Wij gaan niet opzij

'Immers twijfelt over toekomst en overweegt te stoppen'

Raskolnikov

Lex Immers overweegt deze zomer een punt achter zijn loopbaan te zetten. Dat meldt BN DeStem vanochtend. De middenvelder heeft steeds meer fysieke klachten en denkt daarom serieus na over het beëindigen van zijn profcarrière.

De 35-jarige Immers speelde vorig seizoen 28 wedstrijden voor NAC, waarin hij zes keer scoorde en vier assists gaf. De ervaren middenvelder toonde meermaals aan van meerwaarde te kunnen zijn, maar miste ook een flink aantal wedstrijden als gevolg van fysiek ongemak. Blessures en de forse nasleep van een coronabesmetting zorgden ervoor dat Immers afgelopen seizoen al twijfelde over het vervolg van zijn loopbaan. Die twijfels zijn er deze zomer blijkbaar nog steeds. Het is niet ondenkbaar dat het vertrek van Maurice Steijn een extra reden is om nog eens goed na te denken over de toekomst.

Immers heeft in Breda nog een contract voor één seizoen. Mogelijk wordt deze overeenkomst dus ontbonden. 

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Terug naar overzicht
61 Reacties
139   9  
Stef stuntpiloot

Was van waarde in bepaalde wedstrijden, maar misschien is het inderdaad beter om zelf te stoppen. Mijn gevoel zegt dat dit te maken heeft met het ontslag van Steijn. De oudere spelers mochten op de training een stapje minder zetten. Mocht er een nieuwe trainer komen, dan zal die hopelijk de verhoudingen weer normaal trekken en spelers gelijk behandelen. Bovendien zie ik voor NAC een groot voordeel (salaris).

139   9  
Stef stuntpiloot

Was van waarde in bepaalde wedstrijden, maar misschien is het inderdaad beter om zelf te stoppen. Mijn gevoel zegt dat dit te maken heeft met het ontslag van Steijn. De oudere spelers mochten op de training een stapje minder zetten. Mocht er een nieuwe trainer komen, dan zal die hopelijk de verhoudingen weer normaal trekken en spelers gelijk behandelen. Bovendien zie ik voor NAC een groot voordeel (salaris).

47   84  
geheimedienst

De eerste volger van Steijn is een feit. Nu Malone , Schoenmakers en Manders nog

40   20  
Scheids!

Dit heeft zeker te maken met de situatie rond NAC op dit moment en ook de fysieke gesteldheid waarmee Lex het laatste seizoen mee te kampen heeft gehad!
Hij drukt zeker zwaar op het salarishuis , maar liever had ik zijn ervaring er even bijgehouden!

86   1  
Chris W.M.

Als je er nu al over twijfelt; stoppen. Zal gedurende het seizoen er echt niet beter op worden fysiek gezien.

95   5  
Sp1

Leeftijd, corona, situatie club/trainer... Klinkt logisch!

Bedankt Lex!

43   12  
Sjef de gevulde koek

Heeft lang niet gebracht wat er van verwacht zou worden. Handje vol aardige wedstrijden gespeeld de rest ziek zwak of misselijk en met het salaris van onze Lex kun je 3 spelers halen. Ook met Seuntjes heb je ervaring dusja ik denk win win situatie mocht hij stoppen want hij zal zeker niet beter zijn geworden als vorig seizoen en dat was al niet veel natuurlijk. Nog wel iets positiefs aan z’n inzet als hij mee deed lag het zeker niet. Lex bedankt en haal die vishengel maar uit de kast

22   2  
Geraldo

Dubbel gevoel bij.
Bij hoop onrust binnen de club, is enige stabiliteit op het veld toch wel gewenst. Maar een Immers die meer geblesseerd is dan kan spelen / er ook wel klaar mee is, kan idd beter stoppen.

44   9  
Kedu

Bij twijfel stoppen aub. Geen zin om naar ongeïnspireerde spelers te kijken, met een te hoog salaris.

7   29  
John

Dit wordt er eentje in de categorie Haemhouts, Dinsdag, etc...

Dure jeugdtrainier voor komend seizoen.

33   14  
Noad1976

Tja hoezo heeft Manders een reeds uitgerangeerde voetballer een langjarig contract gegeven. Is die luchtfietser al weg?

23   13  
RichardPraha

Wij twijfelde al over zijn toekomst na een wedstrijdje of 5.

Mooi komt er weer minimaal 1,5 ton vrij aan salaris kosten voor een transfervrije speler. Kali loopt ook uit contract conform salaris van minimaal 2 ton, Mounir idem dito.

Das toch al zo’n 500k wat eventueel vrijkomt aan budget.

15   5  
Arie

Voor alle partijen het best. Had vorig seizoen al moeite het nog te belopen. Zal niet de goedkoopste zijn. En wil je op je 35e nog naar zo'n pijnhoop van een club rijden elke dag?

11   4  
The Cosmic Gate

Had beste hoge verwachtingen van hem, maar deze heeft hij maar deels waargemaakt. Had stiekem wel meer van hem (met al z'n ervaring) verwacht. Zal neem ik aan een behoorlijke stempel op de begroting zijn, dus jammer maar ik zal het niet heel erg vinden als hij stopt

44   6  
Oosterhout076

Zonder Steijn was hij vorig jaar niet gekomen. Is nu ook gewoon loyaal aan Steijn.
Dat siert hem. Dank voor bewezen diensten en door.....

19   20  
Heksenketel

Niet doen Lex! We hebben nog wat goed te maken richting jou na afgelopen seizoen en alle liedjes, die we je eerder toegezongen hebben. Ik ben afgelopen seizoen een fan van je geworden!

48   2  
Wanny

Lex was op 80% nog één van de beteren. Rust aan de bal en de bal aan een vrijstaande medespeler geven. Er waren er veel bij die daar heel wat meer moeite meer hadden. En hij pikte ook nog zijn goaltjes mee.

Helaas te veel blessures gehad en kan me voorstellen dat ie nu de brui er aan geeft.

16   1  
d'n henk

Als hij zo in twijfel zit, is het beter om te stoppen denk ik.
Met zijn vrijgekomen salaris zou NAC denk ik ook best een leuke speler kunnen halen.

11   3  
Geelzwartwit

Ik had vanwege zijn ervaring meer verwacht dan er helaas uitkwam. Ik denk dat dit ook mede door de speelwijze kwam. Waar ervaren oudere het juist moeten hebben van slim positioneren en simpel snel balcontact en spelinzicht moest Lex nog meer dan in de eredivisie het op zijn werklust inzet en loopvermogen doen... Precies iets waar je een oudere ervaren speler nou niet voor in moet zetten. De laatste wedstrijden op de tribune en als diepste spits speelde NAC ook dominanter met meer balbezit en waren de ruimtes op het middenveld niet zo groot.
Voor het nieuwe seizoen had ik hem in spelopvatting gewisseld met Haye. Haye aanvallender en Immers meer terug controlerend
Maar wellicht zijn dit soort omzettingen niet nodig.
Mocht Lex vertrekken is het jammer dat het er niet meer in zat en wens ik hem veel succes.

10   2  
Mick j

In een woord , verstandig .
Succes verder toch wel van genoten
zover de situatie het toeliet

12   3  
die ne gast

@RICHARDPRAHA
Die 500k zijn gewoon nodig om gaten in de begroting te dichten.
Ik denk niet dat Steijn gratis de deur uitgelopen is. Sponsoren trekken zich ook terug door de bestuurlijke malaise. De grote drie storten niet meer bij. Die 500k zijn al helemaal verdampt...

On topic: nuttige speler en had een goede wisselwerking met het publiek kunnen hebben, maar voor NAC waarschijnlijk beter als hij stopt en zijn contract inlevert.
Zijn tekengeld is toch al binnen en de weg naar ADO ligt dan voor hem open....

9   3  
Wanny

@RICHARDPRAHA

500k, dat zijn 2000 gratis seizoenkaarten. Nu de rest nog.

16   16  
Otjes

Het was geen perfect huwelijk, maar Lex deed z’n best en was 1
van de beteren.

Er komt geen speler voor terug, want echt niemand wil voor Nac spelen al was er geld….

10   2  
Barbapapa

@stef stuntpiloot

De trainingen waren op deze spelers ingericht. Dat je oudere spelers ontziet in verband met langere herstel periode na wedstrijden is begrijpelijk. Echter moet je met de rest ook een plan hebben en uitvoeren. Dat leek te ontbreken afgelopen jaar.

Ik verwacht dat Immers vorig jaar al is begonnen met twijfelen. Heeft echt een klote jaar gehad met Corona. Toen had hij nog zijn maat Steijn om voor door te gaan. Nu heeft hij dat niet en verwacht dat hij de keuze al gemaakt heeft. Anders had hij wel op de training geweest.

14   14  
Real Robert

Kan zich nu nog laten afkeuren. Financieel beter voor hem.
De helft van zijn tekengeld zal hij wel niet terugbetalen. Daar zal hij ook zijn reet wel aan afvegen.
Het beste is, dat alle Steijn adepten verdwijnen.
Malone zal wel de volgende zijn.

9   14  
fanneke

Die gaat nog een jaartje ballen in Den Haag zodra Steijn daar trainer is.

14   3  
RV

Had een prima drive en inzet tijdens de wedstrijden. Maar zoals al aangegeven ook een grootverdiener en dan mag je voor een nummer 10 (of spits) ook gewoon meer verwachten dan hij heeft laten zien.

Of het nu gebruikt wordt om gaten te dichten of niet. Het zou een flinke besparing zijn, biedt mogelijkheden voor nieuwe spelers en/of jeugd en als je dan Seuntjens toch haalt dan heb je al een vervanger voor die positie.

9   6  
Harri

Ach met de nieuwe trainer en/of TD zal niet de speelgarantie worden gegeven zoals hij die nu had onder Manders en Steijn. Het zal zijn eer te boven gaan om reserve te gaan zitten.
Vandaar dat hij er voor kiest om te stoppen.

Uiteindelijk een dure bedoeling geweest een jaartje immers. Samen met Malone eenzaam in de top qua salaris bij NAC. Wel inzet getoond, maar dat mag ook wel voor dat geld.

6   8  
den hulk

hebben we nu weer een kali

6   4  
Leurenaar

Die zagen we ff niet aankomen. Houdoe en bedankt Lex!

16   4  
Ome Cor

Respect voor Lex Immers.
De man heeft uit zijn carrière gehaald wat er in zat, alleen eindigt het in mineur ipv met de promotie van NAC.

Natuurlijk kwam hij naar NAC vanwege Manders en Steijn en niet vanwege welke andere Bredase invloed dan ook.

Corona, blessures en leeftijd speelde een grote rol en hoe graag een voetbaldier als Immers nog door zou gaan, naar je lichaam luisteren is ook een kwaliteit.

Voor NAC een ervaren pion uit de selectie en financieel gezien een dure jongen van de loonlijst. Jammer dat we met dat geld niet ff kunnen shoppen op de transfermarkt, maar so be it.

Lex bedankt !

9   14  
Yup

Contractje gratis ontbinden.
En over een maand bij ADO gaan voetballen.

12   5  
Willem 4,5

Het is sowieso een risico om een speler van 34/35 een 2 jarig contract te geven, wie zou dat hebben voorgesteld?, de sleet zit er dan al behoorlijk op meestal, behalve bij Ronaldo dan. Maar ja, we kennen het Steijn verhaal, contract voor 3 jaar, dat gebeurd alleen bij ons. Zolang Manders hier zit kunnen we ons borst nog nat maken wat blunders betreft, wanneer stapt die trouwens op?, voordat ie nog meer onherstelbare schade aanricht.

6   8  
Scheppioni

Idd Kedu, dezelfde gedachte bij mij !
Ik had er meer van verwacht en gehoopt ......

13   8  
Dutchbird

Lex weet dat NAC elke kans aangrijpt om met lagere salariskosten het boekenonderzoek (door de overnamekandidaat) in te gaan. Dat hij nu twijfelt betekent dat hij er een deal uit wil slepen. NAC de helft van zijn jaarsalaris als besparing, Lexi de andere helft als vertrekpremie.

Manders gaat vast akkoord omdat hij iedereen uit het Steijn-kamp gunstig gezind is en graag een centje meegeeft. Tegen de aandeelhouders kan hij zeggen: "kijk, weer een kleine ton aan kosten bespaard, die levert in de overnamesom een veelvoud op."

18   6  
de generaal

Hij moet deze wijze beslissing onmiddellijk nemen.
Houdoe en bedankt.

18   9  
Ouwe Spionkop

De Haagse kliek voelt de bui al hangen.
Als er een nieuwe eigenaar komt hebben ze geen schijn van kans meer om in de basis te staan.
Het handje boven hun hoofd van Steijn is weg.

10   1  
Ed

@generaal

Helemaal mee eens. Twijfel is direct stoppen.

5   4  
Tuffie

Go,wat een verassing

22   9  
Real Robert

@Ouwe Spionkop. Goed gezien: Overigens hebben we zonder de Hagenaars en vooral zonder die negatieve Steijn een aardige basis;
Olij of Kortsmit
Schouten, Rosler, Adilehou, Maria
Rutten, Haije, Azzagari
Kestens, Seuntjens, De Rooij

En dan nog Siereveld, DJ Buffonge, Mashart; Bilate op de bank.

Zet er eens een goede en positief spelende trainer op! En in iedere linie een gerichte versterking:.
Niks geen zakkenvullende Hagenaars!

16   12  
Sprang-Capelle

Wat een zooitje. Aandeelhouders weg, trainer weg, geen TD en spelers die nu ook het hazenpad kiezen.

Alleen een AD die overal wordt uitgelachen en een scout die niets aanbrengt. Lex Schoenmaker jr.

Het komend seizoen kan nu al schriftelijk worden afgedaan. Hopelijk blijven PvH en Lokhoff ook weg, en worden er mensen met verstand van zaken aangesteld.

Maar voordat de club verkocht is dan ben je in het nieuwe jaar beland. En wat voor eigenaar krijgen we dan?

Reden tot heel veel zorg.

12   7  
Ernie

Ook spelers als Olij en Haye zullen nog vertrekken, dit zijn spelers van Eredivisie niveau. Maar de situatie bij Nac is zeer onzeker en promotie kan je de komende 3-4 jaar wel vergeten.

1   6  
Kisku

Goed dat hij zekft aangeeft is netjes anders kost het 3 ton

6   5  
fvf6

Ik zal Immers even helpen met de beslissing : gelijk stoppen dan houden we bij NAC een aardig bedrag vast (salaris Immers) waarmee we een leuke speler kunnen halen .

5   0  
Wanny

@ Dutchbird

Valt wel mee denk ik. Het is geen gewoon bedrijf waar je 7 tot 10 x EBTIDA betaalt.

Bij NAC zal die EBITDA niet veel zijn, dus ze zullen op een andere manier de waarde van die aandelen moeten vaststellen.

6   14  
geel hart

Maar uh.... was hij dat dan nog niet?

Wat brengt die slungel nou man. he-le-maal niks!

4   10  
Chingblauw

Voor degene die over leeftijd praten, mag ik zeggen dat een Ronaldo, Messi even oud zijn , dat een Zlatan zelfs al 39 is?
Het is ook hoe je zelf ermee omgaat en belangrijker hoe staat het mentaal. Als je het niet naar je zin hebt is een pijntje snel geboren. Maarja waarom zouden we ons druk maken want deze Lex Immers heeft toch het schijt aan onze mening of waren we dat even vergeten?

4   4  
Nacbreda1989

Zat er wel aan te komen... Club(liefde, verbondenheid) is er tegenwoordig amper nog. Ik heb in een eerder topic al aangekaart, dat ik benieuwd ben hoe Steijn zijn(vriendjes) met deze situatie omgaan. Over Rutten lees je ook al dingetjes dat hij niet 💯 met zn gedachten bij nac is. Hopen dat er nu een speler komt, die spelers aantrekt die echt voor nac willen gaan voetballen. En niet voor een bevriende trainer.. Daar hadden we vorig jaar een half elftal van.

10   10  
gr

met dit bericht veeg ik mn reet mee af

21   4  
Martinus

Vind dat Lex wel overdreven kritiek krijgt. Terwijl hij als een van de weinigen eerlijk aangaf hoe er gedacht werd door hemzelf en anderen in de selectie. Ik kan dat ergens wel waarderen.

Hij was niet de sterkhouder waarop we hadden gehoopt, waarop hij vast zelf had gehoopt. Maar ook geen dissonant. De zelfkritiek die ik eerder wel wat bij hem miste, zie ik hier wel terug. Heeft met de Haagse kliek de schijn ook tegen.

Samengevat niet het beste huwelijk, maar zo slecht als sommigen hier beweren was het echt niet.

10   12  
Judge M.

"Lex Immers overweegt een punt achter zijn carrière te zetten. Dat wordt door ingewijden bevestigd."

Net zoals bij alle eerdere tendentieuze berichten aangaande de Haagse connectie heeft Blanco het allemaal weer van horen zeggen.. Direct op de man af vragen aan de hoofdpersoon zelf is er weer niet bij...

2   10  
L.

ontbinden en dan transfervrij bij Ado tekenen zal wel het plan zijn..

7   8  
Willem 4,5

@Judge m. Heeft de journalistiek het weer gedaan? Ben blij dat er nog journalisten zijn die proberen achter de waarheid te komen. Je kunt ook gewoon zelf vriend Manders bellen hoor of de raad van bestuur, die staan vast klaar om jou van alle informatie te voorzien die je nodig hebt, succes!

5   4  
Judge M.

Ik hoef helemaal niks Willem 4,5..

5   1  
Dutchbird

@Wanny
Voor een BVO zal inderdaad geen 7 tot 10 x EBITDA worden betaald, maar aan alles merk je dat de aandeelhouders er van uit gaan dat winst uit normale bedrijfsvoering (dus zonder financieringskosten ,belastingen en afschrijvingen) toch belangrijk zal zijn voor de overnameprijs. Manders heeft immers overduidelijk de opdracht om zoveel mogelijk kosten te besparen(waaronder salarissen).

Dat zie je aan alles wat hij wel en niet doet:
- Salaris Lokhoff besparen door geen haast te hebben bij de TD invulling.
- Salaris Steijn (na aftrek vertrekpremie) besparen door geen haast te hebben met een nieuwe trainer.
- Penders toch maar naar Eindhoven laten gaan.
- Dingsdag laten gaan.
- Geen zicht op nieuwe spelers.
- Grote kans op nog meer vertrekkende spelers.
- Geen compensatie voor SSC houders.
Dat is alleen nog maar wat direct zichtbaar is. Het is zeer waarschijnlijk dat er intern nog tal van andere voorbeelden zullen opduiken.

Iedere supporter die hier droomt van spelers die NAC misschien wel eens kunnen versterken, kan die droom opbergen tot de overname rond is en de nieuwe partij haar eigen directie heeft geïnstalleerd. Als dat binnen een half jaar is gepiept mogen we in onze handjes knijpen. Ik vrees dat het nog langer gaat duren.

4   0  
Nacman

Punt achter de voetballoopbaan betekent geen afkoopsom das vrijwillig stoppen

6   3  
Toontje

In de wedstrijden dat hij fit was, verzette hij bergen werk. Ook veel werk wat velen niet zien en was daardoor een van de belangrijkste pionnen
Als hij volledig fit is nog prima te gebruiken

3   2  
Willem 4,5

@Judge m. Je hoeft inderdaad niks, is waarschijnlijk in jouw geval maar het beste ook!

4   1  
Guuske

Die zegt dat hij stopt, heeft een fortuin tekengeld binnen geharkt bij Nac. Contract wordt ontbonden. En kondigt over een paar maanden een rentree aan bij Ado

1   0  
Ed

We hebben niets aan twijfelaars

0   0  
Badeend

@Dutchbird

Die redenatie volgend, zou er zomaar met ingang van vandaag wél van alles kunnen gaan gebeuren. Immers (punt intended), het boekjaar is gisteren afgelopen.

Overigens óók het enige volledige boekjaar waar we Manders op kunnen beoordelen - inclusief de verkoop van Van Hecke en de aankoop van De Rooij. Die laatste twee kun je met wat goede of kwade wil elke kant op redeneren, maar laten we niet de "managementstijl" (of het gebrek daaraan) van Manders zelf gebruiken en allerlei "incidenten" eruit pikken, die dan totaal los van elkaar beargumenteren en dan weglachen met precies dat - "het zijn incidenten".

Gelukkig zijn de partijen die straks due diligence gaan doen, wel degelijk professionals. Toch?

Over het "lijdend voorwerp" van dit nieuwsbericht - hoe ziet zo'n contractontbinding er dan straks uit? Immers zegt op, levert zijn spullen in, behoudt zijn tekengeld en ziet 100% af van verder salaris?

Vergeet niet: bij NAC is niets ooit wat het lijkt.

0   1  
Belgische Naccer

Mag vertrekken. Dat scheelt weer een berg salaris. En met Haye, Azzagari en Malone heb je een prima middenveld.

Ik neem toch aan dat De Graaf, Malone niet als CV gaat zetten als je Rosler op de bank hebt zitten.

Het blijft zo jammer dat die 3 spanjaarden weggepest zijn door die smurf. Riera, Monsalve en Noblejas waren beter dan alles wat Steijn heeft gehaald.

En nu zit je met de gebakken peren. Alles naar de klote.
En de vriendjes van Steijn lopen weg, of lopen de kantjes er van af. Wat ze trouwens het hele seizoen al gedaan hebben.

Laad alle berichten na dit bericht in