Wij gaan niet opzij

NAC verkoopt Niemczycki

Raskolnikov

Karol Niemczycki verlaat NAC definitief. De Parel van het Zuiden heeft de Poolse doelman verkocht en zal spoedig melding maken van de transfer.

Anders dan BN DeStem vanochtend meldde, is Niemczycki niet aan Stal Mielec verkocht. Hoewel de doelman al wel een medische keuring bij Stal onderging, slijt NAC hem aan een andere vereniging. De club zal binnen afzienbare tijd bekendmaken welke club het betreft. Aangezien Niemczycki afgelopen seizoen verhuurd werd aan Puszcza Niepołomice, lijkt het waarschijnlijk dat het om deze club gaat. NAC ontvangt een transfersom en bedong een doorverkooppercentage.

Niemczycki speelde sinds februari 2017 voor NAC. In november van hetzelfde jaar tekende hij een vijfjarige verbintenis. De Pools jeugdinternational debuteerde op 6 mei 2018 als invaller in de uitwedstrijd tegen FC Twente in de Eredivisie. Een paar maanden later stond hij in de thuiswedstrijd tegen Excelsior voor de tweede en laatste keer in NAC 1 onder de lat. 

Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
35 Reacties
139   2  
Cool hand

Als ze Ben maar niet verkopen.

42   3  
geelzwartwit

Succes!

139   2  
Cool hand

Als ze Ben maar niet verkopen.

58   1  
Bart

Overbodig geworden na Verbruggen, beste voor beide partijen! Succes karol!

29   4  
Ivo

Mooi, dan zijn we qua keepers klaar. Tenzij Olij alsnog vertrekt. Met het salaris van Karol kunnen ze Olij en Verbruggen een iets beter contract aanbieden.

24   2  
JN

Een van de spelers van de huidige selectie die het langs onder contract stond. Waar gaat het heen met de club ;-)

Lijkt me een goede keuze van NAC en Karol. Daarnaast klinkt het doorverkooppercentage ook niet verkeerd, al is dat natuurlijk altijd een gokje.

15   15  
Plastieke annemieke

@ ivo

Het heeft geen zin om Olij zijn contract op te waarderen. Die vertrekt volgend jaar gewoon transfervrij en anders pak je er nu geld voor.

Aangezien alle clubs uit de ed voorzien zijn van een keeper nu zal olij gewoon blijven.

Daarbij moet verbrugge gaan speler volgend jaar dus beter die opwaarderen maar niet van dit geld.

Dit geld moet in aanvallers gestoken worden

19   2  
seuter

@cool hand.
Ben is niet te koop,die is onbetaalbaar ,wat die allemaal meegemaakt heeft in al die jaren en heeft bij NAC alleen maar vrienden en is altijd goed gezind.

6   27  
Flieger prins van UT kielegat

Ik las ergens een kleine transfersom
Als dat zo is dan zou dat weer een tegenvaller zijn
Hij heeft toch nog een aantal jaar contract dan zou het logisch zijn dat er een wat hogere transfersom betaald wordt

16   28  
Ouwe Spionkop

Tsja. Ik snapte dat contract toen al niet van 5 jaar(!)
Ik heb die jongen paar keer zien keepen maar was niet onder de indruk.
Even wat anders. Waar blijft de aanvallende versterking? Steijn zei het vorige week zelf: Wat we nodig hebben? Doelpunten, doelpunten.
Stokkers van Van Hooijdonk zijn geen spitsen die er 25 per jaar inknallen.
Zo'n spits in huis hebben is absoluut voorwaarde als je wil promoveren!

26   3  
Chris W.M.

Mag hopen dat een grotere club hem koopt en stalt bij Puszcza Niepołomice. Die hebben, volgens Transfermarkt, in het verleden slechts voor 2 spelers betaald: een keertje € 13.000 en een keertje € 5.000. Voor spelers van vlees en bloed mind you. Lijkt me totaal onzinnig om hem nu al aan die club te verkopen.

33   3  
Martinus

Even over de dagelijkse roep om versterkingen. Steijn richt zich op directe versterkingen. Die hoopt buitencategorie spelers te overtuigen en daarvoor is geduld vereist. Ik snap dat het lastig is, maar we zijn niet in de positie om echt goede spelers te dwingen direct te kiezen.

Laat Steijn maar z'n werk doen. Die wist Rutten ook te overtuigen. Sterker nog, spelers die een buitenlandse club ambiëren en in de middenmoot eredivisie basisspeler waren staan gewoon open voor gesprekken met hem. Dat zegt wel iets, hoor.

Wat Karol betreft is dit voor hem en de club het beste. Er was niet direct uitzicht op een kans bij NAC. Met Olij en Kramer heb je twee prima keepers en net Verbruggen een prima talent er achter. Mooi dat er voor wordt betaald en er een doorverkoop percentage aan hangt.

9   33  
Real Robert

Een doorverkooppercentage bij een deal met een Poolse club. Daar komt dus nooit meer iets uit. Hij wordt later gewoon met gesloten beurs geruild en NAC heeft dan het nakijken. Oosteuropese praktijken.
Het begint nu al: welke club neemt hem nu eigenlijk over? NAC wordt weer gewoon gepiepeld, vrees ik. Maar goed, er komt weer salaris vrij.

18   2  
NaccieNAC

Bennie van Bilzen op de foto, doet me altijd goed! Bennieeee

13   7  
Vreven4President & HyballaFurFurher

Let maar op: dit wordt gewoon een hele goede keeper. Een doorverkooppercentage is dus een goede zet. Hij heeft alles om te slagen en heeft zelfs van Breukelen-achtige trekjes.

10   1  
JanVG

Dit geld gebruiken om contract Verbruggen open te breken en te verbeteren

10   3  
DunErwt

Jammer dat het zo loopt.
Bedankt voor al je inzet Karol!!
Had je graag in het NAC doel gezien.

12   1  
Judge M.

Bedankt voor je voorbeeldige inzet Karol! Het ga je goed!

7   17  
Henri

NAC had op dit moment deze keeper nog niet moeten verkopen. Heeft zich naar het schijnt het eerste jaar goed ontwikkeld en is jeugd international. Bij nog een goed jaar, eventueel bij een andere club en nog wat meer interlands zal hij meer waard zijn dan nu. Bij NAC zijn ze met iedere grijpstuiver tevreden. Het valt mij op dat de meeste BVO's veel harder en beter onderhandelen dan NAC. Zo laten ze alles bij elkaar teveel geld liggen.En dat hebben ze nu juist zo hard nodig.

1   9  
Henri

Kijk dat bedoel ik nou. FC Groningen huurde en kocht daarna Zeefuik van Ajax. Deze wordt nu, na hard onderhandelen en veel tegenstribbelen van Zeefuik zelf, voor 4 miljoen aan Hertha verkocht. Twee miljoen voor Ajax betekent een mooie winst. Bovendien nog een doorverkooppercentage bedongen. Daarnaast inmiddels al zijn vervanger bij Willem II opgehaald in de persoon van Dankerlui.

9   2  
Chris W.M.

@Henri

Op dit moment weten we helemaal niets. Of het überhaupt om koop gaat, welke club, voor welk bedrag, onder welke voorwaarden...

Laten we voordat we de club weer afschieten eerst wachten op wat meer nieuws.

4   13  
Breda

“Er komt weer salaris vrij”.

Karol was verhuurd!! En werd dus al betaald door poolse club.

2   9  
Maarten

Waar hebben we 't over qua bedrag? 50.000? Nog eens 50 bijleggen en Kali buiten trappen.

13   3  
Chris W.M.

@Maarten

Karol is vandaag door de Fortuna 1 Liga zelf uitgekozen als keeperstalent van het jaar. € 50.000 zou ik schandalig vinden, ben alleen wel benieuwd of ons technische hart wel op de hoogte is van de status van Karol in Polen. Ik heb zo'n vermoeden dat men blij is dat dit ' luxeprobleem ' opgelost is en we hem voor veel te weinig van de hand gaan doen....

13   0  
Chris W.M.

Overigens, dat van die status, dat alleen als de redactie gelijk heeft dat hij bij Puszcza Niepołomice tekent. Die hebben geen cent te makken, stationnetje van 2.118 plaatsen, zou een schande zijn als NAC hem daar nu al aan verkoopt.

1   5  
Barry

Grootste keeperstalent van de Poolse 2e divisie. Hoeveel keepers speelden daar van onder de 25? Dat zegt dus niks als de rest allemaal 30 was. Hij is gewogen en te licht bevonden. Daar horen we nooit meer iets van.

9   0  
Chris W.M.

@Barry

Naast Karol hebben nog 9 andere keepers in de leeftijd van18 t/m 22 jaar oud minuten gemaakt in competitieverband. Karol is 1 van de 3 keepers van Polen onder 21.

Snap niet helemaal waarom het nodig is een eigen speler die er gewoon goed op staat in Polen zo naar beneden te halen. Heeft hier de pech dat we een betrouwbare keeper hebben in Olij, en blijkbaar een groter talent in Verbruggen. Dat moet eerst nog blijken overigens, want niemand weet hoe hij nu zou presteren mocht Olij vertrekken en hij voor de leeuwen gegooid wordt.

Gezien zijn status in Polen moet NAC hier gewoon een ton of 3 uit slepen, met een doorverkooppercentage van een % of 15. Anders gewoon lekker nog een jaartje uitlenen en laten rijpen, dan vang je er volgend jaar nog meer voor.

8   0  
Eljé

Chris het feitenkanon is in vorm!

:-)

3   3  
Barry

Het is geen eigen speler meer. Bart Verbruggen moet na van Hecke onze topper worden. Karol kon helaas niet tippen aan dat niveau. Ondanks zijn goede prestaties in de Poolse 2e divisie.

0   0  
Uit je Naaht

@ Chris W.M.

"ben alleen wel benieuwd of ons technische hart wel op de hoogte is van de status van Karol in Polen".

Daar ga ik wel vanuit. Hoewel we hier natuurlijk met ons eigen NAC te maken hebben (en dus wel gekkere dingen meemaken dan een gebrek aan kennis over je eigen keepers) zou het vrij bizar zijn als NAC niet zou weten hoe Karol in de (Poolse) markt ligt. Als ik mijn telefoon tweedehands verkoop Google ik zelfs even wat onderzoek naar hoe gewild die telefoon op dat moment is. Zou betrekkelijk crazy zijn als NAC niet op de hoogte is van de status van een speler die al 3,5 jaar een contract heeft (dat bovendien nog twee jaar doorloopt). Je verkoopt toch geen jeugdinternational met een lopend contract zonder je te verdiepen in diens marktwaarde? Het salaris van Karol zal zeker niet torenhoog zijn, dus echt een (luxe)probleem zal NAC bovendien niet in hem zien.

Als NAC hem inderdaad verkoopt aan een laagvlieger zonder budget ben ik wellicht wat te goed van vertrouwen (wat bij NAC zelden een goed idee is, want dat wordt beschaamd), maar ik vraag me in dit geval wel af wat jou doet twijfelen aan of NAC op de hoogte is van de status van een van diens spelers.

3   1  
Henri

@Chris W.M
Beste Chris in de post aan mij bekritiseer je mijn reactie en daarna schrijf je aan anderen zo goed als hetzelfde wat ik zeg. Maar no hard feelings, ik lees je goed onderbouwde posts graag.

4   0  
Chris W.M.

@ HENRI

Mijn excuses, je hebt gelijk. Heb ondertussen de twee clubs waar Karol aan gelinkt wordt beter bekeken en daar wordt ik niet vrolijk van. Dat zijn geen clubs die tonnen betalen voor spelers. En aangezien Karol vandaag dus uitgeroepen is als meest talentvolle keeper van de eerste divisie in Polen mag je dat er best voor vragen.

In het vorige topic werd hij ook gelinkt aan Wisla Krakow geloof ik. Dán zou ik het wel begrijpen; zij kopen Karol, hebben ook de centen, en lenen hem uit aan 1 van de hierboven beschreven clubs. Maar Karol rechtstreeks overdoen aan die clubs; nooit doen.

0   0  
Spionkop

Jaja!!!! We hebben een doorverkooppercentage in de tas!

NAC eindelijk de 90s aan het verlaten?

Prima voor alle partijen, wens hem veel succes. Is een goei ventje hoor ik links en rechts.

1   5  
Nr. 20

@Chris WM ik vind je stukjes leuk om te lezen met al dat uitzoekwerk. Tot zover ok maar ga hier nu niet het orakel uithangen wat goed of slecht is zonder alle ins en outs te kennen...dat siert je niet vind ik.

1   0  
076

NAC heeft geen TD. En een trainer heeft nu niks aan deze speler en wel aan centen.
Lange termijn speelt nu niet bij NAC. Of dat goed of slecht is zal moeten blijken.

0   0  
Theo

Hallo
Wij zijn professionele handelaren, die wekelijks forex en binair voor investeerders verdienen, vertellen u graag meer over ons investeringsplatform waar u slechts $ 200 kunt investeren en wekelijks $ 2000 kunt verdienen. Veel mensen hebben al eerder van dit investeringsaanbod geprofiteerd. en tijdens dit convid-19-virus, als u financiële moeilijkheden doormaakt als gevolg van dit coronavirus en u heeft hulp nodig bij het betalen van rekeningen, kiest u gewoon een geschikt investeringsplan voor uzelf en begint u wekelijks winst te maken

$ 500 om in 7 dagen $ 5.000 te verdienen
$ 1000 om in 7 dagen $ 10000 te verdienen
$ 5000 om in 7 dagen $ 50000 te verdienen

Neem nu contact op via WhatsApp om uw investering te starten: (12166263236)
e-mail: [email protected]gmail.com


Laad alle berichten na dit bericht in