Wij gaan niet opzij

NAC treedt toe tot de Vrouwen Eerste Divisie

Thiestemberg

NAC start volgend seizoen met een eigen vrouwenelftal. Het elftal dat in de komende maanden opgebouwd gaat worden zal starten in de Eerste Divisie. NAC heeft Pia Rijsdijk aangesteld als manager van de vrouwentak.

De Vrouwen Eerste Divisie zelf is er ook nog niet lang. Het kwam in de plaats van de beloften Eredivisie. Er zitten dan ook veel jong teams in de competitie. Sparta participeerd wel met haar eerste elftal. Volgend seizoen zal De Graafschap gelijktijdig met NAC toetreden en zijn er dus drie eerste vrouwenelftallen in de competitie. Promoveren is voor deze teams mogelijk, wel uitsluitend via het kampioenschap.

Het vrouwenelftal gaat trainen en spelen op sportpark Heksenwiel, net als de NAC-jeugd. NAC heeft de ambitie om de vrouwen ook enkele wedstrijden in het Rat Verlegh Stadion af te laten werken. Pia Rijsdijk is gemotiveerd om er een succes van te maken:"We horen intens bij NAC, zullen de cultuur van de club net zo uitdragen als het mannenelftal doet, maar we opereren autonoom in alles. We gaan de club substantieel versterken."

De vrouwen van NAC krijgen een geheel eigen operatie om te draaien. Qua financiën, sponsoring en management worden zij een volledig zelfdraaiende organisatie. Met Pia Rijsdijk als manager is er in ieder geval een ervaren leider binnengehaald om dit project te leiden.

Bron:
B-Side Rats, NAC, Amber van Lieshout
66 Reacties
34   8  
Francesco

Ik vind het een mooie ontwikkeling, eindelijk kunnen Bredase meiden nu dezelfde droom najagen als de jongens: Het op een dag mogen voetballen voor NAC.

34   8  
Francesco

Ik vind het een mooie ontwikkeling, eindelijk kunnen Bredase meiden nu dezelfde droom najagen als de jongens: Het op een dag mogen voetballen voor NAC.

0   0  
henkietenkie076

Huh, hier zijn we medio 2019 al mee begonnen toch?

3   3  
Wanny

Goede ontwikkeling mits het niet ten koste gaat van het eerste mannenteam en de jeugdopleiding. Kan me nog herinneren dat dat bij NAC basketbal uiteindelijk wel het geval bleek te zijn.

Dit zal de binding met de regio alleen maar versterken en nieuwe NAC supporters opleveren.

En de promotiekansen zijn een stuk groter dan bij de mannen, want er komen maar 3 teams in aanmerking komend seizoen. NAC, Sparta en Graafschap. Dus 33.3% kans dat we naar de ere gaan!

18   4  
NAC4Ever

Leuk!
Eindelijk kunnen ook meisjes hun droom om voor NAC te spelen gaan najagen.

3   0  
NAC4Ever

@WANNY
Daar komt misschien nog Hera bij.
Zij willen eem nieuwe club worden die zich alleen met vrouwenvoetbal bezig houd.
Bron: NOS

10   3  
scheppioni

Shirtjes ruilen ole ole !!

7   21  
Marco van Bavel

Zonde van het geld!!

3   14  
Ivo

Dubbel gevoel bij. Natuurlijk hoort dit er bij en is een damesteam onwijs welkom. En ik hoop dat supporters daar achter gaan staan zoals geen andere club dat kan.

Aan de andere kant trek je hier amateurclubs mee leeg die de extra leden en inkomsten goed kunnen gebruiken. Want er zal niet alleen een damesteam maar ook meidenteams gevormd worden. Boeimeer en anderen kunnen hun "Girls academy" wel opdoeken. Daarnaast vind ik dat NAC momenteel beter focus kan houden op het vlaggenschip NAC 1.

3   5  
Dun Henk

Zoeken ze nog verzorgers toevallig ?

22   3  
Francesco

Voor de zure mannen hierboven;

“ Financieel gezien staan we volledig apart”, voegt Rijsdijk daaraan toe. “We zoeken eigen, nieuwe sponsors, zogezegd nieuw geld. We horen intens bij NAC, zullen de cultuur van de club net zo uitdragen als het mannenelftal doet, maar we opereren autonoom in alles. ”

16   2  
Wanny

@ IVO

al die amateurclubs bestaan toch ook gewoon nog steeds, ondanks dat NAC een aantal jongensteams heeft?

Ik denk juist dat het de ledenaantallen kan vergroten doordat er in de regio kwalitatief beter damesvoetbal te zien is.

16   5  
Tico

Ik vind het een mooi iets!
Ga ook zeker kijken als ze straks een aantal wedstrijden spelen in het stadion!

4   18  
Bo Nus

Belachelijk dat er niet een team wordt opgezet voor non binairen. Waarom altijd weer denken in termen van man en vrouw. (- :

0   11  
Baosje

ik volg sinds vandaag een cursus masseren , zoeken ze misschien nog een masseur ?

4   2  
raraNAC

Leuke ontwikkelingen.
Wel echt zuur als die dames binnen 1 jaar wél promoveren😉

1   4  
Ivo

@Wanny
Bij het jongens/mannenvoetbal zie je juist teruglopende ledenaantallen. Veel amateurclubs konden dit opvangen met meiden/damesvoetbal. Sommigen doen dat op heel aardig niveau.

Het is wat het is. Ik ben benieuwd met hoeveel elftallen NAC gaat starten en waar het eindigt. En ook waar er gespeeld gaat worden. Want dat is misschien wel een kleine hint voor de toekomst. Toch bij TVC? Boeimeer lijkt vol, in de avonden en op zaterdag is daar geen ruimte meer.

6   13  
SCH1912

Helemaal top!! Kunnen de vrouwen op de tribune mooi naar het vrouwenvoetbal toe! Scheelt een hoop ergernis op de tribunes

8   6  
Peet vak G

@SCH1912 jankbal

5   12  
BP

Hebbe we nie geleerd van NAC-basketbal, ook een fiasco

6   2  
NAC4Ever

@Bp
Die gaat om dezelfde sport als de mannen.

8   9  
Nicky

Ik vind er geen kut aan.... vrouwenvoetbal..

2   3  
Wanny

@ IVO

Ik zou starten met alleen een eerste team. Daarnaast kun je gedurende het seizoen beginnen met centrale trainingen voor de grotere talenten uit de regio.

Dan hou je de kosten ook nog binnen de perken totdat de inkomsten genoeg zijn gegroeid om uit te breiden. Met alleen al een eerste team ben je ook zo 5 ton kwijt als je het een klein beetje serieus wil aanpakken.

4   5  
BasSnelden

Prima initiatief voor het vrouwenvoetbal. Goed dat de finance is losgekoppeld van de mannen. Nac mannen moeten deze zomer gewoon doorselecteren in selectie (zeker already gevuld nu met goede spelers) en staf..

Nu eerst op naar de nummer twee van de KKD. Wraak nemen op Roda thuis, weggespeeld toen in september

4   10  
Theoden King

All aboard the hype-train!

Het roept bovendien de vraag op wat NAC verstaat onder een "vrouw". Daar zijn tegenwoordig nogal wat definities van in omloop.

3   0  
NAC4Ever

@NAC4EVER
20 maart 2024, 12:21

Correctie op wat ik eerder zei. Hera zou mogelijk pas van het seizoen 2025/2026 starten.

12   3  
snippie

Wat een fantastisch nieuws!

Jammer van die anonieme ransballen met hun misplaatste seksistische opmerkingen, het zal maar over je eigen dochter gaan. Stoere kerels zijn het achter hun laptop. Desalniettemin, eindelijk weer voetbal om naar uit te kijken!

7   7  
Henri

Opmerkelijk dat NAC zo kip de voorste wil zijn. Na PSV de tweede club in Noord Brabant met een vrouwenvoetbalafdeling. Eredivisieclub RKC begint er dus voorlopig niet aan.
In Amsterdam vandaag een persconferentie van de oprichting van HERA een club die alleen om vrouwenvoetbal moet draaien omdat alle andere clubs het vijfde wiel aan de wagen zijn.
Bij NAC wordt het een zelfstandige tak binnen de organisatie, maar wie betaalt de aanloopkosten zoals o.a. het salaris van Pia Rijsijk.
Ik vind dat je als bedrijf pas gaat uitbreiden op het moment de eigen bestaande organisatie draait
als een tierelier. Dat dit bij de herentak nog lang niet het geval is, verre van zelfs, weten we allemaal. Begin bij het begin dat is bij NAC=Breda al moeilijk genoeg.

3   3  
Tonn

Zou wat zijn als ze eerder promoveren naar de eredivisie dan de mannen. Naar wie ga je dan kijken.

7   1  
Henri

Bij NAC=Breda stampen ze sneller een nieuwe afdeling uit de grond dan dat ze tot de benoeming van een AD komen. Overigens een AD die ook de AD van het vrouwenvoetbal wordt.

5   3  
Wanny

@ HENRI

Ik kan je redenering wel volgen. Maar NAC=Breda heeft altijd gezegd dat het maatschappelijke hoog op de agenda staat, dus een verrassing is dit niet. Wellicht is het als voetbalorganisatie in de huidige tijd ook wel noodzakelijk om genoeg steun van overheid, bedrijfsleven en achterban te blijven krijgen.

Wat in ieder geval belangrijk is, is dat het in geen geval ten koste mag gaan van de bestaande teams. Blijkt dat wel zo te zijn, dan is het draagvlak direct verdwenen.

Voor het salaris van de manager zal toch al wel een geldschieter zijn gevonden neem ik aan. Je begint toch niet aan zoiets als er nog geen enkele dekking voor is.

2   1  
Hoge Vucht

Ben benieuwd of het lukt om een organisatie op poten te zetten, lijkt me niet gemakkelijk. Zouden ze alleen een eerste en 021 elftal opzetten en voor de rest van de 'jeugd' gewoon samenwerken met de clubs uit de regio?

Ik ga iig wel een keer kijken aankomend seizoen.

6   3  
BredaF2

Mooie toevoeging voor de club. Hup Nac!!

7   1  
Der Wawa

De kans op een feestje op de grote markt is wel behoorlijk toegenomen lees ik. Dat is nog eens positief nieuws!

6   14  
Realist

Stop dat geld verdomme in de selectie van het eerste. Man man man......

3   1  
markenaa

Ze opereren autonoom in alles. Dat geeft ze nogal wat mogelijkheden in de toekomst. Zitten ze in ieder geval niet vast aan de stadionhuur en andere verplichtingen en kunnen ze financieel naar de mogelijheden groeien.

9   4  
Francesco

Realist, leer eens lezen. Man man man....

2   1  
Thierry14

Benieuwd hoe ze in een paar maanden een complete selectie incl staf en bijbehorende scouting op poten krijgen om dit een kans van slagen te geven....

3   3  
Wanny

@ THIERRY14

Je moet ergens beginnen toch? Niemand zal verwachten dat ze vanaf het begin om de prijzen mee gaan doen. Ieder succesje is meegenomen.

6   9  
Realist

Francesco, leer eens denken. Die sponsors hadden dat geld ook in het échte eerste elftal kunnen stoppen. Zorg nou eerst eens dat je eerste elftal daar speelt waar we vinden dat het thuishoort en stabiel presteert op het hoogste niveau. Dan mag je nadenken over dit soort rariteiten. Man man man....

5   5  
Wanny

@ REALIST

Maar misschien willen die sponsors dat geld wel helemaal niet in het eerste elftal stoppen. Ik neem aan dat ze dat anders al wel gedaan hadden. Er zullen ongetwijfeld bedrijven te vinden zijn die zich juist aan zo'n vrouwentak willen verbinden.

Het wordt, naast het maatschappelijke, financieel pas echt interessant als de vrouwentak genoeg geld kan genereren om mee te betalen aan de algemene organisatie, stadionhuur etc.

Ajax had gisteren aan kaartverkoop dik een half miljoen inkomsten. Dus er gaat wel wat in om, maar nog niet als je op het tweede niveau je wedstrijdjes afwerkt op Heksenwiel natuurlijk.

4   6  
Rade

Ja joh. Kom er gezellig bij op Sportpark Heksenwiel. Boeimeer maakt wel weer verder plaats op de velden en in de kleedkamers.

0   0  
Beter de Laat dan nooit

@Wanny
Geen 33% kans op promotie.Als een jong team eerste wordt promoveert niemand.

6   6  
Henri

Pia Rijsdijk gaat dus als manager aan de slag om de organisatie op te tuigen, want ja een AD hebben we nog niet. Waar ik dan ontzettend benieuwd naar ben wat is de achtergrond van deze dame. Wat is haar kennis en kunde om zo'n organisatie op te tuigen en wat is haar ervaring in deze. Of gaat het nog steeds op z'n NAC's van nou, je hebt geen enkele ervaring, maar probeer het maar. De wijze waardoor NAC naar de klote is gegaan.

10   4  
Francesco

REALIST, wat een onzin. Een bedrijf dat NAC, wat al 112 jaar bestaat, nu nog steeds niet sponsort maar wel besluit de vrouwen van NAC te gaan sponsoren aangezien dat beter past bij de doelgroep die zijn bedienen (denk aan Welness centra, bedrijven die verzorgingsproducten verkopen etc etc etc) zijn gemiste inkomsten voor de mannen tak van NAC? Als ze dat hadden gewillen hadden ze NAC allang gesponsord toch? Zo kortzichtig denken, je moet het maar kunnen. Man man man.

6   4  
Francesco

Als ik het zo eens lees moet NAC ook maar stoppen met NAC Maarschappelijk, en een groot deel van de jeugdopleiding opdoeken. Leidt alleen maar af van NAC 1.

4   3  
Charpie

Geloof niet dat Realist van vrouwenvoetbal houdt!
Vrouw vrouw vrouw.

11   6  
ome cor

Mijn eerste reactie na het lezen van de koptekst was: "Ah, dan maken ze meer kans op promotie."

Maar serieus...
Of de dames hetzelfde moeten kunnen doen, bereiken en verdienen en of het niveau vergelijkbaar is of kan worden zijn nog discussies die over het spelletje gaan.

Maar ik vind het nogal sneu, plat en grievend voor de speelsters dat mensen bij het woordje vrouwenvoetbal meteen quasi grappig aankomen met "shirtje ruilen" of zich aanbieden als masseur of verzorger.

Als je die meiden steunt laat dan je geilheid en wens tot betasten of vleeswaren keuren achterwege en ga ze beoordelen op hetgeen wat ze net zo goed willen doen als de mannen, of liever nog beter dan de mannen van NAC nu, namelijk: VOETBALLEN !

En heb je niks met vrouwvoetbal (of met voetballende jeugdspelers bijv.) dan blijft je toch gewoon lekker alleen supporter van NAC 1 ? Ook niks mis mee, is ook een keuze.

6   1  
Charpie

@ Henri;

NAC is helemaal niet naar de klote!
Zal nooit verloren gaan......

Weet niet hoe lang jij al supporter bent?
NAC heeft wel vaker in de Eerste Divisie rondgedoold. Jarenlang zelfs.
Zaten er 1500 man (/vrouw) op de tribune......

5   5  
Charpie

@ Ome Cor;

Reactie naar mijn hart!

8   8  
Ouwe Spionkop

Ach dat vrouwenvoetbal is toch niet serieus te nemen.
Als je Ajax dames of zo tegen een 4e klas amateurclubje laat spelen verliezen ze het.
Maar ze doen maar. Zolang het niet ten koste gaat van het echte werk.

5   4  
RV

Het valt niet te ontkennen dat het vrouwenvoetbal populair is. Ook bij amateurverenigingen beginnen ze op steeds jongere leeftijd en ook bij de senioren zijn er vaak eerder 3 teams dan 1.

Je hoeft als NAC zijde niet voorop te lopen maar ook zeker niet achter te blijven gezien de maatschappelijke functie van de club. Een aparte tak die (financieel) zelfstandig moet opereren, misschien andere sponsoren aantrekt, netwerk uitbreidt, binding van jonge voetballende meiden met NAC, etc.

Ik sta niet te springen om te gaan kijken, maar kan er zeker ook weinig negatieve punten uit halen.

2   4  
Judge M.

Absoluut zeker een levensvatbaar idee. Sinds het succes van de Leeuwinnen zit het vrouwenvoetbal stevig in de lift. Declareert Gerbands nog steeds bij NAC? Ik zou hem eens vragen hoe ze dat bij PSV hebben aangepakt. Daar huist nu ook een autonome damestak + opleiding met een aparte commercieel manager die elk jaar 1 miljoen binnenharkt. Of eventueel een partnerschap mee aangaan om speelsters bij ons te laten rijpen.

Daarnaast is het achterland hier behoorlijk groot om uit te vissen/scouten. Meiden uit bijvoorbeeld Klundert die het goed doen, gaan nu nog naar Feyedinges dus dat zou mooi zijn als die naar NAC zouden komen. En ik heb nog nergens iets over een locatie gelezen maar wellicht dat DSE in Etten-Leur ook een mooie optie zou zijn. Die hebben jarenlang op hoog niveau gespeeld en daar komt nu ruimte vrij nu ze komend seizoen geen eerste damesteam meer hebben. Lijkt me een beter plan dan Boeimeer nog voller proppen..

4   5  
Wanny

@ OUWE SPIONKOP

Marianne Vos neem je ook niet serieus dan?

0   2  
Mollie

Mooi nieuws!

Zaterdag weer eens met de bus, normaal met de auto. Mag je tegenwoordig wat BVO tjes meenemen in de bus?
Alavast dank!

0   0  
Thierry14

@wanny.... misschien eerder moeten beginnen en niet als het seizoen ten einde loopt?? Of ze moeten alles al in kaart hebben, dat zou natuurlijk kunnen...maar dat betwijfel ik?

1   6  
Realist

Ja Francesco, die jeugdopleiding is objectief ook gewoon ruk. Kost veel meer dan het oplevert. Gewoon keiharde feiten. Maar daar zijn deugers niet zo van hè.....

1   1  
Mike Zonneveld

@ Mollie

De bedoeling is eigenlijk van niet maar je wordt niet gefouilleerd bij het binnengaan van de bus natuurlijk. Je kan blikjes bier in de bus kopen voor €1,50 maar die zijn vaak wel op halverwege de heenreis. Als je het gewoon netjes houdt is er natuurlijk niks aan de hand

0   6  
NuAnCe

Een sponsor kan zijn geld maar 1x uitgeven. De vrouwenorganisatie wordt dan wel als aparte entiteit opgezet, ze vissen voor een groot deel in dezelfde vijver qua sponsors.

6   0  
Wanny

@ NUANCE

Wellicht trekken ze wel sponsors aan die vooral geinteresseerd zijn in de vrouwentak. Maar vervolgens ook warm worden gemaakt om de mannen te sponsoren.
En als ze genoeg geld ophalen kunnen ze ook meebetalen aan de algemene kosten die NAC heeft. Waardoor meer geld aan de mannenselectie kan worden bersteed.

7   2  
Charpie

Ouwe spionkop;

Wat een onzinnige reactie.
Dan zou vrouwenhockey, - basketball, volleyball enz enz ook geen bestaansrecht hebben??
Denk jij dan ook voortdurend: die mannen kunnen dat veel beter ?
De wereld prestaties van Femke Bol doen jou ook niks zeker, omdat er wel mannen zijn die sneller lopen?
Trieste tunnelvisie....

6   0  
Charpie

Alles wat geen geld oplevert heeft geen waarde.
Dat is de cynische realiteit van Realist.....

3   3  
Francesco

@Realist

Banzuzi, Verbruggen, van Hooijdonk en van Hecke zijn allemaal vanuit de jeugdopleiding bij NAC 1 gekomen, en hebben ons tot nu toe ± 4 miljoen opgeleverd. Voor Verbruggen krijgen we verspreid over de komende jaren nog eens 2.5 miljoen overgemaakt, terwijl Omgba ook voor miljoenen verkocht gaat worden. En dan hebben we het nog niet eens over de voormalig jeugdspelers van NAC waar we tot in lengte van jaren opleidingsvergoedingen voor overgemaakt krijgen, of doorverkooppercentages voor Banzuzi en van Hecke die ons naar alle waarschijnlijkheid nog veel geld gaan opleveren. De jeugdopleiding heeft zichzelf de afgelopen jaren allang terugverdiend, en zelfs geld opgeleverd. Gewoon keiharde feiten. Maar daar ben jij niet zo van hè.....

6   1  
markenaa

@nuance

Sinds wanneer is het voor een merk of product wat zich op dames richt interessant om een mannen voetbalclub te sponsoren? Het is juist eindelijk eens interessant voor heel veel merken om in de voetbal als merk zichtbaar te kunnen worden. Het damesvoetbal wordt gewoon een compleet andere business. Voetbalsters zijn en worden nog meer influencer. Dames influencers zitten op de tribune etc etc. Een groot deel van de vibe waaraan een oldsskool NAC supporter zich stoort op de tribunes zal bij het dames voetbal er juist voor zorgen dat die voetbaltak razendsnel gaat groeien. Als ze mazzel hebben en sli,m zijn dan nemen ze in het damesvoetbal meteen afscheid van de inworp en maken daar een intrap van of indribbel met 5 meter afstand.

Vroeger had je David Beckham die als 1 van de eersten het gezicht van vele merken werd. Beckham als merk op zichzelf en dat is hij nog steeds, Straks heb je in het damesvoetbal onwijs veel speelsters die het gezicht van kunnen zijn. Kijk eens hoe veel meer aandacht de damestak schaatssport heeft gekregen door een Jutta Leerdam.

En het mannenvoetbal? Dat staat al jaren stil en bol van vastgeroeste oude waarden en discutabel gedrag in in de top van de organisaties. Voetballers spelen theater en liggen huilend op de grond na een duwtje enz enz.
Alle jonge meiden gaan voorbeeldfiguren krijgen en iconen in het damesvoetbal. Jonge meiden bezoeken liever een wedstrijd van een damesteam en influencen daarover op een positieve manier. Het rauwe wat bij voetbal vroeger hoorde? Het gezeik met bekertjes op het veld? Capuchon Hooligans? Niks van dit alles.
Het echte mannenvoetbal? Dat zit straks in een superliga met een paar grote clubs. Wie het meeste geld heeft wint. Geen bal aan, en wedstrijden niet te bezoeken, alles achter paytv.

Mannen kiezen in het voetbal massaal voor geld. En dat geld vloeit rijkelijk in discutabele landen. Vrouwen niet, die gaan nog voor de combinatue sportieve prestaties en geld. En worden nog op de prestaties beoordeeld, op of naast het veld.

Over 10 jaar er niet gek van opkijken dat het mannenvoetbal als branche ingehaald is door het damesvoetbal.
En ja natuurlijk zal het zo zijn dat een mannenteam altijd van een damesteam zal (kunnen) winnen. Maar goed hoe lang is het geleden dat landen uit arabie, afrika, azie op wereldkampioenschappen nog met 5-0 weggespeeld werden?

Overigens heb je zelfs de kans dat de mannelijke tiktok generatie liever naar 11 dames kijkt dan 11 mannen bij een club in de KKD met zaaddodend voetbal en 3 kansen in 90 minuten. Nog een voordeel van het damesvoetbal, omdat het nog niet doodberekend is en de belnagen nog niet zo groot zullen er meer fouten en kansen en doelpunten in het spel zitten. En daarme ondanks een minder niveau wel meeradvendo (aagenaam door vermaak enz ) hebben. En aan inzet ligt het ook niet. Want het damesvoetbal heeft nog alles te winnen.

Voor de dames tak heel verstandig en slim om zich helemaal los van NAC op te bouwen, alleen dan kun je fris en modern je succes maken. Nu NAC nog die zijn eigen boontjes dopt en als de wiedeweerga eens terug naar de eredivisie gaat.

5   2  
Fritske d'n Olifant

Hele mooie en positieve ontwikkeling. Natuurlijk kunnen we cynisch gaan doen of lacherig over het niveau van het vrouwenvoetbal of heel hard roepen dat het een hype is. Maar voetbal is niet exclusief een mannensport. Bij andere sporten als hockey, tennis, schaatsen zie je veel meer gelijkwaardigheid en ik ben er dan ook trots op dat NAC er aan bijdraagt dit ook in het voetbal voor elkaar te krijgen. ADO heeft al heel lang een vrouwentak, terwijl het bij de mannen al jaren kommer en kwel is. Daar door je ook niemand klagen dat het vrouwvoetbal ten koste gaat van aandacht of budget voor de heren.

En als je cynisch zou willen zijn kun je ook zeggen dat dit NAC veel goodwill oplevert bij de KNVB, de lokale politiek en de landelijke publieke opinie. Dat is misschien niet in euro's uit te drukken maar wel heel belangrijk.

3   0  
markenaa

@judge m
Het vrouwenelftal gaat trainen en spelen op sportpark Heksenwiel, net als de NAC-jeugd.

En let op als ze doorgroeien en in de komende 10 jaar meer en meer support krijgen dan beginnen ze met hun eerste kleine eigen stadion op eigen grond. Waarbij de supporters van het damesteam niet eisen dat het op loopafstand van de havermarkt is. De infrastructuur er prima op aangelegd kan worden. Het wellicht tegen Breda aanligt en makkelijk met ov en fiets / scooter te bereiken is. Gesponsord door 1 groot merk wat haar kans nu in het voetbal ziet als hoofdsponsor, misschien wel haar hoofdkantoor er heeft. Een makkelijkere en haalbaardere opdracht voor bijv. Vroijk om uit te voeren. Een Gemeente die er vanuit (voorop lopen als inclusieve gemeente) best oren naar zal hebben om weer eens positief als stad aan een voetbalclub gerelateerd te zijn.

NAC Breda mag straks blij zijn dat deze damesclub ook NAC heet. NAC damesvoetbal heeft nog alles te winnen. NAC herenvoetbal is een struggle for life.

0   1  
Rat076

Leemans dit seizoen niet meer in actie als ik zo het bericht op bn de stem lees.

Laad alle berichten na dit bericht in