Wij gaan niet opzij

NAC verlengt met horecapartner NHG tot en met seizoen 2028/2029

Das Phantom

NAC heeft de overeenkomst met NHG verlengd. Daarmee blijft NHG tot het einde van het seizoen 2028/2029 de horecapartners van de club. NAC meldt dat de deal tot stand is gekomen in samenspraak met adviseur Toon Gerbrands, de aandeelhouders en de RvC.

De club laat weten dat het komen tot een overeenkomst wat langer heeft geduurd door het overnameproces, maar stelt dat er wel goed onderzoek is gedaan naar de samenwerking. "De afgelopen periode, ook voor de verkoop van de aandelen van de club, is onderzoek gedaan naar de horecamogelijkheden. Dit onderzoek is uitgevoerd door externe partijen met de conclusie dat een betrouwbare en loyale horecapartner de beste optie is voor NAC", aldus de club.

"Uit het onderzoek zijn tevens diverse verbeterpunten voorgesteld die de club in samenwerking met NHG in de vernieuwde samenwerking gaat oppakken." Wat die verbeterpunten zijn wordt niet in het bericht vermeld. 

Eigenaar van NHG, Elbert Dollevoets, is zoals verwacht blij met de overeenkomst. "Mijn team en ik kijken ernaar uit om met NAC samen te blijven werken op dezelfde prettige manier als we dat de afgelopen jaren hebben gedaan. We gaan graag de mooie uitdaging aan om ook de komende periode de optimale horecapartner voor NAC te zijn", laat hij optekenen op de website van de club. 

Bron:
B-Side Rats, NAC
46 Reacties
117   9  
Theoden King

Dit is dan weer minder nieuws.

Kattendrek voor de hoofdprijs drinken heb ik nou wel gezien.

117   9  
Theoden King

Dit is dan weer minder nieuws.

Kattendrek voor de hoofdprijs drinken heb ik nou wel gezien.

31   5  
Das Phantom (BSR)

Sorry, Menno. Maar je staat er gewoon zo lekker op met dat biertje.

62   2  
Frietjemet

Kut.

Kan er geen behoorlijk frietje met halen en zelfs in Amsterdam hebben ze betere worstenbroodjes.

67   3  
Teddels

Waardeloze keuze!

Al jaren gaat het steeds verder achteruit met kwaliteit van zowel eten/drinken als personeel.
Met als dieptepunt tegenwoordig al in minuut 70 meerdere kassa's te sluiten. Sta je godver op dat tijdstip nog minuten lang te wachten!

57   2  
Kinderkaartje

Zal vanuit NAC gezien misschien een prima deal zijn, maar ben er zoals volgens mij iedereen niet echt blij mee.

Dat ze Amstel schenken vind ik tot-daar-en-toe, drink er geen biertje minder om althans, maar dat prutspersoneel, veel te lange wachttijden, belachelijk schrale aanbod en bovenal schandalig prijzen zijn mij toch wel een doorn in t oog .

Maar goed, over 5 jaar weer een kans ;-)

40   7  
SjorsNac

Geen samenwerking met Frontaal bedongen? Andreas kruis tripel van de tap aub!!!!!

25   3  
Gampel

Zolang Irma cs maar in de Bea staan vind ik het allemaal wel best.
Ondanks het drinkvermogen en het bourgondische karakter van de gemiddelde NAC supporter is de horeca rond NAC het niveau ‘snackwagen’ nooit ontstegen. Wat daar aan potentiele inkomsten blijft liggen is gewoon ongekend.
Achja, ik doe het ook wel voor wat biertjes, een lauwe frikandel en wat vriendelijke gezichten maar het zou zo veel meer kunnen zijn...

28   2  
Ivo

Tja, het had een strategische, en bewust tegendraadse, keuze kunnen zijn om dit weer in eigen beheer te gaan doen. Dan zit er geen tussenpartij bij die ook nog een flink percentage meepakt.
Meer marge voor NAC en lagere prijzen voor ons.

Het is kiezen voor de makkelijke weg. NAC wordt ontzorgt, heeft er zo minder gedoe aan, en de supporters betalen de meerkosten.

Dit gaat meteen over een hele lange periode, een verlenging van één of twee seizoenen was nog wel te doen geweest. Dit lijkt me iets waar een AD wel iets van mag vinden, maar die is er niet.

Jammer.

14   2  
gjoewie

Elbert Dollevoets? Die naam had zo uit Bint van Bordewijk kunnen komen...
Van der Karbargenbok, De Moraatz, Te Wigchel, Kiekertak, Taas Daamde, Klotterbooke, ach wie kent ze niet?

6   2  
Bou

Uiteraard is de uitkomst dat uitbaten door een externe partij het beste is, maar die uitkomst is volgens mij puur gebaseerd op de conclusie dat NAC de kennis niet in huis heeft om dit zelf te doen. Stel een team samen die dit oppakt en je bent beter af, lagere inkoop, invloed op het assortiment en zelf het personeels beleid voeren. NHG kijkt toch eerst naar de kosten en dan pas naar de service.

9   28  
Maarten

Frontaal??
Over uilenzeik gesproken. Erg duur en gewoon niet te zuipen. Kunnen we Hyballa niet blij maken met een Warsteiner?

20   3  
Arie

Hier kan niemand met de beste wil van de wereld blij mee zijn. Flinke mispeer van de club om dit toch weer uit te besteden, tenzij er een groter percentage van de omzet naar NAC zelf gaat. Dan hebben we binnen no-time een Champions League-begroting als we nog een beetje meer doordrinken.

6   4  
Wanny

De laatste keer dat NAC de horeca in eigen beheer had, werd er verlies op gemaakt.

2   1  
Dun Henk

Spijtig, ik had het liever anders gezien maar NAC zal er wsslijk zelf wel beter van worden anders gaan ze er niet mee door lijkt me.
Een van de afspraken is hopelijk een normalere bier prijs maar dat zal wel niet gebeuren ben ik bang.
Iets wat ook zou kunnen helpen is de tap al klaar hebben als de B-side open gaat ..

17   6  
Da Huge

Ja eigen beheer vooral doen, want je kan supermakkelijk personeel vinden wat 1 keer in de 2 weken een avondje wil werken voor een hongerloon. Daar kan je echte horecatijgers mee trekken!

.realistisch ook.

6   1  
Hij gaat de Singel in

Wat een klote nieuws zeg. Henk Oosterbosch deed het 10x beter.

16   10  
Tonn

Stoppen met dat Amstel bier. Onderdeel van Heineken. Die hebben geen enkel geweten.

17   0  
Svt076

Vind het aanbod qua eten ook erg matig eerlijk gezegd, dat doen ze op andere plekken toch beter. En dan ook verlengen voor zo lang. Beetje vreemde keuze, ook aangezien er nog niet eens een AD is..

24   1  
RaraNAC

Zoals ik hier al jaren iedereen uitdaag;

Wie het verschil tussen een worstenbroodje en een saucijzenbroodje proeft krijgt van mij een te duur, slecht getapt, Amstel biertje.
Mag diegene er ook nog een te kort gebakken zetmeel stokje bij wat ze waarschijnlijk ‘patat’ noemen.

NHG is qua kwaliteit echt een schande voor het hedendaagse eten en drinken bij een evenement.
Noem een willekeurig dorpsfeest en het is beter.

Voetbal op vrijdag 20:00; hoezo staat niet heel het plein bij de Bea vol met etende mensen??

Manmanman wat valt hier toch meer uit te halen.

Ben er zo klaar mee. (Zoals je kan lezen..)

14   0  
Koeieuier

Enorm jammer dat er verlengd wordt met deze 'horecapartner'. Het niveau van het eten lusten de honden een brood van. Ik snap best het geen topkwaliteit kan zijn maar lauwwarme voorgegaarde hamburgers op een zielloos broodje is weer het ander uiterst. Mij niet gezien.

6   2  
Ome Cor

Maarten is duidelijk geen bierkenner !
Los daarvan denk ik niet dat je Tripel van het vat moet schenken, maar gewoon pilsner

Belachelijk dat het zo duur is. Er zou eens een wedstrijd helemaal niks verkocht worden....dan piepen ze wel anders.
Maar ja....er zijn altijd mensen die niet mee willen doen.

5   0  
Semsi

2 belangrijke deals er door gedrukt in 2 dagen (OK en NHG). Voorlopig geen AD?

20   0  
Volksclub NAC

Gewoon klote! Neem bijv. De broodjes frikandel of kroket. 4,50 en dat zou geen probleem zijn als het te vreten was… wat een armoe. Supporters worden niet serieus genomen in deze.

13   1  
Van Flieger

Ach, waarom zouden ze luisteren naar die paar klagers op Het Internet?

15   1  
Badeend

Wat een kutnieuws zeg. De "hospitality" van NHG is echt op ALLE vlakken abominabel. Het bier is vies en inwisselbaar, het eten mag die naam niet eens dragen en de service is afwezig.

Het was nog te verkopen geweest als men had gezegd "we focussen nu twee jaar op de core business en daarom gaan we twee jaar door met een ons bekende geldhaler die, en passant, iets uit een tap laat stromen en een lame excuse voor voedsel aanbiedt". Maar godverdomme vijf jaar??? Bij de club NAC?? Dan snap je er écht heel weinig van.

Oh en drie euro voor een papieren beker warm water? Dat is nog wel het toppunt. Niet dat ik ooit thee zal bestellen maar dat je het durft aan te bieden voor die prijs, dat zegt echt alles over je intenties.

15   1  
Henri

Ik had van het nieuwe NAC=Breda toch echt verwacht dat ze daden bij het woord zouden voegen. Met regionale bieren en wijnen. Het profileren van de eigen regio. Maar nee, we blijven op de oude voet doormodderen en dat tot nog wel 2029. Ik bespeur nog niet veel tegendraadse vernieuwing. Jammer.

13   0  
Hallee076

Tot 2029 de wereld beroemde kauwgomballen burger van NHG! Kan nie wachten!

16   2  
Nonkel Frans

Zou Toontje Gerbrands eigenlijk wel weten wat voor dure rommel ze onder de tribunes aan ons durven te verkopen? Rommel die dan ook nog moet zwemmen in fout slootwater. Dat Lamstel is een schoffering voor een Brabantse Brouwerijstad als de onze.
Gaat Toon nog verantwoording afleggen aan de RvC? Kunnen die leden nog ingrijpen?
Nee zal wel niet, te laat - statutair bevoegd en nog meer bla bla bla.
Een verlenging met een jaar dat was gepast geweest om vervolgens de nieuwe AD aan t werk te zetten op dit dossier. Als de inkomende AD ook maar een beetje smaak en gastvrije supportersliefde heeft, dan had hij hiermee dus een mooie binnenkomer kunnen hebben.

Wanneer wordt de tijdelijk geblokkeerde supporterszetel in de RvC ook weer ge- activeerd?!
Ge wordt bedankt Gerbrands. Wat een gemiste kans en wat een NAC onwaardig besluit.

17   1  
Michel

Alle comments hier bewijzen dat NHG maar begaaiers zijn, snappen er niets van. Ik zoek Ebert op en zie dat hij iets van 7 functies heeft als DGA van een toko die iets met hospitality doet in de evenementen, en uit Eindhoven komt ook nog (niets daartegen op zich): maar is er geen Bredanaar doe het kan doen met hart voor NAC? Deze gast spreekt alleen maar Euro's als ik het zo zie...

12   4  
Van Flieger

Veel negatieve reacties voor de Wij Doen Het Voor Jullie-crew.

15   2  
Ben

NHG lacht zich rot. Die verdienen er weer dik geld aan. En dan beweren sommige hier dat het NAC verlies zou opleveren... Ja daarom tekent NHG bij.... die verdienen hier woekerwinsten mee.
Echt zonde, na de shirtkoop ook deze mega bron van inkomsten niet aanpakken maar uitbesteden.

Wie wil er nu niet de bijna grootste kroeg van Nederland hebben met gegarandeerd altijd klanten.

De prijzen zijn duur en het eten is super slecht, over de smaak van het bier kan je twisten.
Hele slechte zaak NAC. Niet zeuren dat er straks weer geen geld is, want de verdien modellen doe je zelf weg.


11   0  
Van "taajlaand

Er wordt hier vaal geklaagd over de grote hoeveelheid 'klagers' hier op deze site.

Maar onder dit topic valt er totaal niets positiefs te lezen, en terrecht!

Zéér jammer, en 'klant'onvriendelijk om in deze absoluut niet even naar de supporters te luisteren, want dat er voor veul geld een hoop bagger neergezet wordt is een feit.
En dan op een, mag ik aannemen een zéér makkelijke manier voor VIJF jaar verlengen,....slecht en niet professioneel.
Want natuurlijk kan er in Breda rondom het stadion meer verdient worden, met een stuk betere kwaliteit!

2   8  
Wanny

@ BEN

Je kunt NAC niet vergelijken met NHG. NAC is geen horecabedrijf dat kan profiteren van allerlei schaalvoordelen zoals NHG.

Feit is dat NAC niks verdiende aan de horeca toen ze het zelf deden. Dat zal best wat beter kunnen, maar concurreren met dit soort grote partijen kun je niet. Tenzij je met vrijwilligers achter de bar kunt werken.

Vervolgens is de vraag wat er met de winst gebeurt die NHG wel kan maken. Hoeveel is daarvoor voor NAC en hoeveel voor NHG. Dat weten wij niet, want we kennen de contracten niet.

11   3  
Van Flieger

Van de condities is alleen het 5 jaarverhaal gecommuniceerd. Met de andere afspraken hebben de mensen geen reet te maken. Dat is de ware boodschap van N=B en hun Antonius dancers. Over andere opties wordt al helemaal niet gerept.

Nogalwiedes dat ze er nu geweldig van langs krijgen online. Een in veler ogen non valeur wordt zomaar even 5 jaar verlengd en voor de rest zwijgen ze. Eigenlijk zijn ze onverbeterlijk.

24   0  
Rijen is NAC

Voor Jan lul de supporters enquête ingevuld..

10   0  
kiwiratz

Dat NAC het niet zelf wil doen, kan ik nog best volgen. Maar waarom niet gewoon een aanbesteding gedaan (zeker als je weet dat veel supporters ontevreden zijn). Marktonderzoekje en daarna aanbesteden. Heb je volgens mij betere balans tussen supporterswensen en aanbod.

13   1  
Nonkel Frans

Precies, aanbestedingen uitschrijven waar in de ToR de verplichting tot samenwerking met lokale maatschappelijke partijen staat. En dan bedoelen we met name onze onderwijsinstellingen.
@Wanny ipv vrijwilligers kun je immers ook denken aan studenten en leerlingen uit de regio.
Er is sinds kort een RvC lid die speciaal belast is met de relatie NAC en Onderwijs. Wat laat zij hier liggen?
Met een goed plan waarin meerjarige samenwerking met lokale onderwijsinstellingen uitgewerkt wordt kan er veel. Denk aan acties als leerwerkplekken - stages - projecten. Er zijn genoeg raakvlakken binnen het Horeca en event management domein voor evenzoveel opleidingen. VMBO ROC en HBOs kunnen er allemaal een plek vinden - van bier tappen, goede kroketten bakken tot boekhouding tot hygiene tot QC, veiligheid, inkoop, logistiek, ict, fin admin etcetera.

Heb je btw de jongelui en hun begeleiders van bv de Rooie Pannen al eens bezig gezien bij grote events in Breda? Super georganiseerd en goede waar!. Petje af! Daar mogen we trots op zijn in Breda. Doe daar iets mee NAC.

En al maakt NAC in eigen beheer minder winst dan is dat altijd nog beter dan dat de pecunia wegvloeien richting het ons vreemde en te commerciele NHG.
Wat kopen wij voor een prettige samenwerking? Doe ons maar lekker,en dan liefst lekker lokaal.

Waar een wil is is een weg. Geef ons een betrokken AD en RvC die de wil heeft dan wijst de weg in en rond het Bredase zich vanzelf. Kom eens uit die sky box en ga de boer op.
Kan dat contract nog teruggedraaid?

5   0  
Volksclub NAC

Of NAC de horeca zelf kan / moet betwijfel ik ook, maar dat er betere partijen zijn als NHG is iets wat zeker is. Slechte kwaliteit en service in combi met bizarre prijzen.

2   2  
Bommetje

NAC kan dat natuurlijk niet zelf.
Moet je ook niet willen.
Kan alleen maar hopen dat ze ook andere partijen erbij gehaald hebben en het goed uitgezocht hebben.
Ze zullen nu wel 1mio gelijk op de rekening krijgen maar daar moet je je nooit door laten leiden.

7   0  
Henri

Mooie aanvulling van Nonkel Frans, waaruit betrokkenheid en deskundige ervaring spreekt. Er kan zoveel meer dan er gedaan werd en wordt. Erg jammer dat eigenlijk op dit gebied alles bij het oude blijft. Inderdaad Jacomine Ravensbergen en Henk van Koeveringe laten hier, bij een van de speerpunten binnen het NACse, een kans voor open doel liggen. Dat belooft helaas niet veel goeds voor de toekomst. Een RVC die het weer allemaal laat gebeuren.

5   0  
Nelis

@Nokel Frank,

Kan het niet beter verwoorden.
Wat jammer K bier een een K organisatie.
We hebben notabene één van de grootste brouwers van de wereld in de stad.
Gemiste kans had een mooi lokaal project kunnen zijn, met fatsoenlijk bier.
Nu blijft het dus koppijn bier, met als je een kleintje wilt ze hem eerst aan de andere kant van de toog moeten gaan halen, zelfde voor de koffie. Slecht (aangestuurd) personeel en niet georganiseerd..... jammer jammer

3   0  
Fritske d'n Olifant

Dat er bij NAC dat Amsterdamse grachtenwater uit de kraan komt staat los van de overeenkomst met NHG. Die deal is gesloten door Justin Goetzee en wegens unaniem belachelijk groot succes preventief verlengd door Mattijs met zonder H. De service van NHG en de prijs/kwaliteit verhouding is inderdaad niet best. Waarom dan toch verlengen is mij een raadsel. Ome Toon heeft vanuit zijn PSV ervaring met het moederbedrijf Topevents. Ik kom daar nooit, maar is wat zij bieden bij PSV wel acceptabel? En zo ja waarom krijgen wij dat niet bij NAC? Ik ben dan ook zeer benieuwd naar de verbeterpunten anders is het gewoon een slechte deal ten koste van de eigen supporters.

6   1  
Van Flieger

Frits - ook voor het echte specialistische werk komt in Eindhoven ook een niche cateraar. Deze bulkvent is gewoon een calculeerder. Rekensommetje. Kwaliteit hoeven we niet te verwachten, daar gaat het ook helemaal niet om.

1   0  
De beul van etten

Als je een deal met InBev aangaat krijg je BUD op de tap, dan zijn we nog verder van huis! Dichtbij is niet altijd beter.

2   0  
Nonkel Frans

Dan draaien we het om Beultje. InBev gaat de deal aan met ons en wij eisen Juup of HJ van de tap 😉

2   0  
fvf6

Waarom voor een termijn van 5 jaar een contract aangaan , met een horeca bedrijf waar veel supporters over klagen . Ik zou de horeca in eigen beheer nemen als ik NAC was , misschien een idee voor onze nieuwe a.d. Zodat er ook nog eens goed aan verdiend wordt en de prijzen in de hand gehouden kunnen worden .

Laad alle berichten na dit bericht in