Wij gaan niet opzij

'NAC wil Danny Bakker vastleggen'

Raskolnikov

NAC is dicht bij het aantrekken van middenvelder Danny Bakker. Dat meldt BN DeStem vanochtend. De 26-jarige middenvelder is transfervrij nadat zijn contract bij ADO Den Haag deze zomer afliep.

Bakker is een centrale middenvelder, die eventueel ook in de defensie uit de voeten kan. Hij lijkt normaal gesproken gehaald te worden als vervanger voor Thom Haye, die zoals bekend in de belangstelling van verschillende clubs staat. De verwachting is dat NAC de komst van Bakker snel aankondigt.

NAC volgt de verrichtingen van Bakker naar het schijnt al maanden. In januari nam toenmalig trainer Maurice Steijn naar verluidt al contact met de middenvelder op. De coach kent Bakker van hun gezamenlijke tijd bij ADO Den Haag. Steijn liet hem in 2013 zelfs debuteren. 

Hoewel Steijn inmiddels vertrokken is, denkt het technisch hart nog steeds dat Bakker een versterking kan zijn. De voormalig jeugdinternational is met 176 wedstrijden in de Eredivisie (allemaal in het shirt van ADO Den Haag) en 31 wedstrijden in de KKD (afgelopen seizoen op huurbasis in het shirt van Roda JC) een ervaren speler, die met zijn 26 jaar ook een prima leeftijd heeft. 

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Terug naar overzicht
39 Reacties
69    
Chris W.M.

Volgens Haagse contacten is Bakker een stofzuiger die een hoop vuil werk opknapt voor anderen waardoor in zijn goede tijd bijvoorbeeld een El Khayati kon uitblinken. Ander type speler dan Haye dus, maar eentje die wel nodig is. Met Seuntjens, Velanas en Azzagari veel aanvallend vermogen op het middenveld, dan moet iemand de verdedigende taken op zich nemen. Nederlander, linkspoot en goeie leeftijd; als je hem gratis kunt krijgen prima lijkt me.

-55    
Ernie

Als ik Azzagari was, zou ik ook mijn conclusies trekken.

20    
Ernie

@Ernie dan hoop ik dat zijn conclusie is dat hij nog harder moet werken! Hij is leuk voor de breedte, maar komt echt tekort voor de basis als je bovenin mee wilt draaien

38    
Maarten

Bakker is een controlerende middenvelder net als Haye. Die is dus weg en betreft Azzagari, die kan gewoon in t veld blijven staan op een andere positie. Immers, Mounir, Haye, Fioribi zijn weg dus logisch dat je versterkt dat middenveld. Van Bakker word ik trouwens niet super enthousiast van maar wie weet

14    
RICHARDPRAHA

@ ERNIE Er vanuitgaande dat Azzagari al een conclusie moet trekken over deze potentiele versterking zal dat zijn dat Haye waarschijnlijk al met 1 been buiten de deur staat want Bakker zal de vervanger zijn voor Haye.

Hopelijk kunnen ze Bruns ook nog vastleggen want dat heb je voor KKD begrippen wel een sterk middenveld.

-49    
Arie

"Meer focus op de jeugdopleiding" kan dus ook over boord. Azzagari wegwezen.

-54    
NixNACNix

Oei een Hagenees. Als dat maar mag van de schreeuwers en is 26 niet te oud? Maar goed als Hellemons voor is, is het goed. Want in deze grote (op)leider, ex voorstopper van RBC, heeft Breda het volste vertrouwen.

25    
[email protected]

@ NIXNACNIX He, Sem Steijn op de BSR, wat leuk! Maaruh, mot gij nie trainuh ofwa??

36    
De Kroonprins

Afgelopen seizoen bij Roda volgens Van As de “meest bepalende speler”. Roda wilde hem ook graag contacteren, maar wilde zelf liever afwachten. Wordt zowel verdedigend als opbouwende kwaliteiten toegedicht en kan anderen beter laten voetballen. Heeft weliswaar niet de ontwikkeling doorgemaakt die men een aantal jaren gelden had verwacht, maar lijkt me transfervrij geen hele gekke keuze.

2    
Mevr van beuningen

Wat hebben we toch een meester zet gedaan met Schoenmakers JR. Zijn netwerk rijkt wel heel erg ver. Maar goed hij is pas een jaar in dienst fulltime, dus kunnen we niet veel verwachten.

-5    
Judge M.

En toch ben ik stiekem best benieuwd met welk alternatief voor Haye Lokhoff op de proppen gekomen zou zijn. Dat Schoenmaker alleen maar in Den Haag kan scouten dat was al langer duidelijk...

-5    
Ivo

Die stond ook op mijn lijstje. ;-)

Ik kan wel de secondant van @Chris_WM worden.

0    
[email protected]©

Is de rest van de ADO selectie ook al gebeld door Schoenmaker?

27    
Ivo

Trouwens - Na Sydney wordt nu Azzagari weggezet als een soort van Messi(as). NAC moet investeren in een zo goed mogelijke basis-11, mannen als Azzagari en van Schuppen moeten via invalbeurten en blessures en schorsingen, die er altijd komen, laten zien dat ze klaar zijn voor de stap.

Azzagari heeft weinig kansen gehad, maar echt overtuigen kon hij ook nog niet, toch? Ik zie een ietwat lichtgewicht speler die misschien handig is aan de bal, maar verdedigend niet heel sterk is. Ik hoop dat de Graaf hem wel aandacht geeft zodat hij een completere speler kan worden.

38    
Da Pope

Op papier lijkt Bakker een prima versterking. Ruime ervaring in de Eredivisie en de juiste leeftijd. Lijkt me sterk dat je elftal veel slechter wordt van een speler met zijn profiel.

Hij heeft natuurlijk de pech dat je hem direct vergelijkt met Haye. Ik schat Haye wat hoger in en denk dat meer mensen Haye op dit moment boven Bakker verkiezen. Maar als Haye vertrekt, lijkt dit me geen slechte vervanger. En een transfersom incasseren en de opengevallen plek invullen met een gratis nieuwe speler is voor de club ook geen slechte deal.

Ik ben niet ontevreden als dit doorgaat.

57    
Breda-mike

Kap toch is met dat gezeik man. Bakker is gewoon een prima speler voor de eerste divisie stelletje jankerds hier.

27    
Frans

Prima speler voor NAC

19    
Gman

Lijkt me een uitstekende aanwinst. Brengt ervaring mee en is een directe vervanger voor Haye. Leuke voetballer waarvan ik niet snap dat hij werd verhuurd vorig jaar.

Over Azzagari, ben het eens met Ivo, heeft in de (schamele) minuten ook maar weinig laten zien, zal toch echt zijn minuten moeten afdwingen en dat heeft hij vorig jaar niet gedaan.

69    
Chris W.M.

Volgens Haagse contacten is Bakker een stofzuiger die een hoop vuil werk opknapt voor anderen waardoor in zijn goede tijd bijvoorbeeld een El Khayati kon uitblinken. Ander type speler dan Haye dus, maar eentje die wel nodig is. Met Seuntjens, Velanas en Azzagari veel aanvallend vermogen op het middenveld, dan moet iemand de verdedigende taken op zich nemen. Nederlander, linkspoot en goeie leeftijd; als je hem gratis kunt krijgen prima lijkt me.

14    
Nac

Deze jongen kan toch ook de nieuwe linkse centrale verdediger zijn?

Ik vond hem bij roda als lcv goed spelen.

-22    
Henri

Nou kan niet mis gaan. Al gewenst door Maurice Steijn, op het scoutingslijstje van Lex Schoenmaker jr en geaccordeerd door hulp TD Jeffrey van As.

17    
Janus

Is toch een prima speler voor NAC? Veel wedstrijden gespeeld namens ADO in de eredivisie, die het als club (los van de laatste 2 jaar) gewoon altijd redelijk tot goed deden.

Bij Roda vorig jaar ook alles gespeeld, dus het is geen speler die al 1.5 jaar geen wedstrijd meer gespeeld heeft. Zijn leeftijd is ook perfect en hij is gratis op te pikken. Ik zie alleen maar pluspunten dus ik zie hem daarom graag komen!

3    
Melis Boonstoppel

Bakker is een nuttige kracht. Het blijft echter wel reactie: vervanging van Haye. En dat was niet je minste speler. Als je ziet hoeveel goals er ingeleverd zijn met het vertrek van El Allouchi en Van Hooijdonk begin het me nu toch wel echt zorgen te baren. Je hebt er misschien met Ralf Seuntjens wat goals voor teruggekregen en hopelijk komt Kaj de Rooij meer op stoom, maar er op vooruit gegaan ben je niet. Er moet echt creativiteit en goals bij. Een flegmatieke rechtsbuiten, een creatieve (scorende) middenvelder en het liefst een handige (ander type) spits die scoort zijn broodnodig. Anders moet men gewoon uitspreken dat er van dit seizoen niets mag worden verwacht. Vorig jaar heb je in de competitie zelf niet serieus meegedaan. Dan mag je dat in deze omstandigheden en met de huidige selectie al helemaal niet verwachten. De speelstijl kan inderdaad positiever, maar met deze selectie ga je geen enkele rol van betekenis spelen. Het is te smal, er zit te weinig scorend vermogen in en de creativiteit is zeer summier.

15    
Fritske d'n Olifant

Prima speler voor NAC op dit niveau! Loopt Azzagari zeker niet in de weg, totaal ander type speler.

Wel treurig dat er dan figuren zijn die hier nog hun gram moeten halen over het vertrek van Steijn. Het maakt geen reet uit waar een speler vandaan komt.

4    
Henri

Ik vraag me wel af waarom TL niet gecharmeerd is van Leemans. Deze speler heeft het bij VVV fantastisch gedaan. Hij heeft een goede traptechniek voor vrije trappen en corners en wie heeft dat nu in de selectie? Okay bij de laatste twee clubs PEC en DG ging het niet geweldig, maar dat kan ook aan de speelstijl/taktiek/trainer liggen. Ook Bruns heeft de laatste twee jaar weinig gepresteerd. En de periode van Haye voor hij naar NAC kwam was nou ik niet bepaald fantastisch, bij Lecce en ADO ook alleen maar op de bank gezeten.

9    
Jf

Bakker is een goede defensieve middenvelder, geeft assists en kan scoren. Al met al helemaal geen verkeerde alleen omdat Steijn genoemd wordt als initiatiefnemer wordt hij afgeserveerd. Complete onzin. Haye gaat waarschijnlijk weg maar heel eerlijk een mooie speler maar laag rendement.
De roep om Azzagari is naïef, ja hij moet dit seizoen vaker spelen maar in de oefenwedstrijden nog geen onuitwisbare indruk gemaakt en nog niet voldoende om in de basis mee te doen om de prijzen.

Velanas en Bakker zijn beide zeker aanwinsten voor Nac. Ik hoop alleen aanvallend op versterkingen en nog een andere soort nr10.

11    
SjorsNAC

Het maakt mij niet uit een speler op de lijst van Steijn stond, als hij de juiste kwaliteiten heeft altijd welkom. Vind het wel jammer als Haye vertrekt, was echt wel topper met zijn passes.

5    
Fritske d'n Olifant

Voor de goede orde, ik bedoelde dat er nu gezeurd wordt dat Bakker toch wel zal worden afgeserveerd omdat bij ADO vandaan komt. Dat Steijn moest vertrekken en Manders niet meer gepruimd wordt had en heeft niets te maken met de herkomst van bepaalde selectiespelers en leden van de staf. Maar blijkbaar heeft men op Ibiza nog steeds geen goede spiegel hangen.

15    
HoogeveenseNACCER

Zou een erg goede aanwinst zijn.
Kan LCV en CVM spelen. Is hard in duels en heeft een goede inspeelpass
Kan bovendien als CVM goed stofzuigen zoals Chris aangeeft.
26,meerdere posities, eredivisie ervaring. Je kunt ook over alles klagen. Goede aanwinst voor de KKD.

9    
Dreman

Darren Maatsen op proef bij Roda

12    
Tienus Cornelis

Prima aanwinst voor NAC mocht hij komen!
En ga nou vooral niet vergelijken met Haye, andere speler andere kansen.

10    
Sjef de gevulde koek

Sommige hier hebben echt te hogen verachtingen en denken dat er nog talenten of spelers komen die ook bij Groningen of Zwolle zouden tekenen. Word even wakker mannen. Uit de vijver waar wij uit kunnen vissen is een speler al Bakker een prima aanwinst. Iemand die duels wint en gewoon vol er in gaat. 26 jaar prima leeftijd. Nee geen garcia of angelino maar geloof me eer dat wij weer zulke spelers gaan zien zijn we een paar jaar verder.

8    
J0667

Is al rond.hij
Was gister met ralf seuntjens in het Amphia

-6    
Gusenberg Skansen

Nu weten we meteen het netwerk van Schoenmaker Jr.

4    
Double D

Ik weet dat de kans groot is dat Haye vertrekt, maar is het niet zo dat er afgelopen seizoen regelmatig werd gezegd dat Haye beter tot zijn recht zou komen in een rol hoger op het veld? Misschien dat dat met de komst van Bakker juist goed te realiseren is waardoor hij het nog beter kan gaan doen en ze dus eventueel ook gewoon samen kunnen spelen?

8    
Chris W.M.

Nieuwe linker centrale verdediger dus, en niet gehaald voor het middenveld.

0    
Henri

Weinig gevoel voor humor op dit forum.

4    
Rob

Bakker is inderdaad de nieuwe linksbenige verdediger. Op kkd niveau is die daar zeker goed genoeg voor. Zorgt voor voetballend vermogen naast Moise

3    
Willem bartjens

Ik begin me dan wel af te vragen wat de plannen zijn voor Malone.
De cv’s zijn hiermee dus al bezet.
En ik denk dat De Graaf niet zijn aanvoerder gaat banken.
Terug naar het middenveld? Als vervanger van Haye?

0    
DunErwt

Beter kunnen wij de supporters ins mening voor ons houden voordat we direct weer een persverklaring voorbij zien komen dat ALLE supporters dreigementen uiten. Blijf het een vieze gore lage streek vinden!!!

Laad alle berichten na dit bericht in