Wij gaan niet opzij

NAC verliest duel tegen Lommel (2-3), maar ziet De Rooij, Cagro en Garbett terugkeren van blessure

Das Phantom

NAC heeft deze ochtend een oefenwedstrijd tegen Lommel SK verloren. Op het trainingscentrum in Zundert werd het 2-3 voor de Belgen. Peter Hyballa zag Welat Cagro en Kaj de Rooij terugkeren van een blessure. Ook aanwinst Matthew Garbett maakte zijn eerste minuten nadat hij eerder lichte klachten had.

NAC begon aan de wedstrijd met de volgende elf namen in de basisopstellng: Van de Merbel, Rutten, Besselink, Mac Nulty, Wernersson, Banzuzi, Van Schuppen, Garbett, Kaied Omgba en Kotzebue.

Nadat het NAC was dat wat kansen kreeg op de openingstreffer, was het Lommel dat NAC een lesje in effectiviteit gaf. Na iets meer dan een half uur spelen stond het 0-3 voor de bezoekers. Van Schuppen deed voor rust iets terug kon doen: 1-3. 

Banzuzi leek de aansluitingstreffer te maken, maar de kopgoal wrd afgekeurd wegens buitenspel. Cagro en De Rooij kregen allebei een half uur de tijd om ritme op te doen en kwamen binnen de lijnen voor Banzuzi en Garbett. Een andere invaller aan Bredase zijde, Silva, bracht de eindstand uiteindelijk op 2-3. 

 

Bron:
B-Side Rats, NAC
26 Reacties
119   5  
Quinn

Ja serieus? Meteen afbranden na een paar minuten? Geef ze eens wat tijd.

Hup NAC en fijne carnaval mannen

10   62  
Van Flieger

Danny Bakker, hallo?

13   7  
RaRa

Is die Garbett wat denken jullie?

10   119  
Van Flieger

Rara - nee, net als Wernersson en Kaied. Dan zitten we op 50% hitratio als Staring, Omarsson en Boere het wel redden.

119   5  
Quinn

Ja serieus? Meteen afbranden na een paar minuten? Geef ze eens wat tijd.

Hup NAC en fijne carnaval mannen

44   11  
Karel de grote

Joh is er iemand die vlieger serieus neemt?


Dit was het 2de elftal van nac met vee 0-21.

36   2  
Nac

@Van Flieger

Die heeft nog steeds last van zijn knie blessure, maar dat mag vanwege privacy niet gecommuniceerd worden.

Waarom er dan om vragen?

61   6  
Svt076

Hopelijk kan Hyballa de juiste snaar raken bij de Rooij

30   1  
Bila

Beide teams speelden met wissels, testspelers en wat terugkerende basisspelers. Goed voor het ritme van die groep spelers, verder niet te veel waarde aan hechten.

66   4  
N1912

Ik ben erg benieuwd naar De Rooij de komende maanden. Sta er helemaal niet van te kijken als Hyballa net de trainer blijkt te zijn die hij nodig heeft om uit die bijna structurele sleur te komen. Tot nu toe wordt zijn tijd bij NAC gekenmerkt door vervelende blessures en matig spel. Toch is en blijft zijn potentie overduidelijk aanwezig.

Van het haast stilstaande voetbal gebaseerd op balbezit zijn we gelukkig af onder Hyballa. Betekent ook dat -mits juist gebruikt- De Rooij veel hoger op het veld in balbezit gaat komen en hij veel meer die 1-tegen-1 met zijn directe tegenstander op kan gaan zoeken. In zulke situaties is hij dodelijk, dat heeft hij bij Eindhoven vaak genoeg laten zien.

Hoop oprecht dat hij eens voor langere periode fit blijft en opleeft van de nieuwe hoge intensiteit speelstijl.

15   2  
Henri

Fijn dat de geblesseerden nu weer meters kunnen gaan maken. Succes in het vervolg van het proces.

21   11  
Bp

Uit andere verslagen blijkt dat de stand-in voor Kortsmit, vd Merbel een niet zo sterke i druk maakte.

Toch wel iets om ons zorgen over te maken.
Keepers moeten gelijkwaardig aan elkaar zijn om elkaar scherp te houden en dat is dus niet het geval.
Kortsmit maakt de laatste wedstrijden ook niet een sterke indruk, wisselt goede en slechte momenten te vaak en ook de uittrappen cq spelhervattingen zijn niet je van het.
Ook het regelmatig tekeer gaan tegen ploeggenoten staat me steeds vaker aan, zoek de schuld ook eens bij jezelf Roy !!!

Dus PvH en PM, ook hier aandacht voor aub !!!

32   16  
Sojke

Kan die van Flieger aan zo'n Chinese ballon worden gehangen, ? Dan bel ik wel met het Pentagon!

29   10  
DR.

City = valsspelers
ZO blij dat we niet bij die bende oplichters zitten. Die club voetbalt straks niet eens meer in de PL. Sta je dan met je Barkers....:D

39   9  
De beul van etten

Voer aub reageren met account in, ben klaar met de negativiteit en trollen. Eens dan wordt de hemel stralend blauw, maar er reageren hier veel donkere wolken..

10   7  
RV

Het zou mooi zijn als de Rooij misschien wel de rol van Velanas kan opnemen. Natuurlijk een iets andere speler, maar een de Rooij in een vrije rol zou ook best kunnen denk ik. Moest altijd maar geforceerd die actie maken aan de zijkant mét de bal, terwijl ik denk dat hij juist ook zonder bal in de omschakeling gevaarlijk kan worden. Kan in ieder geval een doelpunt maken.

Dit team lijkt in ieder geval wel wat spirit gevonden te hebben en in die malaise kan de Rooij in ieder geval niet meegaan. Ik weet nog dat hij begin dit seizoen best fit en agressief aan de start verscheen, daarna is het onder Molenaar bergafwaarts gegaan.

Hij moet zijn kans nu wel pakken, of zou hij ook weg willen?
Sowieso te hopen dat NAC ook doorpakt met de contracten van o.a. van Banzuzi en Agougil.

18   2  
Ivo

Een erg jong team - op Rutten na. Het laat de kwetsbaarheid door deze jongen spelers nog maar eens zien. Gelukkig is er ondertussen wat ervaring bijgekomen.

7   14  
Tip

Uiteraard gaat het in zo’n oefenpot om van alles uit te proberen en terug kerende spelers speelminuten te laten maken. Van de andere kant vind ik het wel een beetje raar als Lommel zo gemakkelijk naar 0-3 loopt.

31   2  
Zwampie

N1912
Idd, de trainers die Kay bij NAC heeft gehad waren allemaal defensief ingesteld waarbij de aanvaller meer moest verdedigen dan voorin stond.
Zie het zomaar gebeuren dat hyballa het wel lukt en hoop het voor kay ook.

Wat me overigens nog steeds verbaasd dat wel elke trainer alle spelers terug haalt de zestien in bij een corner of vrije trap tegen.
Laat 2 man tussen de zestien en middenlijn instaan en je haalt van de tegenstander zo 3 a 4 man uit je eigen zestien en zelf eerder kans op balbezit.
We zijn geen ajax of Barcelona die dit ook doen maar wel beter uitvoeren.en de spelers ervoor hebben.

30   6  
Ome Cor

Al wordt NAC ongeslagen kampioen in de eredivisie, dan zou van Flieger nog beginnen te zeiken over de wedstrijden waar we maar 1 punt haalden ipv 3.

Hij is niet zo fel als Noadje, maar wel een even grote druiloor.

8   5  
Tante Annie

@Beul Van Etten, Vraag me echt af in hoeverre je dan het trollen stopt. En ik vind het gewoon geweldig dat dit systeem nog ergens bestaat wat BSR nu heeft

17   18  
Karel de Kleine

@beulvanetten

Er is 1 negatieve opmerking🤣🤣🤣
Vind een Karel de Grote nog meer trol dan Flieger.
Als beest en livingthedream is hij ook niks anders aan het doen dan negatief zijn en mensen beledigen. Daarom herken je hem ook steeds ondanks zn 1200 inlognamen. Maar dat is een vriend van de site, die mag alles hier.
De tyfus voor hem tfoe. Hij mag blij zijn dat ik hem niet tegenkom want ik schop de de tyfus. Ben van de oude kern hou niet zo van die nieuwe grote bek mannetjes want meer hebben ze niet.

6   12  
ZNDRT-FanaticZ

Ik vraag me oprecht af waar mensen het vertrouwen vandaan halen dat het nog wel eens goed kan komen met De Rooij...

Deze gast drukt liever zijn snor dan zijn stempel. Ik kan me echt geen een wedstrijd herinneren waarin hij écht boven de rest uitstak en liet zien dat hij de topaankoop waar we veel plezier aan zouden beleven.
Het is niet zijn fout natuurlijk dat hij voor veel geld is gehaald, maar de manier waarop hij op het veld staat en rondloopt straals ook nul plezier en gretigheid uit. Hij heeft inmiddels echt zn kansen wel gehad, op diverse posities, maar het is overal (op z'n best) grijze middelmaat...

Gewoon een miskoop. Punt. Past niet in de toekomst van NAC dus geen energie meer in steken. Gewogen maar helaas veel te licht bevonden.

15   2  
Volksclub NAC

Ik denk dat De Rooij zeker kan voetballen en hoop dat het er bi NAC nog uit gaat komen. Als hij vertrekt schopt hij er bij een andere club gewoon weer genoeg in.

6   0  
MvA

Ik ben wel erg benieuwd naar Garbett ! Bijzonder is het namelijk dat er in juni nog van verschillende Engelse clubs interesse was. Google gerust eens op " Garbett Leicester". Deze clubs zullen toch niet zo maar de radar op zo'n jongen richten als talent niet gezien zou worden. Anderzijds ook wel opmerkelijk dat hij dan nu hier in Breda zit.
Laten we hopen op een positief scenario en goeie start net als Staring!

3   3  
Ramon

Snap werkelijk waar niet dat sommige mensen nog denken dat de Rooij een talent is.
Heeft de afgelopen jaren vrijwel niets laten zien, heeft bij Eindhoven een redelijk jaar gehad, niks meer en niks minder. In Eindhoven lopen ze nog steeds de polonaise van blijdschap wat NAC er voor heeft betaald...... Gek dat geen een trainer het in hem ziet zitten en ook geen andere club. Maar bij NAC op de tribune zitten een paar meester scouts en zien het wel.....

3   1  
Volksclub NAC

@Ramon de lijst met spelers die bij NAC niet uit de verf komen en elders wel is helaas een stuk langer dan de lijst met spelers die hier de pannen van het dak spelen en bij andere clubs niks laten zien.

Laad alle berichten na dit bericht in