Wij gaan niet opzij

NAC voegt wedstrijd tegen Cluzona toe aan oefencampagne

DeWeesJr

Over precies een week (6 juli) speelt NAC een oefenwedstrijd tegen Cluzona. De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark De Doelen. Kaarten zijn al te koop.

In tegenstelling tot de wedstrijd tegen de Zundertse Selectie hoeft er voor de wedstrijd tegen Cluzona geen negatief testbewijs te worden geleverd om toegang te krijgen tot het sportpark. Kanttekening is wel dat er 'maar' 500 kaarten beschikbaar zijn. 

Een kaartje koop je op www.nactickets.nl 

Bron:
B-Side Rats, NAC
54 Reacties
215   5  
Harri

De club zonder naam ( cluzona ) tegen de club zonder trainer, bestuur, directeur, geld en spelers.

51   1  
Wanny

Mooie krachtmeting om eens te zien waar we staan!

215   5  
Harri

De club zonder naam ( cluzona ) tegen de club zonder trainer, bestuur, directeur, geld en spelers.

25   8  
Henri

Zo.....NAC weer een tegenstander voor het oefenprogramma erbij.
Almere City weer een nieuwe aankoop er bij, nummer 4 in de rij.

41   11  
BREDA 1965

ik zou me nou toch echt niet druk maken ,over versterkingen of wie de trainer wordt.We hebben alles al in huis.Dit jaar doen we niet mee om de prijzen,en dat is jammer,maar we hebben wel wat belangrijkere dingen aan ons hoofd.Wie gaat de club overnemen,wat zijn de plannen,of eens een keer een normaal NAC neerzetten..

35   5  
Wanny

Afgelopen jaren hadden we elk jaar veel nieuwe spelers en kwam er niks van terecht.

Misschien gaat het wel minstens net zo goed als we het eens doen met de mensen die we al hebben. Nieuwe trainer er voor en een leider in het veld erbij met Ralf. Rest opvullen met jongere spelers.

55   5  
Overal

Onder welke steen heb je gelegen als je nu om nieuwe spelers gaat vragen.

De complete organisatie bij NAC is momenteel weg en niemand gaat er geld in steken totdat duidelijk is hoe alles op zijn plek valt. We gaan dit jaar niet promoveren, prima hoeft ook helemaal niet. Het wordt de huidige selectie + een hoop eigen jeugd en we zien wel waar het schip strandt.

Maar laten we deze kans nou is gebruiken om het echt goed te doen, in de juiste volgorde.

Nieuwe Eigenaar > Nieuwe algemeen directeur > Nieuwe technisch Directeur > Nieuwe Trainer > Nieuwe spelers

Precies in die volgorde.

17   42  
Nac

Immers, Malone en Rutten mogen van mij vertrekken. El allouchi is al weg.
Het salaris wat hun verdienen kan je een half team van samenstellen. We moeten daar 6 of 7 frisse jonge gasten voor terug halen.
2 van 25 tot 27 jaar
3 van 22 tot 25 jaar
2 van 20 tot 22 jaar

Immers hebben we Seuntjens voor.
Malone op rcv hebben we Adilehou en rosler.

Rutten voegt niks toe en Schouten heeft veel meer voetballend vermogen. Dat heb je nodig in de KKD.
Rutten kan aanvallend niks. Schouten kan ook prima verdedigen heb je tegen fc emmen2 keer, Az en psv kunnen zie.

Het geraamte van het team is er al. Nu nog zorgen dat we door de frisse jonge spelers wel langer dan 60 min kunnen volhouden.

33   5  
Dun Diëe

Het is niet best dat Manders nog steeds AD is, maar het misschien maar beter dat sommige personen hierboven niet beslissingsbevoegd zijn….

13   10  
Adriaan

Er moet een nwe trainer en td komen
Van de huidige selectie zullen er nog gaan verkassen
Moeten sterkhouders bij
Meer dan 11.000 seizoenskaarten verkocht
Dan kun je niet voor het rechterrijtje in de kkd gaan spelen...

6   18  
Bredafun

Ik denk inderdaad dat we nu niet bepaald zitten te wachten tegen wie we n oefenpotje gaan spelen! Waar blijft de TD die ons vers bloed brengt, nieuwe spelers? Nieuwe directeur? Nieuwe coach?
Kortom echt weer op z’n NAC’s.
Pffff

7   4  
Martinus

@NAC, we moeten ook niet gaan zorgen voor een grote uitstroom. Wie gaat die vervangers halen? Niemand zit op die stoel en opnieuw opbouwen begint ook niet daar. Je moet echt niet willen dat iemand nu intern even een blik spelers open trekt terwijl we niet weten wat er staat te gebeuren. Echt niet.

12   1  
NAC bredaa

Wanneer worden de shirts eindelijk gepresenteerd

9   5  
fvf6

Manders en de r.v.c. moeten als de sodemieter aan de gang om een trainer en t.d. te halen de competitie is over een week of 7 en er gebeurd helemaal niks bij ons NAC . Het ziet er naar uit dat alles weer in het begin van de competitie ingepast moet worden , terwijl bij andere clubs al volop nieuwe spelers worden aangetrokken. Je hebt minimaal 6 weken nodig om een elftal op elkaar te laten inspelen . en patronen aan te leren . Er wordt wel geroepen Manders eruit maar lost dat nu wat op ?

10   9  
Scheppioni

Sssssst NAC is sleeping .......😴😴😴

5   4  
Nac

@Martinus

Deze 3 spelers zijn volgend jaar alle 3 weg. Die lopen uit hun contract.
Je kan dan toch veel beter daar jonge spelers voor terug halen en bouwen aan een nieuw fris team die mee kunnen doen om promotie en eventueel net als go ahead en nec zelfs kan promoveren?

Op hun positie zijn de overige spelers evengoed of beter.

12   4  
Badeend

Na de tweedeling "wel of geen Maurice Steijn" is de nieuwe tweedeling "als de sodemieter nieuwe spelers en trainer en TD" vs. "we gaan het doen met wat we hebben en pakken de herstructurering nu eens grondig aan".

Zelf geloof ik alléén in die laatste. Elk ander scenario zal op korte termijn weer eens tot hosanna ("hoera we hebben te dure ervaren, elders afgeserveerde spelers erbij, we gaan nu écht voor het kampioenschap!"), op middellange termijn weer veel chagrijn ("die en die is een miskoop en die moet echt oprotten") en op de lange termijn tot het totale failliet van NAC leiden.

Nu hebben we een kans om de boel écht om te keren. Maar dan moeten we wel accepteren dat we in alles (!) op dit moment een middelmatig voetbalclubje zijn. Echt in ALLES, behalve misschien de verkochte seizoenkaarten. Maar aan dat nummertje kun je alleen conclusies verbinden als je het grotere plaatje negeert.

10   1  
Kisku

Zal niet makkelijk worden hebben een bredere selectie dan wij,en ook nog sponsors,komt bij ons ook nog goed de jongens met jaren een grote mond de vrienden van piere zullen er nu wel in stappen die weten het al jaren beter

9   6  
Pep

Van het salaris van Kali en El Al kan je echt wel een paar leuke spelers met groei halen. Moet je wel aan de slag onderhand. Met Lokhof.

17   8  
Nonkel Frans

Doe mij maar een CluZoMa

Club zonder Manders.

"Shaken not stirred" 😀

15   5  
Otjes

@overal

Heel veel supporters zitten idd onder een steen, een hele grote.

Vragen om investeringen in spelers/ staff, etc is ongepast als je te koop staat…de bank is op slot

Bovendien stapt niemand in als de toekomst onzeker is. Geen trainer, niemand.

Oh ja TL die komt er onder huidige aandeelhouders nooit in, teveel gebeurd….

6   3  
Wanny

@ Pep

Hoeveel budget denk je dat NAC verliest door die duizenden seizoenkaarten met korting? Dat red je niet met het salaris van die 2. Daarbij zal Seuntjens ook niet de goedkoopste speler zijn uit de selectie.

6   10  
Nacman

De nieuwe trainer van NAC is net beschikbaar gekomen frankie loser de boer

25   32  
Ronald

We hebben geen idee wat we hebben aangericht in onze club.

Hooijdonk-Peek-Blanco-podcasten-ultimatum maar vooral niet weten hoe er binnen NAC wordt gewerkt en dan toch maar hard schreeuwen “want het staat ons niet aan”.

Degenen die het nu allemaal aan het uitleggen zijn, die precies weten hoe het allemaal moet, die vooral iedereen die ze dwars zitten weg willen hebben, die karaktermoord hebben gepleegd maar nu roepen dat geweld niet de oplossing is, al die lieden hebben het al eens mogen proberen en zijn toen weggelopen en/of faliekant door de mand gevallen. Zij hebben de club toen, met alle mandaten en mogelijkheden de afgrond in gereden. En die gaan ons nu redden?

Ego’s zijn het, alleen ter ere en meerdere glorie van zichzelf willen ze persé in de bestuurskamer rondlopen, ook als ze daar niets te zoeken hebben, op Twitter iets roepen, in een podcast gaan zitten, en vooral de beeldvorming een handje helpen door allerlei “informatie” via kanalen of personen die ook iets denken te bereiken op de grote massa los te laten zodat ze de grote massa voor hun kunnen laten werken. Wel de complimenten overigens dat dat is gelukt. En ga nu niet roepen dat je hen niet nodig hebt om je eigen mening te vormen want dat lukt je niet als je de juiste info niet hebt.

In de afgelopen 40 jaar heb ik al veel crisissen meegemaakt bij NAC maar deze baart me echt zorgen.
Nogmaals, we hebben geen idee wat we hebben aangericht.

16   15  
Ronald

Overigens was het een stuk gemakkelijker geweest als NAC gewoon alles open had gecommuniceerd maar dat was dan wel héél erg gênant voor onze clubiconen geweest.

13   9  
Nonkel Frans

.....en als Lokhoff ooit eens boekje open doet over deze periode - wie staat er dan in zijn hemd?

28   13  
Kinderkaartje

@Ronald

Volgens mij heeft NAC nogal open gecommuniceerd. Vooral naar de Telegraaf, waar Manders een compleet lul verhaal heeft opgehangen en de club ongelofelijk heeft beschadigd.

Als de charlatan gewoon een stukkie had getikt in de trant van "We bedanken Maurice voor zijn inzet en wensen hem veel succes in de rest van zijn loopbaan" ,zoals hij dat bij Lokhoff ook had gedaan was er weinig tot niets aan de hand geweest.

Maar Graydon mannetje koos voor de vlucht naar voren en wilde met leugens en halve waarheden zijn gezicht redden, maar heeft daarmee de club nog meer in diskrediet en aan de rand van de afgrond gebracht.



13   1  
Nicos

Wat praat iedereen over niet promoveren. Als het echte club gevoel teug komt het echte noad kun je ook gewoon meedoen!!!

22   7  
Fritske d'n Olifant

@Ronald

Waar heb je het in vredesnaam over? Wie zijn "ze", "hun" en "die lieden"? Noem gewoon man en paard. Je hebt het over mensen die zin weggelopen en door de mand zijn gevallen en je noemt de namen van Peek, Van Hooijdonk, Lokhoff en Blanco.

Peek is 10 jaar lang voorzitter geweest van NAC en heeft de club opgebouwd van een eerstedivisionist met een verouderde accomodatie waar gemiddeld zo'n 2.000 man kwamen kijken naar een stabiele factor in de eredivisie met een (toentertijd) nieuw stadion waar gemiddeld 12 tot 16.000 supporters elke wedstrijd kwamen. Of ga je nu weer van alles erbij halen zoals de Fiod zaak uit 1998 rondom Arveladze waarvan de rechter geoordeeld heeft dat er niets strafbaars is gebeurd. Of het bijna faillissement uit 2002 toen Peek allang geen voorzitter meer was maar de dagelijkse leiding in handen was van Oltmans.

Van Hooijdonk heeft als adviseur inderdaad redelijk wat prut aangedragen qua spelers. Overigens vond de rest binnen NAC dat toen ook allemaal prima. Iedereen heeft het maar over Pierre als kwade genius maar daar is totaal geen bewijs voor behalve een lullig tweetje en een reactie op instagram. Als je dat ophitsen noemt dan onderschat je echt een groot gedeelte van je medesupporters.

Lokhoff is inderdaad opgestapt maar wij weten daar helemaal het fijne niet van. Mensen noemen hem een wegloper maar we weten niets van wat zich binnenskamers heeft afgespeeld. Door Hellemons en Maas werd Lokhoff juist geroemd. Dat vind ik betrouwbaarder dan de roddels en het geblaat van die Haagse zonnebankkoning van De Telegraaf.

11   2  
Nonkel Frans

Oranje vanmiddag:
Zo' n evaluatiegesprek olv directie en afscheidsbericht van trainer de Boer.

Daar kunnen mannetje manders en steyn een voorbeeld aan nemen.

11   9  
Ronald

@nonkel,
Als dat hetzelfde boekje is dan gaat hij dat nooit doen. Tenzij hij een nieuw boekje gaat schrijven, dan zal er best een mooi verhaal uit komen maar dan is het wel een sprookjesboekje.

@kinderkaartje,
Met open communiceren bedoel vanaf dag 1 vorig seizoen. Niet nadat de toon was gezet en nadat het aan alle kanten al was misgelopen. Buiten het geijkte “het voetbal is kut”, “we zien geen NOAD”, het affakkelen van eigen spelers en trainers en de roep om Sydney was er tot april niet meer aan de hand onder de supporters dan in andere seizoenen. Daarna is de echte onrust pas begonnen. Heel begrijpelijk dat onder de supporters dan Lokhoff het voordeel van de twijfel krijgt en alle anderen dus de schuld.
Over wie er uiteindelijk gelijk heeft (als er al een gelijk is) worden we het toch nooit eens. Feit is wel dat we als club in 10 weken tijd 10 jaar zijn terug geworpen en dat we voor het eerst in de geschiedenis misschien wel een stap gaan zetten die onomkeerbaar en misschien later wel onverteerbaar is. Een stap is ooit al eens gezet door een schuld van 12.000.000 om te zetten in aandelen maar toen hadden we nog mensen die (nog steeds) hart hebben voor de club alhoewel we het daar hoogstwaarschijnlijk ook nooit over eens gaan worden.
Totdat we straks een handelshuis zijn….

5   5  
Nonkel Frans

@Fritske, Ronald heb ik eerder al eens uitgenodigd om zijn constructieve kant te laten zien en gevraagd naar zijn dav kandidaat namen voor rvc directie en td.
Hij heeft een lijstje meldde hij maar wenst die hier niet te delen.

Vervolgens gaat hij lekker door met namen noemen die volgens hem disqualificeren. Hij heeft namelijk inside info............


12   5  
Ronald

Fritske en Frans,

Constructief zijn en namen delen gaat ons hier toch niets brengen. Waarschijnlijk willen jullie het beste voor NAC, ik ook. We hebben een andere mening, waarschijnlijk ook andere info. We gaan daar toch nooit aan uit komen, zeker niet via dit medium maar soms is het frustrerend als je gewoon weet dat er onwaarheden de wereld in worden geslingerd. Nogmaals, we gaan er hier nooit aan uitkomen maar dat hoeft ook helemaal niet. Ik hoop dat we allemaal ons steentje kunnen bijdragen aan een beter NAC, ieder op zijn eigen manier. Ik heb het afgelopen seizoen wel gezien waar de kracht van de grote massa toe in staat is en dus ook hoe gevaarlijk het kan zijn als je die kunt sturen.

16   2  
Fritske d'n Olifant

@Ronald

We hoeven het ook helemaal niet met elkaar eens te zijn. Ik waardeer wel mensen die een andere mening hebben of de zaken vanuit een ander perspectief benaderen. Op die manier kan ik ook mijn eigen opinie bijschaven.

Maar wat ik merk is dat ik en andere supporters met een soortgelijke mening structureel worden neergezet als volgzame schapen die achter een groep aanlopen die geleid en gemanipuleerd wordt door kwade genius Pierre van Hooijdonk ofwel de duivel in eigen persoon. Maar hier is 0,0 bewijs voor.

Ik volg NAC al nauwgezet vanaf mijn eerste wedstrijd als achtjarige thuis tegen VVV voor 2.000 man aan de Beatrixstraat in de stromende regen. 2-1 verlies door twee kutgoaltjes van Maurice Graef. Ik laat mijn mening bepalen door wat ik zie op het veld en wat ik lees en hoor in diverse media (dus niet alleen BN de Stem). Ik heb ook nog doorgeleerd dus ik zie heus wel het verschil tussen objectieve verslaglegging, een opiniestuk en subjectieve berichtgeving.

Ik heb geen inside information en doe niet aan politiek en ik laat me al helemaal niet leiden. Ik ben een doodnormale volwassen supporter die zich zorgen maakt om het wel een wee van NAC. Maar als ik en mijn medesupporters het allemaal bij het verkeerde eind hebben, voedt ons dan met feiten. Nu kan ik hier helemaal niets mee.

19   6  
N@©️

Inside information, Steijn de nieuwe bondscoach.

12   9  
Ed

Gvd bijna 11000 seizoenkaarten verkocht. Mogen we op zn minst wat professioneels verwachten. Wat een kolere bende. Zal me een reet roesten tegen wie ze spelen. Spelers moeten er komen. Met zon aanhang mag je toch wel iets verwachten.

16   13  
Ome Cor

Hahaha ik lees hier over (jonge) spelers halen.
Man man wat een knoesten zitten er hier tussen.
Welke slimme speler kiest vol overtuiging voor een club waar alles onzeker is ?
Dan biedt een transfer naar Dordrecht of Helmond Sport nog meer perspectief.

Een trainer voor O21 hoeft ook niet. Gewoon aan de selectie van NAC 1 toevoegen en hopen dat je niet afhankelijk worden van input vanuit O18 of lager.

Spelers halen....whahahaha.

8   6  
Semsi

Komend seizoen zal in het teken van overleven staan. Financiele ruimte creeeren door contracten te ontbinden tegen een transfervrij vertrek, mocht er uberhaupt interesse in spelers zijn. Vacatures in technische staf intern opvullen. Selectie aanvullen met jeugdspelers. Hopelijk zit daar nog een lichtpuntje tussen. Nieuwe spelers aantrekken kun je vergeten....

10   7  
SjorsNac

Het zal allemaal wel, maar de seizoenskaarthouders hebben recht op een representatief elftal, dus ik zeg waar blijven die versterkingen. Onee wacht we moesten eerst iedereen eruit werken, de club is knockout geslagen, alles ligt stil en aankomend seizoen is nu al verloren.

8   8  
Ome Cor

@sjorsnac
Het enige waar je als scc houder recht op hebt is het bezoeken van de thuiswedstrijden, mits er geen nieuwe Corona golf roet in het eten gooit.

Als je verder rechten denkt te hebben op meer dan heb je een scc bij de verkeerde club gekocht of NAC niet goed gevolgd de laatste weken (maar dat betwijfel ik).

13   5  
Wim

Ome Cor verwoordt, bedoeld of onbedoeld, de arrogantie van de leiding uitstekend.

SCC Houders mogen de wedstrijden bezoeken. Verder hebben ze nergens recht op. Amusement, sfeer, spektakel, behoorlijk voetbal, NOAD? Nee, daar hebben ze geen recht op. Stel je voor zeg....

4   1  
Nonkel Frans

@ Ronald Onwaarheden?
Laten we dan eerst eens met de zichtbare waarheden beginnen.

Wat heeft naar jou mening de huidige AD goed en fout gedaan de afgelopen maanden?

8   3  
Ernie

Ook Lex Immers kapt ermee!
Nu weet je dat er allerlei mensen gaan roepen dat is niet erg. Hij was een grootverdiener en het is een hagenees.
Maar het is een teken aan de wand. Hij zal niet de laatste zijn die vertrekt. Olij, Haye?
Maar er zullen geen goede spelers meer voor Nac kiezen, waarom niet? Deze club zakt in het moeras! En het voortbestaan is zeer onzeker.

6   2  
Stan

Ik las het ook.
Je kan het ook positief bekijken. De club wordt nu eindelijk gedwongen om met de eigen jeugd aan de slag te gaan. En dat is prima!

4   6  
Kipiani

Immers dan geld mee ? Spel spelen, zelfs bedreigingen verzinnen en intern in Breda ondersteunen (harde bewijzen ? aangiften ?) en NAC Breda geeft geld mee. Veel geld.
Inmiddels 73e keer in 20 jaar tijd.
Wat een ellende op een hoop nu, maar we konden er op wachten.
Compleet stuk.
Bedankt daarvoor, om dit bij duizenden mensen zo af te nemen.

1   5  
Pik

Immers overweegt om fysieke redenen te stoppen met voetballen.

Natuurlijk is deze overweging in stroomversnelling gekomen bij hem na het opstappen van MS.
Maar eerlijk is eerlijk … waarom had hij zoveel fysieke malaise ?
Eerst Corona gehad…. Daarna flinke naweeen gehad en daardoor nooit meer een top fitte conditie gehad. Resultaat: een paar goeie blessures.

Ga er dan maar is aanstaan met zijn leeftijd om je weer helemaal fit te trainen.

Hoe ouder je wordt /bent hoe meer je eigenlijk moet trainen om super fit te zijn / worden maar dat ging niet met deze ouderwetse trainer MS.

Lekker je contract ontbinden Lex en ga genieten … kun je in trainingspakkie naar defcon

5   1  
Ronald

@nonkel,
Wat de AD goed heeft gedaan is teveel om hier op te sommen. Dat hoeft ook niet want dat is gewoon zijn werk. Wat hij in mijn ogen niet goed heeft gedaan:
- niet vanaf (letterlijk) dag 1 duidelijk communiceren wat voor achterbaks spel er is gespeeld vanuit een kamp met kern oud NAC.
- soms halve waarheden vertellen. Dat is gebeurd om de club te beschermen, mensen te beschermen, de rust te bewaren etc. Dat doen we allemaal wel eens maar als mensen er op uit zijn om je kop te laten rollen wordt dat tegen je gebruikt. Zeker als er dan bijvoorbeeld al misdaadjournalisten ingezet worden om uit te zoeken of er wel aangifte van bedreiging is gedaan. Er is door Manders nooit beweert dat er aangifte is gedaan. Wel dat mensen zich bedreigd voelen en daar kan je nu eenmaal geen aangifte van doen. Het is de wereld op zijn kop als je nu met bewijzen als aangiftes moet komen om je “te verantwoorden”.
- de keuze en het voortraject mbt de aanstelling van Lokhoff. De keuze was puur gebaseerd op het sentiment van de achterban, hartstikke verkeerde basis natuurlijk. Daarnaast had hij in het voortraject gewoon even wat belletjes moeten plegen met clubs in Nederland waar Lokhoff heeft gewerkt. Dan was vooraf al duidelijk geweest wat nu in drie maanden dienstverband duidelijk is geworden.
- persbericht was niet echt handig maar wel begrijpelijk (zowel van AD bij opstappen Steijn als van aandeelhouders de dag daarna) gezien de frustratie van een jaar. Wat die frustratie heeft gevoed dat laat ik hier achterwege. Ik snap dat je dat graag zou willen weten maar wat heeft het voor zin om mensen nog meer te beschadigen. Er is de laatste drie maanden al zo veel kapot gemaakt, dat gaat nog heel lang duren om dat te herstellen. Je mag het een zwaktebod vinden om er niet verder op in te gaan, dat is geen probleem, dat begrijp ik ook nog maar uiteindelijk vroeg je me maar gewoon naar mijn mening.

5   1  
Ronald

@Fritske,

“Iedereen heeft het maar over Pierre als kwade genius maar daar is totaal geen bewijs voor behalve een lullig tweetje en een reactie op instagram.”

Vraag anders eens aan Pierre of hij wel eens praat met Blanco (en dan vooral waarover) of vraag eens of hij wel eens app contact heeft (of beter: had) met aandeelhouders en RvC?
Dat zou een hoop verduidelijken denk ik.

3   2  
Pik

Hahaha Ronald

6   0  
NACoosterhoutNAC

Ronald, je bent een roepende in de woestijn maar je hebt naar mijn mening volledig gelijk.

Pierre is een gezwel voor NAC en heeft op een achtebakse manier de boel in de fik gestoken. Heeft bizarre dingen geeist in september, waar NAC niet mee akkoord is gegaan. Zelfs Frank Schouten (zaakwaarnemer) schaamde zich voor deze proleet en heeft de samenwerking verbroken. Daarna heeft Van Hooijdonk nooit de intentie gehad om te blijven en zijn zij de menigte gaan bespelen.

Ik deel je vrees over de mogelijke nieuwe eigenaar. Er wordt door de meesten maar van uit gegaan dat er een lokale ondernemer in stapt. Alsof die niet gezien hebben wat er de afgelopen maanden gebeurd is en waar de massa toe in staat is. Die weten ook dat er bij een tegenslag hoodies door de tuin lopen en ze op internet door de stront gehaald worden.

De aandeelhouders zijn zo geschoffeerd dat ze alleen al uit rancune kiezen voor de bieding die voor hen het beste is. Elke club krijgt de aandeelhouders die het verdient. En mijn vrees is dat we hier over een poosje denken: wat hebben we in hemelsnaam gedaan met z’n allen.

Ja en ook Manders, Steijn en Lokhoff hebben fouten gemaakt. Dat zullen de nieuwe eigenaren en directeuren ook doen. Maar er zijn bij NAC te veel supporters die menen te kunnen bepalen wat er gebeurt. “ want zonder ons geen NAC”. Ik vraag me af of ze bij een favoriete restaurant waar ze meerdere keren per maand komen ook willen bepalen hoe het interieur eruit ziet, wat er op de kaart staat en wie er wel en niet mogen blijven in de bediening en in de keuken. ‘Want zonder klant geen restaurant’. Zware zelfoverschatting, dat is het.

2   2  
Ronald

1000% zeker dat Blanco, Blaauwhof en Kas dit ook allemaal lezen maar zij zullen deze kant van het hele verhaal nooit belichten. Ze hebben een kant gekozen en dat maakt het voor hen moeilijk plots anders te gaan berichten. Het vervelende is: dat begrijp ik ook nog. Wellicht dat de podcast van BSR ook eens vanuit een hele andere kant kan kijken alhoewel het natuurlijk lastig is om de zwijgende meerderheid aan het woord te laten. Kom dan aub niet met dat ultimatum dat door 6500 man is onderschreven, ik ken persoonlijk mensen die hun handtekening hebben gezet maar nog niet het begin van een idee hebben waar het eigenlijk allemaal over gaat. Er zijn er een aantal die heel hard roepen en daar lopen we dan achteraan.
Ik sta open voor een andere kant van wat er allemaal is gebeurd maar tot nu toe heeft niemand me kunnen overtuigen dat een ultimatum de enige weg naar oplossingen was. Tot nu toe hebben we alleen maar afgebroken en niets opgebouwd. De blije kippen die roepen dat we het toch allemaal voor elkaar hebben gekregen om de trainer weg te krijgen hebben waarschijnlijk ook nog de illusie dat er straks nieuwe eigenaren gaan komen die weer gaan opbouwen. Nou, welkom in de harde wereld van de realiteit en de eigen portemonnee.

2   2  
Nonkel Frans

@nacoosterhout
Je vergelijking gaat niet op.

1. Restaurants zijn er velen in een regio..
Klant gaat gewoon naar een ander met betere inrichting rtcetra

2. Er is maar 1 voetbalclub op een kkd of eredivisie nivo in een regio.
Daar ben je geen klant van maar supporter.
Waarom omdat deze club historisch geworteld is binnen families generaties lang. Omdat de spelers bekenden zijn / waren van jou en je familie. Omdat er een spelletje gespeeld wordt tussen 2 clubs - dat is an sich helemaal geen comnercieel produkt. Dat is er van gemaakt. Dat is gewoon een mooi primitieve stammenstrijd volgens fair play spelregels. Eigenaren: de hele gemeenschap en niet 1 restauranthouder.
Dit fenomeen is een enorm sterk zwaarwegend sociaal cultureel gegeven waar een club op drijft.

3. De club is feitelijk in de sociale beleving van de supporters nog steeds een Vereniging. Zo gedragen ze zich ook.
Dat er nu een BV staat is uit rationeel ( = financieel)juridische overwegingen zo gekozen.

4. De supporters - zeker daar waar hun opkomst massaal is hebben macht. Dit is het politieke aspect. Politiek staat voor belangen. De sociaal cultureel gedreven belangen en daarmee de macht van de supporters zijn zeer groot. Zij gebruiken die via de media en vice versa maar zij kunnen ook massaal opstappen.
Dit maakt en raakt de BV.
Bijzondere situatie. De BV en het verenigingsgevoel lijken opposites.

4. De BV runnen vanuit een puur rationeel en juridisch perspectief werkt dus niet bij een voetbalclub. Het is geen restaurant BV.
Daarom is het belangrijk dat de eigenaren en aangewezen bestuur/ directie van de BV dit snappen. Zij dienen het sociaal culturele ( historie en regio) belang te kennen en ten goede te gebruiken. (Als je dit niet meeneemt kun je net zo goed sparta heten of v.v. workum of fc hengelo . Nee beter dan word je V.V. anoniem). Dit sociaal culturele aspect wordt belichaamd door je supporters en dat is hoe je je onderscheidt - dit is wat de club nu net die ene onderscheidende club maakt.
De supporters weten en willen dat !

Wat zien we nu gebeuren - een club die eigendom is van 3 externen en een directie/ staf en spelers waarvan de meerderheid in toenemende mate niet neer uit de regio komt. Dat breekt je op. Een directie uit den vreemde die de club in een vreemd - lees haags- bolwerk veranderd krijgt op enig moment de meute over zich heen. Op enig moment is de emmer vol. Geliefde regionale staf/spelers negeren
wordt niet gepikt.
Je breekt het hart en je trapt op de ziel van de club.

Emotie? Ja natuurlijk. Ratio en emotie - twee kanten van de medaille. Je kunt er bij een voetbalclub niet omheen.
Als de grenzen worden overschreden treedt de politieke macht van de supporters in werking. Die is formeel niet geregeld maar ibforneel gardstikje aanwezig. Geen juridisch verhaal - maar puur een numeriek ( veul) en een sociaal culturele drive verhaal.
De huidige puur rationeel ingestelde NAC bv reageert hier vanuit juridisch - rationeel perspectief op ( ik bel de politie) en dat werkt niet. Dat is een geheel andere taal en werkelijkheid. De taal van de supporters is sociaal cultureel geinspireerd.

Deze ervaring laat zien dat je op 2 fronten moet werken om rust in je regionale club te krijgen:
1. Combineer vereniging - het sociaal culturele WIJ gevoel - met het rationele juridische . Dat kan via fenomeen de Cooperatieve Vereniging. Daar horen goed doordachte spelregels bij. Nederland heeft hier voldoende ervaring mee.
De cooperatie kan eigenaar zijn van een BV dat is de uitvoerende BVO.
Ons Nac is hier mee bezig.

2. De coop- vereniging kiest een dagelijks bestuur via haar ALV . Het bestuur stelt in haar NAC bv directie en de staf aan.
Visie en beleid worden vooraf en oeriodiek door Coop- ALV goedgekeurd en uitgevoerd door de directie en staf van de NAC bv. ( zaken als voorkeur regionale directie en staf - sterke jeugdopleiding - zoveel lokale jongens in get eerste - salarisregimes - begroting enz) roept u maar.

Als deze stap gezet kan worden gaan we vooruit. Alles valt en staat uiteraard met de gekozen en aangenomen mensen. Maar door de leden supporters inspraak te geven in de leiding van de club - soort van socios idee ook - wordt de eeuwige kritiek gekanaliseerd.

Ik hoop van harte dat het lukt. Waar een wil is is een weg.

2   0  
Fritske d'n Olifant

Sorry Ronald, maar ik ken Pierre niet persoonlijk dus hoe zou ik iets aan de beste man moeten vragen? Nogmaals, ik ben een doorsnee supporter. Ik ben geen journalist en ik heb ook geen enkel belang ergens bij. Het enige dat ik lees zijn verdachtmakingen, ook weer door iemand uit Oosterhout. Ik geloof best dat Pierre geen makkelijk iemand is. Maar geen enkel bewijs wordt geleverd. Ook niet door De Telegraaf die er maar al te veel plezier in lijkt te hebben om Pierre aan de schandpaal te nagelen. Kom dan met stukken, bewijzen, app conversaties etc. Wat heb je te verliezen? Als het allemaal zo schokkend is, lijkt het me in het belang van NAC om alles naar buiten te brengen en de onderste steen boven te krijgen.

1   2  
Nonkel Frans

Ronald

Wat jij schetst vandeze algemeen directeur
aan zichtbare waarheden overtuigd mijn niet om deze nan een voldoende re feven.

1. Postitief "te veel op om op te noemen."
Dat is geen zichtbare waarheid. Pure aanname. Heb je al met het personeel gesproken?

2. Lokhoff aan nemen ondat het volk get wil en niet om zijn kwaliteiten als TD .
Dus dan zien we al:
- een man zonder ruggegraat
- die geen idee heeft hoe hij een team samenstelken
- die geen eerlijk professioneel gesprek met Ton Lokhoff heeft gevoerd. Samen kijken wat is er nodig en wat kan Ton bieden. Wat is zijn fav plek en taak. ( aaname maar ik volg jou redenering) .
Referenties natrekken hoort daar inderdaad ook bij. Of hij de voetbalkennis heeft om met die info richting Ton iets mee kan doen in een constructief aanname gesprek weet ik niet. Want deze AD is een financial geen voetbal expert. Beide spreken andere taal.

3. de boel voor de gek houdt
Resultaat twee gezichten naar buiten - wel ton aannenen maar naar buiten toe in openbaar hem negeren en voor je veurt spreken. "Steyn blijft". Dit is professioneel en menselijk onvergeeflijk.

4. - Aanemen van teveel haagse staf en bredase kandidaten negeren. Een AD van een regionale BVO mag weten dat dirt de club niet past. Arrogante of onnozel? In ieder feval niet professioneel - opdracht in deze fubctie is Cultuur resoecteren
-
5. geen team kan samenstellen noch mensen motiveren samen te werken. De gang naar de RvC hellup steyn en lokhoff wekjen niet samen is ronduit kinderachtig. Heeft hij zelf veroorzaakt. Onprofesioneel gesekecteerd en begeleid. Geen professioneel keiderschap wat van een AD verwacht nag worden

6. het volk als dom beschouwt .
Dan nemen we Seuntjes toch? . Ook zo n onproffesionele aktie a la geef het volk een lolly. Nadat Ton getekend heeft en 2 weken voor hij komt . Minachting naar de nieuwkomer Lokhoff . Geen respect voor zijn taak en de visie en aanpak die hij gaat obtwikkelen. Het volk ziet dit en fronst de wenkbrauwen.
-
7.. Omgaan met kritiek
- relatie net supporters onderhouden. Hen als belangrijje stajeholders zien. Een professioneke AD van een grootse BVO heeft zijn actieve lijntjes met de achterban. De dragers van de club - de mensen waar hij mede zijn baan aan te danken heeft.
Ultimatum stellen is de resultante van onvrede. Hoe pakt een AD dit aan.
Deze man rent baar de politie want voelt zich bedreigd. Een AD die zijn relaties onderhoudt belt de voormannen op en zegt - hey gast wakrijgenwenou en moet ik bang worden. Kom hier eerst praten!
De burgemeester geeft deze AD op deze gangbare en professionele aanpak moeten wijzen.

8. Kritiek oud spelers en met name de zuigende vader van jong naccer.
Een bekende bredanaar die in je bek hijgt dat zijn zoon opgesteld moet worden. Hoe erg is dat. Kijk dan mag je het volk en pa ter wille zijn . Willen ze dat dan krijgen ze het. Laat maar zien dat zoonlief het kan. Laat de trainer gem neebemen in zijn plannen en geef hem minimaal het voirdeel van de twijfel. Goaltjes maken om nac uit de kkd te helpen en daarna zien we wel verder. Stel hem - minimaal halve wedstrijden op - en heb je reserve plan klaar.
Iedereen blij iedereen rustig.
Politieke sensibiliteit - onder competenties - noemt men dat in het bedrijfsleven.

Alke overige kritiek bespreek je met de staf en weerleg je onderbouwd in de media.

9. Omgaan met media. Hoort ook bij AD zijn taak. Neem de lokale media serieus
Minacht ze niet en vertel alleen dat wat klopt en je waar kunt maken.
Geen onproffesionele emitionele pers berichten hoort daar ook bij.

Ronald dit zijn de zichtbare waarheden die ik zie . Deze AD scoort op deze zichtbaarheden onvoldoende.
Volgens mij hoef je daar geen nac supporter voor te zijn om dit te zien.

Ook jij laat je opnaaien door haat tegen pierre. Je maakt hem en het te groot.
Je suggereert dat er nog zoveel achter de schermen speelt. Ik ben niet onder de indruk. Want niets van dat obscure gedoe daarvan is niet professioneel te tackelen. Laat de shit dan boven komen AD en los het professioneel op.
En dat is waar het mis gaat bij de AD.

Verblindt de haat je observatie vermogen van het gedrag en falen van deze AD.?




1   0  
Ronald

Frans,

Op 18:45, een mooi betoog. Kan ik me op een aantal punten ook zeker in vinden, een aantal ook niet.

ik had wel een beetje moeite met het lezen van je laatste post maar dat kan aan mij liggen.
Ik heb absoluut geen haat richting Pierre, sterker nog, ik drink wel eens een biertje met hem. Afgelopen seizoen heeft hij de club echter niet geholpen, zo eerlijk mag je toch best zijn?

Laad alle berichten na dit bericht in