Overal waar we komen

NAC vraagt werktijdverkorting aan voor spelers en personeel

Praatpapegaai

Het is natuurlijk een logisch gevolg van wat er nu op de wereld speelt, maar nu heeft NAC ook werktijdverkorting aangevraagd voor spelers en kantoorpersoneel.

Het Rat Verleghstadion is op dit moment een spookfort waar menig hooibaal langs komt waaien. Voetballen vanaf 6 April lijkt natuurlijk ook een kwestie van tijd voordat die datum verder in de toekomst gelegd gaat worden. 

Daarom is het een wijs besluit om de financiële klap dragelijker te maken door werktijdverkorting aan te vragen voor spelers en kantoorpersoneel. De papieren zijn inmiddels al ingediend. Laten we hopen dat het slechts voor een korte periode nodig zal zijn want dat zou betekenen dat we het coronavirus aan het overwinnen zijn.

Bron:
Omroep Brabant, B-Side Rats
Vorig bericht
Lokeren vraagt om jullie hulp! 28 reacties
Volgend bericht
De game top 3 van Othmane Boussaid 6 reacties
Terug naar overzicht
20 Reacties
28    
Bou

@ von F

Jij weet dus dat ze hier pas sinds vandaag mee bezig zijn geweest? Misschien al wel eerder, of moest er eerst onderzocht worden of BVO's hier aan konden deelnemen? Heb vertrouwen in het manangement, ze kunnen nu eenmaal niet alles rapporteren wat ze doen.

8    
Martinus

Ik las net nog ergens dat die verkorting voor het betaald voetbal werd afgewezen en hierdoor meerdere clubs in de problemen komen.

Nu lijkt NAC me vrij gezond, maar ik hoop toch niet dat er hierdoor clubs omvallen.

-52    
von F

Goffer wat een snelle reactie van de directeur...

11    
Ert

Ter info: Werktijdverkorting is stopgezet per gisteren. Dit wordt de NOW waarvan de richtlijnen nog niet bekend zijn.

28    
Bou

@ von F

Jij weet dus dat ze hier pas sinds vandaag mee bezig zijn geweest? Misschien al wel eerder, of moest er eerst onderzocht worden of BVO's hier aan konden deelnemen? Heb vertrouwen in het manangement, ze kunnen nu eenmaal niet alles rapporteren wat ze doen.

-9    
Wanny

Voorlopig heeft NAC weinig schade.

-9    
HB Crew

Mooi moment om Leon eruit te bonjouren! @leonout!!!

-15    
Badeend

Ik ben wel eens benieuwd naar het rekensommetje hoeveel schade NAC nu écht lijdt. Geen losse kaartverkoop, maar ook geen wedstrijdorganisatiekosten. Wél het grootste deel van sponsoring, horecabijdrage en TV-gelden binnen, net als 13.700 seizoenkaarten (3.700 meer dan begroot?) en de extra tonnen uit de beker.

Ik kan hier - voor de spelers - met mijn pet niet bij.

10    
Henri

Raar dat er supporters zijn die dit raar vinden.

-8    
Badeend

@Henri, want?

Nogmaals - als ik de woorden van Eisenga lees, loopt NAC opbrengsten van "losse kaartverkoop en losse LED-boarding" mis. En is er verder absoluut geen groot financieel probleem.

Dat mislopen van opbrengsten geldt verder op dit moment (!) want iedereen gaat er vooralsnog vanuit dat het seizoen uitgespeeld gaat worden. En dan haal je (een groot deel?) van je inkomsten dus ook weer in.

Het zal vast weggeschreven worden onder "zekerheid creëren in onzekere tijden" of "verstandige bedrijfsvoering" maar ik vind het gemakkelijk, meeloperig, wanstaltig en ronduit beschamend dat een BVO dit voor spelers (!) doet. En dat slappe kulargument "we zijn een bedrijf en hebben er recht op" laat me helemaal kotsen. Denk nou eens echt na zeg.

En wees eens zelfbewust, tegendraads, origineel of desnoods maatschappelijk betrokken.

11    
Ernie

Laat ze het aub eerst geven aan degenen die het echt hard nodig hebben.

10    
Jesse

Voetballers moeten hun leefgewoontes aanpassen aan mensen met het minimum inkomen. Alle profvoetballers moeten zich nu laten horen en niet dat dikke salaris innen achter de PlayStation. Kunnen clubs andere hardwerkende mensen steunen
F7

2    
Wanny

Precies Badeend.

Ik kan me niet voorstellen dat NAC al veel financiële schade heeft geleden. Doordat de trouwe achterban veelal een seizoenkaart heeft is het verlies aan wedstrijdbaten beperkt. En we hebben ook nog geen thuiswedstrijd moeten missen, dat is vooralsnog alleen die tegen Telstar.

Daarbij heb je nog alle kosten om een wedstrijd te organiseren die wegvallen.

Dus prima dat NAC dit doet, want je moet als bedrijf alles aangrijpen. Maar de regering moet hier natuurlijk niet in mee gaan.

Gaat het langer duren, dan gaat de schade wel oplopen want sponsors en supporters gaan niet zo makkelijk verlengen als de situatie onduidelijk is.

7    
Slayer

Schandalig. Dan korten ze zelf de spelers maar voor een paar maanden, die verdienen toch al schandalig veel voor wat ze doen.
Bij het Amphia moet het personeel verplicht vrij nemen of werkzaamheden gaan verrichten op andere afdelingen (logistiek). Als deze crisis voorbij is, worden de dienstverleningen juist overspoeld. Al de operaties en behandelingen die nu noodzakelijk worden uitgesteld, moeten worden ingehaald. Dat wordt rond de klok werken, ook in de nacht, om de inhaalslag te kunnen realiseren.
We zijn daar dus dubbel de sjaak (en ja, uiteraard geldt dat voor meer sectoren).

Laat de overheid beginnen bij de vitale instanties die nu het hardste worden getroffen (en het meeste risico lopen) en dan zijn weg naar beneden werken. Wat mij betreft zitten de onbegrijpelijk overbetaalde sportclubs helemaal onderaan, ook NAC! Alleen voor het kantoorpersoneel zou ik een uitzondering maken.

Misschien is dit eindelijk het krachtige signaal die de sport al jaren nodig heeft. Voetballers moeten blij zijn om deel uit te maken van een voor vele onbereikbare jongensdroom. Vroeger hadden ze er ook gewoon een betaalde baan bij. Hopelijk is dit, tegen beter weten in vrees ik, een einde aan het eindeloze gegraai!

8    
Halfvol

Waarom is dit schandalig? NAC is een werkgever en betaald gewoon ww premies (en overige sociale premie's) over de salarissen die worden uitbetaald. O.a. daardoor heeft de overheid momenteel een waanzinnige schatkist. Daar zou dan nu geen aanspraak op gemaakt mogen worden? En bovendien (ik zit als ondernemer zelf in de regeling) geld het alleen voor het daadwerkelijke omzet verlies. Als bij NAC dus de sponsorinkomsten, seizoenkaarten etc. doorlopen dan wordt dit weer gecorrigeerd op deze tegemoet koming.
Prima regeling en prima dat NAC hier gebruik van maakt. Lees je eerst eens goed in voordat je een mening geeft. Hier een tip:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/ww-uitkering/vraag-en-antwoord/aanvragen-werktijdverkorting-en-ww-uitkering-personeel

-6    
von F

@Bou; gezien het twittergeile gedrag, het bagatelliseren van corona en totale gebrek aan pro-actief reageren durf ik die stelling wel aan ja. Vertrouwen in het management, ik zie er weinig reden toe. Blijft staan dat er op dit moment wat nijpendere zaken spelen, voetbal is maar een spelletje.

17    
fvf6

Belachelijk dat wij (de belastingbetaler ) de riante dikke salarissen van profvoetballers moeten aanvullen .

-2    
@Slayer

Als die spelers zoveel verdienen, betalen ze ook veel belasting.

TV geld is niet volledig betaald. Dat zou overigens een reden kunnen zijn om zonder publiek te gaan spelen. Is in Duitsland ook een issue nu. Mainz schijnt in de problemen te komen door uitblijven tv geld.

En als het bij NAC niet speelt dat de inkomsten teruglopen, zouden ze geen beroep doen op de regeling.

8    
fvf6

@slayer ik zou willen dat ik net zoveel belasting mocht betalen als een betaald voetballer

0    
Breda

@ BADEEND

De regels zijn nog niet bekend maar wat wel bekend is is dat het gaat om 90% van loonsom x de omzetdaling.
En aangezien het gaat om tijdelijke ww zal er waarschijnlijk ook een maximun dagloon zijn.

Het is dus niet zo dat NAC 90% van een spelerssalaris terug krijgt. Waarschijnlijk niks (minimaal 20%. Daling) en anders maar een klein deel.

Mocht het echter bv 6 maanden gaan duren, wedstrijden zonder publiek, geen playoffs etc etc dan ben je geen knip voor je neus waard als je dit niet ingeschoten hebt.

Dus wanstaltig?? Verdiep je eerst eens voordat je grote woorden gebruikt. Daarvan hebben we al roeptoeters genoeg

1    
Cool hand

Ik heb er de ballen verstand van, maar wat heeft het voor zin om voetballers met mensen in de zorg te vergelijken? Volgens mij hebben heel veel mensen last van de consequenties van dit virus. Moeten we een ranglijst maken van wie hulp verdient en wie niet?

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja