Wij gaan niet opzij

NAC verwacht nieuwe shirts 'voor start competitie'

Raskolnikov

Het blijft onduidelijk wanneer de nieuwe shirts exact geleverd gaan worden. Hoewel de competitie over een week of twee begint, zijn de nieuwe shirts nog altijd niet in Breda gearriveerd.

Zoals bekend heeft shirtproducent Legea als gevolg van het coronavirus leveringsproblemen. Hierdoor werd de lancering van het shirt, die normaal gesproken aan het begin van de voorbereiding wordt gepland, tot nader order uitgesteld. 

NAC weet nog altijd niet wanneer de shirts exact geleverd gaan worden. De club laat desgevraagd weten dat dat 'van een aantal factoren' afhangt. De verwachting blijft echter dat de nieuwe wedstrijdtenues 'voor de start van de competitie' in Breda zullen zijn. 

Overigens is NAC niet de enige club met problemen. Ook NEC, dat eveneens in Legea speelt, wacht nog altijd op de nieuwe tenues. 

Bron:
B-Side Rats, NAC
27 Reacties
116   1  
Professor Pils

Ik verwacht ook nieuwe spelers ' voor start competitie'.

116   1  
Professor Pils

Ik verwacht ook nieuwe spelers ' voor start competitie'.

33   8  
Wanny

Er staat een fout in de titel. Moet zijn:

NAC verwacht nieuwe spits voor start competitie.

12   4  
Adriaan

Nieuwe spelers en rapeenbietje!!!

25   3  
Judge M.

Hebben ze ook aangegeven van welk seizoen? ?

9   5  
Johnnyboembastik

Shirtjes en broekjes is handig .... maar.....

Opoku naar De Graafschap.... Hoe is het toch mogelijk?
De Graafschap heeft nu zeven nieuwe spelers binnengehaald: eerder kwamen Danny Verbeek, Julian Lelieveld, Rick Dekker, Elmo Lieftink, Rody de Boer en Joey Konings naar Doetinchem. Kersvers Superboer Opoku wordt herenigd met Ralf Seuntjens: de twee vormden bij VVV een succesvol, veel scorend duo. "Een mooie bijkomstigheid, mooie momenten met hem meegemaakt bij VVV. Hopelijk kunnen we dat kunstje hier herhalen."

20   5  
sjef de gevulde koek@JOHNNYBOEMBASTIK

Inderdaad ik begin nu toch wel van verbazing in verbazing te vallen. Als je die namen leest allemaal versterkingen voor ons die dan wel makkelijk naar de Graafschap gaan. Maarja die hebben ook geen tonnen aan afkoopsommen betaald de laatste tijd en kunnen dit wel in spelers investeren dat is gewoon heel het eieren eten. Dat Opoku niet naar ons komt is gewoon de bevestiging van alles.

14   5  
Karbonkel

Shirts zijn even ondergeschikt nu. Ik maak mij meer zorgen om de invulling van de selectie. Het lijkt wel of wij bij aanvang al ons neerleggen bij een plek in de middenmoot. Opoku heeft ook net weer getekend bij de Graafschap.

12   3  
Geeren-zuid

We worden echt niet meer voor vol aangezien of wat?opoku naar de
Graafschap wtf wat is er aan de hand?
Begin nu toch benieuwd te worden, mee bezig zijn want t blijft vanuit t stadion toch opvallend stil

20   16  
Ouwe Spionkop

Ook dit is weer typerend voor NAC.
Dat Legea is al bagger en nou flikken ze dit ook nog. Alle clubs hebben de nieuwe shirts al binnen.
Snel afscheid nemen van dat B Merk. Of hoort een B Merk bij een B club als NAC?
Misschien kunnen we ons beter neerleggen bij onze nieuwe status als een soort Telstar.
Btw is Manders al terug van vakantie? Die spelers zijn niet gek en blijven niet wachten.

23   4  
Chris W.M.

Als de shirts nu nog niet onderweg zijn dan zijn ze er echt nog niet voor het start van de competitie. Italië gaat in deze periode helemaal dicht, zo’n beetje elke fabriek sluit. Iedereen laat alles uit z’n handen vallen, afspraak of geen afspraak. En kom niet aan de vakantie van een Italiaan....

13   4  
Semsi

De Graafschap heeft zijn zaakjes gewoon veel beter voor elkaar dan NAC. Kunnen spelers gewoon een beter salaris en perspectief bieden. Door het wanbeleid (waardeloze spelers met waanzinnige salarisse en de afkoopsommen voor spelers/trainers/directie) lopen we gewoon weer achter de feiten aan. Daar gaat een eventuele transfer van Van Hecke niets aan veranderen. Daar worden weer veel gaten mee gedicht worden. Gaat nog jaren duren eer dat we een serieuze gooi naar promotie kunnen doen!

20   1  
Pietjepils

Alsof shirts van ondergeschikt belang zijn. Ik zie op social media zoals LinkedIn van allerlei profclubs nieuwe shirts met de hoofdsponsor voorbij komen.

Het kapitaal staat op het veld. Maar voor kapitaal ben je wel afhankelijk van sponsoring en het slim vermarkten van je club.

Een club als NAC met een groot aantal seizoenskaarten doet zichzelf tekort met die rommel van Legea. C'mon wat een enorme sof dit gedoe met dit C merk uit Italia. Macron, Hummel, Umbro, Coq Sportif, Joma, Errea, etc etc. Allemaal leveranciers die tijdig hun shirtjes afleveren en een effort steken in wat kwaliteit.

11   4  
Breetjeda

Ehhh.. hier gaat iets fout.

Opoku zou volgens Steijn niet naar nac komen, omdat hij naar het buitenland zou willen.
Nu heb ik vroeger op zitten letten met topografie en ligt Doetinchem volgens mij in Nederland.

Waarom willen de spelers niet naar nac?

- is het sportieve plaatje zo veel beter bij de graafschap?
- wantrouwen spelers de club door de chaos die er omheen hangt?
- word naar nac gaan gezien als carrière killing?
- is het alleen iets financieels?
-is het huidige technisch hart (zonder td) niet overtuigend?

Het baard ons allen zorgen!!!

26   1  
Fritske d'n Olifant

Even los van de coronacrisis. Maar NAC en kledingleveranciers, a never ending story.... Of het nu Jako, Klupp, Patrick of Legea is. Ongelofelijk. Is er nu niemand binnen NAC die dit en het hele merchandisinggebeuren eens een keer fatsoenlijk oppakt? Je zit als kleine club met een grote achterban op een goudmijn, boor die dan eens aan! Wanneer draag je een voetbalshirt buiten het stadion? Juist, in de zomervakantie. Waarom liggen de nieuwe shirts dan niet al een week voor de zomervakantie in de winkel?

8   2  
Stekkuh

@chris

In dit geval werken heel fabrieken door om de achterstand in te halen en gaan ze om beurten met vakantie.
Heb zelf 2 leveranciers van jassen in Italië en die werken ook door om de winter collectie op tijd te leveren.

En in China gaan ze niet met vakantie!!

Dus vraag mezelf wel af wanneer ze de kleding hebben besteld bij legea.... sta er niks van te kijken dat ze nog moesten doen wanneer alles in lockdown ging in Italië.
Alleen China ging toen weer open want legea produceert gewoon in China hoor.

10   1  
The Cosmic Gate

Ik verwacht (al jaren) een kampioen waardig elftal en rust in te tent !
Maar daar zien we ook weinig van .

En dit mbt shirts is toch amateurisme te top ......

8   2  
Pietjepils

Met een template shirt van Adidas kan je prima uit de voeten voor een paar echte NAC tenues. Kappen met die rommel merken die we de afgelopen jaren hebben gehad. Ga eens op de website van Macron kijken. Die leveren juweeltjes af.

10   0  
Ratjeduneerste

Hoe is het mogelijk dat De Graafschap ondertussen al 7 ?! aanwinsten heeft gepresenteerd die bij NAC stuk voor stuk versterkingen zouden zijn, de juiste leeftijd hebben en transfervrij zijn? Hoe kan het zo zijn dat De Graafschap deze jongens wel binnen kan halen en NAC niet?

Hoe kan het zijn dat spelers als Opoku en Seuntjens voor NAC 'te duur' zijn of in de wacht zaten en voor De Graafschap wel te betalen zijn?
Zij hebben in alles minder inkomsten dus zouden een kleinere begroting en lager spelersbudget moeten hebben. Het enige voordeel dat ze hebben is de compensatie van de KNVB voor het missen van promotie.

We lopen momenteel mijlenver achter op Cambuur en De Graafschap en zelfs NEC, Volendam en misschien zelfs Go Ahead en Almere zijn momenteel al verder dan ons NAC...

Te triest voor woorden. De spoeling wordt dun in haalbare spelers, de hoge hoed van Manders en Steijn moet steeds hoger worden en wij wachten maar weer af hoe kut (want dat zal het wel weer worden) dit seizoen weer wordt...
??

10   0  
Steefl

Gaat er eigenlijk weleens iets lekker soepel bij onze club?

Kom op zeg.

10   1  
Bruske

Legea leveringsproblemen?
Hoe kan het dat Roda al wel in de nieuwe shirts van Legea speelt?

Scheelt weer inkomsten dit enn is het geen reclame natuurlijk.

8   0  
YLLWBLCK

Is gewoon huisstijl. Dat heb je op orde als je een TD en een marketingafdeling hebt.
Maar ja... iemand heeft ook OK gezegd tegen de blauwe stoeltjes. Die persoon moeten ze ook eens interviewen over zn//haar keuzes

10   1  
Van "taajlaand

Ook dat is NAC, hedentendage en eerder.

Geef de heren "deskundigen" die aan het roer staan betreffende 'winstgevende merchandise', een lekkere worst voor de ogen, en ze stappen direct met de rommel vanm C- leveranciers in zee.
Al jaren zo, en 'we' vinden dit goed, want als er maar een geel/zwart shirtje gepresenteerd wordt, "moeten" we het kopen, want het is NAC hè.

Ik zelf werk al dik 37 jaar in de sportwereld, maar deze merken lachen zich rot.
Die zitten voor enkele euro's 'eerste rang', maar daar zit totaal geen beleid, geld of know how, om op tijd te kunnen (laten) produceren.
Tuurlijk hebben vele leveranciers last gehad van enkele lock-downs, maar haast elke club die met genomeerde merken speelt, heeft alles op orde.
Onze deelnemers aan de vriendjespolitiek zijn tevreden met een snoepreisje, die dit soort merken, ("groot" geworden vanuit een kofferbak) beloven als NAC hiermee in zee gaat...

5   2  
Hugo

Roda heeft ze idd al. En dat is raar he. Ook legea. Ik ben best tevreden over dit merk. Ziet er mooi uit. Maar het kan niet zo zijn dat een club als NAC nog niets heeft. Amateurisme ten top. Hup NAC

3   2  
geelzwartwit

De LEGEA deal is natuurlijk nooit een geweldige deal geweest. Wie heeft die destijds gemaakt? Ook al was het wellicht op dat moment financieel aantrekkelijk om met LEGEA in zee te gaan je trekt er wel je identiteit mee naar beneden. De uitstraling van een club voedt je ook met het merk waarin je spelers lopen.

Ik denk dan ook dat Manders zich rotschrok toen hij dat merk en de dealermee onder ogen kreeg. Hoelang loopt dat contract nog door? Hopelijk niet lang en kan Manders vruchten plukken van een sportief positief seizoen waardoor mooie merken zich andersom ook graag door NAC laten presenteren.

Adidas blijft een mooie voor NAC wat mij betreft maar wellicht wil Adidas dat zelf wel helemaal niet.

4   1  
geelzwartwit

Holy shit...
Natuurlijk.. Ik had het echt niet anders verwacht. NAC heeft nog een contract met Legea tot 2023!!
Met dank aan ene heer Goetzee die het contract even leuk verlengde met vijf jaar...

En het vooral een mooie deal vond omdat een Bredase ontwerper de kans krijgt de shirts te ontwerpen... Hopelijk zijn we nu eindelijk van dat klein denken af. Ik vraag me meteen of of er niks over leveringscondities in het contract is opgenomen...

Indien Legea niet in staat is voor de eerste trainingsdag van het nieuwe seizoen het nieuwe tenue te kunnen leveren dan.. Enz enz... Eenzijdig ontbinden... Enz enz..

Niet dat ik de Italianen de business niet gun. In tegendeel maar als ik dan in dit geval mag kiezen keus ik voor NAC.

Een contract voor 8 jaar met een merk als Legea... Waar zat die AD met zijn gedachten?

Zie:
https://www.nac.nl/nieuws/nac-en-legea-verlengen-verbintenis

5   2  
Europa leaugue

Die nieuwe shirts kunnen me gestolen worden!! Nieuwe spelers en rap een bietje . Straks krijgen we weer te horen dat andere teams langer aan elkaar hebben kunnen wennen en ons NAC nog geen tijd ervoor heeft gehad . Staan we weer weet ik het hoeveel punten achter en weg promotie

17   0  
Ron

In nagenoeg alles ademt ons NAC amateurisme.
Er kan werkelijk niets gewoon goed gaan.
Er is altijd iets. Linksom of rechtsom.

Dit gekut met die shirts.
Blauwe stoeltjes in je stadion. Je verzint het niet. ( waren de zwarte duurder ? )
Mislukte transfers waarbij geen geld geïnd is.
Afkoopsom op afkoopsom. Ontelbaar veel.
Een brak stadion wat gestut moest worden.
Een scorebord wat een seizoen lang niet werkte.
Spelers die positief getest waren, maar toch ook weer niet. ( daaaag oefenwedstrijd ! )
Een gemankeerde TD die een ware puinhoop achter liet.
Een assistent trainer die na jaren trouwe dienst even telefonisch ontslagen werd.
Moet ik nog effe doorgaan ?
Zooooo veel mismanagement.
Zo veel onkunde.

Zo'n waslijst aan missers en narigheid vind je niet bij, pak 'm beet, Heracles of Heerenveen.
Toch clubs waar we ons eigenlijk mee zouden moeten kunnen meten. Qua achterban, prestaties, stadion, enz
Zelfs een Emmen of Zwolle loopt ons aan alle kanten voorbij.

Het is werkelijk waar om te janken.
Bij een Baronie of JEKA hebben ze de zaken nog beter op orde.
Iedereen ploetert en moddert maar wat aan, en doet maar een dotje.

Er is nog geen versterking binnen.
Een reserve speler van Volendam die mag komen trainen.
Zo ga je niet promoveren. Never.

Man..... Wat een puinhoop is het toch ook bij onze kutclub.

Laad alle berichten na dit bericht in