Wij gaan niet opzij

NAC verlengt contract trainer De Graaf niet

Das Phantom

Edwin de Graaf staat volgend jaar niet meer voor de groep in Breda. Het contract van de trainer wordt niet verlengd. Dat heeft de club zojuist bekend gemaakt via de officiële kanalen.

De Graaf werd aan het begin van afgelopen seizoen aangesteld als hoofdtrainer nadat Maurice Steijn was vertrokken uit Breda. Tijdens de voorbereiding was hij al eindverantwoordelijk voor het eerste elfal en later liet de club ook weten dat De Graaf het seizoen af zou maken als hoofdtrainer. 

NAC was voor de oud-speler van de club zijn eerste klus als hoofdtrainer. Zowel sportief als persoonlijk was het een roerig jaar voor De Graaf. Sportief wist NAC niet te overtuigen en werd de club uitgeschakeld in de eerste ronde van de play-offs. "Gezien de sportieve prestaties en de ontwikkeling van de spelersgroep van afgelopen seizoen heeft de club de keuze gemaakt om het aflopende contract van Edwin de Graaf niet te verlengen", laat de club daarover weten. 

Op persoonlijk vlak kreeg De Graaf een harde klap te verwerken: er werd een tumor gevonden. Eind april kwam de trainer met goed nieuws, want hij werd door zijn artsen schoon verklaard. "NAC heeft erg veel bewondering voor de werklust en de positiviteit van Edwin tijdens deze moeilijke periode", aldus de club. 

Edwin, succes in je verdere loopbaan en veel gezondheid toegewenst! 

Bron:
B-Side Rats, NAC
95 Reacties
240   20  
Henktietenkie076

Jammer voor Edwin. Heeft met een matige selectie als beginnend hoofdtrainer direct een moeilijk jaar gehad waar hij op wordt afgerekend. Gun hem een mooie nieuwe stap


Stijn Vreven, kom er maar in!

40   25  
Bas

Edwin bedankt.
Succes bij sparta

7   39  
Vrolijke karel

Told you so

240   20  
Henktietenkie076

Jammer voor Edwin. Heeft met een matige selectie als beginnend hoofdtrainer direct een moeilijk jaar gehad waar hij op wordt afgerekend. Gun hem een mooie nieuwe stap


Stijn Vreven, kom er maar in!

74   4  
Scheids!

Hoe jammer ook, met deze trainer scoor je een laag rendement!
Bedankt Edwin voor jouw inzet en positiviteit en veel succes bij jouw volgende uitdaging!
En ook gezond blijven kerel!

67   4  
Fan uit Zevenbergen

Edje Bedankt

18   96  
Rubenac

Gelukkig !

28   12  
ssje

Bedankt Edje... maar dit was te verwachten. Benieuwd wie het nu gaat overnemen dan.
Stijn Vreven zou geweldig zijn maar die gaat het echt niet doen denk ik.

54   10  
Fred1

Uiterst sympathieke kerel maar niet zwaar genoeg bij een moeilijke club als NAC.
Als NAC verstandig is schuiven ze Molenaar door of terugpakken op oude successen Vreven of Hyballa.
Nu Visser nog wieberen en op zoek naar een goede assistent, laat Lurling maar zitten die kan straks ook zijn ei beter kwijt.

59   5  
JN

Gezien de omstandigheden: organisatie, selectie en prive, best een redelijke prestatie geleverd in z’n debuutjaar. Wel te weinig aanknopingspunten om te verwachten dat ie komend jaar meer uit de groep gaat halen. Geen onlogisch besluit.

Bedankt voor alle inzet, Edje. Succes bij je volgende klus!

107   5  
Fcsp

Ik snap de beslissing en zo werkt de voetballerij nu eenmaal. Maar Edwin valt niks te verwijten en kan als een van de weinige trainers met opgeheven hoofd vertrekken uit Breda. Succes verder Edwin!

37   12  
Pietje Saaman

Graham Arnold

30   2  
PietP

Bedankt en succes in de toekomst Ed!

66   3  
Willem 4,5

Je moet nog het een en ander leren Edwin, maar dat is ook niet erg. Vind het al heel erg knap dat je met zo,n selectie die overliep van prutsers en non voetballers de nacompetitie gehaald hebt. Het ga je goed met je volgende stap in je loopban en vooral blijf gezond, dat is uiteindelijk het belangrijkste, 100% belangrijker dan voetbal, dat is dan slechts bijzaak.

31   3  
Martinus

Edwin bedankt! Van mij had je mogen blijven, wel in een andere rol. Je hebt een ondankbare taak gehad en ook persoonlijk geen makkelijk seizoen gehad, had niet graag in je schoenen gestaan.

Ik ben benieuwd wat de plannen nu worden.

15   2  
NAC4Ever

Gezien zijn persoonlijke omstandigheden als de omstandigheden van de club vind ik dat hij het niet slecht heeft gedaan.
Maar ik vind ook dat er niet alles uit de selectie is gehaald. Hopelijk kan de volgende trainer in betere omstandigheden werken en er wel alles uithalen.

De Graaf, bedankt voor je inzet en succes in de toekomst!

10   33  
Nacman

Edje bedankt nu de combinatie vreven hyballa.

10   3  
Sankah

Niet onverwacht. Edwin, bedankt!

27   7  
Tegel

Dit ligt niet aan Edje. Maar als je op 0 begint waarom zou je met het oude doorgaan als het contract afloopt? Prima beslissing en Edje kan gewoon assistent van maurice worden en later op eigen benen gaan staan of eens strandtent beginnen. Bedankt Edje , altijd keurig geweest tegen over supporters en pers. Aan jou lag het niet. Maar een droomhuwelijk was het sowieso niet.

18   4  
Bekerkampioen

Bedankt Edwin ! Het was voor jou niet makkelijk dit jaar!

Dit klinkt als een zachte landing voor Jou Waarschijnlijk heb jezelf ook aangegeven om weg te willen . Mijn vermoeden is dat hij naar Sparta gaat, wat ook prima is !

10   38  
Ernie

Heeft het naar zijn mogelijkheden aardig gedaan. Wel begrijpelijk dan er voor een ander wordt gekozen. Hopelijk iemand zonder NAC verleden. Nu Lurling er nog uit heeft 0.0 bijgedragen, heeft net zo goed gefaald.

52   6  
Cees-2

Ik koester een bepaalde sympatie voor deze NAC-man. Voor zover ik kan beoordelen een gentleman. Een echte sportman, warm, openhartig, blijf a.u.b. zo. NAC zal dat zeker ook delen. Hij heeft het opgepakt, een bijzonder moeilijke opgaaf en heeft dat naar behoren gedaan. Mist momenteel een bepaalde hardheid, denk ik? Maar van mij had hij ook mogen blijven, maar ik begrijp dat er op bepaalde vlakken (qua aanpak) nog wat tekortkomingen zijn bij hem. Edwin werk daar keihard aan, maar blijf als mens exact zoals je bent. Hopelijk zien we je met meer ervaring in de pocket nog eens terug. Veel succes daarin.

12   2  
Nac

De sportieve prestaties zijn niet goed geweest, dit licht niet alleen aan de Graaf.

Ik heb wel het gevoel dat er niet echt een spel idee was. Ik kon het in iedergeval niet ontdekken.


21   1  
Een ander geluid

Bedankt voor je inzet Edwin ! Je bent een sympathieke kerel. Zeer correct heb je na iedere wedstrijd over je plan en onze club gecommuniceerd. Je had zelf al aangegeven dat je alleen als hoofdtrainer verder wilde bij NAC. Het is beter voor jou en beter voor de club met een ervaren nieuwe trainer te starten.
Succes met je verdere loopbaan en wellicht tot ooit !

Off topic, ik lees dat Van Hecke is geselecteerd voor Jong Oranje en speler van het jaar is geworden bij Blackburn Rovers. Mooi om te lezen !

13   25  
Nr. 20

En jawel ‘kenners’ zijn er weer hoor! Benieuwd hoe lang nieuwe trainer het bij jullie goed doet. Bah bah.
Gegeven de omstandigheden zowel bij nac dit seizoen als privé prima prestatie geleverd Ed! Wanneer begrijpen ze nu eens hier dat dit eigenlijk niet normaal is. Maar van de zijlijnen achter je toetsenbordje lekker belangrijk doen en beter weten. Ed ga je goed!!

14   2  
NAC!!!

Succes en veel gezondheid toegewenst.

Het was zeker geen cadeau als (onervaren) trainer, om met deze zeer zwakke selectie iets te forceren.
Toch bedankt voor je enorme inzet en ondanks de verschrikkelijke ziekte steeds op de club te willen zijn, dat zegt ook heel wat.
Als alle spelers uw mentaliteit gehad hadden had er mogelijk meer in gezeten.

Nogmaals, veel succes Edwin!!

Bedankt.6   22  
Peer

Geen oud nac’er hoor.
Veelal vergane glorie.

17   2  
Reflektor

Begrijpelijk dit ....wel een groot en geweldig mens die Edwin.....succes ed .

19   2  
Patje

@Rubenac
Waar slaat dat op? Kin je geen beter tekst verzinnen. Edje heeft alles gegeven wat hij in z'n mars had. Edje succes in je verdere loopbaan.

9   0  
Tegel

Ik voel een polletje aankomen;

Wie wordt de nieuwe trainer?
Of wie willen we als trainer? 🤪

13   1  
Bp

Met beperkte spelers lang meegedaan naar sportief succes. Een lange lastige privé tijd gehad maar gelukkig daar bovenop gekomen, belangrijker dan het spel met de bal.

Edwin bedankt en succes, waar dan ook, in je verdere carrière.

Hopelijk krijg je ook nog een mooi, verdiend afscheid in het nac stadion

20   4  
Ivo

Om te beginnen was het een rotklus. Een uitgeklede selectie, opgevuld met jeugdspelers. De beste spelers, Haye en Seuntjens, vertrokken halverwege. Daarnaast waren er een hoop blessures en spelers die maar niet fit raakten.

Maar de Graaf bleef ook klooien met formaties, opstellingen, spelers die niet meekonden moesten toch spelen, en soms andere spelers werden weggezet op vreemde posities. Er was geen lijn in te ontdekken.

Het was een ondankbare taak. Maar toch had er met een stevigere trainer wat meer ingezeten.

7   14  
Scheppioni

Een niet ervaren iemand naast Ed heeft hem genekt, een prima assistent dat had wel eventueel gewoon gekunnen vind ik...... het ga je goed Edwin !💛🖤

12   19  
naxioma

Begrijpelijk besluit van NAC. Edwin, bedankt voor je inzet en veel succes in het vervolg van je trainerscarrière.
Hopelijk krijgt Hyballa een tweede kans bij NAC. Zijn eerste periode was te kort, maar wat hij in die korte periode liet zien was indrukwekkend. Dat smaakt naar meer. Er werd met vertrouwen vooruit gevoetbald op basis van een helder spelidee en ook de resultaten mochten er zijn. Bovendien is hij een cult-trainer die perfect bij NAC past, zeker als hij gemanaged wordt door een volwassen evenwichtige TD met niet al te lange tenen. Ik zie Hyballa veel liever dan Vreven die met goed spelersmateriaal mijns inziens matig gefunctioneerd en gepresteerd heeft. Graham Arnold zou natuurlijk een alternatief kunnen zijn, hoewel dat ook omgeven is met meer onzekerheden.

5   12  
Het spook

Bp

Lang meegedaan voor succes??

We waren in de winterstop al uitgeschakeld voor plek 1 en 2???

Hoop dat je sarcastisch was, anders heb je het iq van een bierviltje.

Succes Edjuhhh! Hopen dat je nog ergens aan de bak komt als hoofdtrainer!

6   15  
Rubenac

@Patje

Dit is mijn mening over zijn presteren.
Tevens weer een stukje Den Haag minder.

9   1  
Ouwe spionkop

Mooi zo, opnieuw beginnen.
Fijne vent, maar te amicaal met spelers en tactisch heel zwak.

14   59  
Billy Bonus

NAC=Breda is lokaal gerommel in de marge.

Lokhoff of Karelse voor de groep. Dat is wat het volk wil.

10   1  
Marti

Edwin wat iedereen er ook van vinden mag , hoe je het ook gedaan moge hebben bjij NAC , in mijn denkwijze heb je het redelijk gedaan met het matriaal wat je tot je beschikking had. Al had ik ook wel graag gezien dat je spelers had moeten laten spelen op de positie waar ze zich het beste thuis voelen bij voorbeeld op links met De rooy , maar ook hiervan heb je toch wat van in je rugzak mee genomen naar je volgende stap ,en daarom wens ik je het allerbeste toe in je volgende stap als assistent of als hoofdtrainer , die keuze maak je zelf !

8   11  
Bredaaaaa

Vaarwel Ed. Je was een waardige NAC trainer. 1 van de betere. Jij vertoonde NOAD als geen ander! Hopelijk kom je over paar jaar terug! The Legend!

37   13  
Ernie

Onbegrijpelijk dat hier de naam van Hyballa weer opduikt. Dan heb je echt onder een steen geleefd.

6   17  
Bp

Hoop nie op Molenaar, alhoewel Pietje Paulusma helemaal hoteldebotel van hem is, maar Stijn Vreven of Fred Grim

4   68  
Bredaaaaa

Gert Jan Verbeek is gespot bij het stadion.

11   1  
Nac

@ BREDAAAAA

Haha dat is een type Maurice Steijn die alles zelf wil bepalen.
🤣


8   12  
Scheppioni

Ik mag toch aannemen dat die pipo's assistentje visser ok zeker mag moven !!!
Want Ed is wel betere assistent en NaCCer dan die visser !!

6   19  
Breda-mike

@ BREDAAAAA

naar het schijnt liep andries jonker vanmorgen het rat verlegh stadion uit.

10   5  
Bredaaaaa

Jonker. Blergh… rot kruik.

8   20  
Trouwe supporter

Tijd voor Graham Arnold met Vidmar samen of Vreven
Lokhoff directeur en Molenaar Td
Dan goede spelers erbij halen van naam
Volgend seizoen dan promoveren en de beker pakken

4   1  
SjorsNac

Bedankt voor de diensten, puur gekeken de resultaten logisch echter hij is wel in de slangenkuil gestapt en geprobeerd er het beste van te maken. Ook de verkoop van seun en haye heeft niet geholpen.

Succes edwin!

10   8  
Toontje

Heel jammer voor hem......zelfs Arne Slot had niet kunnen presteren met zo'n waardeloze selectie

17   11  
Arie

Goeie gast, ja dat zal allemaal wel.

Hij heeft een kutteam nog kutter laten voetballen. Totaal niet des NACs. Ben van Bilzen heeft maar 4x de teneus hoeven wassen dit jaar gok ik. Dus dit is de enige juiste beslissing.

14   5  
dun Henk

Ik kan alleen maar zeggen, een diep respect voor deze man!
Tuurlijk, het is sportief allemaal niet geweldig geweest, maar deze man heeft het wel aangedurfd om op dit moment hoofdtrainer van NAC te worden, je moet het maar durven he !
Zeker met een status als oud speler, er zijn er al meerdere als trainers gesneuveld.
Edwin het ga je goed! Ik hoop je nog is terug te zien !
Benieuwd wie er nu weer gaat staan, persoonlijk hoop ik op Vreven.
Moment dat ik zeg krijg ik als commentaar; maar die is op tactiek niet sterk.
Ik heb meer het idee dat je in de KKD geen grote tactiek nodig hebt, maar veel vechtlust.
Met tactiek versla je Telstar en Helmond sport niet, wel op vechtlust.
HUP NAC !!

9   25  
Toontje

Voor de goede gang van zaken.

Alle namen die worden genoemd zijn uit de duim gezogen

Vele trainers willen niet meer naar NAC

Vele trainers kunnen we niet betalen

Alleen de losers die overblijven zijn beschikbaar

Over 4/5 weken begint de training

We hebben nogeen geen staf en nog lang geen volwaardige selectie

Dus het wordt weer hetzelfde soort jaar/seizoen

4   9  
Willem 4,5

Grappig dat vlak na dit bericht de beste stuurlui weer zoals gewoonlijk aan wal staan. De namen vliegen weer door de site en het slappe gelul neemt weer de overhand. Als ik de verschillende berichten weer lees staan er weer genoeg amateur
TD 's in de rij om NAC kampioen te maken, voor het gemak vergeten ze Edwin succes te wensen, vorm van narcisme?

1   3  
Cool Hand

@Willem4,5 - Voetbal is voor de Graaf slechts bijzaak???

8   2  
Pietjebel

Dubbel gevoel
Heeft dit alles aan edje gelegen?
Heeft dit niet aan de selectie gelegen met veel te weinig kwaliteit en geblesseerde

Jammer dat dit zo op deze manier moet gaan het is toch wel een naccer die weer wat jaartje bij de club heeft gelopen

Succes

25   1  
HarmeNAC

Edwin, bedankt voor je inzet! Je hebt in een rotjaar gewoon je best gedaan en de club prima vertegenwoordigd.

12   3  
NAC4ever

Het zou eerder heel erg verrassend zijn als zijn contract verlengd zou worden.

17   0  
Mvg

Jammer voor Edwin zelf... in een persoonlijk lastig jaar ontzettend zijn best gedaan en hard gewerkt voor de club.. altijd netjes en beleefd gebleven.. nooit zijn eigen spelers afgevallen in de media...
Aan de andere kant... nooit een duidelijke lijn in het veldspel gekregen.. geen vechtmachine weten te creëren en er is geen speler beter geworden afgelopen seizoen... of dat allemaal aan Edwin heeft gelegen? Dat denk ik niet...maar je wordt er als hoofdtrainer nou eenmaal op afgerekend.
Bedankt voor je inzet Edwin... je durfde het maar mooi aan te gaan dit seizoen.. veel succes in je verdere carrière en vooral een goede gezondheid gewenst!

9   17  
Iele

Vreven en Hyballa klinken als powerhouses lekker, en het afscheid van Vreven doet nog steeds pijn. Echter, als NAC echt een model AZ na streeft, is Vreven niet geschikt. Daarom wilde toen Smulders ook een ander type. Zo onlogisch was dat niet, alleen ging het jaar daarop alles mis wat er mis kon gaan. Vooral het ontslaan van Smulders

13   3  
The Cosmic Gate

Heeeeeeeeeeeeeel erg bedankt Edwin, maar natuurlijk voor NAC wel begrijpelijk! Ben heeeul benieuwd wie er voor de groep komt te staan.
Hopelijk één waarvoor Malone uit zichzelf weg zal rennen (of in ieder geval slenteren)

2   7  
sprang-capelle

Ton weet wel een pion naar voren te schuiven...

2   11  
Adriaan

Juiste keuze
Als mens oje aos rrainer slaagde hij er niet in om een herkenbaar team te vormen
Veel veranderingen in opstellingen tactiek etc
Slaagde er niet in om spelers beter te maken
Maar kom aub niet aanzetten met Vreven Hyballa ( overal en altijd gesodemieter ) Karelse
Lokhoff gaat niet voor de groep staan vermoed ik
Goede TM

6   0  
Ad B uit Roosendaal

Edwin bedankt.

Je had geen sterke selectie en volgens mij heb je ook niet echt het maximale eruit gehaald.

Ik begrijp het standpunt van NAC.

Hopelijk vind je snel een andere club en ik wens je veel succes met jouw gezondheid.

Alle goeds!!

11   2  
Snipes

Begrijpelijk, maar vooral erg jammer. Goede kerel die heel wat voor z’n kiezen heeft gekregen. En nooit, zoals z’n voorganger, naar externe excuses gezocht.

Gun hem het allerbeste. Het ga je goed Edje!

10   0  
ome cor

Hoogtepunt voor Edwin was zijn herstel natuurlijk.

Sportief gezien: te groen in een te moeilijke club gestapt.
Enorm veel lef en Haagse bluf dat hij dit durfde, maar niet per se verwonderlijk dat het geen onverdeeld succes is geworden.

Veel succes in je verdere loopbaan, Edwin.

3   1  
Mo

Edwin bedank was niet makkelijk voor jou,weinig geluk en liep geen hond rond die iets kon,ja de keeper ralph en tom,2 gaan weg en doe het dan maar met deze rotzooi....ed bedankt het ga je goed

8   1  
Taalliefhebber

@Adriaan, gelieve na de vrijmibo niet meer te reageren op artikelen ;-)

7   2  
Malle

Respect dat hij niet halverwege het seizoen, zeker met zijn persoonlijke tegenslag, het schip heeft verlaten

4   2  
Den Tinus

Vond hem een fijne persoonlijkheid die helaas met een heel beperkte selectie moest werken.
Wens hem het allerbeste toe bij waarschijnlijk sparta.

9   3  
Braze

Respect voor Ed. Als je in de besturlijke puinhoop van het voorbije seizoen je eerst job als hoofdtrainer o positief uit oefent ben je als mens een kanjer, Nog los van je persoonlijke perikelen.
Ik hoop dat je met de ervaring die je nu opgedaan hebt een nieuwe baan krijgt bij een stabiele club.
NAC is je dank verschuldigd voor de positieve manier waarop je het elftal gestuurd hebt. Geen wanklank richting diegenen die de puinhoop veroorzaakten.

21   13  
Belgische Naccer

Vreven, Hyballa of Graham Arnold mogen van mij allemaal.

Dat zijn NOAD trainers en die weten wat er gevraagd wordt in Breda.

Dit in tegenstelling tot Steijn. De slechtste trainer die we ooit gehad hebben. Nog slechter dan Cees Lok.

3   9  
Tip

Edwin bedankt. In de eerste plaats is het belangrijkste dat je weer kern gezond bent. Je hebt het m.i. goed gedaan met halen nacompetitie. Na vertrek Haye en Seun hadden we simpelweg veel te weinig kwaliteit. Veel succes bij je volgende club !

8   22  
RaRa

Zou Gillisen niets zijn voor NAC??

10   18  
Tot het bot

En Hellemons blijft lekker zitten?? Pff
Edje bedankt voor je inzet en succes!

10   4  
Theoden King

Jammer voor hem persoonlijk, maar wel de juiste beslissing voor NAC. We hebben een iets dwingender en steviger persoonlijkheid nodig als coach, denk ik.

Edwin, heel veel succes in je verdere loopbaan en bedankt voor je inzet!

2   2  
Kopspion

Bedankt voor je inzet Ed !
Naar omstandigheden en als beginnend trainer al met al helemaal niet gek gedaan

1   3  
Fabian

Cees zwamborn bitte

35   1  
Judge M.

Ik kan me eigenlijk geen trainer voor de geest halen die het zwaarder voor de kiezen gehad heeft met een eerste job als hoofdtrainer, een dramatische selectie waarvan er gedurende het seizoen nog de 2 grootste sterkhouders vertrokken, door een flink deel van de zogenaamde achterban voor Haagse kliek versleten te worden en op de valreep nog een tumor gediagnostiseerd te krijgen...

Maar Edwin de Graaf ging niet opzij. Dank voor je inzet en het ga je goed!

10   1  
Soulfinger

Vond de Graaf een verademing voor de camera. Uiteindelijk wordt je afgerekend op de resultaten einde seizoen. We weten allemaal dat het niet best was. Alleen denk ik, dat geen enkele trainer afgelopen seizoen een fatsoenlijk resultaat had weggezet. Overname perikelen, speler(s) die achteraf bleken geen motivatie te hebben en tussentijds verlies van je meest bepalende spelers. Als je dan gaat ruimen, dan kan haast de trainer niet buiten schot blijven, dus snap NAC wel. Toch hoop ik dat Edje nog een mooie club gaat treffen en veel succes gaat hebben.

ps: zijn statement t.o.v. een hilterman vond ik getuigen van daadkracht. Er zijn clubs die spelers nog gewoon bij de selectie houden die veel ergere dingen op hun kerfstok hebben.

8   0  
Geelzwartwit

Edwin bedankt en hopelijk heb je nog een mooie carriere en blijf je gezond.
Succes!

18   1  
Tonn

Edwin bedankt voor je moed, iemand moest het doen. Je wist van te voren dat het een ondankbare taak kon zijn. Continue afgerekend kunnen worden op je afkomst ondanks je uitstekende jaren als voetballer bij NAC. Je hebt er boven gestaan en hebt op een rustige manier de pers te woord gestaan en je spelers op t persoonlijke vlak uit de tegenwind gehouden en toch ook ingegrepen zoals bij Hilterman. Fijne coach en ervaring komt met de jaren. NOAD heb je zeker getoond als trainer en privé. Daarnaast net zo belangrijk ADVENDO, t blijft een spel waarvoor ook plezier nodig is om resultaten te kunnen halen. T ga je goed in je loopbaan, een goede basis is gelegd. Draai t maar om als je bij NAC dit jaar tot een einde hebt weten te brengen, kan t met deze ervaring op zak alleen maar vooruitgaan. Chapeau.

6   1  
Goedzo

Edje bedankt en succes verder. Ben benieuwd welke trainer hier weer instap en dus bij een beetje tegenslag weer geschoffeld kan worden door onze eigen supporters.
Meerdere spelers/trainers doet het overal goed ,behalve bij Nac, zou het misschien aan het vertrouwen liggen waar wij sterk in zijn om dat bij spelers en trainers te ontnemen bij een beetje tegenslag?????

7   8  
Tip

@JudgeM en @Tonn. 👍👍

8   1  
Thierry14

Uit nood ingestapt in een hele moeilijke periode in de club en persoonlijke malaise...
Altijd naar mijn idee alles gegeven en de club nooit teleurgesteld zoals sommigen beweren,het materiaal is ook niet best en dan die sores eromheen qua contracten en overnames....begin er maar aan!!
Edwin bedankt ,het ga je goed en succes in je verdere loopbaan en met je gezondheid ....

6   3  
fvf6

Deze zag je aankomen , Edwin had geen visie en kreeg dit matige NAC niet aan het voetballen . Ik hoop dat NAC nu snel overgaat tot het aanstellen van een A.D. een T.D. en een nieuwe trainersstaf , en pas daarna aan de selectie gaat werken . Want het mag niet zo zijn dat we beginnen met een selectie waarbij een T.D en een nieuwe trainer geen goed gevoel hebben. Dus als ik NAC was zou ik nu haast maken met het aanstellen van de technische staf. Edwin bedankt ondanks de tegenvallende resultaten ,dat je het hebt gedurfd om in een moeilijke periode deze klus aan te pakken.

7   13  
De zwijgende meerderheid

@NOAD1976

Hey “supporter” of beter gezegd deerlijk trolletje, als alles K met P is aan Onze club, oud spelers, NAC = Breda, Bsiderats, de sfeer, de inzet, de kleuren geel en zwart enz enz. Wat doe je dan eigenlijk hier? Wat is er mis met je leven, wanneer heb je die verkeerde afslag genomen? Is er iemand bij je weggelopen omdat je je tanden nooit poetste ofzo?

Zoek hulp man, echt. Koop eens een bos bloemen voor jezelf, douche eens een keer, ga in de zon zitten, neem een kop thee en bedenk eens wat er allemaal nog meer te doen is behalve trollen op deze site.

@alle overige bezoekers
Het begint je echt te sneu te worden. Als iedereen nu eens niet meer reageerde op dit trolletje, geen duimpjes plus of min zou geven dat sterft dit virusje vanzelf af.

2   7  
De muzikant

Even los van de persoonlijke omstandigheden, persoonlijk had ik hem de optie geboden om weer assistent te worden. Langs de andere kant was hij onderdeel van het probleem in het vorige seizoen, waardoor hij er dit seizoen iets van moest maken. Hij had ook nee kunnen zeggen tegen de job. Daarnaast heeft hij, vanaf het moment dat Steijn bij Sparta in beeld was, intern ook door laten schemeren dat hij bereid was wederom onder die charlatan te gaan werken. Wat dat betreft logisch dat hij geen nieuw contract krijgt.

2   0  
Bredafun

Is er al iets bekend wie er nu allemaal weg zijn? Ik begreep n hoop waarvan t contract afliep.

3   2  
Juupke

Edwin, respect voor je kerel, wat heb jij het vlaggeschip dat een schuitje geworden is toch drijvende gehouden! Tijd dat het schip op Dok gaat en weer voor een serieuze vaart buitengaats op naar de hoogste divisie gaat!
Laat NAC weer een Bredaas gezicht krijgen waar we trots op kunnen zijn!

1   6  
Gjoewie

Eerst en vooral: respect voor een trainer als De Graaf. Hij stapte in de slangenkuil en overleefde het seizoen. Zeker voor een beginnend trainer heeft hij het niet slecht gedaan. Hij is open en eerlijk in zijn communicatie en zeer sterk in zijn analyses na afloop van de wedstrijden. Maar dat was ook zijn makke: hij leerde geen lessen uit zijn eigen analyses. Iedere keer weer een andere opstelling, nooit kreeg hij het elftal in een flow. Resultaat: een achtste plek. Dan moet je duidelijk zijn naar elkaar. Bedankt en veel succes in je verdere loopbaan.

Wij kunnen op zoek naar een nieuwe trainer. Een aantal is zo beschikbaar: Snoei, Brood, Verbeek. Maar die liggen niet zo goed in Breda. Om verschillende en meerdere redenen.
Danny Buijs zou mooi geweest zijn, maar die gaat naar KV Mechelen.
Er vanuit gaande dat NAC niemand los weekt (Penders zou natuurlijk fijn zijn), moeten we kijken naar mensen die ook echt willen en durven komen.
Andries Jonker vind ik persoonlijk toch een goede kandidaat. Heeft geen persoonlijke banden met de club, dat kan een voordeel zijn. Hij heeft bij Telstar laten zien dat hij een elftal kan bouwen van matig materiaal.
Fred Grim heeft het even helemaal gehad. Hij dacht een stap omhoog te maken van RKC naar Willem II, maar zag zijn droom uit elkaar klappen. Hij heeft geen ervaring in de KKD. Ik zie hem niet komen.
Ole Tobiasen heeft wel banden met de club. Hij heeft het goed gedaan als vervanger van Johnny Jansen bij Heerenveen. Hij kent de KKD. Zou een goede kandidaat zijn.
Zjelko Petrovic heeft een zwak voor de Stillempjes. Maar hij zou een goede trainer voor NAC zijn als er iemand naast hem staat die hem af en toe tegenhoudt. Iemand als Ernie Brandts?
Geert Brusselers heeft een tamelijk naïef plan geschreven over de sportieve invulling van de club na de overname. Ik denk wel dat hij hoopt om er zelf invulling aan te kunnen geven. Ik denk wel dat hij er dan een sterke man naast moet hebben.
En dan heb je nog wat outsiders. John Stegeman bijvoorbeeld. Maar ja, dat is er een met een deukje. Geldt ook voor de eerder genoemde Johnny Jansen. Dat zijn trainers die voor zichzelf iets goed moeten maken. Dat kan een pluspunt zijn.
En dan is er ook nog Robert Molenaar. Wil klaarblijkelijk geen hoofdtrainer meer zijn. Maar hij heeft ervaring, kent de KKD, heeft de juiste papieren en hoeft niet eens te verhuizen. Ik zou toch maar eens een tas koffie met hem gaan drinken.

4   6  
Tip

@Gjoewie. Ben het regelmatig met je eens. Alleen Jonker als hoofdtrainer echt niet doen. Is perfect als assistent. Een vakman. Bij Telstar in de luwte lukt hoofdtrainer nog wel. Bij NAC als hoofdtrainer kun je hem na 2 maanden bij elkaar vegen. Dat moet je deze man gewoon niet aan doen.

1   1  
Bp

@gjoewie

Stegeman word ass bij van bommel (antwerp)

2   1  
De baviaan

Edwin bedankt!
Zeer goed gedaan gezien de omstandigheden. Tot 2 keer toe zijn. Beste speler moeten laten gaan.

Te ch play-offs gehaald een topprestatie gezien de omstandigheden.

Het ga je goed. Ben benieuwd wie het doen bij NAc

7   14  
Los Pollos Hermanos

Geweldig nieuws. Zeer matig materiaal en 0 charisma. Geen NAC1 Trainer. Blij dat hij weg moet.

Succes als assistent bij G.A.E. of iets. Dat is wel zo'n beetje het plafond voor Edwin.

10   1  
Ben de Gaijgek

Gelukkig heeft Edwin hier geen aanrijding veroorzaakt onder invloed van alcohol (Feyenoord) of gerommeld met een spelersvrouw (ADO) voor zover bekend.
Sterker nog: de strijd tegen kanker gewonnen hebben is iets waar vriend en vijand blij om is voor de mens achter de hoofdtrainer.
Positief dus !

Sportief gezien ging het niet goed genoeg, maar dat is niet 100% aan de trainer te wijten. Club, beleid, vijfde colonne en zeer matige selectie zijn ook factoren.
Al maakt dat De Graaf geen toptrainer die alleen maar pech had natuurlijk.

Het vak Trainer betaald voetbal leer je niet op de cursus maar vooral in de praktijk.
Een betere leerschool dan NAC is er volgens mij niet. Als je je daar een jaar lang staande houdt dan kom je er wel.

Soms is 1 stap terug beter om er later 2 vooruit te kunnen zetten.
Ik wens je het beste, Ed.

Laad alle berichten na dit bericht in