Wij gaan niet opzij

Banzuzi opnieuw geselecteerd, Verbruggen & Noppert in voorselectie van Oranje

Thiestemberg

Vanochtend werd de voorselectie voor het Nederlands elftal bekend gemaakt. Met name de keepers waren daarin spannend. Zowel Nick Olij als Bart Verbruggen maakte kans op een uitverkiezing. Uiteindelijk is Verbruggen de gelukkige van de twee, later wordt bekend of hij ook écht mee mag met de selectie van Ronald Koeman. Ook bij de jeugdelftallen zijn er weer enkele (Ex-) NAC spelers te vinden in de voorselectie.

Oranje
Bart Verbruggen en Andries Noppert staan in de voorselectie naast Jasper Cilessen, Mark Flekken en Kjell Scherpen. De laatsgenoemde speelt pas kort bij Vitesse maar heeft blijkbaar genoeg indruk gemaakt voor een uitverkiezing. Nick Olij valt daardoor buiten de boot. Olij werd de laatste periode wel genoemd als potentiele oranje doelman, zeker na zijn uitverkiezing tot Speler van de Maand van de Eredivisie. 

Jong Oranje
Mocht Verbruggen de selectie niet redden is er een aannemelijke kans dat hij voor Jong Oranje uit gaat komen. Hier staan ook twee andere Ex-NACcers in de voorselectie. Jan-Paul van Hecke en Sydney van Hooijdonk zijn allebei opgenomen in de voorselectie van bondscoach Erwin van der Looi. 

Oranje O-18
Nog een elftal daaronder mag onze eigen Ezechiel Banzuzi rekenen op een plekje in de selectie. Banzuzi is binnen deze lichting een vaste waarde voor Oranje. Hetzelfde kan gezegd worden over Oualid Agougil. Het broertje van Sabir, ook (deels) opgeleid bij NAC, is ook geselecteerd. Oranje O-18 gaat spelen in de Football Federations Cup in Dubai.

 

Bron:
B-Side Rats, OnsOranje, KNVB
29 Reacties
55   9  
Demeul

Vreemd dat Scherpen boven Olij wordt gekozen. Die Scherpen zie ik toch gemiddeld eens in de twee weken een uitglijder hebben. Ben ik nou zo dom of is Ronald nou zo slim🤔?

15   2  
Nacfire

Jongens heel veel succes toegewenst

19   6  
fvf6

Leuk dat er oud keepers van NAC in de picture staan bij de verschillende elftallen die ons land vertegenwoordigen. Alle drie een geweldige leermeester gehad in Jelle Terouwelaar En Banzuzi zal de kwaliteiten als onder speler voor de -18 hebben , laat hem maar lekker groeien tegen leeftijdsgenoten , want in de kkd komt hij fysiek en een snelle balbehandeling momenteel nog tekort. Laten we hopen dat hij doorgroeit tot een krachtige volwassen speler en tussentijds niet voor wat meer geld naar een andere b.v.o. overstapt.

55   9  
Demeul

Vreemd dat Scherpen boven Olij wordt gekozen. Die Scherpen zie ik toch gemiddeld eens in de twee weken een uitglijder hebben. Ben ik nou zo dom of is Ronald nou zo slim🤔?

39   1  
Bp

Na Virgil wordt Bart de tweede speler van Oranje die bij Wds'19 zijn eerste voetbalstappen zette. Mooi, voor de oudste amateurclub uit Breda 👍👍

32   3  
Sjef de gevulde koek

Wel mooi dat mensen hier Jelle ten Rouwelaar clown hebben genoemd. Hijzelf uitgekozen tot oranje en 2 keepers waar hij vertrouwen in had altijd ook. Nee die had geen inzicht en snapte er maar weinig van die Jelle.

8   5  
Ome Cor

Ik vind het geweldig voor Drieske dat hij het wk gekeept heeft en ook bij de nieuwe bondscoach tot de voorlopige selectie hoort.

Ik dacht overigens dat hij geblesseerd was, maar goed. Toch zie ik Dries het afleggen tegen Verbruggen, Cilissen en straks Olij of Bijlow (of Tein Troost). Sorry Dries.

15   23  
Bredafun

Banzuzi…….Ik heb nog nooit n speler gezien die zoveel kansen kreeg, en vervolgens totaal niets liet zien.
Geen techniek en totaal geen loopvermogen. Dus????
🤔

25   11  
Nonkel Frans

Dussss BredaFun: gij snapt er niks van.
Jonge talenten hebben de tijd en mogen vallen en opstaan. Ze moeten nog rijpen en verdienen opbouwende kritiek.
Ze hoeven dusss niet onnodig in de knop gebroken te worden door akelige stemmingmakers en "kenners" als jij. Dat anderen zien wat jij niet ziet, is jou probleem.

Ezi en Sabir zet hem op mannen.
Hup NAC!

9   15  
Cees-2

Nonkel frans: Graag zou ik van jou, van wie dan ook, willen weten, wat jij, of hij, of zij aan expliciete kwaliteiten bij Banzuzi zien. Tot heden kan ook ik ze met de beste wil van de wereld "nog steeds" niet ontdekken. Hij lijkt mij niet snel, lijkt ballast te dragen, ik mis versnellingen, explosiviteit. Fysiek moet hij nu toch al wat kunnen, maar? Als je hyper bent van het doelpunt wat hij een enkele keer maakt, ben je in mijn ogen snel hyper en zie je zijn missers totaal niet. Ik snap verder veel niet bij NAC, zo ook dit tot op heden. Voor mij is hij verre,...verre van een talent, maar nogmaals, geef eens aan waar bij hem, het in de toekomst, zeker op gaat gebeuren.

29   5  
Nonkel Frans

Cees - dit dus. Deze reactie zonder enige opbouwende kritiek voor een jonge gast is precies waar ik eerder op reageerde.
Ben eens wat bewuster in wat je hier neerschrijft als supporter. En hoe makkelijk dat tot stemmingmakerij verwordt en jonge spelers beinvloedt en onzeker maakt ipv zelfvertrouwen geeft.
Klagen over de fysiek van een jongeling die zichtbaar nog niet volgroeid is. Klagen over de vreugde van een zenuwachtige puber. Hou toch op man. We hebben het over 018 !
Dat Banzuzi in het eerste van NAC mocht/mag staan en daar nog niet klaar voor is daar ga ik in mee. Dat is een keuze van de leiding. Vraag eerst hen eens. Ze hebben hun redenen.
Ik zie een jonge slungel met soms pareltjes van acties en ik zie ook de onzekerheid. Maar wie ben ik en wie ben jij?
In t openbaar continu affakkelen en een jongeling de maat nemen alsof hij vandaag reeds nivo 25 plus Van Hanegem of Lukaku zou moeten hebben dat is niet fair en niet netjes.

27   19  
Van Flieger

Bijleren doen ze maar op de training. Als ze erinstaan moeten ze leveren. Dat is het verschil met amateurvoetbal.

19   14  
Pep

Wie niet ziet dat Banzuzi een groot talent is heeft geen verstand van voetbal.
Die talenten moeten vertrouwen en vlieguren krijgen. Maar bij NAC mogen ze geen fouten maken en slecht spelen.

En dat is nou de reden waarom wij die talenten niet kunnen houden en ergens anders zich door ontwikkelen tot goede spelers.

22   9  
Van Flieger

PEP - net zoals die geweldenaren als Neelen, Kestens en Azzagari?

10   3  
Gilze

Volg SVH niet echt op de samenvattingen na maar als je die reacties ziet ivm het niet mee kunnen spelen tegen Twente is dat niet mals: Win win situatie, eindelijk, mis je niks aan, eindelijk met 11 man. Louter negatief commentaar.
Staat er ook niet goed op daar.

11   9  
Cees-2

Nonkel frans: De leiding, die betrek jij er bij! Alsof we daar al rotsvast op kunnen vertrouwen? De laatste sessie aan binnengehaalde (liefst 7 stuks) spelers heeft dat zeker nog niet aangetoond. Laten we het verleden in "dat" opzicht maar buiten beschouwing laten, want daar zakt je broek compleet bij af. Of niet?

Verder zeg ik niet dat Banzuzi moet vertrekken, maar schrijf ik bovenstaande. Pareltjes aan acties zie jij soms bij hem? Nou "ik" constateer haast niets. En dan ben ik nog positief hierin. Affakkelen, zeg jij. Nou ik kan je verzekeren, dat affakkelen met een ander taalgebruik gaat. Maar noem nou eens opvallende expliciete kwaliteiten van hem? Had ik trouwens al eerder om gevraagd! Wat jij bij een 18 jarige al mag verwachten.

Hij hobbelt verder al een poosje mee, in en rondom NAC 1. Zie jij progressie? Ik niet? Ik zal het je anders zeggen. Bij NAC weet men momenteel niet wat men met hem nu echt aan moet. Zeker, hij is pas 18, maar hij is niet de enige die 18 is, en in het betaald voetbal speelde. Daar zaten "wel", ook voor mij, zichtbare talenten tussen, die het op 18 jarige leeftijd echt al lekker lieten zien. Banzuzi laat wat mij betreft, nog steeds "niets" zien.

Of hij dit soort berichten nou leuk vindt, of niet? Zoniet, dan had hij maar bij een amateurclub moeten gaan spelen. Als je op dit niveau speelt, is de beoordeling navenant. Voetbal is namelijk een publiekelijk goed. Supporters betalen namelijk ook mee aan hun salarissen.

7   2  
Vent van de bok

@nonkel Frans,

Banzuzi niet volgroeid ??? Wordt 3 meter en 2 meter breed dan ?

Is lichamelijk helemaal uitgegroeid en zal niet veel progressie meer boeken.
Is wetenschappelijk bewezen dat je op z’n leeftijd te snel uitgegroeid bent je geen groei marge meer hebt.

Maar in de voetballerij hebben ze geen geduld en gaan ze voor de grote fysieke jongens op jonge leeftijd.
Tuurlijk zijn er uitzonderingen op de regel.

12   3  
Ivo

@Cees-2

Welke talenten heb jij de laatste jaren bij NAC vanuit de jeugd zien doorstromen, die een volwaardige profcarriere kunnen hebben?

Jaja, van Hecke, Verbruggen en van Hooijdonk. Maar die stroomden pas laat in, die waren toen al 17/18 jaar toen ze bij NAC kwamen. Kan jij nog anderen noemen van de laatste 5 jaar?

14   13  
Van Flieger

Hoeveel serieuze biedingen heeft ons NAC al gehad op Banzuzi?

16   0  
1 van de 2

Jelle was jarenlang meer dan een goede keeper voor Nac en ook als keepertrainer is ie gewoon goed.
Laatste jaar bij Nac onder de lat was echter geen succes.

15   9  
Bredafun

@nonkel frans,
Ik ben blij dat jij verstand heb van voetbal. Ik dacht echt dat die gast totaal niet prof waardig was. Pff
Weet je wat de grootste fout is?
Om spelers ervaring te laten opdoen in t eerste. Dat moeten ze in t 2e doen. NAC 1 moet bezet zijn met ervaren spelers, scorend vermogen en laten zien dat ze n plaats verdiend hebben voor t 1e.
Dat heeft die Banzuzi totaal niet Franske! Dat onervaren manneke wordt te snel voor de leeuwen gegooid, en bakt r totaal niets van.

4   5  
Cees-2

IVO: Ik snap je reactie niet, op mijn inzendingen? Wat bedoel je?

5   2  
Optimist

@ Sjef de gevulde koek
Dat was maar één mens hoor die JTR (en andere spelers en trainers) een clown noemde, hij reageerde direct na jou.
Sinds kort deed die NOAD1976 dat weliswaar ook, maar toen was JTR al lang weg.

Maar goed, het is nu tijd Banzuzi af te branden, want dat is het grootste talent dat bij NAC rondloopt.
Onbegrijpelijk dat hij geselecteerd is, terwijl onze voetbalkenner bij uitstek het niet in hem ziet zitten.

6   6  
Optimist

While I am at it kan ik wel een Fliegertje doen.

Ook Noppert noemde die een clown en zelfs Karelse en Olij moesten het ontgelden.
De enige keeper die volgens hem wel deugde was van Leer, die vreemd genoeg niet is opgeroepen voor Oranje en al een tijdje geen club meer heeft.

11   10  
Ome Cor

Als Banzuzi nou ALWEER wordt geselecteerd voor een nationaal jeugdteam dan zal er toch wel een bepaald vertrouwen zijn in die jongen en zijn kunnen.

Dat van Flieger dat niet ziet zegt niks.
Die zeikt alles en iedereen rondom NAC af.

7   15  
Scheppioni

Ik ben er heilig van overtuigt dat bv een Agougil onder bv Arne Slot zo zou kunnen excelleren dat je extreme capaciteiten zou kunnen zien, bij de jeugd van ons NAC zitten best potentiele toppers, alleen sommige hebben een echte overtuigende boost nodig, dit is met Hyballa al beter maar nog zeker niet stabiel genoeg !

3   1  
Geelzwartwit

Banzuzi heel veel succes gewenst!!

De andere speles.. . Ook succes en leuk voor ze. Maar die spelen hier niet meer dus het zal allemaal wel verder.
Hopelijk komt NAC weer snel op het niveau dat oranje spelers wel bij NAC spelen.

3   7  
Nelis

Toch leuk voor Banzuzi dat ie er weer bij is, hebben ze toch gemist bij de KNVB dat hij op dit moment wel de vorm mist haha. Hopelijk gaan we hem nog een keer in zijn kracht gebruiken en kunnen we er een paar centen aan verdienen.

2   2  
Felix

Scherpen in de voorselectie 🤣🤣🤣 wat een drama keeper is dat zeg.

Ongelooflijk dat je die überhaupt durft te selecteren. Is niks en wordt ook niks.

1   3  
Mo

Banzuzzi in oranje zal jort wel een oproep van koeman krijgen denk,wat een scouting van jong oranje man man man n

Laad alle berichten na dit bericht in