regelmatig te maken met blessures aan het kniegewricht. Voorbeelden te over, denk maar even aan onze eigen Mike Zonneveld, hoe vaak is die daarna wel niet geblesseerd geweest maar ook een speler als Strootman heeft nooit meer zijn oude niveau bereikt. Zo zijn er nog velen te noemen zoals Marco Bogers, Ricardo Kishna. Ook nu geldt weer NAC heeft niet het geld om een speler met vergroot risico op blessures en de vraag of hij ooit nog zijn oude niveau zal halen. Niet doen zeg ik. Er zijn/komen genoeg alternatieven beschikbaar de komende tijd. Het risico is sportief gezien (kleine selectie) en financieel gezien (lagere begroting,relatief hoger salaris) gewoon te groot op dit moment. Bij NAC moet op dit moment wat de opbouw van de selectie betreft alles raak zijn. Nu moet de kans op wat voor miskleun dan ook worden beperkt/uitgesloten.

1   0  
scheppioni

Lijkt me geen verkeerde speler, al ken ik hem niet heel goed van het prima zwols tijdperk destijds !

3   1  
Toontje

Eerst goed keuren want dat hebben we al meer meegemaakt.
Wij zijn afhankelijk van spelers die gratis zijn op te halen, met een blessureverleden
Maar we hebben aanvallers nodig...en die zijn er niet...tenminste niet gratis ...en we hebben niets te besteden.

1   0  
Ivo

@ henri

Mee eens, daarom ook uitvoerig laten keuren, en zelfs een proefperiode met piekbelasting is een optie, om te zien hoe hij zich houdt. Maar inderdaad: geen gokjes meer!

0   0  
Dirk

Goede speler met ervaring op eredivisie niveau, hopelijk geen gevalletje Mark Looms/Marcel Koning

0   0  
braze

NAC heef slechte ervaringen met spelers die transfervrij maar na een zware blessure voor weinig binnengehaald zijn.
Misschien valt het deze keer mee.
Maar moet je risico nemen als je de selectie kleiner maakt?

0   2  
Lamington

Vet. Altijd bn destem in eigen woorden overpennen en nu even pochen dat bsiderats als eerste was..

Geen kennis van deze meneer. Maar klinkt met 27 jaar niet verkeerd en met flinke knieblessure weer wel. Niveau halen, inderdaad. Buiten dat net weer een middenvelder laten tekenen en..
Ga NoU eEnS aChTeR eEn SpItS aAn!!

1   0  
Buurman

Henri formuleert het goed. Je moet dit contractueel dicht timmeren. Drost heeft niet veel keus. Hij kan zich weer op de kaart zetten maar hij heeft weinig te eisen.

Laad alle berichten na dit bericht in