Wij gaan niet opzij

NAC versterkt zich met middenvelder Max Balard

Thiestemberg

Vanochtend werd het na enkele dagen toch bekend: NAC strikt Max Balard. De 23-jarige middenvelder komt over van de Central Coast Mariners en tekent voor drie seizoenen in Breda. Vanmiddag staat de in Sydney geboren middenveld voor het eerst op het veld met zijn teamgenoten.

Max Balard staat bekend als een veelzijdige 'zes' die zowel fel is in de duels als over de nodige voetballende bagage bezit. Balard beschikt naast zijn Australische ook over een Frans paspoort. Hij bracht zijn gehele loopbaan tot nu toe door bij Central Coast Mariners.

Vorig seizoen was zijn meest succesvolle seizoen. Door zijn imposante statistieken kwam hij in Europa op de radar bij data-analisten. Verder werd hij uitgeroepen tot beste speler bij de kampioen van Australië. Balard was daarbij als controlerende middenvelder goed voor drie doelpunten en evenveel statistieken.

Technisch directeur Peter Maas is blij met de versterking op het middenveld: “Max is een dynamische karakterspeler. We denken dat hij snel zal wennen aan de Nederlandse voetbalcultuur en mentaliteit en het nodige gif kan toevoegen aan ons team”.

Bron:
B-Side Rats
35 Reacties
12   2  
Ouwe Spionkop

Lijkt me op voorhand een prima aankoop, die je als het meezit over paar jaar voor miljoenen kan verkopen.
Speler van het jaar bij de Australische kampioen. Hij wil zijn carrière graag verder voortzetten in Europa.
Heeft een dubbel paspoort, dus te betalen.
Is nog jong.
Prima toegeslagen van NAC!

8   1  
SAMSON

Hopelijk een goede versterking. Die hadden we ook nodig als rechter centrale middenvelder. Nu nog een spits en een centrale verdediger , minstens.

7   0  
Henri

Good luck / Bon chance Max

7   1  
henkietenkie076

Welkom Max!
Belooft een speler te zijn met NOAD, erg benieuwd!

Nu nog een spits, rechts en linksbuiten en een centrale verdediger. Ben bang dat Cuco einde verhaal is bij NAC

7   2  
Belg 1912

@henkietenkie076

kan wel eens zo zijn dat onze carl 3-5-2 gaat spelen en dan heb je geen echte buitenspelers nodig dus ik ga er eerder vanuit dat we nog een stevige spits aanhalen en nog een centrale verdediger en ik denk dat we dan al bijna rond gaan zijn

4   2  
Belg 1912

of een ombga moet natuurlijk nog vertrekken dan is er nog wel het één en ander nodig

5   2  
Wanny

Er zal nog wel iemand verkocht worden lijkt me. NAC zal ieder jaar 1 of 2 transfers moeten maken om financieel gezond te blijven en te kunnen groeien.

Omgba, Janosek, Garbett. Dat zijn de kandidaten denk ik.

9   1  
Adriaan

11 spelers weg Wanny
Zo speel je geld vrij voor versterkingen
Naw zullen ook tv en sponsorinkomsten hoger zijn
Elke wedstrijd ook uitverkocht

6   0  
Henri

@Wanny
Ik denk dat het als onverwachte promovendus niet slim is om één of meerdere betere spelers te verkopen en dan weer speler terug kopen waarvan je ook maar weer moet afwachten of ze succesvol worden. Ik verwacht juist nu een extra investering van de eigenaren wetende dat bij handhaving de beste spelers van NAC dan vele tonnen meer waard zijn geworden. Ze moeten niet gaan voor het snelle geld.

6   0  
Dun Henk

Veel succes Max!

12   2  
Ouwe Spionkop

Lijkt me op voorhand een prima aankoop, die je als het meezit over paar jaar voor miljoenen kan verkopen.
Speler van het jaar bij de Australische kampioen. Hij wil zijn carrière graag verder voortzetten in Europa.
Heeft een dubbel paspoort, dus te betalen.
Is nog jong.
Prima toegeslagen van NAC!

6   2  
Wanny

Als je nu 3 miljoen kunt krijgen voor bijvoorbeeld Omgba en je slaat dat af, dan moet je wel heel zeker weten dat ie het in de eredivisie geweldig gaat doen.
Vergeet niet dat al die jongens ook nooit eredivisie hebben gespeeld. Dus je hebt geen enkele zekerheid dat ze het op dat niveau ook waar kunnen maken.

Terwijl je met 3 miljoen wel 3 andere spelers kunt halen die wel eredivisie ervaring hebben.

Komt ook nog bij dat Omgba zomer 2025 nog maar 1 jaar contract heeft, dus hoe reeel is het dat ie dan nog steeds 3 miljoen oplevert.

Gelukkig hoef ik die beslissingen ook niet te nemen.

6   0  
Italo

Een interessant kijkje in hoe dit kennelijk gaat (vind ik). Ik las op LinkedIn onderstaand bericht vanuit een makelaars/bemiddelingskantoor:

𝐌𝐚𝐱 𝐁𝐚𝐥𝐚𝐫𝐝 has signed with NAC Breda! 🟡⚫

The 23-year-old Australian/French midfielder has made the move from A-League 🇦🇺 to the Eredivisie 🇳🇱 and signs a 3-year-contract with 'De Parel van het Zuiden'.

A couple of months ago Sebastiaan Pot and I identified Max using the cutting-edge data analytics SciSports platform. Max stood out due to his potential, development and performances. Euro Soccer Advice is proud to have been able to facilitate this step through the use of our expertise in data scouting combined with our network.

We would like to thank NAC Breda B.V. for their confidence in the player and the pleasant cooperation.

--

Zo'n bedrijf zoekt op basis van data dus naar interessante spelers en leggen opvallende profielen voor bij clubs. Moet zeggen dat ik die Sebastiaan Pot al eens vaker heb gezien bij NAC zie, dus die connectie zal goed zijn. Kennelijk heeft het profiel NAC ervan overtuigd om hem aan te trekken.

4   0  
HK78

Lovende woorden en za gaan hem missen in Australië, welkom Max en veel succes bij onze mooie club. https://ccmariners.com.au/news/treble-winning-midfielder-max-balard-departs-for-overseas-opportunity/

4   0  
Belg 1912

als je dan leest op bn de stem dat onze Carl mee aan tafel zit voor de transfers kan je ondertussen toch wel concluderen dat METMATSSEUNTJENS niet gaat gebeuren, anders was dit toch al lang rond zou ik denken

2   2  
Arie

Op het eerste zicht een versterking van de buitencategorie. Type Kante, Makelele, De Kamps, Van der Leegte. Lat het maar zien.

5   0  
NAC

@ WANNY

NAC heeft nog een optie van 1 jaar, dus hij staat nog 2 jaar contract.

6   1  
Henri

@Wanny
Er is geen enkele club die NAC 3 miljoen gaat betalen voor een speler die alleen KKD heeft gespeeld en nog buitensporig geblesseerd is ook. Voor Banzuzi werd ook niet meer dan 1.5 miljoen betaald. Als Omgba, Janosek of Garbet na een goed Ere seizoen vertrekt dan kan de teller wel eens bij 3 miljoen beginnen ipv eindigen. Lekker zich een jaar laten bewijzen. is voor die gasten ook beter.

4   2  
Die ne gast

@Adriaan
Reken je niet (te) rijk. Het is ook bekend dat NAC elk jaar in de KKD 1,5 mln verlies draait. Dat gat moet eerst gedicht worden en dan blijft er van de hogere inkomsten al een stuk minder over.
Als je 1,5 mln + doorverkooppercentage op Omgba kan krijgen, moet je dat altijd doen.
Financiële gezondheid gaat wat mij betreft boven sportief resultaat. (Al helpt sportief resultaat wel om financieel gezond te worden / blijven…).
Maar liever sportief resultaat op de Go Ahead manier dan op de Vitesse manier.

5   0  
raraNAC

Als zo’n speler 5x goed speelt in de eredivisie wordt hij zo opgeroepen voor het Australisch team, wat meteen goed is voor de marktwaarde.
Slimme ‘aankoop’.

4   0  
Dunsloopkogel

In het Interview in bn de stem met leemans geeft hij aan dat cuco er niet.meer bij is

2   1  
Voor NAC

@Die ne gast

"Het is ook bekend dat NAC elk jaar in de KKD 1,5 mln verlies draait"

We zijn gepromoveerd.

3   0  
SAMSON

Is Cuco nou al definitief afgeschreven?

4   0  
Breda vooruit

@ die n gast
Het verlies in de kkd werd betaald door vrolijk en partners de eerste twee jaar dus zie zijn betaald.
Dus NAC heeft een sluitende begroting zonder verlies eventuele transferinkomsten zijn er voor om andere spelers aan te trekken.

5   2  
scheppioni

Ben zeer benieuwd !! Succes Max !!
Nu nog de aanval met scorend vermogen graag !

3   0  
markenaa

Welcome! Good luck and kick some ass!

De selectie krijgt gestaag vorm. Ik ben vooral benieuwd naar de spelopvatting en speelwijze van de technische staf. Voetballen kunnen de meeste voetballers wel, samenspelen, patronen, taken uitvoeren en focus hebben is het lastigst.

3   0  
BasSnelden

Denk dat om te overleven dat er sowieso spelers met power nodig zijn. Maak niet uit twee spitsen of met buitenspelers..
Nac zal zuinig met de centjes moeten omgaan, want eredivisie is meer inkomste maar ook meer kosten.
Transfervrij de keeper en deze Australiër dus lijkt me goede volgorde

1   0  
markenaa

@bassnelden

Precies zoals je zegt 2 spitsen of met buitenspelers. We weten het toch - nog - niet. Als je ook op het EK zit hoe modern de tactieken van die verrassende "Kleine" landen. Moderne tactieken en wilskracht daar komen die landen momenteel ver mee. De grote landen hebben het lastig en zo hoop ik dat het voor NAC in de ere ook gaat zijn. Een groep met een sterke wilskracht, bang voor niemand, en tactisch slim spel.
Vertrouwen in deze staf (maar dat is niet zo gek als je met een schone lei aan het seizoen begint en de trainer 3-5-2 als voorkeur heeft). Ben je baas op het middenveld dan ben je al een heel eind in een wedstrijd. Dus deze Australier met inzet is welkom!

1   0  
De paarse heide

Goeie aankoop! Eindelijk wat perspectief met langdurige contracten, een goed begin is het halve werk. Oogt enthousiast en zal gaan vechten voor de club, ben bang dat hij wel even aan het klimaat moet wennen maar hopelijk voelt ie zich snel thuis :)

1   2  
Die ne gast

@Breda Vooruit
NAC=Breda zou garant staan voor eventuele tekorten. Garant staan is iets anders dan elk gat in de begroting blind te gaan betalen.
Instructie van NAC=Breda zal echt wel zijn geweest om het tekort zo klein mogelijk te maken en alle extra baten eerst gebruikt moeten worden om zo het tekort zo klein mogelijk te maken, zodat er zo min mogelijk gebruik hoeft te worden gemaakt van de garantstelling van NAC=Breda en ze nog wat geld in hun eigen zak kunnen houden.

@Voor NAC
Klopt. En afgelopen seizoen was het dus nog wel KKD en is er dus eerst nog een tekort van 1,5 mln dat weggewerkt moet worden, voordat je kan investeren in de selectie voor komend seizoen.
Nu we gepromoveerd zijn, moet moet het mogelijk zijn om een sluitende begroting te hebben. Een sluitende begroting betekent geen tekort, maar dat betekent dus ook dat 'het gat' van 1,5 mln nu vanuit de structurele inkomsten afgedekt gaat worden. En dat betekent dat je die 1,5 mln niet kunt besteden aan transfersommen of het aantrekken van nieuwe spelers.
Dus zoals ik al zei: Reken je niet (te) rijk.

1   0  
Bo Nus

Is ie er zaterdag al bij. ? De wedstrijd zaterdag is overigens nog niet uitverkocht. Heb mn kaarte wel binnen. Ik verwacht een nac feest, met de echte fans erbij

2   2  
Henkie

Ben benieuwd.

In mijn ogen nog minimaal 6 FLINKE versterkingen nodig om van nr 8 in de KKD eredivisiewaardig te worden.

1   1  
Semsi

2 wedstrijden tegen Griekse tegenstanders toegevoegd aan de voorbereiding van NAC, waaronder tegen de huidige ploeg van Manu Garcia. Zou mooi zijn om hem weer te zien!

1   0  
Bommetje

Die Ne Gast heeft de juiste redenering maar uiteraard is er nog veel extra te besteden

1   2  
Sir Smokalot

@Bo Nus , hoe bepaal jij wat een echte nac supporter is dan ?
26 jaar een seizoenskaart gehad, nu al vijf jaar geen wedstrijd geweest
Super genoten in de play offs en ohhhhhh wat meegeleefd weer , huilen alles erop en eraan
Maar ben ook ooit supporter beginnen te worden en waar jij op doelt dat snap ik wel maar geef mensen ook een kans NAC is van iedereen niet van jou of weet ik veel wat je denkt .
Wij hadden met z’n achten een seizoenskaart en drie daarvan konden geen speler opnoemen en stonden de meerderheid van de tijd met de rug naar de goal of waren bier halen .
Dussssss de ‘echte supporters’ dat zijn WIJ allemaal

0   0  
Michel1983

Weer dat gezever over 'echte supporters', van Bo Nus dit keer: iedereen beleeft NAC op zijn of haar eigen manier en daar is hoe dan ook niets mis mee.

Supporters die beweren echte supporters te zijn zijn dat per definitie niet omdat je niet hoeft te zeggen dat je een 'echte' bent: wat andere mensen daarvan vinden moet je niets kunnen schelen namelijk als je een 'echte supporter was'

On topic: ken Max niet, maar fijn dat hij er is!

Laad alle berichten na dit bericht in