Wij gaan niet opzij

NAC verliest oefenwedstrijd van AZ; Haye ontbreekt bij selectie

Thiestemberg

NAC verloor vandaag een vriendschappelijk oefenduel tegen AZ. Na doelpunten van Pavlidis, Evjen en Gudmundsson ging NAC met een 3-0 achterstand de kleedkamer in. Na rust werd er niet meer gescoord, de ruststand was dus ook de eindstand. AZ speelde met een volwaardig A-elftal.

Buiten de uitslag waren er nog meer opvallende zaken te benoemen rond de oefenwedstrijd. Zo startte Ralf Seuntjens voor het eerst sinds zijn coronabesmetting in de basis en kreeg Odysseus Velanas zijn kans als linksbuiten. Roy Kortsmit mocht keepen, want eerste doelman Nick Olij was achtergebleven in Zundert om daar te trainen met keeperstrainer Gabor Babos. Luc Marijnissen startte in de basis en voor het eerst sinds lang blessureleed kwam DJ Buffonge als invaller binnen de lijnen.

Afwezigen 
Moreno Rutten en Kaj de Rooij hadden allebei lichte pijntjes en deden daarom niet mee. Het is nog onduidelijk of dit tweetal in de komende competitiewedstrijden wel weer kan spelen. Thom Haye was ook afwezig voor het oefenduel met zijn oude club, dit door ‘transferperikelen’. Dion Malone ontbrak ook. De verdediger is nog met het nationale elftal in Suriname.

Opstelling AZ: Vindahl; Sugawara, Beukema, Martins Indi, Wijndal; Midtsjo, Evjen, de Wit, Clasie; Gudmundsson, Pavlidis.

Opstelling NAC: Kortsmit; Marijnissen, Adilehou, Bakker, Maria; Agougil, Seuntjens, Cagro; Antonia, Bannis, Velanas.
(Kosiah, Kotzebue, Mashart, Azzagari, Siereveld, Van Schuppen, Buffonge en van de Merbel kwamen later in de tweede helft als invaller binnen de lijnen)

Bron:
B-Side Rats, NAC
Terug naar overzicht
19 Reacties
48   18  
Nac

Ik snap deze wedstrijd tegen az niet.

We hebben moeite met scoren, dit heeft ook te maken met vertrouwen en dan spelen we tegen de nummer 5 van de eredivisie.

Zal wel aan mij liggen.

19   10  
Rade

Heerenveen is een transfer van zo’n 2,5 miljoen aan het afronden met een Zweedse spits. Dus daar is Haye niet mee bezig vandaag zou je zeggen…

Uitslag van dit duel is verder weinig boeiend..Natuurlijk ben je overklast, je wordt door het tweede elftal van AZ al weggetikt..

48   18  
Nac

Ik snap deze wedstrijd tegen az niet.

We hebben moeite met scoren, dit heeft ook te maken met vertrouwen en dan spelen we tegen de nummer 5 van de eredivisie.

Zal wel aan mij liggen.

8   2  
fvf6

Een normale uitslag tegen een veel sterkere tegenstander . Laten we hopen dat NAC in het bekerduel tegen psv meer kan dan in deze oefenpot , maar normaal gesproken zal NAC daarin geen potten kunnen breken , wat ook geen schande zal zijn . Schande zou het pas zijn als je met dubbele cijfers verliest tegen psv , maar voorlopig ga ik daar niet van uit .

5   1  
Bas

Bij haye is de kans groter dat ie weggaat dan dat ie blijft aldus de graaf ben benieuwd wie ze gaan halen

14   7  
Ratjeduneerste

@NAC

Scoren moet je gewoon op 'drillen' in de training, niet in een oefenwedstrijd tegen pak 'm beet het 4e elftal van Baronie.

Met tegenstand leer je juist het meeste.

Ik zie liever zo'n oefenwedstrijd voorbij komen dan een wedstrijdje als in het voorseizoen waarvan de enige vraag is vooraf of je met 10-0 of 15-0 wint.


OT:

Logisch dat je deze verliest, gelukkig weer speeltijd voor sommige jongens. Ik zie Marijnissen graag weer eens terug in de verdediging! Als hij zijn vorm van tijdens de voorbereiding terug weet te vinden is hij wat mij betreft gewoon basisspeler.
Jong, gretig en verdient gewoon speelminuten meer dan een Malone die wekelijks weer laat zien niet de 'drager' van dit elftal te zijn.

Thom is weg, zoveel is duidelijk! Hopelijk staat z'n vervanger klaar.

21   3  
Wie?

Ik gok, dat deze wedstrijd is bedoeld, om de tegenstand van PSV na te bootsen. En nieuwe spelprincipes in te graveren/oefenen.

2   2  
Nac

Als ik naar de opstelling kijk speelde ze 343?
433 kan ook, maar dan speelde Marijnissen rechtsback.

2   0  
Beter de Laat dan nooit

Ligeon er ook niet bij?

9   15  
Bredaaaaa

Prima wedstrijd. NAC heeft prima gespeeld lees ik. De Graaf wil in 2022 meer gaan domineren. NAC heeft het grote az goed moeilijk gemaakt.

14   16  
Ernie

Marijnissen in de basis en gelijk 3 doelpunten tegen?

18   4  
Andre Vermeulen

Rutten een pijntje? Hahaha

6   6  
Scheppioni

Dat had ik nou net van jou verwacht ernie ...... maar goed, ik had deze wedstrijd ook niet als oefenpot gepakt omdat we idd moeite hebben met scoren, oefenen is om wijzer te worden, we zullen zien met deze staf gezien het recente verleden !?!

6   5  
Ernie

@Scheppioni
Ik denk dat de staf wat de verdediging betreft weer wat geleerd heeft.

6   10  
Scheppioni

Hadden ze dit maar na de perfecte voorbereiding afgelopen juli gedaan, hadden we er nu veel beter voor gestaan !

11   9  
Tip

Ik persoonlijk zou nooit tegen een club oefenen in dit stadium waar je zo goed als zeker van verliest. Maar goed dat zijn keuzes. Een ramp is het zeker niet. En best leerzaam.

Waar je wel 'de ballen van uit de broek lacht ' is die hele discussie rond Marijnissen.
Marijn speelde inderdaad 1 goeie partij tegen een dolend Sparta in de voorbereiding , heel NAC balde die wedstrijd toen goed.

Maar zijn er nu supporters die ECHT denken dat ze het beter weten dan de Graaf en zijn technische staf waaronder Lurling? Die zien Marijn dagelijks aan het werk. Hebben allemaal een dikke prof carrière achter de rug en hebben de oefenmeester diploma's van het hoogste niveau.

Maar nee hoor, wij supporters die in Huppelkut 3 etc. speelden, Marijn niet dagelijks bezig zien, zullen eens zeggen dat Marijn in de basis MOET. Dat is DE oplossing. Het is een en al theater, zelfbesodemieterij en fantasie.

7   3  
Bas

@Tip
Brood zag het ook niet zitten in Van Hecke.

4   9  
Rob

@Tip Lurling word door de spelers niet serieus genomen als trainer. Voegt werkelijk niets toe en moet nog alles van het trainerschap leren. Het was een top speler voor NAC, maar dat maakt hem helaas nog geen goede trainer. Molhoek en Molenaar hebben meer kwaliteit dan Edje en Lurling. Ik zou zeggen wisselen!

3   3  
Scheppioni

Draaikont tip weer, idd Bas !
Ik betwijfel overigens en meerdere hier of tip wel zijn ballen uit zijn broek kan lachen maar dat ter zijde, gelukkig zien de voetballers onderling hier wel de waarde van een speler binnen NAC, deze staf is idd ook net als wat spelers zwak hoe goed men dan als speler zelf ook was(ren) !

2   0  
Mo

Niet vreemdv met een selectie 2e rijtje KKD!

Laad alle berichten na dit bericht in